Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2019

Η ελευθερία του λόγου στην Ευρώπη βρίσκεται σε μηχανική υποστήριξη



του Harri Honkanen (VDARE) / ΚΟ

«Η Ελευθερία του Λόγου είναι Νεκρή στην Ευρώπη» γράφει ο James Kirkpatrick στο VDARE.com σχετικά με την σκανδαλώδη σύλληψη από τη νορβηγική ασφάλεια (PST) του Greg Johnson, του Αμερικάνου Εκδότη του Counter Currents, ο οποίος θα μιλούσε στο Scandza Forum, ένα εθνικιστικό μετα-πολιτικό οργανισμό που διοργανώνει διαλέξεις στην Σουηδία, την Νορβηγία και την Δανία. Ο Johnson στη συνέχεια απελάθηκε - ή εν πάση περιπτώσει, απομακρύνθηκε από τη χώρα. Ωστόσο, αντίθετα με την εκδίωξη του Richard Spencer στην Ουγγαρία το 2014 ή με τον αποκλεισμό του Jared Taylor από την ζώνη του Σένγκεν το 2019 (ο οποίος επίσης πήγαινε να μιλήσει σε συνέδριο του Scandza Forum), η συγκεκριμένη πράξη soft ολοκληρωτισμού φαίνεται να έχει προξενήσει νευρικότητα στη νορβηγική κυβέρνηση (προφανώς επειδή ο Johnson προσέλαβε έναν καλό δικηγόρο). Και το Scandza Forum έλαβε σίγουρα κάποια δημοσιότητα. Έτσι, ίσως η ελευθερία του λόγου δεν είναι τελείως νεκρή στην Ευρώπη – αλλά βρίσκεται σε μηχανική υποστήριξη.

Το Scandza Forum διευθύνεται από τον Ταυτοτιστή ακτιβιστή από τα Νησιά Φερόε, Froði Midjord. Διεξάγει τακτικές εκδηλώσεις για ακαδημαϊκούς και εθνικιστές πολιτικούς που αναζητούν την αλήθεια πέρα από τα όσα επιτάσσει η πολιτική ορθότητα (και επομένως είναι αιρετικοί) και θέλουν να διασώσουν την Ευρώπη από την καταστροφή. Αυτό το συνέδριο στο Όσλο ήταν αποκλειστικά ακαδημαϊκό: Το θέμα ήταν “Human Biodiversity” ("Ανθρώπινη Βιοποικιλότητα").

Όμως το Scandza δέχεται μεγάλη πίεση. Κατά την προηγούμενη συνάντησή του στην Κοπεγχάγη τον Οκτώβριο, ο Greg Johnson επίσης εμποδίστηκε να μιλήσει - επειδή οι «αντιφασίστες» έμαθαν που βρίσκεται ο χώρος και τον απόκλεισαν, εμποδίζοντας τον Τζόνσον και περίπου το ένα τρίτο των συμμετεχόντων να μπουν μέσα, με πλήρη υποστήριξη από την αστυνομία η οποία δεν έκανε σχεδόν τίποτα για να τους εμποδίσει. Στη Νορβηγία, είναι σαφές ότι ένα τμήμα της αστυνομίας, στην πραγματικότητα, εργάζεται ενεργά με τους κουκουλοφόρους εχθρούς της ελεύθερης έρευνας.

Ο Froði Midjord αναφέρει ότι η ασφάλεια εμφανίστηκε στο χώρο, σε ένα προάστιο του Όσλο, και πήρε τον Johnson μακριά. Πώς ήξερε η ασφάλεια ότι ο Johnson ήταν εκεί; Ωστόσο, μια κομμουνιστική ιστοσελίδα (Filter Nyheter), είχε ανεβάσει ένα άρθρο στις 31 Οκτωβρίου. "Επικαλέστηκε το σκεπτικό του Breivik για την τρομοκρατία στις 22 Ιουλίου - τώρα πηγαίνει στο Όσλο για να μιλήσει για «λευκούς εθνικιστές», υποστηρίζοντας ότι ο Johnson είχε εκφράσει την υποστήριξή του στο Νορβηγό τρομοκράτη Anders Breivik:

«Ο Johnson εξέφρασε προηγουμένως την υποστήριξή του για το πώς ο Anders Behring Breivik δικαιολόγησε τις επιθέσεις του Ιουλίου του 2011 στη δίκη του, αναφερόμενος στην τρομοκρατία ως "απαραίτητη" και περιέγραψε εκτενώς τη δολοφονία πολιτικών κομμάτων του Εργατικού Κόμματος ως νόμιμο μέσο για την καταπολέμηση της «λευκής μετανάστευσης».

Ο Greg Johnson, γράφωντας για την Αναρχο-Τυραννία στο Όσλο [CounterCurrents, 6 Νοεμβρίου 2019], σημειώνει ότι πρόκειται για μια παράλογα διαστρεβλωμένη δήλωση:

Το όλο θέμα του άρθρου μου [για τον Breivik] ήταν για να υποστηρίξω ότι η δολοφονία πολιτικών του Εργατικού Κόμματος -ή και κάθε μορφή τρομοκρατίας - δεν αποτελεί νόμιμο μέσο για την καταπολέμηση της μη λευκής μετανάστευσης.

Ένα άλλο άρθρο στη Filter Nyheter, που δημοσιεύθηκε την ίδια μέρα, είχε συνέντευξη από τον εμπειρογνώμονα για την τρομοκρατία και ανώτερο ερευνητή του Ινστιτούτου Έρευνας Άμυνας Thomas Hegghammer, ο οποίος τους είπε ότι «η Νορβηγία πρέπει να εξετάσει τη δυνατότητα άρνησης εισόδου στον Johnson πριν από την προγραμματισμένη διάσκεψη το Σάββατο» λόγω των υποτιθέμενων δηλώσεων υπέρ της τρομοκρατίας – τις οποίες, όπως γίνεται εύκολα κατανοητό, θεώρησε ότι όντως ειπώθηκαν.

Σε μια συνέντευξη στα αγγλικά μπροστά από το βασιλικό παλάτι της Νορβηγίας με τον δικηγόρο του Τζόνσον, John Christian Elden (φώτο - που είναι μια διασημότητα στη Νορβηγία και εμφανίστηκε στην πρώτη σελίδα κορυφαίας εφημερίδας την επόμενη ημέρα) ο Midjord είπε ότι όταν οι άνδρες της ασφάλειας ζήτησαν από τον Johnson να έρθει μαζί τους, ο Johnson ρώτησε αν πρόκειται για και σύλληψη και εκείνοι του είπαν ότι όντως ήταν, αν και αρνήθηκαν να του πουν γιατί. Ο δικηγόρος του Johnson επισήμανε ότι η αστυνομία είναι υποχρεωμένη από νομικής άποψης να ενημερώνει τους συλληφθέντες για το λόγο που συλλαμβάνονται.

Η ασφάλεια προσπάθησε να διορθώσει εκ των υστέρων αυτό το λάθος λέγοντας στις νορβηγικές εφημερίδες ότι ο Johnson δεν είχε "συλληφθεί", αλλά μάλλον ήταν υπό κράτηση βάσει του άρθρου 106 του "Νόμου περί Αλλοδαπών".


Αλλά είχαν κάνει ξανά λάθος. Το άρθρο 106 αφορά την κράτηση οποιουδήποτε αλλοδαπού στη Νορβηγία. Είναι το "άρθρο 126" το οποίο επικεντρώνεται στην κράτηση ατόμων, χωρίς κατηγορία, τα οποία θεωρούνται απειλή για το νορβηγικό κράτος.



Και τέτοιο άτομο φαίνεται να θεωρεί το νορβηγικό κράτος ότι είναι ο Greg Johnson. Όταν ο Midjord ρωτά τον δικηγόρο "Είναι παράνομο να έχουμε απόψεις στη Νορβηγία;" Ο Elden απαντά: "Μέχρι σήμερα, δεν το πίστευα".


Ο Midjord σημειώνει στη συνέχεια ότι η ασφάλεια είπε στην Aftonposten, τη μεγαλύτερη θεωρούμενη έγκυρη εφημερίδα της Νορβηγίας, ότι ήταν σημαντικό που συνελήφθη ο Τζόνσον πριν μπορέσει να ... «μιλήσει στο ακροατήριο. . . Δουλεύουμε ενεργά για να αποτρέψουμε την ανάπτυξη αυτών των κύκλων, για να τους κρατήσουμε όσο το δυνατόν μικρότερους».

Ο Elden απάντησε ότι εκτός νομικής δικαιοδοσίας της νορβηγικής αστυνομίας να εμποδίζει μια πολιτική συζήτηση:

Με τίποτα. Και νομίζω ότι επέστρεψαν στις δουλειές τους, γιατί τώρα δεν ισχυρίζονται πλέον ότι τον συνέλαβαν. Λένε ότι είχε συλληφθεί σύμφωνα με τον νόμο περί αλλοδαπών επειδή απειλεί τη νορβηγική ασφάλεια. Είναι λοιπόν ένα νέο επιχείρημα από αυτό που είχαν χθες.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο Elden, εδώ έχουμε ένα νέο νόμο στη Νορβηγία. Κανείς δεν έχει διωχθεί ποτέ από τη χώρα για τις πολιτικές τους απόψεις.

Πράγματι, τελικά, ο Τζόνσον είπε ότι αφέθηκε ελεύθερος να εγκαταλείψει τη Νορβηγία με δική του πρωτοβουλία ή απλά να παραμείνει και να προσφύγει εναντίον όσων συνέβησαν, καθώς η απόφαση απέλασης είχε φανερά ανατραπεί. Και δεν του απαγορεύτηκε να επιστρέψει στη Νορβηγία. Γράφει:

Δεδομένου ότι ήθελα να επιστρέψω στην πατρίδα μου και δεδομένου ότι η πτήση της απέλασης ήταν η ταχύτερη και η φθηνότερη επιλογή (πληρώθηκε από τη νορβηγική κυβέρνηση), πήρα την πτήση. Νόμιζα επίσης ότι θα ήταν μια ενδιαφέρουσα εμπειρία και ήταν. Μπορώ να συστήσω ιδιαίτερα την απέλαση από τη Νορβηγία. Είναι απείρως καλύτερα από το κανονικό αεροπορικό ταξίδι, το πραγματικό V.I.P.: δεν υπάρχουν μεγάλες γραμμές ασφαλείας, δεν υπάρχουν αίθουσες αναχώρησης με πολυκοσμία, ατελείωτες ουρές, κατά την επιβίβαση και την αποβίβαση από το αεροσκάφος, άνθρωποι που σας οδηγούν από και προς το τερματικό κλπ. Αλλά, όπως το καταλαβαίνω, δεν θεωρήθηκα ότι πραγματικά απελάθηκα με την νομική έννοια. [Ο Greg Johnson είναι ελεύθερος, CounterCurrents, 5 Νοεμβρίου 2019].

Εν τω μεταξύ, πίσω στο Scandza Forum, λίγο μετά τη σύλληψη του Τζόνσον, μια οργανωμένη συμμορία κουκουλοφόρων αντίφα εμφανίστηκε στο συνέδριο, την τοποθεσία του οποίου γνώριζαν θαυματουργικά. Είχαν κάποιες αψιμαχίες με τα ΜΑΤ - που όμως κατάφεραν να εξασφαλίσουν ότι οι συμμετέχοντες στο συνέδριο θα μπορούσαν να περάσουν με ασφάλεια. Ένα βίντεο είναι εδώ.

Ο αριθμός των antifa όπως αναφέρθηκε από τη κρατική τηλεόραση NRK, ο οποίος είχε στείλει ανταποκριτή για τη διάσκεψη, ήταν 25 άτομα, αν και αργότερα η αγγλόφωνη The Local ανέβασε τον αριθμό των «διαδηλωτών» στους 50.

Τελικά, οι 28 antifa συνελήφθησαν από τα ΜΑΤ και τους επιβλήθηκε πρόστιμο για δημόσια διαταραχή.

Δεν συνελήφθη κανένας συμμετέχων στη διάσκεψη.

Το συνέδριο προχώρησε με ομιλίες του Kevin MacDonald, του Δανού ψυχολόγου Helmuth Nyborg και του Βρετανού ανθρωπολόγου Edward ("The Jolly Heretic") Dutton.

Τα media στρατοπέδευσαν έξω από την εκδήλωση και το βράδυ, ζητώντας απελπισμένα κάποια συνέντευξη με τους διοργανωτές, οι οποίοι επέλεξαν να είναι επιφυλακτικοί σε ποια εφημερίδα θα έδιναν συνέντευξη - απέρριψαν μια εφημερίδα που θεωρούσαν ότι θα ήταν προκατειλημμένη, την Dagbladet.

Οι ενέργειες της ασφάλειας της Νορβηγίας και των antifa, εξασφάλισαν ότι αυτό το μικρό συνέδριο της Αντικομφορμιστικής Δεξιάς ήταν η κύρια είδηση ​​στη Σκανδιναβία για πολλές ημέρες ενώ η είδηση έφτασε σε όλο τον κόσμο, κάνοντας πρωτοσέλιδα μέχρι και στην Κίνα.

Εάν το "κάθε δημοσιότητα είναι καλή δημοσιότητα" ισχύει τότε το Scandza Forum του Όσλο του Νοεμβρίου του 2019 πρέπει να θεωρηθεί μια εκπληκτική επιτυχία.

Αλλά η ευρωπαϊκή ελευθερία του λόγου, στην καλύτερη περίπτωση, βρίσκεται σε μηχανική υποστήριξη.

ΚΟ / από εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια: