Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Τετάρτη 16 Αυγούστου 2017

Τα 10 πιο αγαπημένα μου τραγούδια του Elvis

  1."Blue Moon of Kentucky" – 1954
Ο Elvis, μαζί με τον Scott και τον Bill, παίρνει ένα κλασσικό τραγούδι του φημισμένου μουσικού της bluegrassBill Monroe, που γράφτηκε το 1946 και το μετατρέπει σε αυθεντικό άγριο rockabilly. Εξαιρετικός ο Bill Black στο μπάσο.


2. "Baby Let's Play House" - 1954
Το "Baby Let's Play House" είναι ένα δυνατό rockabillyτραγούδι που γράφτηκε από τον Arthur Gunter 1954. OElvis το τραγούδησε το επόμενο έτος στην SunRecords.. Ο Elvis το ξεκινάει διαφορετικά με το  «Oh, baby, baby, baby, baby baby, baby, baby baby, be-be-be-be-be-be baby baby, baby, baby baby baby….».Χαρακτηριστικός και ο στίχος "I'd rather see you dead, little girl, than to be with another man" ..



3. "Heartbreak Hotel" - 1956
To "Heartbreak Hotel" ήταν ο πρώτος No.1 pop δίσκος του Elvis. Το τραγούδι έμεινε νο. 1 για 8 εβδομάδες σταPop Charts του Billboard. Στις 11 Φεβρουαρίου 1956, ο Elvis παρουσίασε το τραγούδι ζωντανά στο τηλεοπτικό πρόγραμμα των Tommy και Jimmy Dorsey και στις 11 και 24 Μαρτίου στο Ed Sullivan Show. Ο αριθμός των τηλεθεατών που παρακολούθησε αυτές τις εκπομπές εκτιμώνται πάνω από 65 εκατομμύρια! Το "Heartbreak Hotel", εκφράζει την θλίψη που υπάρχει μετά το τέλος μιας σχέσης. Λέγεται ότι οι δημιουργοί του επηρεάστηκαν από την ιστορία ενός άγνωστου καλοντυμένου άνδρα που αυτοκτόνησε στο Miami το 1955, αφήνοντας μόνο ένα σημείωμα που έλεγε: "I walka lonely street". Η φωνή του Elvis μοιάζει με γάντι. Εξαιρετικό το πιάνο του Floyd Cramer, ενός από τους «αρχιτέκτονες» του Nashville sound. Το τραγούδι το έπαιξαν καταπληκτικά, χρόνια αργότερα οι Sha-Na-Na.


4. "It Hurts Me" – 1964
Το τραγούδι είναι μια γλυκιά μπαλάντα που γράφτηκε από τον Joy Byers και τον θρυλικό Charles Daniels! ΟElvis το τραγουδάει άλλοτε σχεδόν ψιθυριστά και άλλοτε με μεγάλη δύναμη. To τραγουδάει καταπληκτικά (με βαριά φωνή!) και τέσσερα χρόνια μετά, στο "'68 Comeback Special"


5. "Stranger In My Own Home Town" – 1969
Ένα εξαιρετικό δυναμικό τραγούδι (ίσως το  πιο αγαπημένο μου) που το έγραψε ο μαύρος τραγουδιστής της rhythm-and-blues Percy Mayfield. Ξεκινάει με μια υπέροχη ορχηστρική εισαγωγή και η καταπληκτική - σχεδόν «ηλεκτρισμένη» - φωνή του Elvis Presley αποδεικνύει πόσο καλός bluesτραγουδιστής ήταν. “I came home with good intentions-about 5 or 6 years ago-I came home with good intentions-about 5 or 6 years ago-but my home town won't accept me-just don't feel welcome here no more…”


6. "Suspicious Minds" -1969
Εδώ έχουμε ένα τραγούδι - σήμα κατατεθέν του Elvis. Το "Suspicious Minds" – που έγραψε ο Mark James - είναι το τραγούδι που όλοι ομολογούν ότι επέστρεψε τον Presley στις μεγάλες επιτυχίες μετά το '68 Comeback Special. Ήταν το δέκατο όγδοο και τελευταίο νούμερο ένα στις Ηνωμένες Πολιτείες. Το τραγούδι περιγράφει μια προβληματική και δυσλειτουργική σχέση που όλα τα σκιάζει η καχυποψία της γυναίκας. Ο ρυθμός είναι καταιγιστικός, η ατμόσφαιρα αποπνικτική και η φωνή του Elvis συγκλονιστική. Στα backing vocals η Donna Thatcher, που υπήρξε και μέλος τωνGrateful Dead.


7. "Promised Land" - 1973
Το "Promised Land" συμπεριλαμβάνεται στον ομώνυμο δίσκο του 1975. Γράφτηκε και τραγουδήθηκε από τον θρυλικό Chuck Berry το 1964, μετά την αποφυλάκισή του! Ο Berry περιγράφει ένα ταξίδι μέσα στην «γη της επαγγελίας» (ΗΠΑ) με αφετηρία το Norfolk της Βιρτζίνια, που καταλήγει μετά από πολλές στάσεις στο Χιούστον και από εκεί στο Λος Άντζελες, τον “παράδεισο”.  Το τραγούδι με την φωνή του Elvis  και την καταπληκτική κιθάρα του  James Burton είναι δυναμικότερο και σαφώς ανώτερο του Berry.

8. "Steamroller Blues" – 1973
Το "Steamroller Blues" είναι ένα δυνατό (αν και κάπως σύντομο) μπλουζ που γράφτηκε από τον James Taylor το 1970. Επικός ο στίχος “I'm a napalm bomb- Guaranteed to blow your mind…”. Ο Elvis Presley το περιέβαλε στο διάσημο live album του“Aloha From Hawaii: Via Satellite”. Αργότερατην ίδια χρονιάτο κυκλοφόρησε και ως Β΄ πλευρά του "Fool".Το τραγούδι έφτασε στο νο 17 στα αμερικάνικα pop singles charts.


9. "You Gave Me a Mountain" – 1973
Το "You Gave Me a Mountain" είναι ένα τραγούδι του τραγουδιστή της country Marty Robbins («My Woman,My Woman,My Wife») από την δεκαετία του 1960. Αρκεί να ακούσεις τις δύο εκτελέσεις για να καταλάβεις το μεγαλείο της φωνής του Elvis και πως μπορούσε να πάρει ένα "ξένο" τραγούδι και να το αλλάξει πάντα προς το καλύτερο και ανώτερο, να το απογειώσει κυριολεκτικά. Το τραγούδι που είναι ημι-gospel μιλάει για τις δοκιμασίες ενός ανθρώπου από το ξεκίνημα της ζωής του με έσχατη δοκιμασία την εγκατάλειψή του από την γυναίκα του μαζί με τον μοναδικό του γιο. «But this time, Lord you gave me a mountain-A mountain you know I may never climb-It isn't just a hill any longer-You gave me a mountain this time».


10.  "An American Trilogy" – 1973
To "An American Trilogy" που συνέθεσε ο τραγουδοποιός της countryMickey Newbury, αγαπήθηκε από τον Elvis Presley, και έγινε και αυτό ένα τραγούδι - σήμα κατατεθέν του, που το τραγουδούσε συνεχώς στις συναυλίες του στη δεκαετία του 1970. Στην πραγματικότητα πρόκειται για ένα medley τριών τραγουδιών του 19ου αιώνα: το "Dixie", ένα τραγούδι που έγινε ο ανεπίσημος ύμνος της Συνομοσπονδίας στον λεγόμενο «εμφύλιο», το "All My Trials", που ήταν ένα νανούρισμα των αφροαμερικάνων από τις Μπαχάμες και το "The Battle Hymn of the Republic", ένα ημι-θρησκευτικό τραγούδι που ήταν συνδεδεμένο με τον στρατό της Ένωσης. Ο Presley άρχισε να εκτελεί το τραγούδι σε μια συναυλία του 1972, στο ντοκιμαντέρ “Elvis on Tour” και στo "ElvisAloha from Hawaii". 


Για τον Κ. - πηγή



5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

@ ressky,
Τι συνέβη στη Βιρζίνια τελικά; Εδώ τα κανάλια του πολυπολιτισμού και της παγκοσμιοποίησης(ερτ, σκάι) πάνε να συσκοτίσουν την πραγματικότητα. Το ρωτάω διότι είχε αναρτήσει πιο παλιά κάτι για αποκαθηλώσεις αγαλμάτων στον αμερικανικό νότο.

ikonsgr είπε...

Χμμμ, βλέπω έχεις μία έφεση στον ρομαντικό (πολλές μπαλάντες), όπως και... "χοντρό" elvis των late 60's-early 70's των τελευταίων χρόνων :-)
Εγώ αντιθέτως, λάτρευα τον elvis του 50' (ίσως γιατί το "κολλημα" που είχα μ'αυτόν ήταν κυρίως στην εφηβεία...), και φυσικά τα rock'n'roll κομμάτια (jailhouse rock και ξερό ψωμί! :-)))), τα οποία φέραν την μαύρη μουσική των rythm'n'blues στους λευκούς αμερικανούς σε μία ποιο "άγρια- ροκάδικη" έκδοση, πρωτοφανής για την εποχή, που μόνον η τρέλα του Little richard μπορούσε να ξεπεράσει! :-)

Ανώνυμος είπε...

"Οι ΗΠΑ είχαν πάρα πολλούς προέδρους αλλά μόνο έναν Βασιλιά..."


Εγώ θα παραθέσω τα καλύτερα του albums (κατά την προσωπική μου άποψη)...

5. Elvis Presley (1956)

Εδώ ξεκινάει η ιστορία της rock μουσικής όπως τη γνωρίζουμε σήμερα...Από το εξώφυλλο μέχρι το περιεχόμενο...
Όλα τα είδη μουσικής ήταν ήδη εκεί αλλά έπρεπε να βρεθεί ο κατάλληλος καλλιτέχνης να τα γεφυρώσει μεταξύ τους...Οι πλούσιοι λευκοί να ακούσουν τη μουσική των φτωχών μαύρων και οι Βόρειοι αστοί τη μουσική των Νότιων αγροτών...Και ο καλλιτέχνης αυτός βρέθηκε...ήταν το όμορφο φτωχό λευκό αγροτόπαιδο του Νότου με τη νέγρικη φωνή...
Μπορεί η δήλωση του John Lennon "Before Elvis there was nothing..." να κρίνεται υπερβολική, αλλά ένα είναι απολύτως σίγουρο..."After Elvis there was everything..."


4.. Elvis (NBC TV Special) (1968)

Ο "τελειωμένος" Elvis επιστρέφει...Όλα είναι άψογα...Από την ωμή μουσική ερμηνεία με τους παλιόφιλους στο ring μέχρι τη θεατρική σκηνική παρουσία και ερμηνεία των τραγουδιών...


3. Moody Blue (1977)

Το album αυτό ακούγεται σαν ένα album από έναν καλλιτέχνη που μόλις έχει αναστηθεί μουσικά και πνευματικά και όχι από έναν χοντρό παρηκμασμένο τύπο που επρόκειτο να πεθάνει μετά από λίγες εβδομάδες...


2. Elvis Recorded Live On Stage In Memphis (1974)

Μέσα στο σπίτι του το Memphis ηχογραφεί την καλύτερη συναυλία της καριέρας του...Πολλοί καλλιτέχνες έχουν βγάλει σπουδαία live albums που σε ξεσηκώνουν...αλλά αυτό το album είναι ο ορισμός της "πόρωσης"...


1. King Creole (1958)

Ο καλύτερος δίσκος του Elvis από την καλύτερη ερμηνεία που έδωσε ποτέ ο Elvis ως ηθοποιός...
Η μπάντα του Elvis παίζει φοβερά...Η jazz μπάντα παίζει δαιμονισμένα...Οι Jordanaires στα καλύτερα backround vocals που ηχογραφήθηκαν ποτέ...Και ο άνθρωπος με τον κρύσταλλο στη φωνή του να δίνει απλά την καλύτερη του ερμηνεία...
Ένα πραγματικό πανηγύρι της Νέας Ορλεάνης και του Νότου...


- Στις 27 Αυγούστου 1965 συνέβη το σπουδαιότερο γεγονός στην ιστορία της σύγχρονης μουσικής...Οι Beatles επισκέπτονται τον Elvis στο σπίτι του στην California...Λέγεται μάλιστα ότι "τζάμαραν" μαζί, με τον Elvis να παίζει το Fender bass του...Δυστυχώς ούτε ηχογράφηση υπάρχει ούτε καν φωτογραφίες από την συνάντηση αυτή...

- Στις 14 Ιανουαρίου 1973 δίδεται η περίφημη συναυλία στη Hawaii..."Aloha from Hawaii via Satellite"...
Η συναυλία μεταδίδεται μέσω δορυφόρου σε ολόκληρη τη Γη και υπολογίζεται ότι πάνω από 1 δις κόσμου την παρακολούθησε...Όταν ο πληθυσμός της Γης ανερχόταν το 1973 περίπου στα 4 δις αυτό σημαίνει ότι 1 στους 4 κατοίκους του πλανήτη Γη είδαν την συναυλία...
Αυτό σημαίνει πραγματικά "παγκόσμιος καλλιτέχνης"...

Και για να κλείσουμε...Τι αγαπημένα τραγούδια να πρωτοδιαλέξει κανείς από έναν καλλιτέχνη που η μουσική ήταν η ίδια του η ζωή...
Απλά παρακάτω θα παραθέσω την συγκλονιστικότερη του ερμηνεία...

If I Can Dream...

https://www.youtube.com/watch?v=OhUDyBwJhto








Ανώνυμος είπε...

Κόκκινε Ουρανέ μπορείς να γράψεις κάτι για τα τελευταία γεγονότα στην Βιρτζίνια με την αποκαθήλωση του αγάλματος του στρατηγού ΛΙ (αλλά και άλλων προσώπων) και τα διάφορα επεισόδια; Τα ΜΜΕ έχουν βαλθεί να συσκοτίσουν την αλήθεια και μιλάνε για φασίστες, ακροδεξιούς, νεοναζί και ρατσιστές από την μια και για αντιρατσιστές, αριστερούς δημοκράτες από την άλλη. Πραγματικά, δεν αντέχω άλλο όλη αυτή την φασιστερή παράνοια, την πολιτική ορθότητα, την παραπληροφόρηση και την ταμπελοποίηση και στοχοποίηση ανθρώπων, οργανισμών και χωρών. Τι πρεμούρα είναι αυτή που τους έχει πιάσει με τον Νότο και τα σύμβολά του; Θα μου πεις, είναι ένα ακόμα απλό λιθαράκι στην κατασκευή της Πολιτικής Ορθότητας, του Πολυπολιτισμού, της καταστροφής των Εθνών, στο ξερίζωμα ηθικών αξιών.

Ανώνυμος είπε...

Όσοι έχουμε firefox αργά ή γρήγορα δεν θα μπορούμε να διαβάζουμε το παρόν μπλογκ.

http://www.naturalnews.com/2017-08-15-censorship-alert-mozilla-planning-kill-shot-for-entire-independent-media-by-blocking-all-non-approved-news-in-the-firefox-browser.html