Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2009

Πήρες το χάπι σου; Τσιπάκι για τους ξεχασιάρηδες


Οι ασθενείς θα πρέπει να είναι εφοδιασμένοι με μικροτσίπ εμφυτευμένο στον ώμο τους για να τους υπενθυμίζει να παίρνουν το φάρμακό τους, στα πλαίσια ενός νέου συστήματος που αναπτύσσει φαρμακευτική εταιρεία.

Στους ηλικιωμένους θα πρέπει να δοθεί ένα χάπι που θα περιέχει ένα αβλαβές μικροτσίπ το οποίο θα στέλνει ένα μήνυμα προς το τσιπ που θα βρίσκεται στον ώμο την στιγμή της λήψης του χαπιού.

Αλλά αν το χάπι δεν ληφθεί από τον ξεχασιάρη ασθενή, το τσιπ στον ώμο, στη συνέχεια θα στείλει ένα κείμενο υπενθύμισης στον ασθενή ή σε κάποιο άτομο που φροντίζει τον ασθενή.

Η Ελβετική φαρμακευτική εταιρία Norvatis είναι αυτή που προχωράει στην παραγωγή αυτού του «ηλεκτρονικού χαπιού» που ελπίζει ότι θα μειώσει τον αριθμό των ασθενών που θα πρέπει να τους επιβλέι κάποιος για να πάρουν το φάρμακό τους.

Η Joe Jiminez, επικεφαλής των φαρμακευτικών προϊόντων της Novartis, είπε ότι σε 20 ασθενείς έχουν γίνει δοκιμές για το «τσιπ στο χάπι» στον ώμο.

Το πείραμα με ένα φάρμακο που μειώνει την αρτηριακή πίεση αύξησε την συχνότητα που οι ασθενείς πήραν το φάρμακό τους σε ποσοστό από 30% σε 80% σε έξι μήνες.

Οι φαρμακευτικές εταιρείες επιθυμούν να βελτιώσουν τον παράγοντα «συμμόρφωση» στην λήψη φαρμάκων, καθώς τα ποσοστά των ασθενών που δεν λαμβάνουν σωστές δόσεις είναι υψηλό, λόγω των δυσάρεστων παρενεργειών που έχουν ή εξαιτίας της καθυστέρησης υποχώρησης των συμπτωμάτων της ασθένειας.

Οι ιατρικές εταιρείες ελπίζουν ότι θα μειώσουν τον αριθμό των εισαγωγών σε νοσοκομεία από ασθενείς των οποίων οι συνθήκες επιδεινώθηκαν εξαιτίας της μη λήψης των φαρμάκων τους.

Η κ. Jiminez είπε: «Αυτή η βιομηχανία τώρα αρχίζει να αναπτύσσεται". Πρόσθεσε ότι η εταιρεία του θα πρέπει να συνεργάζεται στενά με γιατρούς.

Η φαρμακευτική εταιρεία Pfizer ανέπτυξε πρόσφατα ένα αυτοματοποιημένο σύστημα όπου ένα τηλεφώνημα ενθαρρύνει τους ασθενείς να πάρουν το φάρμακό τους.


Πηγή: http://www.dailymail.co.uk/health/article-1215200/Forgetful-patients-fitted-microchips-remind-pills.html




Δεν υπάρχουν σχόλια: