Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Τετάρτη 15 Μαΐου 2013

Απόψεις ενός Λευκού Εθνικιστή για τον Χριστιανισμό



Το παρακάτω άρθρο είναι του Andrew Anglin (ΗΠΑ), ο οποίος έχει μια ιστοσελίδα με την ονομασία ‘Total Fascism’. Οπότε περί της ιδεολογίας του δεν υπάρχει καμία αμφιβολία. Επειδή στο συγκεκριμένο άρθρο πραγματεύεται την στάση των Λευκών εθνικιστών προς τον Χριστιανισμό βρήκα κάποιες σκέψεις του ενδιαφέρουσες και αποφάσισα να μεταφράσω το μεγαλύτερο κομμάτι του άρθρου.  

Προσωπικά, δεν έχω ξεκάθαρη θέση ως προς το μεταφυσικό κόσμο. Είχα μια προσωπική εμπειρία που με οδήγησε στο να κατανοήσω, χωρίς αμφιβολία, ότι υπάρχει σίγουρα κάτι πέρα ​​από τον υλικό κόσμο, αλλά το να κατανοήσω τις λεπτομέρειες αυτού είναι κάτι που, ταπεινά, θεωρώ ότι είναι πέρα ​​από τις ικανότητές μου. Αυτό όμως που κατανοώ καλά είναι η αναμφισβήτητη πραγματικότητα ότι οι μάζες χρειάζονται ένα σύστημα πνευματικότητας με το οποίο να προσδιορίζονται και μέσω του οποίου να εκφράζεται η ανώτερη φύση τους και η επιθυμία τους να επικοινωνούν τόσο ο ένας με τον άλλον, αλλά και με ό, τι βρίσκεται πέρα από τα σύνορα της αντίληψής μας. Για πάνω από χίλια χρόνια, το μέσο με το οποίο η Ευρωπαϊκή φυλή το έκανε αυτό ήταν η Χριστιανική εκκλησία.

Είτε μας αρέσει είτε όχι, η χριστιανική πίστη είναι ένα θεμελιώδες στοιχείο του Λευκού πολιτισμού, και είναι εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα. 

Θέλω να καταστήσω σαφές ότι δεν θεωρώ ότι οι επιθέσεις κατά του παραδοσιακού χριστιανισμού ή του ίδιου του Χριστού είναι κάτι που χρησιμεύει στο αναδυόμενο κίνημα μας. Με το να επιτιθέμεθα στο Χριστιανισμό, όχι μόνο μας κάνει να αποξενωνόμαστε με παραπάνω από το ήμισυ των ανθρώπων που θεωρούν τους εαυτούς τους λευκούς εθνικιστές, αλλά ντροπιάζουμε τους προγόνους μας, που κράτησαν την πίστη στο Χριστού ως κάτι το ιερό.

Αυτό δεν σημαίνει ότι κακίζω οποιονδήποτε δεν έχει τα ίδια συναισθήματα για τον Χριστό. Το να σέβεσαι τις πεποιθήσεις των προγόνων δεν σημαίνει ότι πρέπει να είσαι και σκλάβος τους. Καταλαβαίνω ότι πολλοί λευκοί εθνικιστές αισθάνονται να τους ελκύει η προ-χριστιανική πνευματικότητα της Ευρώπης.
Ανάμεσα στα πνευματικά θέματα, σε ένα θέμα που παίρνω θέση είναι αυτό του αθεϊσμού. Δημοσιεύτηκε πρόσφατα ένα άρθρο μου για τις λίστες με τους Εβραίους της Wikipedia και μια από αυτές ήταν ο κατάλογος με τους άθεους Εβραίους (βλ. και εδώ). Οι Εβραίοι επιστήμονες εξασφάλισαν το τρελό και παράλογο πλαίσιο το οποίο επέτρεψε στους δικούς τους να προωθήσουν αυτό το δόγμα του υλιστικού μηδενισμού κατά των λαών που τους υποδέχτηκαν και το έχουν συσκευάσει ως μια μοδάτη "πνευματική" τάση. Βάζουν κουμπιά στην ψυχή που επιτρέπουν αδύναμα άτομα – να είναι θυμωμένα με τους γονείς τους, θυμωμένα με τη μοίρα τους στη ζωή, θυμωμένα με την παντελή έλλειψη δύναμης που νιώθουν να έχουν - να αισθάνονται σαν να έχουν επιτύχει κάποιο είδος μνημειακού κατορθώματος με το να υιοθετούν αυτή την γελοία ιδεολογία της αδυναμίας.Αυτή η εβραϊκή ώθηση προς τον αθεϊσμό έχει περιστραφεί γύρω από μια συντονισμένη επίθεση κατά του Χριστιανισμού.

Ο παχύσαρκος, αρτσούμπαλος Εβραίος Christopher Hitchens έπαιξε σημαντικό ρόλο στο να επηρεάσει ανθρώπους με αδύναμο μυαλό να αγκαλιάσουν το αθεϊστικό δόγμα του μηδενιστικού υλισμού.

Προφανώς, εκείνοι που έχουν καταλήξει ότι δεν υπάρχει τίποτα στο σύμπαν έξω από την υλική σφαίρα δεν είναι απλά διανοητικά και πνευματικά χρεοκοπημένοι, αλλά εκδηλώνουν και κατ’ ανάγκη αυτή την ιδεολογία, με τη μορφή του φόβου και της γενικευμένης δειλίας. Και εδώ είναι η συμμετοχή του Εβραίου στο να σου πουλήσει αυτές τις ασυναρτησίες.

Αυτό δεν σημαίνει ότι όποιος δεν αισθάνεται προσωπικά την επιθυμία να συναναστρέφεται με τα χριστιανικά σύμβολα επηρεάζεται από αυτή την εβραϊκή ατζέντα - το αντίθετο μάλιστα - αλλά φοβάμαι ότι αυτή η εβραϊκή αντι-χριστιανική ατζέντα επηρεάζει πολλούς από τους Λευκούς εθνικιστές που επιτίθενται κατά του Χριστιανισμού, και αυτό είναι, κατά την αντίληψη μου, απαράδεκτο.

Αν κάποιος πραγματικά θέλει να μεταρρυθμίσει την κοινωνία μέσω της εκ νέου εισαγωγής των προ-χριστιανικών πεποιθήσεων, δεν θα κατέβει στο επίπεδο των γεμάτων ασέβεια επιθέσεων κατά της χριστιανικής πίστης. Αυτή είναι η μέθοδος του Εβραίου - επιδιώκει να φέρει επανάσταση στην κοινωνία κατεδαφίζοντας παραδοσιακές νόρμες. Κάποιος που επιθυμεί απλώς να επηρεάσει την αλλαγή μέσα στη συνείδηση ​​του λαού του αντίθετα, θα προσεγγίσει το θέμα του Χριστιανισμού, χωρίς υπερβολική συναισθηματική φόρτιση, κατανοώντας αυτό το οποίο είναι οι συμπατριώτες του.
Ο Χριστιανισμός δεν είναι «εβραϊκός». Δεν είμαι διατεθειμένος να υιοθετήσω αυτά που λένε τα μέλη της «Χριστιανικής Ταυτότητας» (‘Christian Identity’ – ακραίο ενδοπροτεσταντικό κίνημα που προάγει την θεωρία της ανωτερότητας της λευκής φυλής) ότι η ολόκληρη η Παλαιά Διαθήκη γράφτηκε από Άριους, αλλά αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ιησούς, στην Καινή Διαθήκη, αναγνωρίζει ξεκάθαρα τον Εβραίο ως ‘φυλετικό εχθρό’. Για παράδειγμα, στο Ιωάννης 8:44, ο Ιησούς λέει : «Εσείς είστε από τον πατέρα σας τον διάβολο και τις επιθυμίες του πατέρα σας, κάνετε. Αυτός ήταν ανθρωποκτόνος από την αρχή, και δεν μένει στην αλήθεια, γιατί δεν υπάρχει αλήθεια σε αυτόν. Όταν μιλάει το ψέμα, εξ ιδίων μιλάει, γιατί είναι ψεύτης, και ο πατέρας του ψεύδους».
(σχ. ΚΟ: Για το χωρίο αυτό ο «αντισημίτης» Αυγουστίνος σχολιάζει: «Ήσαν οι Ιουδαίοι τα τέκνα του διαβόλου δια μιμήσεως και ουχί δια γεννήσεως»).

Αν και διάφοροι ιουδαιο-χριστιανοί λόγιοι προσπάθησαν να ερμηνεύσουν αυτό μεταφορικά προκειμένου να δικαιολογήσουν την εμμονή τους με την λατρεία της εβραϊκής φυλής που αποτελείται από «θεϊκά όντα», είναι σαφές ότι αναφέρεται σε μια φυλή και στην εκδήλωση χαρακτηριστικών φυλετικής συμπεριφοράς.
Πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι θα ήταν φυσικά αδύνατον για έναν Εβραίο να διατυπώσει τη φιλοσοφία που ο Ιησούς παρουσίασε. Αυτές οι ιδέες περί αγάπης και περί αδελφοσύνης, περί απόρριψης του υλισμού υπέρ μιας κατά κύριο λόγο πνευματικής ύπαρξης - αυτά είναι πέρα ​​από τη βιολογική ικανότητα του Εβραίου. Είναι επομένως πολύ δύσκολο να φανταστεί κανείς ότι ο Χριστός, ήταν ένας γενετικά Εβραίος. (για τον ΚΟ: ο Χριστός ήταν (και είναι) ο Υιός του Θεού του Ζώντος!)

Τα προβλήματα από τα οποία υπέφερε η Καθολική Εκκλησία ιστορικά, ήταν κυρίως λόγω της διαφθοράς. Δεν ήταν μέχρι τη σύγχρονη εποχή που ο Ιουδαϊσμός άρχισε να έχει μια σοβαρή επίδραση στο χριστιανικό δόγμα, με τους Εβραίους να διεισδύουν στην Καθολική Εκκλησία μέσω του Τεκτονισμού, και να δημιουργούν μια νέα έκδοση του Προτεσταντισμού που βασίζεται σχεδόν εξ ολοκλήρου στη λατρεία των Εβραίων ως ‘θεϊκή φυλή’, μέσω δημοσιεύσεων όπως η Βίβλος Αναφοράς του Scofield (βλ. εδώ, εδώ και εδώ).

Οι παραδοσιακές χριστιανικές αξίες είναι απολύτως σύμφωνες με αυτό που θα ήθελε κάθε λευκός εθνικιστής να δημιουργηθεί, επειδή, ανεξάρτητα από την προέλευσή τους ή την ιστορική αλήθεια, ο παραδοσιακός Χριστιανισμός είναι μια έκφραση Λευκής γενετικής.

Επίσης, όσον αφορά το θέμα του αντισημιτισμού, τόσο ο Καθολικισμός όσο και ο Προτεσταντισμός έχουν μια ιστορία άμεσης αντίθεσης με τους Εβραίους. Για παράδειγμα, ο ιδρυτής του Προτεσταντισμού, ο Μαρτίνος Λούθηρος, όπως και πολλοί ισχυροί χριστιανοί ηγέτες πριν και μετά από αυτόν, μισούσαν τους Εβραίους. (σχ. ΚΟ: Ο Ιωάννης ο Χρυσόστομος, ο Αυγουστίνος, ο Ιερώνυμος, ο Γρηγόριος Νύσσης είναι μερικοί που έχουν κατηγορηθεί ως «αντισημίτες Πατέρες»).

Συμπερασματικά, (σε αντίθεση με το Ισλάμ που προσφέρει ένα συγκεκριμένο ‘σφιχτό’ δόγμα για να κυβερνηθεί η κοινωνία) ο Χριστιανισμός είναι ευέλικτος. Στη χειρότερη περίπτωση, αποτελεί μια απλή λατρεία του Εβραίου, ενώ στις καλύτερες στιγμές του, εκπροσωπεί τις αξίες της φυλής μας με έναν τρόπο που είναι αδύνατο για οποιοδήποτε Λευκό εθνικιστή να διαμαρτυρηθεί. Όποιες και αν είναι οι προσωπικές σας απόψεις σχετικά με την χριστιανική διδασκαλία, μόνο εντελώς ανώριμοι ενήλικες δεν είναι σε θέση να αναγνωρίσουν την απλή πραγματικότητα ότι δεν υπάρχει περίπτωση Λευκό κίνημα να επιβιώσει βασιζόμενο στην εξύβριση και στην επίθεση κατά της χριστιανικής πίστης, και, συνεπώς, κάθε άτομο που ξοδεύει το χρόνο του με επιθέσεις κατά της χριστιανικής πίστης, είτε συνειδητά είτε ασυνείδητα, υπηρετεί την υπονόμευση της ενότητας του κινήματός μας.
Όσοι από εσάς που αισθάνεστε την ανάγκη να επιτεθείτε στον Χριστιανισμό πρέπει απλά να ωριμάσετε και να ασχοληθεί με τις όποιες συναισθηματικές αδυναμίες σας από τις οποίες πάσχετε, γιατί σίγουρα δεν μπορεί να θεωρείτε ότι οι επιθέσεις σας είναι εποικοδομητικές με οποιονδήποτε τρόπο. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορείτε να έχετε τις δικές σας απόψεις για τα πνευματικά θέματα - αυτό είναι ατομικό δικαίωμα κάθε ατόμου. Πρέπει όμως να τιμάτε και να σέβεστε τις απόψεις των αδελφών σας, όταν πρόκειται για το δικαίωμά τους να έχουν τις δικές τους απόψεις σχετικά με αυτά τα πολύ προσωπικά θέματα.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

3 σχόλια:

konion είπε...

Μὴν ξεχνᾶμε ὅτι ὁ Χριστιανισμὸς ἔχει ἐπηρεασθῆ πάρα πολὺ ἀπὸ τὸν ἑλληνικὸ πολιτισμό.

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.