Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Παρασκευή 14 Ιουνίου 2019

Οι πάμπλουτοι αδελφοί Koch ενώνονται με τον Soros και τους τεχνολογικούς γίγαντες για να πολεμήσουν τον «εξτρεμισμό» το διαδίκτυο


"Οι αδελφοί Koch συνεργάζονται με εταιρείες τεχνολογίας, πανεπιστήμια και άλλους συναδέλφους τους δισεκατομμυριούχους για την καταπολέμηση του online εξτρεμισμού.

Στις 17 Ιουλίου, το Project After Charlottesville” θα φιλοξενήσει τη δεύτερη σύνοδο κορυφής στο Σαν Φρανσίσκο της Καλιφόρνια. Ιδρύθηκε μετά από τις θανατηφόρες επιθέσεις των οπαδών της λευκής υπεροχής στην Βιρτζίνια το 2017, συγκεντρώνει πολιτικούς και επιχειρηματικούς ηγέτες για να συζητήσουν λύσεις για την καταπολέμηση της πολιτικής τρομοκρατίας. Ενώ η περυσινή συνάντηση στο Μιζούρι περιλάμβανε πρωτοβουλιών λαϊκής και τοπικής αντίδρασης, το επίκεντρο της φετινής συνόδου κορυφής θα περιλαμβάνει τον «ιδιωτικό τομέα της τεχνολογίας» και τις «βέλτιστες πρακτικές για την καταπολέμηση του μίσους και του εξτρεμισμού στο διαδίκτυο», σύμφωνα με το δελτίο τύπου της εκδήλωσης.

Εκπρόσωποι του Ινστιτούτου Charles Koch και της Anti-Defamation League θα ενωθούν με στελέχη από εταιρείες τεχνολογίας, στις οποίες επί του παρόντος περιλαμβάνονται οι Eventbrite, Mozilla, Pinterest, Patreon και Airbnb. ..."

Για κοίτα να δεις ... όλοι οι δισεκατομμυριούχοι και τα ειδικά συμφέροντα που επί του παρόντος διαφθείρουν το αμερικάνικο πολιτικό σύστημα καταστέλλοντας την ελευθερία του λόγου στο διαδίκτυο και εξαγοράζοντας τις εκλογές συγκεντρώνονται στο Σαν Φρανσίσκο για να σχεδιάσουν το επόμενο κύμα λογοκρισίας τους.

«Η εκδήλωση χρηματοδοτείται από την Comcast NBCUniversal, το Ίδρυμα Kresge και, κυρίως, το φιλανθρωπικό ίδρυμα του Ταμείου Soros και «σκοπεύει να εκμεταλλευτεί την τραγωδία του Charlottesville για να πιέσει για ακόμη περισσότερη οργουελιανή λογοκρισία», προειδοποιεί η Big League Policy (BLP).

Εκθέτοντας το παρελθόν των συμμετεχόντων, η BLP γράφει: «Η ADL είναι μια αντι-συντηρητική, αντι-συνταγματική οργάνωση που ανοιχτά υπερηφανεύεται για το πώς πιέζει την Google, το Facebook, το Twitter και άλλους τεχνολογικούς γίγαντες να ασκούν λογοκρισία σε πολιτικούς αντιφρονούντες».

"Το Pinterest αποκαλύφθηκε πρόσφατα ότι λογοκρίνει φωνές κατά των εκτρώσεων στην πλατφόρμα του, ενώ η Patreon και η Airbnb είναι πασίγνωστες για την απαγόρευση των δεξιόστροφων σχολιαστών να χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες που προσφέρουν οι εταιρείες τους", εξηγεί και η BLP.

Η Koch Industries ιδρύθηκε από τον Fred Koch το 1940 και ανήκει κατά πλειοψηφία στους γιους του, πιο γνωστούς ως Koch Brothers- τον David και τον Charles, με το καθένα να κατέχει το 42% της εταιρείας. Ο David, 79 ετών, παραιτήθηκε από το ρόλο του στην εταιρεία το 2018 λόγω προβλημάτων υγείας, ενώ ο Charles, 83 ετών, παραμένει πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος.
Η Koch Industries είναι η δεύτερη μεγαλύτερη ιδιωτική εταιρεία στις Η.Π.Α., στην ετήσια κατάταξη του Forbes, δημιουργώντας ετήσια έσοδα ύψους 110 δισ. δολαρίων. Αυτό έκανε την οικογένεια Koch να είναι η δεύτερη πλουσιότερη οικογένεια στον κόσμο, πίσω από την οικογένεια Walton (ιδιοκτήτες της Walmart).

ΚΟ / από εδώ κι εδώ

11 σχόλια:

Klansman είπε...

Κατὰ τὰ ἄλλα οἱ ἀριστεροὶ λένε "ο φασισμὸς εἶναι ὄργανο τοῦ καπιταλισμοῦ", "ὁ καπιταλισμὸς θρέφει τὸν φασισμὸ" κτλ. Δὲν ἔχουν ἀντιληφθεῖ ὅτι ὅλοι οἱ ζάπλουτοι μεγαλοκαπιταλιστὲς (πολλοὶ ἐξ αυτῶν Ἑβραῖοι), καθὼς καὶ ὅλες οἱ πολυεθνικὲς καὶ ὅλα τὰ μεγάλα μέσα ἐπικοινωνίας στηρίζουν μονίμως καὶ ἀποκλειστικὰ αὐτούς, κάνοντας τὰ πάντα για νὰ πνίξουν τὴν κάθε "αντιδραστικὴ" ἐθνικὴ φωνή. Τὸ FB, τὸ Twitter καὶ τὸ YT ἔχουν καταργήσει "μὲ τὸ ἔτσι θέλω" ἀμέτρητους λογαριασμούς, ὄχι μόνο "ἐθνικιστῶν", ἀλλὰ ἀκόμη καὶ ἁπλῶν συντηριτικῶν, παραδοσιακῶν δεξιῶν καὶ χριστιανῶν, μόνο καὶ μόνο ἐπειδὴ ἀντιτίθενται στὴν ἀριστερά, στὸ ἀκραῖο Ισλᾶμ καὶ στὴν λαθρομετανάστευση. Δύο μέτρα καὶ δύο σταθμά. Τί νὰ πῇς...

Ανώνυμος είπε...

Εν τω μεταξυ, οι Ελληνες που συνεχιζετε να αγοραζετε "γερμανικα" (λεμε τωρα) ....προϊοντα, οπως αυτοκινητα, οικοσυσκευες και λοιπα ακριβα αντικειμενα, σκεφτητε οτι πλουτιζετε το χερι με το μαχαιρι που σας μαχαιρωνει καθημερινα και ποικιλοπτροπως.
Η αυτοκινητοβιομηχανια Volkswagen εδωσε αρκετα εκατομυρια ευρω στην εβραϊκη δυσφημιστικη οργανωση ADL (δυσφημιζουν οσους οι εβραιοι δεν γουσταρουν)για την καταπολεμηση του ....προσεξτε με ΟΧΙ ΤΟΥ ΑΝΤΙ-ΓΕΡΜΑΝΙΣΜΟΥ αλλα του.....αντισημιτισμου στην Ευρωπη. Δηλ. ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.
Θα δηλητηριαζουν δηλ. τα σχολιαροπαιδα του δημοτικου για το ποσο καλοι ειναι οι εβραιοι και ποσο κακοι ο υπολοιπος κοσμος.
Χωρια που το Χολλυγουντ των εβραιων, θα γυρισει με τα λεφτα των "γερμανων" καινουργια εργα και σειρες για το "ολοκαυτωμα".

https://forward.com/fast-forward/425369/volkswagen-funds-adl-office-in-germany-for-combating-anti-semitism/

Και αυτη η ειδηση ειναι απ' τις λιγες που βγαινουν στην δημοσιοτητα, μιας και οι εβραιοι ειναι οι παντοκρατορες των ΜΜΕ ηλεκτρονικων και εντυπων.


Νενα Μακρη
Ραφηνα

Ανώνυμος είπε...

ΑΦΟΥ ΣΤΟ F/B ME ΦΙΜΩΣΑΝΕ ΓΙΑ 1 ΜΗΝΑ ,
ΜΕΤΑ ΜΕ ΔΙΑΓΡΑΨΑΝΕ ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ

Ανώνυμος είπε...

Ἕνα εὖγε ἀπὸ 'μένα στὴν Νένα Μακρῆ γιὰ τὸν λαγὸν ποὺ ἔβγαλε στὸ σχόλιό της… Τὸ καλὸ μὲ τὸν ΚΟ εἶναι ὅτι τὰ ὡραῖα του ἄρθρα πλαισιώνονται ἀπὸ πολὺ εὔστοχα/πικάντικα/εὑρηματικὰ σχόλια ἀναγνωστῶν. Ἐγὼ προσωπικῶς εἶμαι ἀρκετὰ φτωχὸς γιὰ νὰ ὀνειρεύομαι νὰ ἀποκτήσῳ ΙΧ αὐτοκίνητο (μὲ τὰ σημερινὰ δεδομένα θέλω δύο ζωὲς γιὰ νὰ ἀποταμιεύσω € 10 000). Ἀλλὰ ἂν ἀγόραζα τουτού, δὲν ὑπάρχει περίπτωσις νὰ εἶναι εὐρωπαϊκῆς κατασκευῆς-συμφερόντων (ἐξαιροῦνται τὰ ἰταλικὰ καὶ τὰ βρετανικὰ αὐτοκίνητα). Λεφτὰ στοὺς δημίους τῆς πατρίδος μου δὲν σκοπεύῳ νὰ δώσῳ, χωρὶς αὐτὸ νὰ σημαίνῃ ὅτι εἶμαι ὀπαδὸς τοῦ καταστροφέως τῆς παγκοσμίου βιομηχανίας ποὺ λέγεται Κίνα. Ὅταν ἡ πατρίδα μου δὲν μοῦ προσφέρει τὴν δυνατότητα νὰ ἀγοράσῳ ἕνα ἑλληνικῆς κατασκευῆς/παρασκευῆς προϊόν, τότε ἡ πρώτη ἐναλλακτικὴ ἔρχεται ἀπὸ χῶρες σὰν τὴν Ἰαπωνία, τὴν Φορμόζα καὶ τὴν Κορέα καὶ ἡ τελευταία ἀπὸ Γαλλογερμανούς καὶ Κίνα. Φωτιὰ καὶ τσεκούρι στὴν ΕΕ.

Ανώνυμος είπε...

Ετσι ακριβως, αγνωστε και ανωνυμε φιλε σχολιαστη της 16 Ιουνίου 2019 - 1:37 π.μ.
Και να σου πω οτι ερχονται ακομα χειροτερα.

Ανοιγω πολυ σπανια τηλεοραση στο σπιτι μου.
Χθες πατησα το κουμπι και ετυχε να πεσω πανω σ' ενα μουσατο λαμογιο της "ελληνικης" Greenpeace το οποιο λιγο πολυ, μας ξερναγε στον ΣΚΑΙ οτι αν δεν παρουμε τα μετρα μας ΧΘΕΣ, ο πλανητης Γη θα καταστραφει σε λιγα χρονια.
Αυτοματα ηρθε στο μυαλο μου, οταν περισυ ειδα στο "γιου-τουμπ" μια ανισορροπη ισπανοφωνη, ονοματι Alexandria Ocasio-Kortez η οποια εχει εκλεγει...ακουσον-ακουσον "βουλευτρια" κατα τους ΣΥΡΙΖΑιους, στην Νεα Υορκη (τρεχα γυρευε ποιοι την ψηφισαν)για την αμερικανικη βουλη των αντιπροσωπων και η οποια δηλωνε με οση σοβαροτητα μπορει να εχει ενας ανισορροπος ανθρωπος, οτι ο πλανητης Γη θα καταστραφει σε ...12 (ολογραφως δωδεκα) χρονια αν δεν καταργησουμε την χρηση λιγνιτη για παραγωγη ενεργειας.
Ειναι καταφανεστατα εκπαιδευμενοι, οχι στην ενεργεια και στο περιβαλλον, αλλα σαν ηθοποιοι ωστε να μας λενε τετοιες μπουρδες στην ΤουΒουλα χωρις να γελανε καθολου.

Βεβαια πισω απ' ολα αυτα τα λαμογια κρυβεται επιμελως παντα καποιος Ροθτσιλντ με το ταμια του τον Σορος, να μοιραζει δεξια κι αριστερα σοροδολαρα που τα πληρωνουμε μεσω φορων εμεις φυσικα.
Οποτε με την αναμενομενη νεα κυβερνηση που μας κοπιαζει, ας ετοιμαστουμε να ξηλωθουμε ακομα περισσοτερο, γιατι η γνωστη "οικογενεια" εχει πολλα στοματα να θρεψει απο τον ιδρωτα του "σοφου" φορολογουμενου λαου που ψηφιζει KOULIS αντι Alexis ή αντι Fofi μη τους βγαλουν τ' ονομα οτι ειναι νεοναζι και νεοφασιστες.

Παντως ομολογω οτι επιτελους θα δουμε και κατι που δεν το εχουν δει στην υπολοιπη Ευρωπη.
Να δω την διπλομαμα Θεοδωρα ΚΑΙ Πρωθυπουργο ΚΑΙ Δημαρχινα.


Φιλικα
Νενα Μακρη
Ραφηνα

Ανώνυμος είπε...

Οι Κωx είναι γερμανικης καταγωγης.Αυτο για να μην υπάρχει σύγχυση με τον Εντυ Κωχ,Εβραίο δήμαρχο Ν.Υορκης πριν τριάντα περίπου χρόνια.

Ανώνυμος είπε...

Δείτε τι κάνουν οι Κινέζοι στην πατρίδα τους με τα δικά μας λεφτά φυσικά που ψωνίζουμε τα ψευτοπροϊόντα τους κι εμείς τσακωνώμαστε άν ο κάθε αλητήριος θα μας πετσοκόψει κι άλλο την υγεία και την σύνταξη, ή άν θάχουμε να πληρώσουμε ΕΝΦΙΑ χώρια που σε κάθε βροχή πνιγόμαστε ή κάθε καλοκαίρι καιγόμαστε γιατί δεν έχουμε υποδομές.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=972&v=SiJyO_EitJk







Ανώνυμος είπε...

Μία πιὸ προσεκτικὴ ἀνάγνωσις τοῦ ἄρθρου αὐτοῦ θὰ μᾶς γέμιζε μὲ προβληματισμὸν καὶ κατάθλιψιν. Οἱ Ἑβραῖοι, κύριοι καὶ κυρίες, εἶναι οἱ καλλίτεροι τοῦ χωριοῦ. Γιατί τὸ λέω αὐτό; Προκειμένου νὰ ὑπερασπιστοῦν τὰ συμφέροντα τοῦ λαοῦ των, τῆς θρησκείας των, τῆς τσέπης των, τῆς (ψευτο)ϊστορίας των, ἐπιστρατεύουν κάθε μέσο γιὰ νὰ τὸ πετύχουν: προπαγάνδα, φράγκα, ἀκτιβισμό μέχρι καὶ τὰ ἀθέλητα. Καὶ ἐρωτῶ: εἴδατε κανέναν Βαρδινογιάννη, Ἀγγελόπουλο, Κόκκαλη, Μαρινάκη, εἴδατε κἅναν μεγαλοκαναλάρχη, μεγαλοεκδότη, μεγαλοεφοπλιστὴ νὰ βάζῃ τὸ χέρι βαθειὰ στὴν τσέπη καὶ νὰ συντηρῇ, λέμε τώρα, κάποια ἕδρα ἑλληνικῶν σπουδῶν σὲ πανεπιστήμιο στὴν Βόρειον Ἤπειρο; Νὰ προσφέρῃ καμιὰ φρεγάτα στὸ Πολεμικὸν Ναυτικόν; Νὰ συντηρῇ πατριαρχεῖα στὴν Ἀντιόχεια, Ἀλεξάνδρεια, Κωνσταντινούπολιν καὶ Ἱεροσόλυμα; Νὰ διαδίδῃ τὸν ἑλληνικὸν πολιτισμὸ στὰ πέρατα τῆς γῆς;

Παληά, ὅ,τι καὶ νὰ λένε οἱ γλίτζηδες τῆς ἀριστερᾶς μὲ τὶς γνωστὲς χιλιομασημένες ἀηδίες των, τὸ κενὸ ποὺ ἄφηνε στὴν κοινωνία ἡ ἀδυναμία τοῦ ἑλληνικοῦ κράτους τὸ ἐκάλυπταν ὅσο μποροῦσαν οἱ μεγάλοι εὐεργέτες. Τοσίτσας, Ἀβέρωφ, Μετσοβίτες, Βαλλιάνοι, Χαροκόποι, Εὐγενίδης, Σισμανόγλου, Χατζηκυριακαίοι καὶ ἑκατοντάδες γιὰ νὰ μὴν πῷ χιλιάδες μεγάλοι εὐεργέτες προσέφεραν στὴν ἑλληνικὴ κοινωνία ἀνώτατα ἐκπαιδευτικὰ ἱδρύματα, νοσοκομεῖα, ὀρφανοτροφεῖα, μουσεῖα, βιβλιοθῆκες καὶ πολυάριθμα κοινωφελῆ ἱδρύματα μέσῳ δωρεῶν καὶ χορηγιῶν… Ἀκόμη καὶ ὁ Ὠνάσης δώρισε ἕνα νοσοκομεῖο, τὸ κωδωνοστάσιο τῆς Ἁγίας Φωτεινῆς στὴν Νέαν Σμύρνη καὶ προσέφερε σὲ χιλιάδες παιδιὰ τὴν δυνατότητα νὰ σπουδάσουν σὲ μεταπτυχιακὸ ἐπίπεδο στὰ καλλίτερα πανεπιστήμια τοῦ ἐξωτερικοῦ (ἀντιπαρέρχομαι τὸ γεγονὸς ὅτι τὸ Ἵδρυμα Ὤνάση προσφάτως «νεοταξίζει» καὶ ἔρπει θανάσιμα-ἂν ζοῦσε ὁ Ὠνάσης σήμερα δὲν θὰ ἐπέτρεπε τέτοια ξευτίλα)… Οἱ σημερινοὶ οἱ ρεζίληδες νεόπλουτοι Ἕλληνες εἶναι δυνατὸν νὰ ἔχουν σχέσιν μὲ τοὺς μεγάλους εὐεργέτες τοῦ παρελθόντος; Ἀσφαλῶς καμία. Νὰ μὴν μᾶς προβληματίζῃ τόσο ποὺ οἱ μεγαλοσχήμονες Ἑβραῖοι τῆς διασπορᾶς σκίζονται γιὰ τὴν φυλή τους. Μακάρι τὰ δικά μας κοπρόσκυλα τῆς χλιδῆς καὶ τοῦ πλούτου νὰ ἤθελαν καὶ νὰ πάσχιζαν γιὰ τὸ καλὸν τῆς Ἑλλάδος, ὅπως οἱ Ἰουδαῖοι γιὰ τὴν φυλὴν καὶ τὴν θρησκείαν των…

Apodei είπε...

Κι εγώ είχα κάνει σχόλιο στο Airbnb και μου το λογοκρίνανε!
Είχα νοικιάσει σπίτι στη Βενετία πέρσι το καλοκαίρι. Ο ιδιοκτήτης διαφήμιζε ένα πάρκο με λιμνούλα, πάπιες, αθλητικές εγκαταστάσεις, γήπεδα μπάσκετ, τέννις και άλλων αθλημάτων. Το πάρκο είναι πραγματικά εκπληκτικό με μια σημαντική λεπτομέρεια που απέκρυψε ο ιδιοκτήτης: Δε μπορούσες να μπεις από τη ... μαντήλα και τη μαυρίλα. Όλες οι μουσουλμάνες με εκατοντάδες μαυριδερά παιδάκια να έχουν κατακλήσει τα πάντα, με τους Ιταλούς εξαφανισμένους. Πολύ δυσάρεστο αίσθημα, καταστεναχωρήθηκα, πήρα τα παιδιά και έφυγα. Πριν φύγω τράβηξα βίντεο το χώρο και μια μαντηλοφόρα διαμαρτυρήθηκε επειδή στο βίντεο περιέχονταν το συνάφι της!!!
Έκανα σχόλιο στο Airbnb στο σπίτι για την κατάσταση του πάρκου. Ότι κακώς το διαφημίζει, κλπ. Το σχόλιο δε δημοσιεύτηκε ποτέ!!!

Ανώνυμος είπε...

Το όνομα Koch είναι εβραϊκό είτε προέρχεται απ' την "Γερμανία", είτε απ' την Ιταλία, είτε απ' την Ελλάδα, είτε απ' την Τουρκία.




Καλλιόπη Παπαδοπούλου
Λαγονήσι


Ανώνυμος είπε...

στον/την σχολιαστην της 17 Ιουνίου 2019 - 8:30 μ.μ.

Μμμμμμ!
Διαφωνω οριζοντιως, καθετως, διαγωνιως και εις ολα τα -ως με το πλεξιμον εγκωμιου που επιχειρισες για τους εβραιους.
Οι εβραιοι αναριχωνται στην επιφανειαν της καθε κοινωνιας, ερποντας, γλυφοντας, ρουφιανευοντας παρακαλωντας, κλαιγοντας, εκβιαζοντας, δολοφονωντας, τρομοκρατωντας, κλεβοντας, εξαπατωντας, παρασιτωντας, προπαγανδιζοντας, εξαγοραζοντας τους εκλεγμενους ηγετες, αιματοκυλωντας και σαπιζοντας την ψυχη του καθε Εθνους που τους φιλοξενει.
Αιματοκυλουν τους λαους ενω ταυτοχρονα αυτοι, προσποιουνται τα θυματα.
Τιποτα, επαναλαμβανω ΤΙΠΟΤΑ, δεν εχουν επιτυχει με την ιδικην των αξια. Αντιθετως εχουν προδωσει μεσα απ' τους αιωνες ολες τις ανθρωπινες αξιες, με αποκορυφωμα Το Διαρκες Εγκλημα των Αιωνων, Της Σταυρωσης Του Θεανθρωπου, κι ακομα, οχι μονον δεν εχουν ζητησει γονυπετεις συγνωμη απ' την Χριστιανοσυνη αλλα καγχαζουν οτι αν ξανακατεβει Ο Χριστος στην Γη, θα Τον ξανασταυρωσουν.
Γι αυτον το λογο λοιπον δεν υπαρχει συγκρισις μεταξυ Ελληνων και εβραιων. Ειναι σαν να συγκρινει καποιος μηλα με πετρες.
Οι "ελληνες" που προανεφερες στο σχολιο σου ειναι απλα ελληνοφωνοι και ΟΥΧΙ Ελληνες.
Μυρια οσα τα παραδειγματα που προανεφερα για τους εβραιους.
Απο την τρομοκρατια της 11ης Σεπ 2001 μεχρι τον πιο προσφατο βομβαρδισμο δυο πετρελαιοφορων υπερωκειανιων εν πλω στον Περσικο για να ενοχοποιησουν το Ιραν ωστε οι εβραιοι που κυβερνουν τις ΗΠΑ να επιτεθουν σε μια χωρα 70 εκατομμυριων κατοικων, οπως εκαναν μπαχαλο την Μεση Ανατολη επι προεδρειας Μπους του αλκοολικου.

Απορω πως ολοι οι υπολοιποι λαοι της Οικουμενης εχουν μια εμφυτη αντιπαθεια γι αυτους τους ανθρωπους, οι οποιοι ΠΟΤΕ τους δεν εχουν αναρωτηθει ..."γιατι εμεις";


Θεωρω λοιπον το σχολιο σου αφελες αν δεν ειναι εντελως προπαγανδιστικο.



Πατρικιος Στετσωνης
Σαρωνιδα-Αττικης


ΥΓ
Θα συμφωνουσα απολυτως με το σχολιο σου αν εξελειπαν ολα τα ανωτερω που καταμαρτυρω για τους εβραιους.