Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Πέμπτη, 15 Αυγούστου 2019

ΗΠΑ: «Προοδευτικοί» ενορίτες διέκοψαν την λειτουργία γιατί δεν τους άρεσε ο ιερέας που είναι «συντηρητικός»

PORTLAND, Ore - «Προοδευτικοί» καθολικοί στο Πόρτλαντ του Όρεγκον, διέκοψαν την λειτουργία για να διαμαρτυρηθούν στον πάστορα τους για τις προσπάθειές του να κατευθύνει την ενορία σε λιγότερο προοδευτική κατεύθυνση.


Η εκκλησία του Αγίου Φραγκίσκου, μια από τις παλαιότερες εκκλησίες στο Πόρτλαντ, είναι γνωστή ως μια «προοδευτική» ενορία, όπου οι ενορίτες διεξάγουν πορεία στην ετήσια «Portland Pride Parade», έχουν αναρτήσει μπροστά στην εκκλησία μια πινακίδα που λέει "Immigrants & Refugees Welcome" («οι μετανάστες και οι πρόσφυγες είναι καλοδεχούμενοι»), ασκούν πιέσεις να υπάρχουν περισσότεροι ρόλοι στις γυναίκες στην εκκλησία κλπ.
Οι προοδευτικοί ενορίτες διέκοψαν τη λειτουργία σε ένδειξη διαμαρτυρίας όταν ένιωσαν ότι ο πάστορας τους, π. George Kuforiji (φώτο) το... παρατράβηξε με τις συνεχιζόμενες προσπάθειές του να αποκαταστήσει κάποια παραδοσιακά στοιχεία στην ενορία.

Ο Kuforiji αφαίρεσε την πινακίδα "Immigrants & Refugees Welcome" και πέταξε πολλές φωτογραφίες μαζί με μερικά άμφια (ένα με τα χρώματα του ουράνιου τόξου) στα σκουπίδια.

Την διαμαρτυρία διοργάνωσε η Melinda Pittman, η οποία εμφανίστηκε με ένα πλακάτ που έγραφε: "Ακολουθούμε τη φωνή του Ιησού, της αγάπης. Ο Ιησούς αντιστάθηκε στις αρχές, επειδή όταν αντιστεκόμαστε στο νόμο, είμαστε στο Πνεύμα του Θεού".

Όπως λέει παρακάτω το tweet οι ενορίτες (ή καλύτερα ενορίτισσες) από την πολύ "πρόοδο" σταμάτησαν να αναφέρονται στον Θεό ως "Πατέρας", "Εκείνος", "Κύριος", "Βασιλιάς" που προφανώς τους... θύμιζε "πατριαρχία", ενώ δεν μπορώ να μην μπω στον πειρασμό να σκεφτώ τι θα του σέρνανε τα ΜΜΕ εάν ήταν Λευκός ("ρατσιστής" και τα λοιπά).

ΚΟ / Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: