Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Τρίτη 21 Ιουλίου 2020

ΗΠΑ: Υποχρεωτική η μάσκα μέσα στα σπίτια (!) και απαγόρευση συγκεντρώσεων άνω των 10 ατόμων σε κομητεία της Φλόριντα



PrisonPlanet / ΚΟ

Οι αρχές στην κομητεία Broward της Φλόριντα εξέδωσαν μια εντολή έκτακτης ανάγκης για τον κορωνοϊό με κείμενο που υποδηλώνει ότι όλοι οι κάτοικοι έχουν την υποχρέωση να φορούν μάσκες προσώπου μέσα στα σπίτια τους.

Η διοικητής της κομητείας Bertha Henry εξέδωσε την έκτακτη διαταγή 20-22, η οποία επιβάλλει απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις 11:00 έως τις 5 π.μ., ενώ απαγορεύει επίσης όλες τις συγκεντρώσεις 10 ή περισσότερων ατόμων.


Ωστόσο, το κείμενο της παραγγελίας φαίνεται επίσης να επιβάλλει «απαιτήσεις κάλυψης προσώπου» ατόμων εντός της ιδιωτικής τους ιδιοκτησίας.

Το τμήμα 4Α της εντολής έκτακτης ανάγκης αναφέρει τα εξής:

«Όλα τα άτομα που κατοικούν σε οποιαδήποτε οικιστική ιδιοκτησία, είτε πρόκειται για μία οικογένεια είτε για πολλές οικογένειες, και ανεξάρτητα από το αν κατέχουν ή νοικιάζουν το ακίνητο, πρέπει να διασφαλίσουν ότι όλα τα άτομα της οικιστικής ιδιοκτησίας, συμπεριλαμβανομένων των επισκεπτών, συμμορφώνονται με όλες τις ισχύουσες οδηγίες οποιουδήποτε Broward Νομός έκτακτης ανάγκης, συμπεριλαμβανομένων των απαιτήσεων κάλυψης προσώπου
 
«Οι κάτοικοι που δεν θα συμμορφώνονται με όλες τις ισχύουσες εντολές έκτακτης ανάγκης της κομητείας Broward θα υπόκεινται στις κυρώσεις που ορίζονται στην Ενότητα 8-56 του Κώδικα Διατάξεων της Κομητείας Broward, όπου για κάθε άτομο που είναι παρόν και παραβαίνει μια ισχύουσα Εντολή Έκτακτης Ανάγκης θα συνίσταται ξεχωριστή παραβίαση».

Όπως τονίσαμε προηγουμένως, δεν είναι η πρώτη φορά που οι υγειονομικές αρχές έχουν παροτρύνει τους ανθρώπους να φορούν μάσκες ακόμη και μέσα στα σπίτια τους.

Ο επικεφαλής του τμήματος διαχείρισης έκτακτης ανάγκης του Τέξας έδωσε τις ίδιες αυτές συμβουλές κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στο Fox News στο Nine στις αρχές του μήνα.

Ωστόσο, στο Τέξας η μάσκα για κατοικίες απλώς «ενθαρρύνεται», ενώ στην κομητεία Broward φαίνεται να υποστηρίζεται από το νόμο.

Δεδομένου ότι ορισμένοι άνθρωποι στην Καλιφόρνια ανέφεραν στις αρχές τους γείτονές τους επειδή τους άκουσαν να βήχουν και να φτερνίζονται μέσα στα σπίτια τους, δεν είναι πολύ δύσκολο να φανταστεί κανείς ότι οι κάτοικοι της κομητείας Broward θα μπορούσαν να δεχθούν επίσκεψη στο σπίτι τους από τις αρχές εάν αρνηθούν να συμμορφωθούν.

Κατά την έκδοση της εντολής έκτακτης ανάγκης, οι αρχές υπενθύμισαν στους ανθρώπους ότι μπορούν να καλέσουν το 311 εάν βλέπουν κάποιον να παραβιάζει τους κανόνες.

ΚΟ / από εδώ

20 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Όσο σας βλέπουν να φοράτε τα φίμωτρα θα συνεχίζουν ακάθεκτοι.

Εαν δε μπορείτε να πείτε όχι στη μασκαράτα, νομίζετε θα πείτε όχι στο υποχρεωτικό εμβόλιο αύριο;
Μεθαύριο στο ψηφιακό τατουαζ-χάραγμα;
Με πρόφαση το «κοινό καλό» σας παρασύρουν.

Για όσους κλαψουρίζουν για πρόστιμα και τρίχες, ας σκεφτούν οτι κάθε αντίσταση στο διάολο και τις δυνάμεις του απαιτεί θυσίες.
Επίσης, μερικοί απο τα όργανα της τάξης είναι αφυπνισμένοι περί της καταστάσεως και δεν δείχνουν υπερβάλλοντα ζήλο.

Ανώνυμος είπε...

Εαν πολλοί δεν συμμορφώνονταν, τότε τα παρανοϊκά μέτρα τους θα καταργούνταν στην πράξη.
Ας όψονται οι αναρίθμητοι σανοφάγοι και τηλε-πρόβατα που κυριαρχούν παντού.

Τις μάσκες θα τις καταργήσουν όταν...εξαλειφθεί η γρίπη(!)
Δηλαδή, ποτέ. Μέχρι να σας φέρουν το εμβόλιο.

Για 30 «κρούσματα»(=υγιείς, ασυμπτωματικοί φορείς) με αναξιόπιστα τεστ κατά 50-70%, σε πληθυσμό 11 εκατ. έπεισαν τον κόσμο ότι έρχεται 2ο κύμα και με τα φίμωτρα θα σωθούν!
Τα οποία φίμωτρα δεν τα συνιστούσαν από Ιανουάριο εως Μάιο. Συνιστούσαν τα χαρτομάντηλα για βήχα και φτέρνισμα.

Για μια «ασθένεια» που είναι στο επίπεδο θνησιμότητας της κοινής γρίπης!
https://swprs.org/studies-on-covid-19-lethality/

Ανώνυμος είπε...

ΔΕΝ ΠΑΜΕ ΣΕ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΠΙΣΩ ΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΠΙΒΟΛΗ ΜΑΣΚΑΣ. ΨΩΝΙΖΟΥΜΕ ΑΠΟ ΜΙΚΡΟΜΑΓΑΖΑ. ΚΑΙ ΟΠΟΥ ΕΠΙΒΑΛΟΥΝ ΜΑΣΚΕΣ ΔΕΝ ΠΑΤΑΜΕ ΤΟ ΠΟΔΙ ΜΑΣ. ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ!!
http://deltio11.blogspot.com/2020/07/blog-post_18.html

Ο Χριστιανός και η Επιβολή της Μάσκας - Δυσκολία; ή Ευλογία;
https://www.youtube.com/watch?v=gt7uDWAqK8c

Ανώνυμος είπε...

Εαν οι μάσκες προστατεύουν,
γιατί νόσησαν τόσοι νοσηλευτές και γιατροί στην Ιταλία και αλλού(τουλάχιστον όπως μας είπαν τα αναξιόπιστα ΜΜΕ) οι οποίοι έκαναν χρήση ειδικών μασκών(π.χ. Ν95);

Πώς διαδόθηκε η γρίπη στην Γουχαν, ενώ φορούσαν μάσκες από την αρχή της επιδημίας αλλά και πιο πρίν;

Πώς διαβήκαμε την κορύφωση και εκμηδένιση της επιδημίας από Ιανουάριο εως Μάιο(τέλη Μαρτιου που επιβλήθηκε η καραντίνα, ήδη έφθινε η επιδημία) χωρίς μαζική μασκοφορία και τώρα ξαφνικά διατάζουν με φετβάδες τη χρήση της ανθυγιεινής μάσκας-φίμωτρου;

Προφανώς, τους έμειναν αδιάθετα μεγάλα αποθέματα μασκών και τη ζημία των κρατικοδίαιτων μπιζναδόρων πρέπει να τη μοιραστεί και ο λα(γ)ος(στιφάδο) με «αλληλεγγύη και κοινωνική ευθύνη».

Ανώνυμος είπε...

- Καθηγητής Πνευμονολογίας: «13 φορές πιο πιθανό να νοσήσουμε με υφασμάτινη μάσκα»

«Την επιστημονική άποψη ότι οι υφασμάτινες μάσκες είναι εν δυνάμει επικίνδυνες εξέφρασε ο καθηγητής Πνευμονολογίας Εντατικής Θεραπείας Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος»

«Υπάρχουν μάλιστα σοβαρές μελέτες, η καλύτερη που κυκλοφορεί, που λένε ότι αν φοράω συνέχεια υφασμάτινη μάσκα, για αρκετή ώρα, έχω 13 φορές μεγαλύτερη πιθανότητα να πάθω λοίμωξη του αναπνευστικού, απ’ ό,τι αν φοράω χειρουργική μάσκα και 8 φορές από το να μη φορά καμία μάσκα», ανέφερε χαρακτηριστικά

https://www.ethnos.gr/ygeia/103785_kathigitis-pneymonologias-13-fores-pio-pithano-na-nosisoyme-me-yfasmatini-maska

Ανώνυμος είπε...

O λοιμωξιολόγος-σταρ της Αμερικής για μάσκες(πριν 3 μήνες):
https://twitter.com/TheRightMelissa/status/1282412169305432064
"Οι μάσκες δεν έχουν νόημα, δεν ωφελούν τον κόσμο".

Ελέγξτε τις οδηγίες στη συσκευασία των φίμωτρων.
Γράφουν είτε ότι δεν αποτελούν «εξοπλισμό προσωπικής προστασίας» είτε οτι δεν προστατεύουν από κορωνοϊό.
https://off-guardian.org/wp-content/medialibrary/EYZu2Q2X0AA9A9x.jpg?x19699

Ανώνυμος είπε...

Επιστημονικές μελέτες/έρευνες/αποδείξεις
Μετάφραση από αυτόματο μεταφραστή:

«οι μάσκες προσώπου δεν προστατεύουν από την εισπνοή αερολυμάτων»
«Ωστόσο, δεν υπάρχουν πειστικά επιστημονικά δεδομένα που να υποστηρίζουν την αποτελεσματικότητα των μασκών για την αναπνευστική προστασία»
https://web.archive.org/web/20200618031535/http://www.oralhealthgroup.com/features/face-masks-dont-work-revealing-review/

==============================================================================================

May 21st, the New England Journal of Medicine
«Γνωρίζουμε ότι η χρήση μάσκας εκτός των εγκαταστάσεων υγειονομικής περίθαλψης προσφέρει ελάχιστη, αν προσφέρει καθόλου, προστασία από λοίμωξη»
https://www.nejm.org/doi/full/10.1056/NEJMp2006372

==============================================================================================

Η Δρ April Baller του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας είπε:
"Εάν δεν έχετε αναπνευστικά συμπτώματα όπως πυρετό, βήχα ή ρινική καταρροή, δεν χρειάζεται να φοράτε μάσκα"
https://www.foxnews.com/world/who-guidance-healthy-people-wear-masks-around-coronavirus-patients

==============================================================================================

«Υπάρχουν περιορισμένες ενδείξεις για την αποτελεσματικότητά τους στην πρόληψη της μετάδοσης του ιού της γρίπης είτε όταν φοριούνται από το μολυσμένο άτομο για τον έλεγχο της πηγής είτε όταν φοριούνται από μη μολυσμένα άτομα για τη μείωση της έκθεσης.
Η συστηματική επισκόπησή μας δεν βρήκε σημαντική επίδραση των μασκών προσώπου στη μετάδοση εργαστηριακής γρίπης.»
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7181938/

==============================================================================================

Μια δοκιμή για μάσκες υφασμάτων το 2015 διαπίστωσε ότι:
"Η κατακράτηση υγρασίας, η επαναχρησιμοποίηση μάσκας υφασμάτων και η κακή διήθηση μπορεί να οδηγήσουν σε αυξημένο κίνδυνο μόλυνσης."
https://bmjopen.bmj.com/content/5/4/e006577

Υπάρχει επίσης το ζήτημα άλλων πιθανών επιπλοκών, όπως η υπερκαπνία, η περίσσεια διοξειδίου του άνθρακα στο αίμα που προκαλείται από την εκπνοή του δικού σας αποβαλλόμενου αέρα. Έχει επίσης αποδειχθεί ότι η χρήση μάσκας μπορεί να επιδεινώσει τη χρόνια αποφρακτική πνευμονική διαταραχή (ΧΑΠ) και ίσως και άλλα αναπνευστικά προβλήματα. Υπάρχει επίσης το ζήτημα της πιθανής ψυχολογικής βλάβης.

Πηγή:
https://off-guardian.org/2020/06/06/coronavirus-fact-check-6-does-wearing-a-mask-do-anything/

Ανώνυμος είπε...

«Οι μάσκες δεν λειτουργούν»
Μια ανασκόπηση της επιστήμης(μετα-μελέτη) που σχετίζεται με την κοινωνική πολιτική COVID-19
Denis G. Rancourt, PhD
Ερευνητής, Ένωση Πολιτικών Ελευθεριών του Οντάριο (ocla.ca)
http://archive.is/RuA5z

"Οι μάσκες και οι αναπνευστικές συσκευές δεν λειτουργούν. Έχουν γίνει εκτεταμένες μελέτες τυχαιοποιημένης ελεγχόμενης δοκιμής (RCT) και μελέτες μετα-ανάλυσης μελετών RCT, οι οποίες δείχνουν ότι οι μάσκες και οι αναπνευστικές συσκευές δεν λειτουργούν για την πρόληψη ασθενειών που μοιάζουν με αναπνευστική γρίπη ή αναπνευστικών ασθενειών. πιστεύεται ότι μεταδίδεται από σταγονίδια και σωματίδια αερολύματος."

"Το παρόν έγγραφο σχετικά με τις μάσκες δείχνει τον βαθμό στον οποίο οι κυβερνήσεις, τα γενικά μέσα ενημέρωσης και οι θεσμικοί προπαγανδιστές μπορούν να αποφασίσουν να λειτουργήσουν σε ένα επιστημονικό κενό ή να επιλέξουν μόνο ελλιπή επιστήμη που εξυπηρετεί τα συμφέροντά τους. Τέτοια απροσεξία ισχύει επίσης σίγουρα για το τρέχον παγκόσμιο κλείδωμα άνω του 1 δισεκατομμυρίου ανθρώπων, ένα άνευ προηγουμένου πείραμα στην ιατρική και πολιτική ιστορία."

"Καμία μελέτη RCT με επαληθευμένο αποτέλεσμα δεν δείχνει όφελος για τα μέλη του νοσοκομείου ή τα μέλη της κοινότητας στα νοικοκυριά να φορούν μάσκα ή αναπνευστήρα. Δεν υπάρχει τέτοια μελέτη. Δεν υπάρχουν εξαιρέσεις. Ομοίως, δεν υπάρχει μελέτη που να αποδεικνύει το όφελος από μια ευρεία πολιτική για τη χρήση μάσκας στο κοινό (περισσότερα σχετικά με αυτό παρακάτω)."

Ανώνυμος είπε...

> Μια διακρατική μελέτη του Πανεπιστημίου της Ανατολικής Αγγλίας κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η απαίτηση μάσκας δεν είχε κανένα όφελος και θα μπορούσε ακόμη και να αυξήσει τον κίνδυνο μόλυνσης.
https://www.uea.ac.uk/about/-/new-study-reveals-blueprint-for-getting-out-of-covid-19-lockdown

> Δύο καθηγητές και εμπειρογνώμονες των ΗΠΑ στην προστασία του αναπνευστικού συστήματος και των λοιμώξεων από το Πανεπιστήμιο του Ιλινόις εξηγούν σε ένα δοκίμιο ότι οι μάσκες προσώπου δεν έχουν καμία επίδραση στην καθημερινή ζωή, ούτε ως αυτοπροστασία ούτε για την προστασία τρίτων (ο λεγόμενος έλεγχος πηγής). Η ευρεία χρήση μάσκας δεν εμπόδισε ούτε το ξέσπασμα στην κινεζική πόλη Γουχάν.
https://www.cidrap.umn.edu/news-perspective/2020/04/commentary-masks-all-covid-19-not-based-sound-data

> Ένα άρθρο στο New England Journal of Medicine από τον Μάιο του 2020 καταλήγει επίσης στο συμπέρασμα ότι οι μάσκες προσώπου προσφέρουν ελάχιστη ή καθόλου προστασία στην καθημερινή ζωή. Το αίτημα για απαίτηση μάσκας περιγράφεται ως «παράλογο αντανακλαστικό φόβου».
https://www.nejm.org/doi/full/10.1056/NEJMp2006372

> Μια μετα-μελέτη του Μαΐου 2020 για την πανδημία γρίπης που δημοσιεύθηκε από το CDC των ΗΠΑ διαπίστωσε επίσης ότι οι μάσκες προσώπου δεν είχαν καμία επίδραση, ούτε ως εξοπλισμός ατομικής προστασίας ούτε ως έλεγχος πηγής.
https://wwwnc.cdc.gov/eid/article/26/5/19-0994_article

> Μια μελέτη του 2015 στο British Medical Journal BMJ Open διαπίστωσε ότι οι μάσκες υφάσματος διεισδύθηκαν από το 97% των σωματιδίων και μπορεί να αυξήσουν τον κίνδυνο μόλυνσης διατηρώντας την υγρασία ή την επαναχρησιμοποίηση των μασκών.
https://bmjopen.bmj.com/content/5/4/e006577

> Στην Αυστρία, η απαίτηση μάσκας προσώπου στα καταστήματα λιανικής και τροφοδοσίας θα αρθεί και πάλι από τα μέσα Ιουνίου. Μια απαίτηση μάσκας δεν εισήχθη ποτέ στη Σουηδία επειδή «δεν προσφέρει πρόσθετη προστασία για τον πληθυσμό», όπως εξήγησε η σουηδική αρχή υγείας.
https://www.thelocal.se/20200514/explained-why-is-sweden-not-recommending-face-masks-to-the-public
https://www.derstandard.at/story/2000117792769/die-maske-wird-wieder-zurueckgedraengt

> Πολλοί πολιτικοί, άνθρωποι των μέσων ενημέρωσης και αστυνομικοί έχουν ήδη πιαστεί να βάζουν μάσκες προσώπου σε ένα πλήθος ειδικά για τις τηλεοπτικές κάμερες ή να τις αφαιρούν αμέσως όταν πίστευαν ότι δεν ήταν πλέον μπροστά στις κάμερες.

> Μια μελέτη από τη Γερμανία έδειξε εμπειρικά ότι η εισαγωγή μάσκας προσώπου δεν είχε καμία επίδραση στα ποσοστά μόλυνσης (βλ. Γράφημα). Μόνο η πόλη της Τζένα φάνηκε να εμφανίζει έντονη μείωση των λοιμώξεων, αλλά η Τζένα εισήγαγε ταυτόχρονα πολύ αυστηρούς κανονισμούς καραντίνας.
http://ftp.iza.org/dp13319.pdf#page=28
https://www.mdr.de/thueringen/ost-thueringen/jena/corona-jena-seit-einer-woche-keine-neuinfektion-100.html

Πηγή
https://swprs.org/a-swiss-doctor-on-covid-19/

Ανώνυμος είπε...

https://swprs.org/a-swiss-doctor-on-covid-19/#latest


> η απάντηση είναι ήδη ξεκάθαρη από επιστημονική άποψη: οι μάσκες στην καθημερινή ζωή δεν έχουν ή έχουν πολύ μικρό αποτέλεσμα. Εάν χρησιμοποιηθεί ακατάλληλα, μπορεί ακόμη και να αυξήσει τον κίνδυνο μόλυνσης.
https://wwwnc.cdc.gov/eid/article/26/5/19-0994_article

> Κατά ειρωνικό τρόπο, το καλύτερο και πιο πρόσφατο παράδειγμα είναι η Ιαπωνία: Παρά τις πανταχού παρούσες μάσκες, η Ιαπωνία γνώρισε το πιο πρόσφατο ισχυρό κύμα της γρίπης - με περίπου πέντε εκατομμύρια ανθρώπους να αρρωσταίνουν - μόλις πριν από ένα χρόνο, τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο του 2019 .
https://www.upi.com/Top_News/World-News/2019/02/01/Millions-in-Japan-affected-as-flu-outbreak-grips-country/9191549043797/

> Με τον ιό SARS 1 του 2002 και του 2003, υπάρχουν κάποιες ενδείξεις ότι οι ιατρικές μάσκες μπορούν να παρέχουν μερική προστασία έναντι των λοιμώξεων. Όμως το SARS-1 εξαπλώθηκε σχεδόν αποκλειστικά σε νοσοκομεία, δηλαδή σε επαγγελματικό περιβάλλον, και σχεδόν καθόλου στο ευρύ κοινό.
https://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1111/j.1750-2659.2011.00307.x

Ανώνυμος είπε...

Απάντηση στους ισχυρισμούς οτι η μασκοφορία μείωσε τους θανάτους/κρούσματα.
Πηγή: https://swprs.org/a-swiss-doctor-on-covid-19/#latest

1. Μια γερμανική μελέτη ισχυρίστηκε ότι η εισαγωγή υποχρεωτικών μασκών στις πόλεις της Γερμανίας είχε ως αποτέλεσμα τη μείωση των λοιμώξεων. Ωστόσο, τα δεδομένα δεν το υποστηρίζουν: σε ορισμένες πόλεις δεν υπήρξε καμία αλλαγή, σε άλλες μια μείωση, σε άλλες μια αύξηση στις λοιμώξεις (βλ. Γράφημα παρακάτω). Η πόλη της Ιένα, που παρουσιάστηκε ως μοντέλο, εισήγαγε ταυτόχρονα τους αυστηρότερους κανόνες καραντίνας στη Γερμανία, αλλά η μελέτη δεν το ανέφερε.

2. Μια μελέτη στο περιοδικό PNAS ισχυρίστηκε ότι οι μάσκες είχαν οδηγήσει σε μείωση των λοιμώξεων σε τρία σημεία (συμπεριλαμβανομένης της Νέας Υόρκης). Αυτό δεν έλαβε υπόψη τη φυσική μείωση των λοιμώξεων και άλλα μέτρα. Η μελέτη ήταν τόσο ελαττωματική που πάνω από 40 επιστήμονες συνέστησαν να αποσυρθεί η μελέτη.

3. Μια μελέτη των ΗΠΑ ισχυρίστηκε ότι οι υποχρεωτικές μάσκες είχαν οδηγήσει σε μείωση των λοιμώξεων σε 15 πολιτείες. Η μελέτη δεν έλαβε υπόψη ότι η συχνότητα εμφάνισης λοίμωξης είχε ήδη μειωθεί στις περισσότερες πολιτείες εκείνη την εποχή. Δεν έγινε σύγκριση με άλλες πολιτείες.

4. Μια καναδική μελέτη ισχυρίστηκε ότι οι χώρες με υποχρεωτικές μάσκες είχαν λιγότερους θανάτους από τις χώρες χωρίς υποχρεωτικές μάσκες. Ωστόσο, η μελέτη συνέκρινε χώρες της Αφρικής, της Λατινικής Αμερικής, της Ασίας και της Ανατολικής Ευρώπης με πολύ διαφορετικά ποσοστά μόλυνσης και πληθυσμιακές δομές.

5. Μια μετα-μελέτη στο περιοδικό Lancet ισχυρίστηκε ότι οι μάσκες "θα μπορούσαν" να οδηγήσουν σε μείωση του κινδύνου μόλυνσης, αλλά οι μελέτες θεωρούσαν κυρίως νοσοκομεία (Sars-1) και η ισχύς των στοιχείων αναφέρθηκε ως "χαμηλή".

Το ιατρικό όφελος των υποχρεωτικών μασκών εξακολουθεί να παραμένει αμφισβητήσιμο. Μια συγκριτική μελέτη του Πανεπιστημίου της Ανατολικής Αγγλίας, για παράδειγμα, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι υποχρεωτικές μάσκες δεν είχαν μετρήσιμη επίδραση στη συχνότητα εμφάνισης μολύνσεων από Covid ή θανάτων.

Είναι επίσης σαφές ότι η ευρεία χρήση μάσκας προσώπου δεν θα μπορούσε να σταματήσει την αρχική επιδημία στο Γουχάν.

Η Σουηδία έδειξε ότι ακόμη και χωρίς καραντίνα, χωρίς υποχρεωτικές μάσκες και με μία από τις χαμηλότερες δυνατότητες κλινών εντατικής θεραπείας στην Ευρώπη, τα νοσοκομεία δεν χρειάζεται να επιβαρύνονται υπερβολικά. Στην πραγματικότητα, η ετήσια θνησιμότητα για όλες τις αιτίες της Σουηδίας παρέμεινε στο φάσμα των προηγούμενων εποχών της γρίπης.

Ανώνυμος είπε...

Ένωση Αμερικανών Ιατρών και Χειρουργών
Δεδομένα για μάσκες
https://aapsonline.org/mask-facts/

Συμπέρασμα: Η χρήση μάσκας δεν θα μειώσει το SARS-CoV-2.
Οι μάσκες N95 προστατεύουν τους εργαζομένους στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης, αλλά δεν συνιστώνται για τη μετάδοση ελέγχου πηγής.
Οι χειρουργικές μάσκες είναι καλύτερες από το πανί, αλλά δεν είναι πολύ αποτελεσματικές στην πρόληψη εκπομπών από μολυσμένους ασθενείς.
Οι μάσκες υφασμάτων θα είναι αναποτελεσματικές στην αποτροπή της μετάδοσης SARS-CoV-2, είτε φοριούνται ως έλεγχος πηγής είτε ως εξοπλισμός ατομικής προστασίας (PPE).

«Οι μάσκες μπορεί να μπερδέψουν αυτό το μήνυμα και να δώσουν στους ανθρώπους μια ψευδή αίσθηση ασφάλειας. Αν οι μάσκες ήταν η λύση στην Ασία, δεν θα έπρεπε να έχουν σταματήσει την πανδημία πριν εξαπλωθεί αλλού; "

Τελικές σκέψεις

Χειρουργικές μάσκες - χαλαρή εφαρμογή. Έχουν σχεδιαστεί για να προστατεύουν τον ασθενή από τα αναπνευστικά σταγονίδια των γιατρών. Ο φορέας δεν προστατεύεται από άλλα αερομεταφερόμενα σωματίδια
Οι άνθρωποι δεν φορούν μάσκες σωστά. Οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν τη μάσκα κάτω από τη μύτη. Ο φορέας δεν έχει γυαλιά και τα μάτια είναι μια πύλη εισόδου.
Οι σχεδιαστές μάσκες και κασκόλ προσφέρουν ελάχιστη προστασία - δίνουν μια ψευδή αίσθηση ασφάλειας τόσο στον χρήστη όσο και στους γύρω του.
** Για να μην αναφέρουμε προσθέτουν μια διεστραμμένη ελαφρότητα στην κατάσταση.

Ανώνυμος είπε...

Video:
CONFIRMED! The Absolute SCIENCE Behind MASKS And The PROOF THAT THEY DON’T WORK with Denis Rancourt!
https://www.altcensored.com/watch?v=xKHq1ixEYhQ

ANTI-MASKERS: RIGHT OR SELFISH?
https://www.youtube.com/watch?v=C1ODBTdNiG0

https://www.economist.com/sites/default/files/print-covers/20200328_cna1280_0.jpg

Ανώνυμος είπε...

Όσοι φορούν μάσκες ας δούνε τι αναπνέουν:

Επίπεδα εισπνεόμενου Co2 σε όλα τα είδη μασκών

https://153news.net/watch_video.php?v=X12R3UB6YWBX

Ανώνυμος είπε...

Dr. Russell Blaylock - Οι μάσκες προσώπου ενέχουν σοβαρούς κινδύνους για τους υγιείς

(13 επιστημονικές παραπομπές)

https://www.technocracy.news/blaylock-face-masks-pose-serious-risks-to-the-healthy/

Ανώνυμος είπε...

«Οι μάσκες δεν είναι ούτε αποτελεσματικές ούτε ασφαλείς: Μια περίληψη της επιστήμης»

(42 παραπομπές σε βιβλιογραφία)

https://www.technocracy.news/masks-are-neither-effective-nor-safe-a-summary-of-the-science/

Ανώνυμος είπε...

https://youtu.be/Kx460KOUbK4

Ανώνυμος είπε...

Πάναγία βόηθα..!! Αυτό είναι έξαρση του κακού.. Άκου εκεί μεσα στα σπίτια μάσκα.. Ο Θεός να βάλει το χέρι του, να μας λυπηθεί για τις βλακείες που φέραμε και να μας σώσει, γιατι απο ανθρώπους δεν ελπίζω..!!

CDEDALOS είπε...

Όταν με το που φταρνιζεσαι μέσα στο σπίτι σου, ειδοποιει και σέ καρφωνει στην αστυνομια ο γείτονας, έχουμε καθαρή καταπατηση του οικογενειακου ασυλου και των ατομικων ελευθεριων...

Ανώνυμος είπε...

Masks are useless in preventing the spread of disease and, if anything, are unsanitary objects that themselves spread bacteria and viruses.

As a person who went to medical school, I was shocked when I read Neil Orr’s study, published in 1981 in the Annals of the Royal College of Surgeons of England. Dr. Orr was a surgeon in the Severalls Surgical Unit in Colchester. And for six months, from March through August 1980, the surgeons and staff in that unit decided to see what would happen if they did not wear masks during surgeries. They wore no masks for six months, and compared the rate of surgical wound infections from March through August 1980 with the rate of wound infections from March through August of the previous four years. And they discovered, to their amazement, that when nobody wore masks during surgeries, the rate of wound infections was less than half what it was when everyone wore masks. Their conclusion: “It would appear that minimum contamination can best be achieved by not wearing a mask at all” and that wearing a mask during surgery “is a standard procedure that could be abandoned.”

https://jamesfetzer.org/2020/08/studies-of-surgical-masks-efficacy-masks-are-useless-in-preventing-the-spread-of-disease/

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2493952/