Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2019

Έτος 2019 μ.Χ. Ο νέος «ψυχρός πόλεμος»



Μεταφέρω από το The Patriarchy:

Το ιστορικό δύο πραγματικοτήτων, ενός άνδρα, μιας γυναίκας, της ίδιας κουλτούρας.

1. Ο Liam Neeson, ένας δεδηλωμένος liberal που υποστηρίζει την έκτρωση στην Ιρλανδία, καθώς και τον «γάμο» των ομοφυλόφιλων, μίλησε στην κάμερα για τη ματαιότητα της εκδίκησης, περιγράφοντας ένα γεγονός που έγινε πριν από πολλά χρόνια, όταν μια φίλη του βιάστηκε (ο δράστης ήταν μαύρος). Είπε ότι βγήκε στους δρόμους, (για εκδίκηση) ελπίζοντας ότι κάποιος μαύρος θα προσπαθούσε να τον ληστέψει* κι έτσι θα έβρισκε αφορμή να τον σκοτώσει. Υπογράμμισε ότι ήταν λάθος και ότι, σε συνδυασμό με τη σύγκρουση στη Βόρεια Ιρλανδία, του έδειξε πόσο λάθος είναι ο δρόμος της εκδίκησης.

Αποτέλεσμα: Η πρεμιέρα της νέας του ταινίας ακυρώθηκε αμέσως και κατηγορήθηκε στα ΜΜΕ και στα social media ως «ρατσιστής».

2. Η Brie Larson, μια τυπική liberal του Χόλιγουντ, μιλώντας χωρίς κανένα απολογητικό ύφος, περιγράφει τους λευκούς άνδρες τόσο άχρηστους, τόσο ανάξιους που δεν θέλει ούτε καν να τους ακούει να μιλούν.

Αποτέλεσμα: Της δίνεται ηγετικός ρόλος (στην προκειμένη περίπτωση, αυτός του Captain Marvel, ενός χαρακτήρα που παραδοσιακά ήταν άνδρας) σε μία από τις υψηλότερες παραγωγικής αξίας ταινίες φέτος. Σχεδόν κανείς δεν διαμαρτύρεται εκτός από μερικούς ανύπαρκτους (όπως εγώ) στα social media και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης την κολακεύουν μέχρι αηδίας.

Βρισκόμαστε στο έτος 2019 μ.Χ. Δεν έχουμε βάσεις στο φεγγάρι, δεν έχει πάει κάποιος άνθρωπος στον Άρη, δεν έχουμε κανένα ιπτάμενο αυτοκίνητο ή καμία τεχνο-ουτοπία. Απλά έναν άσχημο Ψυχρό Πόλεμο μεταξύ φύλων και φυλών.

* η ιστορία λέει ότι βγήκε με ένα μπαστούνι και πήγε σε μία συνοικία μαύρων, περιμένοντας να βρεθεί κάποιος να του ζητήσει τον λόγο και έτσι να του επιτεθεί (“…hoping some 'black bastard' would come out of a pub and have a go”).

ΚΟ

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Θα ηθελα καλε μου ΚΟ να δωσουμε το ορισμο που της πρεπει στην λεξη "liberal".
Η λεξη (περιληπτικα) ειναι αμερικανογεννημενη και παλια αφορουσε τους Δημοκρατικους οι οποιοι νομοθετουσαν, παρεχοντας αφειδως οικονομικες κυριως βοηθειες σε πολιτες των ΗΠΑ, με ζητουμενο, την ψηφο τους στους Δημοκρατικους.
Σημερα ομως η λεξη "liberal" συμπεριλαμβανει οτι βδελυγμα και αποβρασμα της κοιωνιας υπαρχει.
π.χ. ενα και το αυτο με το δικο μας "δημοκρατικο τοξο" που συμπεριλαμβανει απο αντιφα/solidarity with israel μεχρι Κυριακους Φωφες και Μπαλτακους.

ΚΗΡΟΠΟΙΟΣ είπε...

Οταν το αντικείμενο υπεράσπισης του φιλελευθερισμού τους προδώσει με ποικιλόμορφους τρόπους τότε οι άνθρωποι καταλαβαίνουν οτι η liberal νοοτροπία είναι μια καλοστημένη απάτη για την καταπάτηση των ατομικών τους ελευθεριών

ΚΗΡΟΠΟΙΟΣ είπε...

Ερώτηση για Ελληνες liberal
Θα συνεχίσεις να αγαπάς και να συμπαθείς τους ρομά ακόμα και όταν παραβιάσουν την προσωπική σου ελευθερία και καταστρέψουν η αφαιρέσουν την τιμή σου και την περιουσία σου;

στη λέξη ρομά μπορείς να βάλεις οποιαδήποτε άλλη λέξη διαφορετικών ΄΄κρίμα είναι, άνθρωποι είναι΄΄ ομάδων

φιλολογικά μιλάω, για έκθεση ιδεών
και να δείς πόσο καλόψυχος/η είσαι

Acer Aspire είπε...

Τα δίνουν όλα τα παιδιά...

Ο Πάπας Φραγκίσκος φωτογραφήθηκε σήμερα με καρφίτσα η οποία γράφει «να ανοίξουμε τα λιμάνια»...

Είπατε κάτι;

Orthodox True είπε...

Δεν νομίζω πως έχει διαστάσεις ψυχρού πολέμου.
Είναι μια φτηνή παγκόσμια προπαγάνδα που προσπαθεί να ξεκαρφώσει, και εδώ τη παλαιά τάξη πραγμάτων, ψεκάζοντας μέσα από τα ΜΜΕ.

Με όλα αυτά όμως που επιχειρούν οι νεοταξιτες, και επειδή ουδέν κακό αμιγές καλού, τελικά αρχίζουν να ξυπνούν οι αδιάφοροι, και να συσπειρώνονται οι θέλοντες ευσεβώς ζείν.