Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2012

Οι ρίζες του Χριστιανικού Σιωνισμού (video)


«Η άποψή μου για τους Χριστιανούς Σιωνιστές; Είναι αποβράσματα, (scum) αλλά μην τους το πείτε. Χρειαζόμαστε όλους τους χρήσιμους ηλίθιους αυτή τη στιγμή». ~ Δήλωση που φέρεται ότι είπε ο Binyamin Netanyahu.


Ο Χριστιανικός Σιωνισμός είναι η πίστη ενός μεγάλου τμήματος των Διαμαρτυρομένων Χριστιανών στις αγγλόφωνες χώρες και περισσότερο στις ΗΠΑ (κυρίως εκείνων που ανήκουν σε Ευαγγελικές & Πεντηκοστιανές εκκλησίες), ότι η επιστροφή των Εβραίων στους Αγίους Τόπους, και η ίδρυση του κράτους του Ισραήλ το 1948, είναι η εκπλήρωση των προφητειών της Βίβλου.

Σύμφωνα με τους Χριστιανούς Σιωνιστές, ο Χριστός δεν μπορεί να επιστρέψει στη γη μέχρι πρώτα να συμβούν ορισμένα γεγονότα: Οι Εβραίοι πρέπει να επιστρέψουν στην Παλαιστίνη, να αποκτήσουν τον έλεγχο της Ιερουσαλήμ και να ανοικοδομήσουν τον ναό του Σολομώντα, στη συνέχεια, όλοι πρέπει να συμμετάσχουν στη τελική, μεγάλη μάχη του Αρμαγεδδώνα.

Το έδαφος στο οποίο αναπτύχθηκε ο λεγόμενος «Χριστιανικός» Σιωνισμός είχε προετοιμαστεί και τροφοδοτείται μέχρι σήμερα από την λεγόμενη θεωρία των Οικονομιών (Dispensationalism) του John Nelson Darby (1800-1882), ιδρυτή των «Χριστιανών Αδελφών». Κατά την θεωρία αυτή, κεντρική θέση έχει ο Ισραήλ, ο οποίος παραμένει ο «περιούσιος λαός» του Θεού, ενώ η Χριστιανική Εκκλησία είναι απλώς μία «παρένθεση» στο σχέδιο του Θεού. Ο Χριστιανικός Σιωνισμός έγινε δημοφιλής τον 19ο αιώνα από τον Cyrus Scofield, όταν έγραψε σε μορφή Βίβλου, τη δική του ερμηνεία των γεγονότων στην ιστορία.

Όπως γράφει πρόσφατο άρθρο των New York Times αναδημοσιευμένο από την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Όλα αυτά μπορεί να ηχούν σαν ενδοθρησκευτική παραφιλολογία, αλλά ενέπνευσαν δύο από τους τρεις σημαντικότερους παράγοντες για τη δημιουργία και επιβίωση του κράτους του Ισραήλ, τη βρετανική παρέμβαση στην Παλαιστίνη και την αμερικανική υποστήριξη προς το εβραϊκό κράτος.

Η επίδραση που θα έχει στην ζωή όλων μας ένας ενδεχόμενος (για πολλούς σίγουρος) πόλεμος με το Ιράν, τον οποίον ζητούν επιμόνως οι χριστιανοί Σιωνιστές, κάνει το ζήτημα αρκετά ενδιαφέρον. Όπως καταλήγει το παραπάνω άρθρο: Ο αμερικανικός χριστιανικός σιωνισμός είναι μια ιδιαίτερα τοξική μορφή σύγχρονου φονταμενταλισμού. Βλάπτει σοβαρά το Ισραήλ, την Παλαιστίνη, τις ΗΠΑ και την ειρήνη.

Ενδεικτικά άρθρα από τον ΚΟΚΚΙΝΟ ΟΥΡΑΝΟ:

Οι χριστιανοί σιωνιστές δείχνουν την ‘αλληλεγγύη' τους στο Ισραήλ και πιέζουν το Κογκρέσο
Bachmann: Η Αμερική θα είναι ‘καταραμένη’ από το Θεό, αν απορρίψει το Ισραήλ
Ισραηλινοί ηγέτες επαινούν χριστιανική (προτεσταντική) οργάνωση για την βοήθειά της στο πόλεμο με τον Λίβανο
ΗΠΑ: 5.000 άτομα σε συνέδριο χριστιανών σιωνιστών. Παρών και ο Glenn Beck που είπε «Ας το δηλώσουμε ‘Είμαστε όλοι Εβραίοι’»
Ο χριστιανικός σιωνισμός πάει Χόλυγουντ
‘Kids Blessing Abraham’: Κατηχώντας τα χριστιανόπουλα να λατρεύουν το Ισραήλ
Ο μύθος της κοινής «ιουδαιο-χριστιανικής παράδοσης» (Μέρος 1)
Ο μύθος της κοινής «ιουδαιο-χριστιανικής παράδοσης» (Μέρος 2)

Πολλοί αναρωτιούνται γιατί τόσοι πολλοί Χριστιανοί υποστηρίζουν τους πολλούς πολέμους της Αμερικής στη Μέση Ανατολή. Ένας Αμερικάνος χριστιανός εξιχνιάζει την αίρεση του Χριστιανικού Σιωνισμού ή αυτό που αποκαλούν μερικοί "Άγριο Ευαγγελικαλισμό" …

Του Charles Carlson, (We Hold These Truths):

Ο παγκόσμιος πόλεμος κατά του Ισλάμ από την Αμερικάνικη Χριστιανική Δεξιά παρατηρήθηκε στις αρχές της δεκαετίας του 1983, και έγινε επίσημος το 1991 με την πρώτη καταστροφή στο Ιράκ. Μόνο οι Χριστιανοί Σιωνιστές (γνωστοί με πολλά άλλα ονόματα) πιστεύουν ότι ο πόλεμος είναι ένα αναπόφευκτο μέρος της θρησκείας τους, και έτσι κάνουν ελάχιστα για να αντισταθούν. Λόγω αυτού του μη-χριστιανικού λάθους, έχουν γίνει η κύρια αιτία της συγκρούσεώς μας, της συγκρούσεως που έχει γίνει διαρκής.

Οι Χριστιανοί Σιωνιστές είναι η μόνη εναπομένουσα φατρία οποιουδήποτε μεγέθους που υποστηρίζει τον πόλεμο στο Ιράκ. Ως εκ τούτου, είναι σε μεγάλο βαθμό υπεύθυνη για την οικονομική και κοινωνική καταστροφή, και παραμόρφωση λόγω της πίστης της δικής τους, είναι οι σπόροι της ίδιας τους της καταστροφής. Τους βρίσκουμε ανάμεσα στους φίλους, τις οικογένειές μας και τους συνεργάτες μας. Αυτό είναι ένα πρόβλημα, γιατί δεν μπορούμε να γυρίσουμε την πλάτη μας στους χριστιανούς Σιωνιστές, να τους περιφρονήσουμε και απλά να τους πούμε ανόητους. Μπορεί να είναι κάποιοι από τους καλύτερους φίλους μας, τα αφεντικά μας, ακόμη και η γυναίκα μας ή τα παιδιά μας, έτσι πρέπει να μάθουμε να τους αντιμετωπίζουμε.

Οι ατελείωτοι πόλεμοι πάντα είχαν και πάντα θα έχουν ως αποτέλεσμα την ηθική όσο και οικονομική καταστροφή του επιτιθέμενου όσο και την καταστροφή της θρησκευτικής ελευθερίας. Οι υψηλές τιμές της βενζίνης και των τροφίμων δεν έχουν καμία σημασία σε κάποιους πολιτικούς και βιομηχάνους οι οποίοι βλέπουν ότι ένας πόλεμος τους συμφέρει. Εξαπατούν τους χριστιανούς Σιωνιστές, καθιστώντας τους καταλυτικό παράγοντα, κάνοντάς τους να πιστεύουν ότι ο πόλεμος είναι κάτι «αναγκαίο» για την πίστη τους. Οι Ιουδαιο-Χριστιανοί μπορούν εύκολα να γείρουν προς την υποστήριξη των συγκρούσεων, στο βαθμό που οι μουσουλμάνοι θα είναι οι αποδέκτες των βομβών μας και των σφαιρών μας, και εφόσον το κράτος του Ισραήλ γίνεται αντιληπτό ότι θα επωφεληθεί από αυτό.

Σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογώ το άνανδρο Κογκρέσο που υποκύπτει στο λόμπι του πολέμου. Γνωρίζουμε ότι λίγοι θα βγάλουν πολλά χρήματα από τον πόλεμο και εργάζονται για αυτό. Αλλά αυτοί οι επαγγελματίες ‘πολεμοποιοί’ δεν φτάνουν στο σημείο να πιστεύουν ότι ένας Θεός ελέγχει το αιώνιο πεπρωμένο τους. Επίσης, δεν απορρίπτω την επιρροή των Εβραίων Σιωνιστών, οι οποίοι θεωρούν ότι ένας πόλεμος στη Μέση Ανατολή είναι προς το εθνικό συμφέρον τους. Αλλά και για κάθε Εβραίο σιωνιστή στην Αμερική υπάρχουν δέκα ή είκοσι χριστιανοί Σιωνιστές να κάνουν περισσότερα.

Είναι πεποίθησή μου, ως ακόλουθος του Ιησού Χριστού, ότι σε εκείνους τους χριστιανούς που αποστρέφονται τα λόγια του Ιησού, «Μακάριοι οι ειρηνοποιοί, και αγαπάτε τον αδελφό σας ... ακόμα και τους εχθρούς σας, όπως αγαπάτε τον εαυτό σας» ... σε αυτούς τους "χριστιανούς" αξίζει το πιο καυτό μέρος της Κόλασης, όπως το έθεσε ο Δάντης. Επειδή, αν εκείνοι που ισχυρίζονται ότι ακολουθούν τον Χριστό δεν φωνάξουν για τη δικαιοσύνη και την προστασία των αθώων, ποιος θα το κάνει;

Η αλλαγή μπορεί να έρθει μόνο αν κατανοήσουμε τις ρίζες του χριστιανικού σιωνισμού.

Οι περισσότεροι Χριστιανοί Σιωνιστές είναι Σιωνιστές χωρίς να το ξέρουν. Μπορεί και να το αρνηθούν. Συνήθως περιγράφουν τους εαυτούς τους ως ‘Ευαγγελικοί’, ‘Dispensationalists’, ‘pre-Millennialists’, ή «αναγεννημένοι χριστιανοί». Πολύ λίγοι νιώθουν άνετα με τα ριζοσπαστικά στοιχεία του χριστιανικού Σιωνισμού αν σταματήσουν λίγο να το σκεφτούν, αλλά δεν το κάνουν. Η εκκλησία τους είναι για τους περισσότερους, μια άνετη κοινωνική διέξοδος, ειδικά για τις οικογένειές τους, και η κοινωνία που αυτοί επιθυμούν. Οι κοινωνικοί τους δεσμοί είναι πολύ καλύτεροι από τους θεολογικούς τους οποίους δεν μπορούν να καταλάβουν και να απαγγέλλουν.

Αν ο χριστιανικός Σιωνισμός μπορεί να ξεσκεπασθεί ως μια πολεμοχαρής θρησκεία, η Αμερική μπορεί να απολαύσει την ειρήνη, τη δικαιοσύνη, και τουλάχιστον κάποια από την ευημερία που έχουμε χάσει. Πολλοί από εμάς βιώνουμε οικονομικές αγωνίες ως αποτέλεσμα των πολλών πολέμων που οι χριστιανοί σιωνιστές έχουν υποστηρίξει, επειδή, υποτίθεται, αυτοί οι πόλεμοι «ευχαριστούν τον Θεό» και είναι αναγκαίοι για την επιστροφή του Χριστού στη γη.

Στην κορυφή της πυραμίδας της χριστιανικής σιωνιστικής σέκτας (που είναι μόνο 100 ετών) είναι οι προσωπικότητες που προβάλλονται από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, όπως ο John Hagee, (φωτο), Rod Parsley, Pat Robertson, Jerry Falwell, Benny Hinn, Joyce Meyer και εκατοντάδες άλλοι. Κάθε ένας έχει εκφράσει ανοιχτά την άποψη ότι ο πόλεμος εναντίον μουσουλμανικών κρατών είναι απαραίτητος και ευπρόσδεκτος. Επί του παρόντος, οι περισσότεροι από αυτούς απαιτούν τον επόμενο προγραμματισμένο στη σειρά πόλεμο των ΗΠΑ κατά του Ιράν. Επίσης, το Σουδάν είναι στην πολεμική τους ατζέντα.

Μπορείτε να ρωτήσετε οποιονδήποτε πιστό χωρίς να πληγώσετε τα συναισθήματά του: «Πιστεύετε ότι το κράτος του Ισραήλ είναι η εκπλήρωση των βιβλικών προφητειών;»

Δέκα εκατομμύρια Αμερικάνοι πρέπει να αντιμετωπίσουν αυτό το ερώτημα, γιατί εάν πιστεύουν ότι το Ισραήλ είναι η εκπλήρωση των βιβλικών προφητειών, τότε που χωράει ο Ιησούς; Είναι απλό, ή ο Ιησούς Χριστός ή το Ισραήλ είναι η εκπλήρωση των προφητειών της Παλαιάς Διαθήκης. Χώρος και για τους δύο στο Χριστιανισμό δεν υπάρχει. Αν έχετε διδαχθεί ότι το πολιτικό Ισραήλ συμμετέχει με κάποιο τρόπο στην πνευματική σας ζωή, έχετε μολυνθεί!

Οι ‘ορθόδοξοι’ ή οι παραδοσιακοί χριστιανοί ανέκαθεν πίστευαν ότι ο Ιησούς, και όχι το Ισραήλ είναι η σωστή απάντηση. Μόνο οι χριστιανοί Σιωνιστές συμπεραίνουν ότι το πολιτικό Ισραήλ (δηλαδή το κράτος του Ισραήλ) είναι στο σχέδιο του Θεού για το μέλλον, και ότι, παρά τη μισαλλοδοξία, το ρατσισμό, και τους συνεχείς πολέμους, το πολιτικό Ισραήλ είναι ο «εκλεκτός λαός του Θεού».

Σήμερα, περίπου το ένα τρίτο από τα 210 εκατομμύρια Αμερικανούς ενήλικες που δηλώνουν Χριστιανοί, επηρεάζονται από τον χριστιανικό Σιωνισμό. Μιλάμε για περίπου 70 εκατομμύρια, οι περισσότεροι από τους οποίους ψηφίζουν, και κάνουν τους χριστιανούς Σιωνιστές το πιο ισχυρό και πολυπόθητο μπλοκ ψηφοφόρων στον κόσμο, όπως μπορούμε να δούμε καθαρά σε κάποια εκλογική αναμέτρηση, που μεταφράζεται σε περίπου 26 εκατομμύρια ψήφους! Αυτό σημαίνει ότι το γκρουπ αυτό είναι πολύ πολυπόθητο από κάθε πολιτικό υποψήφιο.

Το πιο προφανές παράδειγμα ήταν η απερίσκεπτη επιδίωξη του Τζον Μακέιν για την υποστήριξη της Χριστιανικής Δεξιά που τον οδήγησε σε μεγάλη αμηχανία όταν από τον άμβωνα οι δύο μανιακοί Σιωνιστές, ο John Hagee και ο Rod Parsley που και οι δύο ζητούσαν την πυρηνική καταστροφή του Ιράν.

Η διδασκαλία του Ιησού Χριστού μιλάει για ειρήνη και αγάπη στο γείτονα. Αυτό είναι το σήμα της Αμερικής της δικαιοσύνης. Στα μέσα του 19ου αιώνα, οι εκκλησίες της Αμερικής φώναξαν για την ειρήνη σε έναν κόσμο όπου οι πόλεμοι ήταν πολύ συνηθισμένοι. Αργότερα, μόλις μπήκε ο 20ος αιώνας, ο χριστιανικός σιωνισμός έβγαλε τις πρώτες του ρίζες.

Ο Γάλλος συγγραφέας Alexis deTocqueville, ενώ ταξίδεψε στην Αμερική κατά το πρώτο τρίτο του 19ου αιώνα, γράφοντας για τις εκκλησίες, έπλεξε το εγκώμιο της δύναμης και του πνεύματος της Αμερικής και της αίσθησης της ηθικής των πολιτών της και ακόμη έγραψε για την παρατηρούμενη αφθονία του εκκλησιασμού στην Αμερική, κάτι που ο ίδιος φυσικά δεν θα έβλεπε στην πατρίδα του τη Γαλλία.

Ο De Tocqueville έγραψε: «Η Αμερική είναι μεγάλη, γιατί είναι καλή, και εάν η Αμερική ποτέ πάψει να είναι καλή, θα πάψει να είναι μεγάλη». Δεν μπορούσε να γνωρίζει ότι οι εκκλησίες που είδε ως πηγές ηθικής συνείδησης ήταν υπό επίθεση με στόχο αυτήν την αίσθηση της δικαιοσύνης, που παρατήρησε στο εσωτερικό τους.

Η πρώτη επίθεση στις εκκλησίες ήρθε με τον πόλεμο μεταξύ των Πολιτειών στα 1861-1865, (τον λεγόμενο «Εμφύλιο») που σημάδεψε την αίσθηση της δικαιοσύνης και της ηθικής και χώρισε τις εκκλησίες όπως μόνο ο βάρβαρος πόλεμος μπορεί να κάνει. Η τρομερή σφαγή που ονομάζεται πόλεμος μεταξύ των Πολιτειών δίδαξε τους χριστιανικούς ηθικούς άνδρες τις μαζικές δολοφονίες. Αλλά αυτό δεν άλλαξε την Βίβλο τους, απλώς τους επέτρεψε να την αγνοήσουν.

Η πιο ισχυρή θεολογική επίθεση στο Χριστιανισμό ήρθε από το Oxford University Press στην Αγγλία, που το 1908 δημοσίευσε την ψευδή και σκόπιμα παραπλανητική μελέτη της Αγίας Γραφής που ονομάστηκε Scofield Reference Bible που αποσκοπούσε στη δημιουργία μιας νέας θρησκείας, με το μελλοντικό κράτος του Ισραήλ να είναι κάτι σαν ο «θεός» της.

Οι περισσότεροι ποιμένες και δάσκαλοι δεν είδαν κανένα κίνδυνο. Λίγοι προέβλεψαν τις συνέπειες της αιρέσεως Λίγοι φανταζόταν ότι θα ερχόταν να κυριαρχήσει στον Αμερικανικό Χριστιανισμό όταν το 1948 έγινε επίσημα κράτος το Ισραήλ.

Αυτή η νέα θρησκεία, επέλεξε το φιλικό ψευδώνυμο «Ευαγγελικισμός». Πολλοί μελετητές την ονομάζουν “Dispensationalism” ή “Pre-millennialism και "Ιουδαιο-χριστιανισμό".

Ο Δρ F. Furman Kearley λέει : «Οι Χριστιανοί πρέπει να προσεύχονται για την ειρήνη στη Μέση Ανατολή. Οι Χριστιανοί Σιωνιστές πρέπει να προσεύχονται και να εργάζονται για τον Γ ' Παγκόσμιο Πόλεμο, ώστε να έρθει ο Αρμαγεδδών. Δεν μπορούν να προσευχηθούν για την ειρήνη».

Δείτε το βίντεο:

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: