Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ - Το νέο βιβλίο του Κόκκινου Ουρανού

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ - Το νέο βιβλίο του Κόκκινου Ουρανού

Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2017

Δεν είναι κάθε απόσχιση ίδια! Η θέση των Νοτίων εθνικιστών για την ανεξαρτησία της Καταλονίας


του Palmetto Patriot (Occidental Dissent) / ΚΟ

Πρόσφατα, ο Δρ Michael Hill, πρόεδρος της Λίγκας του Νότου (League of the South), βγήκε να διακηρύξει στο Twitter την επίσημη υποστήριξη της οργάνωσης των Νότιων Εθνικιστών στην απόσχιση της Καταλονίας από την Ισπανία.
Η Καταλονία ή Cataluña είναι μια σχετικά πλούσια, πυκνοκατοικημένη (7,5 εκατομμύρια άνθρωποι) Αυτόνομη Κοινότητα με τη δική της ιστορική γλώσσα, την Καταλανική, η οποία εξελίχθηκε από τη κοινή Λατινική μαζί με τις άλλες (στενά συνδεδεμένες) γλώσσες της Ιβηρικής (εκτός από τη Βασκική). Υπάρχουν περίπου 5.4 εκατομμύρια Καταλανοί σε όλο τον κόσμο, από τους οποίους τα 4.8 εκατομμύρια ζουν στην Καταλονία. Ένα μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού της περιοχής αποτελείται από ανθρώπους που μετακόμισαν από άλλες περιοχές της Ισπανίας για καθαρά οικονομικούς λόγους. Και στην Καταλονία υπάρχει επίσης ένας μεγάλος μη ευρωπαϊκός πληθυσμός. Οι μουσουλμάνοι αποτελούν περίπου το 7,3% του πληθυσμού. Μόνο το 52% των ανθρώπων είναι καθολικοί, η ιστορική θρησκεία της περιοχής. Σύμφωνα με μελέτες, το 46% των ανθρώπων θεωρούν τα ισπανικά τη μητρική τους γλώσσα, ενώ το 37% θεωρεί την καταλανική ως τέτοια. Η περιφερειακή κυβέρνηση και τα δημόσια σχολεία χρησιμοποιούν την καταλανική ως κύρια γλώσσα τους.

Για έναν Νότιο Εθνικιστή ή αν θέλετε, ευρύτερα έναν οπαδό της Alt-Right, υπάρχουν κάποια προβλήματα ως προς την υποστήριξη της απόσχισης της Καταλονίας από την Ισπανία. Η υποστήριξη για την απόσχιση της Καταλανίας είναι μειοψηφική θέση ακόμη και στην Καταλονία. Οι αποσχιστές αποτελούν περίπου το 40% του πληθυσμού με σχεδόν το 50% να είναι αντίθετο στην απόσχιση. Το πρόσφατο δημοψήφισμα, το οποίο ήταν παράνομο σύμφωνα με την καταλανική και την ισπανική νομοθεσία, το μποϊκόταραν τα κόμματα της αντιπολίτευσης στην Καταλονία και μόνο το 42% των ψηφοφόρων στην περιοχή συμμετείχε. Από αυτούς που συμμετείχαν το 92% υποστήριξε την απόσχιση. Αυτό σημαίνει ότι η απόσχιση της Καταλονίας στηρίζεται από το 39% όλων των ψηφοφόρων.

Η καταλανική αιτία (cause) έχει συσχετιστεί ιστορικά με τη ριζοσπαστική Αριστερά. Κατά τη διάρκεια του ισπανικού εμφυλίου πολέμου στα τέλη της δεκαετίας του 1930 η περιοχή ελέγχθηκε από κομμουνιστικές και αναρχικές ομάδες που διεξήγαγαν πόλεμο κατά των Ισπανών εθνικιστών και του καθολικού κλήρου. Στο διαδίκτυο κυκλοφορούν πολλές εικόνες αφρικανών και μουσουλμάνων αλλοδαπών που κρατούν καταλανικές σημαίες. Το Reuters, ανέφερε, στις 16 Ιουνίου 2017, ότι οι Καταλανοί αποσχιστές είναι ανοιχτά ελκυστικοί στους μετανάστες του Τρίτου Κόσμου. Διαβάζουμε:

"Σε μια αίθουσα του Δήμου στην ισπανική περιφέρεια της Καταλονίας, προβάλλουν δύο ακτιβιστές της ανεξαρτησίας με τις καταλανικές σημαίες με τις κόκκινες και κίτρινες ρίγες: ένας τουριστικός οδηγός που γεννήθηκε στη Συρία και ένας Ισπανός βουλευτής που γεννήθηκε στην Ουρουγουάη.
Μόλις τρεις μήνες πριν το δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία, οι πολιτογραφημένοι μετανάστες έχουν αναλάβει σημαντικό και εξέχοντα ρόλο στην εκστρατεία τόσο ως ακτιβιστές όσο και ως υποστηρικτές (της ανεξαρτησίας).

Η Καταλονία έχει ένα από τα υψηλότερα ποσοστά μεταναστών στην Ισπανία, με ένα 14% των κατοίκων να είναι αλλοδαποί και οι ψήφοι τους μπορεί να αποδειχθούν κρίσιμες για το κίνημα ανεξαρτησίας.

"Θέλουμε να είμαστε μια πολύ ανοιχτή και ‘ενσωματωμένη’ κοινωνία", δήλωσε ο αναπληρωτής κυβερνήτης της Καταλονίας, Oriol Junqueras στο Reuters.

Οι επικεφαλείς της εκστρατείας για την ανεξαρτησία ενθαρρύνουν ακόμη και τους μετανάστες χωρίς δικαίωμα ψήφου να ζητήσουν από τους συμπατριώτες και τους φίλους τους να ψηφίσουν υπέρ της ανεξαρτησίας και υποστηρίζουν ότι η καταλανική ιθαγένεια θα δοθεί σε όλους τους μετανάστες που ζουν στην περιοχή αν η Καταλονία εγκαταλείψει την Ισπανία".

Πώς είναι δυνατόν να θεωρείται αυτό  καλό για τους Λευκούς, τους παραδοσιακούς ή ακόμα και τους Καταλανούς; Αυτοί οι "εθνικιστές" είναι πρόθυμοι να δώσουν την υπηκοότητα σε Αφρικανούς και Άραβες ως αντάλλαγμα για μια ψήφο υπέρ της απόσχισης.

Σε αντίθεση με την Καταλονία, η απόσχιση της Νότιας Καρολίνας από τις Ηνωμένες Πολιτείες το 1860 προκλήθηκε συγκεκριμένα από τις φυλετικές ανησυχίες του Λευκού πληθυσμού της πολιτείας. Τα έβαλαν με τον Λίνκολ, αποκαλώντας τον “Abraham Africanus the First” (Αβραάμ Αφρικανός ο Α΄) και του επιτέθηκαν εξαιτίας της αντίθεσής του στη δουλεία – που ήταν η βάση της οικονομίας του Νότου και του πατερναλιστικού, φιλο-λευκού κοινωνικού συστήματος. Όταν οι νότιες πολιτείες αποσχίστηκαν, ο αντιπρόεδρός τους, Alexander Stephens δήλωνε ανοιχτά ότι η κυριαρχία των Λευκών στο Νότο και ο θεσμός της δουλείας, αποτελούσαν τον ακρογωνιαίο λίθο της νέας Συνομοσπονδίας. Η αιτία του Dixie στη δεκαετία του 1860 μέχρι το κίνημα των «πολιτικών δικαιωμάτων» της δεκαετίας του 1960 ήταν η κυριαρχία των Λευκών και η νότια κουλτούρα. Ο Νότος αγωνίστηκε στρατιωτικά και πολιτικά για την υπεράσπιση μιας υπέρ-λευκής, αντι-εξισωτιστικής, αντιδημοκρατικής, παραδοσιακής και πατερναλιστικής μορφής κοινωνίας. Εν τω μεταξύ, ο αναπληρωτής κυβερνήτης της Καταλονίας, Oriol Junqueras, λέει ότι οι συνάδελφοί του αποσχιστές στρατολογούν Αφρικανούς και Μουσουλμάνους, γιατί «θέλουμε να είμαστε μια πολύ ανοιχτή και ‘ενσωματωμένη’ κοινωνία».

Συνοπτικά, η καταλανική αιτία δεν είναι μια σαφής περίπτωση υποστήριξης της αυτοδιάθεσης, διότι δεν απολαμβάνει την υποστήριξη της πλειοψηφίας (πολύ λιγότερη στήριξη, από ότι είχαν οι αποσχιστές στη Νότια Καρολίνα και το μεγαλύτερο μέρος της Dixie). Και η αιτία τους συνδέεται με την παγκοσμιοποίηση, τον κομμουνισμό, τον αναρχισμό και τη Λευκή γενοκτονία. Εάν υπάρχουν δεξιοί καταλανοί εθνικιστές που επιθυμούν να διατηρήσουν την εθνική τους ομάδα και να κρατήσουν την Καταλονία καταλανική τότε εντάξει. Έζησα στην Ισπανία για τέσσερα χρόνια και γνώρισα αρκετούς καλούς, αξιοπρεπείς Καταλανούς που ήταν υπερήφανοι για τον πολιτισμό τους και επίσης αφοσιωμένοι στην Ισπανία. Οι μοναδικοί Καταλανοί αποσχιστές που συνάντησα ήταν λίμπεραλ/αριστεροί παγκοσμιοποιητές που προτιμούσαν την κυριαρχία της ΕΕ από εκείνη της Μαδρίτης. Αυτό δεν αποτελεί βήμα προς τα εμπρός. Ακόμα και αν οι Καταλανοί εθνικιστές καθάριζαν το κίνημα από τους κομμουνιστές, τους globalists και τους τριτοκοσμικούς, η αιτία τους εξακολουθεί να μην απολαμβάνει την υποστήριξη της πλειοψηφίας στην Καταλονία. Οι Νότιοι εθνικιστές πρέπει να είναι έξυπνοι και να αποφύγουν να υποστηρίξουν αυτήν την αιτία Μπορούμε να είμαστε φίλοι τόσο με νόμιμους καταλανούς εθνικιστές όσο και με ισπανούς εθνικιστές. Δεν υπάρχει τίποτα να κερδίσει το Dixie από το να πάρει επίσημα μέρος σε αυτή τη διαμάχη.

Κάτι παρόμοιο συμβαίνει με την υπόθεση ανεξαρτησία της Σκωτίας. Μια πιο εμπεριστατωμένη εξέταση του προγράμματος της ανεξαρτησίας της Σκωτίας αποδεικνύει ότι οι αποσχιστές επιθυμούν να αποχωρήσουν από τη Βρετανία και να υποταχθούν ολοκληρωτικά στην ΕΕ για όλα τα θέματα, δικαιοσύνης, οικονομίας, εργασίας, ακόμη και «ρητορικής μίσους» και εγκλημάτων σκέψης. Σχετικά με το ζήτημα της μαζικής μετανάστευσης, το Εθνικό Κόμμα της Σκωτίας έχει υιοθετήσει τις αριστερές πολιτικές της Σουηδίας. Μάλιστα. Προσκαλούσαν ολόκληρο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένου του Ισλαμικού Τρίτου Κόσμου, να μετακομίσει στη Σκωτία και να τους αναγνωρίσουν ως Σκωτσέζους! (όχι, δεν είναι όλα Braveheart!)

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / πηγή

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

http://perimajestic.blogspot.com/2017/10/o.html δείτε και εδώ

Moυσουλμάνοι εμιγκρέδες το 15% του πληθυσμού κυρίως από το Μπαγκρέμπ. Η Καταλωνία μια από τις μεγαλύτερες φωλιές Ισλαμιστών στην Ευρώπη μετά από Βέλγιο και Γαλλία. Στη Γαλλία του Μακρόν εκτυπώθηκαν τα ψηφοδέλτια του δημοψηφίσματος και συγκεκριμένα στα Ανατολικά Πυρηναία. Αλήθεια οι Καταλανοί της Γαλλίας δεν θα ζητήσουν ανεξαρτησία;;

Ανώνυμος είπε...

Κ@λοομάδες "ΕΨΙΛΟΝ" δρουν και στην Ελλάδα για την απόσχιση της Κρήτης και τη δημιουργία "Μακεδονίας του Αιγαίου".

Ανώνυμος είπε...

Επιτελους μια σωστη τοποθετηση στο καταλανικο ζητημα

Ανώνυμος είπε...

ΚΟ, "cause" δεν σημαινει εδώ αιτία, μεταφράζεται "σκοπός" ή "αγώνας". Επίσης ο επικεφαλής είναι άκλιτη λέξη και ο πληθυντικός είναι κι αυτός με -η-, "οι επικεφαλής" (των επικεφαλής κλπ.).
Ευχαριστούμε για τις πληροφορίες. Παρεμπιπτόντως, δεν έχω καταλάβει, οι Καταλανοί εχουν μεν διαφορετική γλώσσα, αλλά ανήκουν στην ίδια εθνότητα με τους Ισπανούς ή όχι;

Ανώνυμος είπε...

Εφοσον μιλούν αλλη γλώσσα, τοτε ειναι διαφορετικής εθνοτητας, εστω κ συγγενικής. Το μεγαλο σφαλμα ηταν της ισπανικής κυβερνησης που παρενεβη με ωμη βία. Επισης, το cause ειναι λεγόμενο "ζητημα" ή "ιερός σκοπός" "ιδανικο που αξιζει να αγωνιστεί κανείς"

Ανώνυμος είπε...

Οι λίμπεραλ αποσχιστές θέλουν τους Αφρικανούς μετανάστες διότι οι δεύτεροι μισούν τους Ισπανούς και είναι και αυτοί υπέρ της απόσχισης για τους δικούς τους λόγους.

Οι Αφρικανοί αυτοί δεν μιλούν τα Καταλονικά, έχουν δική τους γλώσσα, δική τους θρησκεία (Ισλάμ), μεγαλύτερη γεννητικότητα και ανήκουν στη μαύρη φυλή. Σε 2 γενιές το πολύ θα μπορούν να επιβάλουν τη Σαρία στην Καταλονία, ιδιαίτερα αν οι αποσχιστές κυριαρχήσουν και εφαρμόσουν πολιτική ανοιχτών συνόρων.

Έτσι η Καταλονία θα αποτελέσει άλλη μια ορθάνοιχτη πύλη στην Ευρώπη για τα εκατομμύρια των αφρικανών μεταναστών.


Solo machos είπε...

Δεν είναι ακριβώς άλλο έθνος. Οι Ισπανοί είναι βασικά απόγονοι των Κελτών και των Ιβήρων, δηλ.Κελτίβηρες. Οι πρώτοι κάτοικοι ήταν οι Ίβηρες οι Κέλτες ήρθαν από βορειοανατολικά, κ διεσπαρησαν σχεδόν σε όλη τη χερσόνησο.Οι σημερινοι Ισπανοί ανήκουν στο ν κρομανοειδή ανθρωπολογικό τύπο κυρίως, με επίδραση μεσογειακών χαρακτηριστικών. Αλλιώς θα έμοιαζαν με βόρειο λαο. Στον νότο υπάρχει ένα μικρό ποσοστό μεσογειακού τύπου, διάσπαρτο. Όπως κ ένα ποσοστό του πληθυσμού καταγόμενο από Άραβες, Σύριους, Εβραίους κ βορειαφρικανους ,κατάλοιπα από το μεσαιωνικό παρελθόν της Ισπανίας. Αυτοί έχουν αναμειχθεί με τον ντόπιο πληθυσμό, οπότε ο ανθρωπολογικό ς του ς τύπο ς εμφανίζεται σποραδικά. Είναι κ αυτοί κομμάτι του Ισπανικού έθνους. Κ να μην ξεχάσουμε! του ς Τσιγγάνους της Ισπανίας, που έδωσαν κ το περίφημο Φλαμένκο. Όσον αφορά τη γλώσσα, να πούμε το εξής. Καλώς ή κακώς, η γλώσσα και η εθνότητα δεν ταυτίζονται πάντα. Επιπλέον , οι νεολατινικες γλώσσες είναι τόσες πολλές, που αν η κάθε μία ανήκε σε έναν λαό, θα έπρεπε το κάθε ευρωπαϊκό κράτος, να χωριστεί σε 5-6 κρατίδια. Όσον αφορά την Ισπανία, η όντως διαφορετική γλώσσα είναι αυτή των Βάσκων. Επίσης όσο διαφέρουν τα καταλανικά από τα ισπανικά, άλλο τόσο διαφέρουν κ τα γαλικιακα , από τα οποία προήλθαν τα Πορτογαλικά.Αλλωστε τα σημερινά ισπανικά, κάποτε ήταν η διάλεκτος της Καστίλης. Επίσης στο νότο το μεσαίωνα μιλούσαν κάτι σαν ισπανο αραβικά.