Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Σάββατο 30 Δεκεμβρίου 2017

“Let's do something even if it's wrong*...” (Μτφρ: "Ας κάνουμε κάτι ακόμα και αν είναι λάθος...") - Και άλλες σκέψεις αποχαιρετώντας το 2017.

«Καλύτερα να ανάψεις ένα κερί παρά να διαμαρτύρεσαι για το σκοτάδι» - Παροιμία των Κουάκερων

«Δεν θα επαναστατήσουν αν δεν αποκτήσουν συνείδηση. και δεν θα αποκτήσουν συνείδηση αν δεν επαναστατήσουν» - “Winston Smith”, George Orwell «1984».

Την θεματολογία αυτού του ιστολογίου την γνωρίζετε. Τον τελευταίο καιρό είμαι απρόθυμος να δημοσιοποιώ ιστορίες και ειδήσεις με θέματα που έχουν χιλιοπαρουσιαστεί από αυτόν εδώ τον τόπο και δεν έχουν να προσφέρουν τίποτε άλλο παρεκτός μουρμούρα, γκρίνια, αναθέματα, ευχολόγια και αόριστες γενικόλογες υποσχέσεις για "αντίδραση" και "ξεσηκωμό". Ιστορίες π.χ. για «μετανάστες» και «πρόσφυγες» που βίασαν, σκότωσαν, βεβήλωσαν κλπ κλπ. Ιστορίες για όχλους μωαμεθανών που έκαναν πορείες, αυτομαστιγώθηκαν, φώναξαν, απείλησαν, αλαχακμπάριασαν κλπ κλπ στις πλατείες, στα προαύλια των εκκλησιών, στους δρόμους, στα στενά και στις ρούγες των ευρωπαϊκών πόλεων, κωμοπόλεων και χωριών. Ιστορίες για πολιτικώς ορθούς - δημοκρατικά πάντα εκλεγμένους - πολιτικάντηδες και εξουσιαστές που αποφάσισαν να ενοχοποιήσουν, να γκρεμίσουν, να κατεδαφίσουν, να ξεριζώσουν και να αφαιρέσουν κάθε τι που δηλώνει την ταυτότητα ενός λαού, όπως σημαία, σταυρό, παραδόσεις, έθιμα, έργα τέχνης, ιστορικές αλήθειες κλπ κλπ. Ιστορίες για παρακρατικούς «ακτιβιστές» - εν επιγνώσει και συνειδήσει χρήσιμους ηλίθιους - που πρόθυμα υπηρετούν και εξυπηρετούν - όχι πάντα αφιλοκερδώς – τα σχέδια των παραπάνω πολιτικάντηδων και εξουσιαστών. Ιστορίες για νόμους - πάντα επ' αγαθώ της δημοκρατίας και της πολυφωνίας - που δημοκρατικά και πολυφωνικά σε περιθωριοποιούν, σε τιμωρούν, σε εξοντώνουν εάν έχεις άλλη άποψη ή γνώμη και δεν έχεις αφεθεί να σε παρασύρει το κύμα του νεοταξικού δογματισμού, που π.χ. σου απαγορεύει να μιλήσεις, να ψελλίσεις ή να υπονοήσεις κάτι εναντίον του «γάμου» των ομοφυλόφιλων κλπ κλπ. Όλα αυτά τα είδαμε και τα είπαμε πάμπολλες φορές. 

Θεωρώ ότι αυτός ο κύκλος έχει πλέον κλείσει, (αναφέρομαι στον ΚΟ) και πρέπει να έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον ή βάρος ή σημειολογία κάποια τέτοια είδηση για να αξίζει να παρουσιασθεί.   

Προτιμώ να επισημαίνω πλέον δράσεις, αντιδράσεις και δραστηριότητες προσώπων, ομάδων, κομμάτων, λαών ή και κρατών σε αυτή την κολοσσιαίων διαστάσεων παρακμή που έχει πέσει πάνω μας και μας πλακώνει. Εννοώ σε όλον τον κόσμο. Δυστυχώς, τα δείγματα από την χώρα μας είναι ελάχιστα και κυρίως στερούνται μαζικότητας. Θυμηθείτε π.χ. τι έγινε πρόσφατα στο Περού, όπου μαζικές διαδηλώσεις πολιτών (καθολικών στο θρήσκευμα) ανέτρεψαν την διδασκαλία περί «έμφυλων ταυτοτήτων» στα δημόσια σχολεία. Γιατί πρέπει να γνωρίζετε ότι το κτήνος που κονιορτοποιεί και καταβροχθίζει τους λαούς και τις ταυτότητές τους είναι ίδιο σε όλα τα κράτη. Ή σχεδόν σε όλα. Στην Γαλλία (καθολική και εκκοσμικευμένη) πριν λίγα χρόνια είχαν πλημμυρίσει οι δρόμοι από χιλιάδες πολίτες που διαμαρτύρονταν με παλμό και πάθος για το νόμο που εισήγαγε τον "γάμο" των ομοφυλόφιλων και έδινε το δικαίωμα υιοθεσίας σε ζευγάρια ομοφυλόφιλων. Δεν κατάφεραν κάποια ανατροπή αλλά έδωσαν σοβαρά δείγματα «ζωής» (και δεν τους το είχα).
Αν ο συμβιβασμός δεν θανατώνεται και αν η απάθεια δεν ξεριζώνεται, δεν υπάρχει κανένα νόημα να παρουσιάζουμε άλλη μια «σοκαριστική» είδηση που θα περάσει και αυτή και θα χαθεί αφήνοντας πίσω, πέρα από τις "πολλές προβολές", απλά μια πικρή γεύση, μέχρι να έρθει η επόμενη.

Και στο κάτω – κάτω για κάθε τι που γίνεται στις δημοκρατικές κοινωνίες ευθύνη έχουν οι πολίτες. Ή όχι; Διαβάζω για διαμαρτυρίες και «κραυγές απόγνωσης» στα νησιά για τους «πρόσφυγες», αλλά όταν έρθει η ώρα της κάλπης να δούμε πόσα απίδια πιάνει ο σάκος. Διαβάζω για «αντιδράσεις» (που εκτονώνονται κυρίως στις μεταξύ μας συζητήσεις) στα νομοσχέδια (κατά της πίστης, κατά της οικογένειας, κατά του έθνους), αλλά να δούμε αν αυτοί οι οποίοι τα περνάνε αυτά τα νομοσχέδια επιβραβευθούν από τον (ορθόδοξο) λαό μας. Ή στην βουλή μπήκαν μόνοι τους; Όχι δυστυχώς, μου τέλειωσαν τα αισθήματα συμπάθειας. Μου τέλειωσαν οι «κραυγές διαμαρτυρίας». Δεν συμπάσχω με εκείνους που συνεχίζουν να εμπιστεύονται ένα κράτος που είναι ο βιαστής τους και ο δολοφόνος τους και απλά υψώνουν την φωνή τους που και που γιατί θέλουν να τους «προσέξει». Ή απλά να μεταθέσει το πρόβλημα αλλού. Μακριά από την αυλή μας να είναι και ας είναι όπου θέλει. Το συλλογικό καλό για τον Έλληνα είναι έννοια ακατανόητη.      

Έχω σκεφθεί ότι το πρόβλημα είναι εν γένει το υπάρχον πολιτικό σύστημα, ο κοινοβουλευτισμός. Η δημοκρατία αν θέλετε. Η οποία έχει απομυθοποιηθεί πλέον μέσα μου. «Η δημοκρατία κάνει αδύνατο για ένα πολιτικό να πράξει το καθήκον του στο έθνος», είχε πει ο Κοντρεάνου. Αλλά από την άλλη, βλέπω χώρες σαν την Ουγγαρία, σαν την Πολωνία ή σαν την Ρωσία, που παρόλο τον κοινοβουλευτισμό τους και την δημοκρατίας τους το παλεύουν, δεν παραδίδονται (άλλωστε και ο Κοντρεάνου εισήλθε στο κοινοβούλιο της χώρας του). Και επειδή δεν πιστεύω σε πολιτικάντηδες (ίσως να υπάρχουν και κάποιες εξαιρέσεις), οι δημοκράτες ηγέτες εκείνων των χωρών δεν νομίζω ότι έχουν κάποιες ιδιαίτερες «ευαισθησίες», αλλά προφανώς αφουγκράζονται τον παλμό του λαού και πράττουν ανάλογα. Εάν ο λαός αδιαφορήσει ή αλλάξει μυαλά και εκείνοι θα αλλάξουν ρότα. Υπάρχει βέβαια και το ενδεχόμενο να αλλάξει ο λαός! Δηλαδή να αλλοιωθεί πληθυσμιακά, οπότε όλα ανατρέπονται (προς όφελος των νεοταξιτών). 
Είναι δυνατόν π.χ. να βλέπαμε ποτέ στο Λονδίνο χιλιάδες άτομα σε πορεία με την αγγλική σημαία; Ή στην Γερμανία; Ή ακόμα και στην Ελλάδα; (!) Εικόνες δηλαδή σαν κι αυτές που είδαμε στην Πολωνία. Γιατί δεν τα βλέπουμε; Γιατί έχει αλλοτριωθεί εσωτερικά ο δυτικός άνθρωπος, ο Άγγλος, ο Γερμανός και δυστυχώς και ο Έλληνας και έχει δεχθεί ατελείωτες ώρες πλύσης εγκεφάλου. Γιατί ο δημοκρατικός αστός, ο σύγχρονος δυτικός, είναι ένα άτομο που συνδυάζει τις χειρότερες πτυχές του ακραίου ατομικισμού με την ακραία συμμόρφωσή του με το σύστημα, οπότε το κόστος να βγει με την σημαία του και να διαδηλώσει ή να μιλήσει με θάρρος δημοσίως και να χαρακτηριστεί «φασίστας» ή «ρατσιστής» είναι πάρα πολύ μεγάλο για να το αντέξει. Οπότε, κατ’ εμέ, υπάρχει αλληλεπίδραση. Δηλαδή, το κράτος σπρώχνει προς μία κατεύθυνση βλέποντας τον λαό να κοιτάει με απάθεια ή με δειλία. Ο λαός κοιτάει με απάθεια και με δειλία βλέποντας το κράτος να σπρώχνει προς αυτήν την κατεύθυνση. Εάν υπάρχουν μαζικές διαδηλώσεις και κινητοποιήσεις, σοβαρές πιέσεις από τον λαό ή και σοβαρή ενδυνάμωση εθνικιστικών κομμάτων με ταυτόχρονη καταδίκη ή απαξίωση των συστημικών κομμάτων - φερέφωνων της νέας τάξης, η νεοταξική νομενκλατούρα αρχίζει και το βλέπει αλλιώς. Δεν λέω ότι τρόπο τινά «μετανοεί» και αλλάζει μυαλά, αλλά σίγουρα μαζεύεται, έστω και προσωρινά.        
Μέχρι όμως αυτό να γίνει (αν ποτέ γίνει – που προσωπικά δεν το βλέπω και πείτε με απαισιόδοξο δεν με νοιάζει), υπάρχουν πράγματα - μικρά πράγματα- που ΜΠΟΡΟΥΝ και ΠΡΕΠΕΙ να γίνουν. Από όλους μας. Και σίγουρα αυτά δεν είναι κάποια σχόλια στο facebook ή μια γενική και αόριστη καταδίκη «των προδοτών» ή «αυτών που μας έφεραν εδώ» ή "αυτών που κρύβονται από πίσω". Κουράστηκα από τις ατελείωτες συνωμοσίες και τους γενικόλογους αφορισμούς. Που ανακυκλώνονται και δεν καταλήγουν πουθενά παρά μόνο στην μιζέρια. Κουράστηκα από την απόσυρση από κάθε πολιτική δραστηριότητα (και η ψήφος είναι μία, η ελάχιστη) ως πράξη "αντίδρασης" και ως δικαιολογία γιατί «δεν γίνεται τίποτα» και «όλοι ίδιοι είναι». Το παιχνίδι είναι σικέ, γιατί να ασχοληθώ; Οπότε κάθομαι, λουφάζω και "απέχω". Η αποχή όντως θα κλονίσει το σύστημα… Όπως έγινε στην Γαλλία όπου η αποχή έφθασε το 50%, αλλά οι μισοί Γάλλοι που δεν θέλησαν να πάνε να ψηφίσουν θα έχουν τον εκλεκτό των Rothschild στο κεφάλι τους και αν έχουν παράπονα καλύτερα να βγάλουν τον σκασμό. Κουράστηκα να ακούω "κάτι να γίνει". Κουράστηκα να περιμένω για το «θα έρθει κάποτε η ώρα». Κουράστηκα να περιμένω για το «να έρθει κάποιος να μας σώσει». Ο άλφα ή βήτα. Δεν περιμένω «μεσσίες» να ακολουθήσω. Δεν ψάχνω «τέλειους» για να στηρίξω. Δεν ψάχνω κοινότητες «αγίων» για να ενταχθώ. Ούτε άλλωστε και προσκυνώ κανέναν. Είμαι άνθρωπος της λογικής και της πρακτικής. Του ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ. Που καταλήγουμε; Τι κάνουμε; Τι περιμένουμε;
Εάν όμως μπορώ να κάνω κάτι θα το κάνω. Μόνος μου, με την οικογένειά μου, με τους φίλους μου, με τους ομοιοπαθείς με εμένα, με τους ομόψυχους, με τους ομοϊδεάτες μου, με τους συστρατιώτες μου. Δεν χρειάζεται κάποιο «επίσημο» παράγγελμα. Δεν χρειάζεται κάποιος «ιδανικός ηγέτης». Δεν χρειάζεται τίποτα ειδικό. Η φλόγα στην καρδιά και η έγνοια για την πατρίδα την οποία οφείλω «ουκ ελάττω παραδώσω». Η φλόγα που παρά τους σφοδρούς ανέμους παραμένει άσβεστη. Η έγνοια που πολλές φορές γίνεται καημός, άλλοτε απόγνωση και άλλοτε οργή. Χρειάζεται και πίστη. Όσον αφορά την σημασία που έχει η πίστη στον Θεό (μία πίστη όχι εγκεφαλική, αλλά εμπειρική, μυστική και βιωματική) ας ακούσουμε πάλι τον Κοντρεάνου: «Όλοι μας (στην Λεγεώνα του Αρχάγγελου Μιχαήλ) πιστεύαμε στον Θεό. Κανένας δεν ήταν άθεος. Όσο περισσότερο μόνοι και απομονωμένοι ήμασταν τόσο οι ασχολίες μας κατευθύνονταν προς τον Θεό και την επαφή μας με τους νεκρούς μας και αυτού του έθνους. Αυτό μας έδινε ακαταμάχητη δύναμη και μια φωτεινή γαλήνη εν μέσω τόσων χτυπημάτων».

Η φωτογραφία που έβαλα στην αρχή του άρθρου με το νεαρό μαθητή από την Κρήτη που τιμωρήθηκε γιατί ύψωσε την Ελληνική Σημαία είναι ό,τι καλύτερο είδα αυτήν την (όντως δύσκολη και απογοητευτική) χρονιά. Το ότι είναι νέος και ως μαθητής συμμετέχει στα νεοταξικά κατηχητήρια δεχόμενος τόνους προπαγάνδας, όπως όλα τα ελληνόπουλα, είναι ιδιαίτερα ελπιδοφόρο. Υπήρξαν σαφώς και άλλες στιγμές διαμαρτυρίας, αντίδρασης και ανυπακοής από Έλληνες και Ελληνίδες που έδρασαν ατομικώς ή συλλογικώς. Ανώνυμα ή επώνυμα. Σε δρόμους και πλατείες, σε συμβούλια και κυνοβούλια. Αλλά σε σχέση με αυτά που περνάμε ως λαός και ως άτομα είναι δυσανάλογα λίγες και ισχνές. Είθε να αυξηθούν οι δράσεις και να μειωθούν οι γκρίνιες. Είθε να σταματήσουμε να φιλοσοφούμε και να αρχίσουμε να πράττουμε. Είθε να εγερθούμε εκ του ύπνου μας. Ή τέλος πάντων «Όσοι ζωντανοί».

ΥΓ: Παρακάτω μια πρόχειρη εύκολη λύση αντίδρασης. Κοστίζει ελάχιστα, λέει πολλά.
* ΥΓ2: Ο αγγλικός στίχος του τίτλου του άρθρου είναι από το παρακάτω (ολίγον άσχετο) τραγούδι. Τι να κάνουμε, με ξένα τραγούδια μεγαλώσαμε. Αυτά μου έρχονται στο μυαλό.
Και ένα άλλο:
Well I won't back down, no I won't back down / You can stand me up at the gates of hell / But I won't back down ..

SkyWatcher - ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ   

20 σχόλια:

Unknown είπε...

Αγαπητέ διαχειριστή, πως να αντιδράσει άραγε ένας λαός εάν προηγουμένως ο καθένας από εμάς δεν πάρει τη μεγάλη απόφαση για την ποιοτικη προσωπική του αλλαγή; Δυστυχώς κοιτάζω γύρω μου και βλέπω ανθρωπάκια που θέλουν και τους αρέσει, είναι δηλαδή επιλογή τους, να είναι βουτηγμένοι στη μετριότητα. Συμμερίζομαι την απαισιοδοξία σου και το μόνο στο οποίο ελπίζω είναι μια μεγάλη ανατροπή, ένας μεγάλος κίνδυνος ή μια καταστροφή πες το όπως θέλεις, απ' όπου θα επιβιώσουν οι πιο δυνατοί. Εύχομαι υγεία και τύχη για το νέο έτος. Ο Θεός μαζί μας.

Ανώνυμος είπε...

Περί του: "μια πρόχειρη εύκολη λύση αντίδρασης. Κοστίζει ελάχιστα, λέει πολλά"

ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ
και ειδικά αυτά που στην συσκευασία έχουν το αντίστοιχο σήμα "ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ" το οποίο χορηγείται από ένα αμιγώς Ελληνικό φορέα πιστοποίησης, μετά από αξιολόγηση μιας σειράς συγκεκριμένων, αντικειμενικών και μετρήσιμων κριτηρίων, τα σημαντικότερα των οποίων είναι:

Η ιδιοκτησία της επιχείρησης να ανήκει τουλάχιστον κατά 51% σε φυσικά ή νομικά πρόσωπα που είναι Έλληνες. Αν δεν είναι Έλληνες, πρέπει να έχουν μόνιμη κατοικία στην χώρα μας.

Η έδρα της επιχείρησης πρέπει να βρίσκεται στην Ελλάδα, να δραστηριοποιείται με Ελληνικό ΑΦΜ και να υπόκειται στην Ελληνική εργατική και φορολογική νομοθεσία.

Η παραγωγική διαδικασία καθώς και η μεταποίηση να αποφέρει υψηλή προστιθέμενη αξία, να γίνεται εξ ολοκλήρου μέσα στην Ελλάδα με Ελληνικές πρώτες ύλες, εφ΄ όσον φυσικά υπάρχουν και επαρκούν. Αν δεν υπάρχουν καθόλου ή δεν επαρκούν, τότε η επιχείρηση που αναγκάζεται να εισάγει πρώτες ύλες και εφ΄όσον όλες οι υπόλοιπες προϋποθέσεις ισχύουν και πιστοποιηθούν, τότε μπορεί να εξασφαλίσει το σήμα ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ για τα προϊόντα της.

Η Ελληνική επιχείρηση που πιστοποιείται με το σήμα "ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ" πρέπει να λειτουργεί νόμιμα, να συμμετέχει σε περιβαλλοντολογικές και κοινωνικές δράσεις και να μεριμνά για την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων, των προϊόντων της και των καταναλωτών.

Το σήμα ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ μπορεί να εξασφαλίσει οποιαδήποτε Ελληνική παραγωγική – μεταποιητική επιχείρηση που έχει εξωστρέφεια, από οποιοδήποτε παραγωγικό κλάδο: Είτε δηλαδή παράγει τρόφιμα ή ποτά, είτε παράγει είδη προσωπικής φροντίδας, έπιπλα ή ενδύματα, μπορεί να αποκτήσει το σήμα ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ για τα προϊόντα της, εφ΄ όσον βέβαια πιστοποιηθεί εκπληρώνοντας τα σχετικά, αντικειμενικά κριτήρια.

Γιατί ο πόλεμος που διεξάγεται είναι και οικονομικός...

ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΔΑΙΜΟΝΑ ΕΑΥΤΟΥ είπε...

Καλά τα λες...!
Ενδιαφέρον άρθρο και το κάτωθι...
https://ethnikonkratos.gr/2017/12/17/biomatikos-ethnikismos/

Eagle1 είπε...

Κάνε λάθος, τουλάχιστον δικό σου......και μην μαθαινεις να ζεις μια ολοκληρη ζωη,βασισμενη και χτισμενη πανω σε λαθη αλλων.....

ikonsgr είπε...

Αυτό το άρθρο θα έπρεπε να αναγνωσθεί σε όλα τα λύκεια την τελευταία σχολική μέρα του χρόνου... Θα μου πείτε βέβαια, στην γυφτογραικία των "πρώτη (συμ)φορά αριστερά" αυτά είναι Σενάρια "Ελληνό-Χριστιανικής φαντασίας"....
Προσωπικά πάντως έχω πάψει εδώ και χρόνια να μιλάω "γενικά και αόριστα" για "συνωμοσιολογίες".
Ο ΕΧΘΡΟΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΠΟΥ "ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΑΠΟ ΠΙΣΩ" ΕΙΝΑΙ ΥΠΑΡΚΤΟΣΤΑΤΟΣ, ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΑΤΟΣ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΟΝΟΜΑ:
"ΡΟΤΣΙΛΝΤ ΚΑΙ ΣΙΑ ΣΑΤΑΝΟΥΠΗΡΕΣΙΕΣ-Ε.Π.Ε"
Το ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ σατανοσκυλολοϊ των πλανητικών χρηματεμπόρων-τοκογλύφων μαζί με τα μεγαλοτσιράκια τους-frontmen, το μεγαλύτερο εκ των οποίων είναι ο γνωστός φιλοϋπάνθρωπος george sorros με τις γνωστές Μ.Κ.Ο. και τα "παρατηρητήρια" μέσω των οποίων εποικίζει μαζικά την ευρώπη με.. "sorros-πρόσφυγες"-ισλαμοδίποδα είναι Η ΑΛΗΘΙΝΗ ΡΙΖΑ ΤΟΥ ΚΑΚΟΥ!
Το πρόβλημα όμως είναι ότι όταν μιλάς με γενικολογίες και αφορσιμούς οι περισσότεροι φαίνεται να συμφωνούν, μόλις όμως τους ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΠΟΙΕΙΣ τον ΕΧΘΡΟ, αρχίζουν οι ειρωνίες και οι αμφισβητήσεις...
Με 2 λόγια, η συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ ΠΑΡΑΜΥΘΑ, ΥΠΟΤΑΓΗ ΚΑΙ ΦΙΛΟΤΟΜΑΡΙΣΤΙΚΟ ΥΠΝΟ!
Γι'αυτό και είμαι βέβαιος πλέον,ότι είναι ανθρωπίνως αδύνατον να μπορέσουν να ξυπνήσουν...
Ευτυχώς όμως... "Τα αδύνατα παρά τοις ανθρώποις δυνατά παρά τω Θεώ εστίν!" ;)

Ahoy είπε...

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΚΟ. https://www.youtube.com/watch?v=tfp2O9ADwGk

polycmike είπε...

Όχι άλλα "λάθη",

αρκετά "λάθη" έχουν γίνει ήδη. Καλύτερα άπραγοι, παρά να γίνονται "λάθη".

Η σελίδα παρακολουθείται στενά από άτομα που μας κάνουν πόλεμο. Μην γράφετε/κάνετε ό,τι να ναι ... ευκαιρία ψάχνουν τα λαγωνικά της ασφάλειας κι όχι μόνο (τα φιλιά μου στις ΜΚΟ).

Η σιωπή είναι χρυσός.

Αγώνας και υπομονή (όταν λέμε "υπομονή", δεν εννοούμε καναπέ και φραπέδες, αλλά να συνεχίζεται ο αγώνας ακατάπαυστα με ακμαίο ηθικό!). Ο αγώνας, είναι "υπέρ βομών και εστιών", ως εκ τούτου, πολύπλευρος και πολύπλοκος. Όσοι δεν το κατανοούν, ας ασχοληθούν με κάτι άλλο ή απλά να ακούνε. Σε μια εποχή που η μεταπολιτευτική σαπίλα έχει διαβρώσει τα πάντα, καλό είναι να προσέχουμε που πατάμε.
Η κοινωνική συνοχή έχει διαλυθεί. Βρείτε κοινούς φίλους και οργανωθείτε.
Μελετήστε την ιστορία, καθώς και τις μεγάλες προσωπικότητες του Έθνους, αλλά και των εχθρών της. Αποκτήστε κριτική σκέψη.
Μα πάνω απ' όλα, κάντε παιδιά, διατηρείτε την παράδοση, παντρευτείτε και ερωτευτείτε, κάντε οικογένεια πρότυπο, για να παραδειγματίζονται οι γύρω σας.

Με την βοήθεια του Θεού, να είναι καλύτερο το νέον έτος.

Ανώνυμος είπε...

"...για κάθε τι που γίνεται στις δημοκρατικές κοινωνίες ευθύνη έχουν οι πολίτες..."

Γεια σου Κόκκινε Ουρανέ, δε γνωριζόμαστε και δεν έχω μελετήσει το ιστολόγιό σου σε πολύ μεγάλο βαθμό.

Συμφωνώ όμως απόλυτα με τη παραπάνω θέση. Έχουμε ευθύνες.

Θεωρώ πως πρέπει να συνδράμουμε όλοι οι bloggers σε έναν εποικοδομητικό διάλογο.

Παρακολουθώ με ενδιαφέρον αρκετά από αυτά που γράφεις.

Εμένα η άποψή μου συμπλέει σχεδόν απόλυτα με τις θέσεις και το λόγο του Τραϊανού. Του Παναγιώτη Τραϊανού.

Δε ξέρω την άποψή σου σχετικώς , αλλά εγώ κινούμαι προς αυτή τη κατεύθυνση εδώ και πολλά χρόνια και πλέον καλώ όλους τους bloggers να συμμετέχουν.


Καλώ να αναπτύξουμε έναν εποικοδομητικό διάλογο και να αρχίσουμε να συμφωνούμε. Είναι πλέον καιρός θεωρώ να αναλάβουμε τις ευθύνες μας ως πολίτες. Αν θέλουμε όντως Δημοκρατία...


...Θεωρώ επίσης σωστή την ερώτηση του σχολιαστή theodore specops
"Αγαπητέ διαχειριστή, πως να αντιδράσει άραγε ένας λαός εάν προηγουμένως ο καθένας από εμάς δεν πάρει τη μεγάλη απόφαση για την ποιοτική προσωπική του αλλαγή; "
...
μπορείς να διαβάσει σχετικά "http://elasb-triaina-gm.blogspot.gr/2017/12/b14.html"

...Διαφωνώ όμως με την απαισιοδοξία σου Θοδωρή.
Άποψή μου είναι πως πλέον εξαρτάται από το κατά πόσο εμείς οι ανήσυχοι πολίτες θα πάρουμε την απόφαση να ενωθούμε αποκτώντας κοινή άποψη για κάθε επιμέρους θέμα που μας προβληματίζει μέσω του Διαλόγου ...και άρα μέσω του blogging

...Συγγνώμη για τη παρέμβαση, αν και νέος σχετικά επισκέπτης του ιστολογίου,

Καλή χρονιά και με Υγεία

Γιώργος Μεσούντας

http://elasb-triaina-gm.blogspot.gr/

Pious Atheist είπε...

Kάνετε παιδιά, κτίστε σωστές οικογένειες. Η ατεκνία είναι ΔΕΙΛΙΑ! Τα υπόλοιπα έπονται.
88! για όλο το 2018...

Ανώνυμος είπε...

Χρόνια πολλά , ευτυχισμένο το νέο έτος 2018.
Οι Ελληνες θα απελευθερωθούμε , από τον αντίχριστο ανθελληνικό φοροληστρικό κομμουνισμό όταν θα νοιώσουμε στο πετσί μας τις επιπτώσεις του. Όταν θα καταλάβουμε τι σημαίνει κομμουνσιμός στην πράξη.
Όταν θα ξαναμάθουμε την Ελληνική γλώσσα μας και καταλάβουμε τι σημαίνει ανδράποδο.
Είναι νωρίς ακόμα ...

Φταίμε ΟΛΟΙ όσοι άνω των είκοσι ετών. Δίκαιη η τιμωρία μας και μην περιμένουμε να απελευθερωθούμε από τα κομμουνιστικά δεσμά ΧΩΡΙΣ ΠΟΝΟ.
Θυμηθείται τι τράβηξαν άλλά έθνη και ας παρακαλέσουμε το νεογέννητο Θεάνθρωπο Ιησού Χριστό μας να αποφύγουμε κατά το δυνατόν όλα οσα αυτοί υπέφεραν και εμείς ...σφυρίζαμε και σφυρίζουμε αδιάφορα.
Για να νικήσεις τον εχθρό θα πρέπει να τον γνωρίζεις. Δεν γίνεται να παλεύεις φαντάσματα.

Μην απογοητεύστε. Είναι η εποχή που θα ξεχωρίσει η ήρα από το σιτάρι.
Και πάλι χρόνια πολλά και ευτυχισμένα.
Καλή λευτεριά ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΜΜΟΥΝΣΙΜΟ , μπλε πράσινο κόκκινο.


Υ.Γ.
Ακόμα και ευχές ξεχάσαμε να λέμε...

Unknown είπε...

1η αντίσταση:αποφυγη καρτών. Βγάλε πρώτα όσα χρήματα χρειάζεσαι από την τράπεζα και πήγαινε στον μικρό επαγγελματία της γειτονιάς σου και αγόρασε με μετρητά ότι χρειάζεσαι.

2η αντίσταση:ψώνιζε από παραγωγούς και λαϊκές και απέφευγε τα σούπερ μάρκετ. Όσο περισσότερο τόσο καλύτερα. Κάθε χρόνο παίρνω τυριά, κρέατα, τενεκεδες λάδι από το χωριό, από παραγωγό και έχω το κεφάλι μου ήσυχο και όσον αφορά την ποιότητα (ακόμα και ένα λάθος να γίνει, ο άνθρωπος θα το διορθώσει αλλάζοντας το προϊόν) και τη συνείδηση μου καθαρή όσον αφορά την κάρτα και το ηλεκτρονικό φακέλωμα.

3η αντίσταση: όχι αδιαφορία και αποχή, αλλά αφύπνιση με κουβέντα και συμμετοχή στην κάλπη με κόμματα εκτός του νεοταξικου πλαισίου (πχ εγώ δεν μπορώ να ψηφίσω χρυσή αυγή. Ψηφίζω όμως "Κοινωνία".

Απλά, καθημερινά πράγματα. Καλή και ευλογημένη χρονιά για όλον τον κόσμο.

Ανώνυμος είπε...

Βάλε γεγονότα, μὴν τὰ ὑποτιμᾶς.
Καλὴ χρονιά.

hellenictech είπε...

Οταν δε μπορεις να σκοτωσεις το θηριο, πρωτα πρεπει να σταματησεις να το ταιζεις. Τι εννοω:

1. Σταματαμε να διασκεδαζουμε σε κεντρα τα οποια πληρωνουν προστασια. Δε γινεται να κατηγορουμε τη διεθνη μαφια και να ενισχυουμε την εγχωρια.
2. Σταματαμε τις επισκεψεις στα γηπεδα. Κανεις δεν αγαπα την ανωνυμη εταιρια στην οποια παιζει. Παει ο καιρος που οι παικτες επαιζαν για τη φανελα. Δυστυχως στο χωρο των γηπεδων δεν υπαρχει κατι συναισθηματικο πλεον. Καλυτερα να αγαπει ο καθενας την ομαδα του για το παρελθον της.
3. Δε πηγαινουμε στα καζινο. Ο λογος ειναι προφανης.
4. Δε πηγαινουμε κινηματογραφο η τουλαχιστον δε βλεπουμε προπαγανδιστικες ταινιες. Ας μην ενισχυουμε αυτους που μας πολτοποιουν το μυαλο.
5. Φτιαχνουμε το δικο μας παραλληλο αντιμικροαστικο συμπαν, εχοντας φιλους ομοιδεατες.

Ας γινουν πρωτα ολα αυτα και μετα βλεπουμε τα επομενα βηματα

Στυλιανός είπε...

Σημαντικό προσευχή εξομολόγηση και μετάνοια.

Ανώνυμος είπε...

Ένας από εμάς αξίζει όσο μύριοι από αυτούς, εξ ου και ο πληθυντικός στα παρακάτω. Ο Κόκκινος Ουρανός παραμένει το καλύτερο ιστολόγιο στο Ελληνικό διαδίκτυο με σημαντική επίδραση στην Ελληνική κοινωνία.

Όσον αφορά την στρατηγική στροφή της σύνταξης που αναφέρεται στο άρθρο, συμφωνούμε και θα θέλαμε να σημειώσουμε ως παράδειγμα τον ιστότοπο Ελληνικά Θέματα. Είμαστε μαθητές του Κόκκινου Ουρανού, διότι ο ιστότοπος αυτός δημιουργήθηκε με βάση την αρχική φιλοσοφία του ΚΟ, δηλαδή, τη διάχυση της γνώσης. Σύντομα όμως αντιληφθήκαμε αυτό που υπονοεί ο ΚΟ σήμερα, δηλαδή, ότι όλες μας οι ενέργειες θα πρέπει να είναι πρακτικές, στοχευμένες και να προσανατολίζονται στη δράση. Έχουμε λοιπόν καταλήξει στα εξής:

1. Μόνον μέσα από την πολιτική δράση μπορεί να καταφέρουμε κάτι (ψήφος, οικονομική ενίσχυση κομμάτων/κινημάτων, συμμετοχή).
2. Οι πολιτικοί αντίπαλοι είναι ισχυρότατοι και ο αγώνας είναι άνισος, αλλά μην ξεχνάμε ότι ένας από εμάς αξίζει όσο μύριοι από αυτούς.
3. Η πίστη είναι πηγή δύναμης.

Ως προς το πρακτέο, μαζί με όσα προτείνει ο Κόκκινος Ουρανός και οι σχολιαστές, θα θέλαμε να τονίσουμε τη σημασία των μέσων. Το διαδίκτυο παραμένει ακόμη το πιο αποτελεσματικό μέσο σε σχέση με το κόστος του για τη διάδοση των ιδεών.
Επειδή λοιπόν βλέπουμε το υψηλό μορφωτικό επίπεδο των αναγνωστών του ΚΟ, προτείνουμε τη δημιουργία ιστοτόπων που είναι αλληλένδετοι και ασχολούνται με τα επιμέρους θέματα που έχουν αναδειχθεί στον Κόκκινο Ουρανό. Κεντρικό σημείο αναφοράς θα είναι ο ΚΟ και ο χώρος των σχολίων του.

Για παράδειγμα, ένας ιστότοπος πρέπει να αφιερωθεί στην Παιδεία και συγκεκριμένα στα σχολικά βιβλία και προγράμματα. Πρέπει να ακυρωθεί η προπαγάνδα που επιχειρείται μέσα από την εκπαίδευση. Ευτυχώς, όλα τα σχολικά βιβλία είναι δωρεάν διαθέσιμα στο διαδίκτυο. Μεθοδικά, πρέπει να αναλυθεί και να καταγγελθεί η πλύση εγκεφάλου που γίνεται στα παιδιά και τα εγγόνια μας.

Ε.Θ.






Ahoy είπε...

11.32 μ.μ. Πολλη καλη ιδεα.

Ανώνυμος είπε...

Καλή Χρονιά Κόκκινε Ουρανέ, όπως πάντα εύστοχος. Ας σταματήσουν τα λόγια και ας αρχίσουν οι πράξεις. Ο καθένας από το πόστο του, και στο βεληνεκές που μπορεί. Φτάνουν τα λόγια και οι αυτόκλητοι σωτήρες. Ήρθε η ώρα οι Έλληνες να πάρουν την Ελλάδα στα χέρια τους... Τώρα ή ποτέ. Ο Θεός μαζί σου.

Ηράκλειτος είπε...

Κοκκινε Ουρανε...Πιστη δυναμη και υγεια...Αυτο και τα αλλα επονται μην πτοεισε εισαι στο σωστο μονοπατι δυσβατο και κακοτραχαλο...https://www.youtube.com/watch?v=fLxUOr3ZtPY

Ανώνυμος είπε...

Σε συνέχεια των σχολίων μας στις 9:40 π.μ. ανωτέρω, το μόνο που χρειάζεται είναι λίγα λεπτά από τον χρόνο σας για να φτιάξετε ένα ιστολόγιο για τα σχολικά βιβλία. Όλα τα βιβλία βρίσκονται εδώ:
www.ebooks.edu

Παράδειγμα 1:Το βιβλίο της Γ τάξης Γυμνασίου για τη Νεοελληνική Γλώσσα. Δείτε τις ενότητες:

1η ENOTHTA H Eλλάδα στον κόσμο
2η ENOTHTA Γλώσσα – Γλώσσες και πολιτισμοί του κόσμου
3η ENOTHTA Eίμαστε όλοι ίδιοι. Eίμαστε όλοι διαφορετικοί
4η ENOTHTA Eνωμένη Eυρώπη και Ευρωπαίοι πολίτες
5η ENOTHTA Eιρήνη – Πόλεμος
6η ENOTHTA Eνεργοί πολίτες για την υπεράσπιση οικουμενικών αξιών
7η ENOTHTA Tέχνη: Μια γλώσσα για όλους, σε όλες τις εποχές
8η ENOTHTA Mπροστά στο μέλλον

Και φυσικά σε κάθε ενότητα υπάρχουν δήθεν παραδείγματα για τη γλώσσα, αλλά ουσιαστικά γίνεται εξόφθαλμη προπαγάνδα υπέρ της παγκοσμιοποίησης.

Παρομοίως και για τα υπόλοιπα σχολικά βιβλία από το Δημοτικό ως το Λύκειο. Δεν χρειάζεται να έχετε ειδικές γνώσεις. Απλά και μόνον η παράθεση τέτοιων παρατηρήσεων σε ένα ιστολόγιο θα είναι πολύ χρήσιμη.

Ελληνικά Θέματα.



Ανώνυμος είπε...

Παράδειγμα 2: Στο Βιβλίο Μαθητή Γλώσσας ΣΤ Δημοτικού, στην Ενότητα 6, υπάρχει εργασία για τα παιδιά και τα εγγόνια σας η οποία έχει ως εξής:

-------------------------
5. Κοντά στην περιοχή σας έχει δημιουργηθεί ένας καταυλισμός όπου φιλοξενούνται πρόσφυγες διωγμένοι από διάφορες χώρες. Όμως κάποιοι θέλουν να τους διώξουν.

Η τάξη σας, λοιπόν, αποφασίζει να ζητήσει από τον δήμαρχο να συνεχίσουν οι πρόσφυγες να φιλοξενούνται στον καταυλισμό και να τους βοηθήσει να βελτιώσουν ακόμα περισσότερο τις συνθήκες ζωής τους. Ετοιμάστε την επιστολή που ακολουθεί, με σκοπό να πείσετε λογικά αλλά και να συγκινήσετε τον δήμαρχο.
-------------

Κάτι τέτοια θα μπορούσαν να επισημανθούν σε ένα ιστολόγιο μήπως και ξυπνήσει κανείς επιτέλους.

Ελληνικά Θέματα.