Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Παρασκευή, 9 Ιουνίου 2017

ΓΑΛΛΙΑ: Δημοσιογράφος στην Σουηδία και με βραβείο από την Ευρωπαϊκή Ένωση (!) ο "ενσωματωμένος" τζιχαντιστής που επιτέθηκε με σφυρί στην Παναγία των Παρισίων

Ο μουσουλμάνος τρομοκράτης που επιτέθηκε την Τρίτη 6 Ιουνίου με σφυρί σε αστυνομικούς έξω από τον καθεδρικό ναό της Παναγίας των Παρισίων είχε λάβει βραβείο από την Ευρωπαϊκή Ένωση για τη σύνταξη ενός άρθρου στο οποίο παραπονιόταν για «ρατσισμό κατά των μεταναστών».

Ο Αλγερινός τζιχαντιστής φώναξε "αυτό είναι για τη Συρία", πριν χτυπήσει έναν αστυνομικό στο κεφάλι με το σφυρί και πριν δεχθεί πυρά από άλλους αστυνομικούς. Ο δράστης βρέθηκε να έχει δύο κουζινομάχαιρα και "άλλα απλοϊκά όπλα" στην κατοχή του.

Στη συνέχεια προέκυψε ότι ο ένοχος, ο 40χρονος Farid Ikken, ζούσε στη Σουηδία ως δημοσιογράφος και βραβεύθηκε μάλιστα με το "Βραβείο εθνικής δημοσιογραφίας της Κομισιόν κατά των διακρίσεων" της ΕΕ για ένα άρθρο στο οποίο συζητούσε τον φερόμενο «ρατσισμό» προς τους μετανάστες.

Το άρθρο εξέταζε επίσης θέμα με "τους αιτούντες άσυλο που δεν δικαιούνται ιατρική περίθαλψη και οι οποίοι αναγκάζονται να αναζητήσουν ιατρική περίθαλψη, καθώς και το προσωπικό της υγειονομικής περίθαλψης και άλλους  που εξακολουθούν να παρέχουν υγειονομική περίθαλψη στους αιτούντες άσυλο", ανέφερε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε δήλωση.

Η γαλλική εφημερίδα Le Parisien που έδωσε τη φωτογραφία του δράστη στη δημοσιότητα, ανέφερε ότι είναι καταγεγραμμένος ως ανεξάρτητος δημοσιογράφος από το 2008 στην Ουψάλα της Σουηδίας, ειδικός σε θέματα «ανάπτυξης, δημοκρατίας και δικαιωμάτων του ανθρώπου». 

Σύμφωνα με την σουηδική «Expressen», ο Farid Ikken ήταν παντρεμένος ως το 2005 με Σουηδέζα. Έφυγε από την Σουηδία και πήγε στην Αλγερία, το 2013. Ωστόσο η τελευταία του γνωστή διεύθυνση ήταν σε ένα προάστιο της Στοκχόλμης.

Σπούδασε δημοσιογραφία σε πανεπιστήμιο της Ουψάλα, από το 2009 ως το 2011 και πήρε το πτυχίο του το 2011. Ακόμη σήμερα πολλά από τα άρθρα του μένουν ανεβασμένα στο μέσο που εργαζόταν.

Τον Μάρτιο του 2008 δημοσίευσε ένα άρθρο στην επιθεώρηση «Världshorisont», την οποία εκδίδει η Σουηδική Ομοσπονδία των Ηνωμένων Εθνών, ένας μη κερδοσκοπικός σύλλογος που δεν έχει καμία σχέση με τον ΟΗΕ. Το άρθρο του έχει τίτλο «Πόλεμος εναντίον της τρομοκρατίας: 7 σκοτεινά χρόνια για τα δικαιώματα του ανθρώπου».

Όπως τον περιγράφει ο καθηγητής του στο πανεπιστήμιο της Λωραίνης – όπου ενεγράφη το 2014: «Ήταν ένας άνθρωπος που δεν έπινε αλκοόλ, ήρεμος σαν αρνί, εκατό χιλιόμετρα μακριά από τα ισλαμικά ιδεώδη μίσους εναντίον της Δύσης». 

Εδώ υπάρχει η πλήρης ανατροπή των αριστερών κλισέ περί «φτωχών», «αγράμματων» και «περιθωριοποιημένων» μουσουλμάνων που έτσι «αναγκάζονται» (οι κακόμοιροι) να γίνουν τρομοκράτες και ότι εάν τους «αγκαλιάσουμε», τους «μορφώσουμε», τους «βρούμε δουλειά» (και γυναίκα) και τελικά τους «ενσωματώσουμε», θα μας λυπηθούν και δεν θα μας σφάζουν σαν κοτόπουλα… Αλλά το ίδιο παραμύθι θα το ακούσουμε ξανά και ξανά και ξανά.


ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / από εδώ κι εδώ 

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Έτσι κι αλλιώς, άλλοι τρώνε τις βόμβες, τι τους νοιάζει;

Ανώνυμος είπε...

Ακολουθεί μετάφραση των διαλόγων στα σκίτσα:
Τρομοκρατία – από τη φιλελεύθερη σκοπιά.

Φρικώδης τρομοκρατική επίθεση. [Αυτοκίνητο και άνθρωποι ανατινάζονται από έκρηξη].
Τρομοκράτης: Αναλαμβάνω την ευθύνη για την επίθεση αυτή και υπόσχομαι περισσότερους θανάτους για τους απίστους και τους εχθρούς του προφήτη εν ονόματι του Αλλάχ.
Φιλελεύθερος: Περιμένετε! Μην τον πιστεύετε. Αυτό δεν έχει να κάνει με τη θρησκεία.
Τ: Μόλις τώρα σου είπα ότι είμαι Τζιχαντιστής Μουσουλμάνος και το κάνω αυτό για τη δόξα του Αλλάχ και του προφήτη του!
Φ: Όχι δεν είσαι. Είσαι θύμα της φτώχειας.
Τ: Ποια φτώχεια; Είμαι ευκατάστατος. Απλώς το κάνω για τη θρησκεία μου.
Φ: Δεν είσαι φτωχός; Τότε πρέπει να είσαι αμόρφωτος.
Τ: Είμαι μορφωμένος! Έχω πτυχίο Μηχανολογίας [Εngineering]. Απλώς διάβασα το κοράνι και έγινα τρομοκράτης!
Φ: Επιπόλαιη κατανόηση του Ισλάμ… Η τρομοκρατία είναι αποτέλεσμα του ιμπεριαλισμού.
Τ: Δεν είμαι εναντίον του ιμπεριαλισμού, αντίθετα, [ο ιμπεριαλισμός] είναι μέρος της Ιστορίας μου. Το μόνο πρόβλημά μου είναι οι άπιστοι!
Φ: Ανοησίες… Δεν κατανοείς τον εαυτό σου όσο εγώ.
Φ: Η θρησκεία δεν είναι η αιτία των προβλημάτων σου. Εμείς είμαστε. Εμείς σου προκαλέσαμε κοινωνική και οικονομική αδικία.
Φ: Δεν είσαι τρομοκράτης.
Φ: Είσαι το θύμα μας. Παρακαλώ συγχώρεσέ μας! [Τον φιλά.]