Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2019

ΧΙΛΗ: «Ψυχραιμία» ζητούν οι επίσκοποι μετά την επίθεση μίσους σε ιστορική εκκλησία από ακροαριστερούς



«Την λύπη τους» εξέφρασαν οι επίσκοποι της Χιλής για την λεηλασία και τον εμπρησμό μιας ιστορικής καθολικής εκκλησίας στην πρωτεύουσα της χώρας από κουκουλοφόρους οι οποίοι κατέστρεψαν τα θρησκευτικά αγάλματα και έγραψαν συνθήματα στο εσωτερικό.

"Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας προς τον Msgr. Celestino Aós και όλους τους πιστούς της Αρχιεπισκοπής του Σαντιάγκο, μετά την βεβήλωση της εκκλησίας της Κοίμησης της Θεοτόκου. Ομοίως με τις κοινότητες και τους ποιμένες άλλων εκκλησιών και τόπων λατρείας διαφόρων ομολογιών που έγιναν στόχος επίθεσης σε διάφορες πόλεις», λέει ένα ανακοινωθέν των Καθολικών Επισκόπων της Χιλής.
 
Την Παρασκευή, μια ομάδα κουκουλοφόρων διαδηλωτών ντυμένων στα μαύρα στο στυλ των "antifa", εισέβαλε βίαια στην εκκλησία της Κοίμησης της Θεοτόκου, κλέβοντας σκεύη της εκκλησίας και θρησκευτικά αγάλματα. Μεγάλο μέρος του εσωτερικού καταστράφηκε και γέμισε με αντι-εκκλησιαστικά, αντι-χριστιανικά συνθήματα. Η ιστορική εκκλησία χρονολογείται από το 1876. Επίσης, οι εγκαταστάσεις ενός ιδιωτικού πανεπιστημίου που βρίσκεται κοντά στην εκκλησία καταστράφηκαν από εμπρηστές.

Ένα ερασιτεχνικό βίντεο κατέγραψε τους βανδάλους να αφαιρούν από την εκκλησία ένα άγαλμα της Παναγίας μαζί με άλλα ιερά αντικείμενα. Το εσωτερικό ήταν κατεστραμμένο και λερωμένο με τη λέξη "βιαστές". Οι φωτογραφίες που ελήφθησαν στη σκηνή έδειξαν ότι η πόρτα της εκκλησίας ήταν ανοιχτή. Επίσης, υπήρχε το σύνθημα "κάψτε την εκκλησία" σε έναν εσωτερικό τοίχο. Ο Εσταυρωμένος αφαιρέθηκε, σπάστηκε και τέθηκε σε δημόσια θέα στο δρόμο.
Στη δήλωσή τους, οι Χιλιανοί επίσκοποι εξέφρασαν τη λύπη τους για την «τη συνεχή λεηλασία και τη βία, από όπου και αν έρχεται». Η επίθεση σε εκκλησίες και τόπους προσευχής μας προκαλεί πόνο». "Οι εκκλησίες και άλλοι τόποι λατρείας είναι ιεροί," δήλωσαν οι επίσκοποι, προσθέτοντας ότι ενώνονται με άλλους ανθρώπους της Χιλής «που αναζητούν ρεαλιστικές και δίκαιες λύσεις», απορρίπτοντας τη βία και προσευχόμενοι για συγχώρεση από τον Θεό.
ΚΟ / από εδώ

5 σχόλια:

konion είπε...

Καμμιὰ φορὰ οἱ προσευχὲς χρειάζονται καὶ βοήθεια.
Τὸ 1821 δὲν ἔφθαναν οἱ προσευχές, ἤθελαν κι ἄλλου εἴδους βοήθεια.

GeorgeD είπε...

Πολύ βολική η ψυχραιμία κι η απόρριψη της βίας...
Έ, έκαψαν και μια Εκκλησία, έχουμε και άλλες σου λέει ο κάθε αρχιερέας...
Έ, έκαψαν μια Εκκλησία, ας μην σηκωθούμε από τη θέση μας και κουραστούμε αφού το είπε και ο τάδε να μην αντιδρούμε, θα την ξαναχτίσουν σου λέει ο ''πιστός''...
Και ο ένας εμπρησμός γίνεται δυο και ο μιθριδατισμός στο όνομα του βολέματος καλά κρατεί και η ελπίδα ότι θα την πληρώσουν οι επόμενοι και εμείς ως συνήθως θα την γλιτώσουμε πεθαίνει πάντα τελευταία...
Και δεν μιλάμε μόνο για καθολικούς.Και εδώ τα ίδια δεν γίνονται από χρόνια;Τυχαίο;

ΥΓ Τώρα που το σκέφτομαι από την άλλη μήπως ήταν οι γνωστοί 'ζαιοι μπαχαλάκηδες και μετά την εκδρομή και το προσκύνημα στο μαυσωλείο με τη μούμια του τσε στη γειτονική γενέτειρα του, πέρασαν και από τη Χιλή μια βόλτα να μεταδώσουν λίγη πρόοδο, λίγους λαϊκούς αγώνες και νεοελληνικό αντι-ιμπεριαλιστικό πολιτισμό;
Ζήτω η επανάσταση σύντροφε κομισσάριε!
Vive la democratie!...

Ανώνυμος είπε...

Σφάξε με αγά μου ν' αγιάσω; Κύριοι επίσκοποι αν οι επιθέσεις στους ΟΙΚΟΥΣ του ΘΕΟΥ σας προκαλούν πόνο κάντε κάτι γι΄αυτό.

Ανώνυμος είπε...

https://ristorante-verona.blogspot.com/2019/11/blog-post_14.html?m=1

Ανώνυμος είπε...

Η Χιλή και η Αργεντινή είναι οι μονες δύο χώρες της Λατινικής Αμερικής που μπορούν να θεωρηθούν κοσμικές και δυτικές. Λογικό να υπάρχουν τέτοια παρατράγουδα. Στις υπόλοιπες χώρες της Λατινικής Αμερικής και της Καραϊβικής καθώς και στις Φίλιπ ίνες και στην κατά πλειοψηφεία Χριστιανική Υποσαχάρια Αφρική κτλ δεν υπάρχουν τέτοια προβλήματα γιατί απλούστατα αυτές οο χώρες δεν ανήκουν στον λεγόμενο δυτικό κόσμο.