Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2018

ΙΣΡΑΗΛ: Ακτιβιστές του Τρίτου Ιουδαϊκού Ναού επιχείρησαν να θυσιάσουν δημόσια ζώο στην Ιερουσαλήμ, αλλά δεν τους άφησε ο Δήμος


Jerusalem Post, Haaretz / ΚΟ

"Τότε θα τελειώσω τραγουδώντας ένα τραγούδι δοξολογίας για την αφιέρωση του θυσιαστηρίου", λέει το "Maoz Tzur", το παραδοσιακό εβραικό τραγούδι της εορτής της Hanukkah, και το πρωί της Δευτέρας, την τελευταία ημέρα της Χανουκά, έγινε η "αφιέρωση" ενός νέου βωμού, κατάλληλου για τον (Τρίτο) Ιουδαϊκό Ναό, έξω τα τείχη της Παλιάς Πόλης της Ιερουσαλήμ.

Την περασμένη δεκαετία, αυτοί οι ακτιβιστές, που προετοιμάζονται για ένα ξανακτισμένο Ναό με την αναδημιουργία κάποιων από τα αρχαία σκεύη που χρησιμοποιούντο στις τελετουργίες του Ναού, εξασκούνται στο να προσφέρουν θυσίες τις ημέρες πριν από το Πάσχα.

Τη Δευτέρα, οι ακτιβιστές ήθελαν να χρησιμοποιήσουν το βωμό, αλλά αρκέστηκαν μόνο σε ένα μέρος του τελετουργικού, επειδή ο Δήμος της Ιερουσαλήμ δεν τους άφησε να σφαγιάσουν ένα ζώο σε δημόσιο πάρκο.

"Στο τέλος θα υπάρχει ένας μεγαλοπρεπής βωμός, αλλά προς το παρόν έχουμε αυτό και μόλις ανοίξουν οι πύλες είμαστε έτοιμοι να το πάμε μέχρι το Όρος του Ναού", δήλωσε ο βετεράνος ακτιβιστής του "Mount Temple", Shimshon Elboim.

Μέχρι στιγμής, οι πρακτικές περιλαμβάνουν τη σφαγή ενός ζώου και την προσφορά του σε ένα προσωρινό βωμό από ξύλο. Τη Δευτέρα οι ακτιβιστές ήθελαν να εφαρμόσουν το πλήρες τελετουργικό για τη σφαγή του ζώου και την προσφορά του και έλαβαν ακόμη και άδεια από την αστυνομία.

Αλλά η νομική υπηρεσία του δήμου απέρριψε το αίτημά τους να σφαγιάσουν ένα ζώο σε δημόσιο πάρκο έξω από τους τοίχους της Παλιάς Πόλης, κι έτσι το πρόβατο που προορίζονταν για το σκοπό αυτό μεταφέρθηκε σε άλλη τοποθεσία για σφαγή.

«Αυτό που πρέπει ακόμα να κάνουμε είναι να ξυπνήσουμε τους ανθρώπους», είπε ο Elboim. "Υπάρχει αργή αλλά σίγουρη πρόοδος, και αν το επιτρέψουν οι αρχές, αύριο μπορούμε να κάνουμε όλη την υπηρεσία".
Μετά την ήττα των Μακκαβαίων από τους Σελευκίδες Έλληνες στα ιστορικά γεγονότα της Χαννουκά, οι Μακκαβαίοι Ιουδαίοι καθάρισαν και αποκατέστησαν τον ναό μετά την απελευθέρωση της Ιερουσαλήμ και έχτισαν νέο βωμό, αφού στο παλιό βωμό οι Έλληνες είχαν σφάξει ένα γουρούνι.

Την τελευταία μέρα της Χανουκά - που σημαίνει κυριολεκτικά «αφιέρωση» - χτίστηκε και αφιερώθηκε ένας νέος βωμός που κατασκευάστηκε σύμφωνα με όλους τους ιουδαϊκούς νόμους που αφορούσαν τα σκεύη και τις κατασκευές του ναού αποκαλύφθηκε και αφιερώθηκε αποκλειστικά για χρήση στον Τρίτο Ναό, από αρκετές οργανώσεις ακτιβιστών του Ναού.

Η πρωτοβουλία προήλθε από τον καθηγητή Hillel Weiss, έναν σκληροπηρυνικό δεξιό πολιτικό ακτιβιστή και ακτιβιστή του ναού, ο οποίος ίδρυσε τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό που ονομάζεται The Temple in Zion και μάζεψε περίπου 40.000 NIS (νέα shekel) για την κατασκευή του βωμού.

Το έργο υποστηρίχθηκε επίσης από την "Επιτροπή των Οργανώσεων του Ναού", μια ομάδα ομπρέλα για ομάδες ακτιβιστών του Ναού.

Ο βωμός είναι χτισμένος από τούβλα πάνω σε ένα ξύλινο πλαίσιο και συγκεκριμένα όχι από πέτρα, αφού ο εβραϊκός νόμος απαιτεί ότι ο Ναός και οι διάφορες κατασκευές του να μην έχουν φτιαχτεί από πέτρα που έχει λαξευτεί  με σιδερένια εργαλεία.

Ο ίδιος ο βωμός ζυγίζει περίπου τεσσεράμισι τόνους και η ράμπα δύο ακόμη τόνους. Χτίστηκε στον οικισμό του Elkana στη δυτική περιοχή της Σαμάρειας από ξυλουργούς, χτίστες τούβλων και άλλους ειδικούς.

Οι διοργανωτές σκόπευαν να σφαγιάσουν ένα πρόβατο κατά τη διάρκεια της τελετής "αφιέρωσης" και να πραγματοποιήσουν διάφορες τελετουργίες, συμπεριλαμβανομένης της καύσης μερικών από τα άκρα και τα σπλάχνα του ζώου στο βωμό. Ωστόσο, ανέφερε ο Weiss, οι νομικές υπηρεσίες της Δημοτικής Αρχής της Ιερουσαλήμ έθεσαν αντιρρήσεις.

Έτσι, οι διοργανωτές έσφαξαν ένα πρόβατο νωρίτερα αυτή την εβδομάδα σε ένα σφαγείο, και μόνο ένα από τα μπροστινά πόδια του κάηκε στο βωμό σε μια επίδειξη θυσιαστικής τελετής.

Παρόλο που το Πάσχα και οι καθημερινές θυσίες δεν απαιτούν έναν ολοκληρωμένο ναό, αυτές πρέπει να γίνονται πάνω σε ένα βωμό που έχει κατασκευαστεί σύμφωνα με τις απαιτήσεις του ιουδαϊκού νόμου και τοποθετημένο στο κατάλληλο σημείο στο Όρος του Ναού, που πιστεύεται ότι βρίσκεται αρκετά μέτρα ανατολικά του Ισλαμικού Θόλου του Βράχου.

Λάδι, κρασί και δημητριακά, που παράχθηκαν σύμφωνα με τα πρότυπα που απαιτούνται από τους νόμους της Τορά που αφορούν τελετουργικές προσφορές, προσφέρθηκαν επίσης στο νέο βωμό, ενώ το ketoret, ένα μείγμα ελαίων και αρωμάτων που το χρησιμοποιούσαν στους αρχαίους ναούς, προσφέρθηκε σε ένα ξεχωριστό μικρότερο βωμό.

"Αυτός είναι ο σκοπός της Τορά. Σχεδόν όλες οι εντολές συνδέονται με το ναό", δήλωσε ο Weiss στο The Jerusalem Post.

"Αυτό δίνει νόημα στη ζωή μας και στη ζωή του κόσμου και στη δικαιοσύνη και στην αλήθεια και στην ειρήνη. Αυτή είναι η προφητεία: «Οι προσφορές τους και οι θυσίες τους θα γίνουν αποδεκτές στο βωμό μου, γιατί ο οίκος μου θα ονομάζεται οίκος προσευχής για όλους τους λαούς», δήλωσε ο Weiss αναφερόμενος στο βιβλίο του Ησαΐα.

Απέρριψε την αντίληψη ότι οι άνθρωποι σήμερα δεν μπορούν να συνδεθούν με την αρχαία πρακτική των θυσιών των ζώων, λέγοντας: "Ο κόσμος σήμερα είναι ακάθαρτος. Θέλουμε έναν κόσμο καθαρότητας", είπε, προσθέτοντας ότι οι ακάθαρτες ενέργειες και οι σκέψεις των ανθρώπων παρέμειναν οι ίδιες ανεξάρτητα από το πώς σχετίζονται με την προδιαγεγραμμένη μέθοδο της εξουδετέρωσης ακαθαρσιών στην Τορά, δηλαδή μέσω της θυσίας των ζώων.

Είπε ότι αυτός και οι ακτιβιστές και οι οργανώσεις του ναού θα άρχιζαν αμέσως θυσίες ζώων εάν το κράτος τους επέτρεπε να φέρουν το βωμό τους στην απαιτούμενη θέση στο Όρος του Ναού και δήλωσαν ότι το κράτος θα πρέπει να είναι «το πρώτο που θα στηρίξει» την επανάκτηση αυτών των τελετουργιών.

Ερωτηθείς εάν η επανάληψη εβραϊκών θυσιών ζώων στο Όρος του Ναού θα προκαλέσει εντάσεις και συγκρούσεις με τον μουσουλμανικό κόσμο, ο οποίος βλέπει το τζαμί του Al-Aqsa στο χώρο ως ένα από τους πιο ιερούς τόπους του Ισλάμ, ο Weiss είπε εμφατικά ότι αυτό δεν πρέπει να δημιουργεί ανησυχίες και μόνο το θάρρος των Εβραίων για την ανοικοδόμηση του ναού θα τερματίσει αντιεβραϊκά αισθήματα και ενέργειες.

"Πρόκειται για προπαγάνδα που διαδόθηκε από την εβραϊκή μονάδα της Shabak [η Γενική Υπηρεσία Ασφαλείας του Ισραήλ ή Shin Bet] και αντισημίτες Εβραίους που μιλάνε στο όνομα των μη Εβραίων και μας έφεραν την κατάσταση στη Γάζα και σε άλλες καταστάσεις και προσπαθούν να τρομάξουν τους ανθρώπους", δήλωσε ο Weiss.

"Εμείς σκεφτόμαστε το αντίθετο, ότι όσο οι Εβραίοι δεν έχουν το θάρρος να χτίσουν το Ναό, θα διώκονται. Όσο δεν υπάρχει ναός, θα υπάρχει αντισημιτισμός".

ΚΟ / από εδώ κι εδώ

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αχ,Αντίοχε που είσαι;...

Ανώνυμος είπε...

"Όσο δεν υπάρχει ναός, θα υπάρχει αντισημιτισμός"

Όσο θα υπάρχουν άνθρωποι, θα υπάρχουν ανθρώπινα προβλήματα. Αλλά, εάν έπαυαν να υπάρχουν κάποιοι συγκεκριμένοι, ίσως να έπαυαν να υπάρχουν και κάποια συγκεκριμένα προβλήματα στην ανθρωπότητα.

Στο μεταξύ ο ναός είναι ήδη προκατασκευασμένος (σε 3 κομμάτια) στην Βραζιλία, και έτοιμος να μεταφερθεί με πλοία για να συναρμολογηθεί, εντός 3 ημερών, κατά τας γραφάς των.

Και ο Πούτιν έστειλε το μισό στόλο στην Ανταρκτική, ώστε να μεταφέρει την κιβωτό του Γαβριήλ που βρέθηκε στην Σ.Αραβία.

Ω, τι κόσμος μπαμπά! Πόσο τρομακτική είναι η πραγματικότητα. Από το τεράστιο άλμα προς τα πάνω, ξανά προσγείωση σε πρωτόγονες τελετές θυσιών. Πώς γυρίσουν όλα έτσι, επί χιλιετίες; Τη μια πάνω, την άλλη κάτω. Τη μια πρόοδος, την άλλη οπισθοδρόμηση. Πόσο σύντομη είναι η επίγεια ζωή, και πόσο άθλια. Έρε, τι μας περιμένει, εντός της επόμενης 15ετίας.

Ανώνυμος είπε...

Βάρβαρα έθιμα. Ο κόσμος έχει τρελαθεί.

DIMOKLITOS είπε...

Μὴν κουράζεσαι ἀγαπητὲ ἀρθρογρᾶφε τοῦ ἱστολογίου. Φυσικὰ ἡ προσωπικὴ ἐργασία ποὺ κάνεις ἀπαιτεῖ χρόνο καὶ ψυχικὴ κόπωση γιὰ νὰ παρουσιάσῃς ὅλα αὐτὰ τὰ παράξενα, ἀφύσικα σὲ ἄλλους καιροὺς ποὺ συμβαίνουν παγκοσμίως ἀλλὰ σὲ πληροφορῶ ὅτι θὰ καταστοῦν φυσιολογικὰ σὲ μία γενιά ἀπὸ τώρα. Ὁ κόσμος ἔχει ρίξει τὴν ζαριά του. Ἠ δημιουργία ἀνθρώπων, δηλαδὴ τὸ λεγόμενο brain washing κατὰ ἀγγλιστί, ἢ καλλύτερα ἡ ἀφυδάτωση τῶν νευρικῶν ἀπολήξεων ποὺ εὐθύνονται γιὰ συλλογισμὸ καὶ ἐκφορὰ συμπερασμάτων, στοχεύει ἀκριβῶς ἐκεῖ στὴν νεανικὴ ἡλικία καὶ εἶναι πολὺ εὐκολο νὰ γίνῃ μὲ τὴν τεχνολογία, δηλαδὴ τὸ διαδίκτυο. Γιατί; Διότι τὰ νέα ὑβρίδια ποὺ γεννιοῦνται δὲν ἔχουν ἀντισώματα. Δὲν ἔχουν συλλογικὴ μνήμη, παράγονται ἀπὸ ἀνθρώπους χωρὶς νὰ ξέρουν τί ἀναπαράγουν. Ὁ πλανήτης διοικεῖται ἀπὸ αὐτοὺς ποὺ δὲν φαίνονται. Οἱ λεγόμενοι Ροθτσαΐλντ καὶ κάτι ἄλλοι τύποι, τύπου Σώρου εἶναι ἁπλὰ οἱ κομιστές, οἱ ἀγγελιοφόροι, τὰ νήματα κινοῦνται ἀπὸ ἄλλους. Ὅλα θὰ γίνουν ὅπως ἔχουν γράψει οἱ γραφές. ΟΛΑ. Δὲν πρόκειται νὰ σωθῇ οὔτε τὸ 0,5% του παγκόσμιου πλυθυσμοῦ ἀπὸ αὐτὸ ποὺ ἔρχεται. Δὲν ἔχει σημασία αὐτὸς ποὺ ἔρχεται νὰ ζητάῃ νὰ γεννήσῃ ΤΟΝ ΔΙΑΔΟΧΟ ἀπὸ μία εὐλαβικὴ χριστιανή ἀλλὰ τὸ σίγουρο εἶναι ὅτι θὰ ἡττηθοῦν καὶ πάλι ὅπως τὸν καιρὸ ποὺ κλειστήκανε στὰ Τάρταρα. Παράξενα καὶ δυσνόητα; Ἴσως.

Ανώνυμος είπε...

Η γιαγιά μου από την Μικρά Ασία μου έλεγε πως το Πάσχα κρατούσαν τα μικρά παιδιά τους στο σπίτι και τα πρόσεχαν πολύ γιατί οι οβριοί τα αρπάζανε για θυσία. Δεν τα λέω εγώ, η γιαγιά μου τα έλεγε....

Dimitris D είπε...

Αυτό για τα παιδιά και το Πάσχα και τους όβριους το έλεγε και ο Κοσμάς ο Αιτωλός.

Εμένα μου άρεσε αυτό:
https://www.youtube.com/watch?v=bSh5t2iX-vY

ΚΗΡΟΠΟΙΟΣ είπε...

Κάποια στιγμή θα χτιστεί κι ο ναός

Αννα είπε...

Το χτίσιμο του ναού αναφέρεται στην αποκάλυψη.Αυτο τα λέει ολα