Βρετανία: βάζουν στα νεογέννητα barcode
Βραχιολάκια με barcode, αντί του ονόματος των γονέων, αποφάσισαν να φορούν σε όλα τα νεογέννητα στο Νοσοκομείο Kettering General Hospital στη Βρετανία.
«Τα γράμματα είναι αρκετές φορές δυσανάγνωστα και συχνά συμβαίνουν σφάλματα», εξηγούν οι υπεύθυνοι.
Έτσι, εκτυπώνουν τρία ίδια barcode, όπου το ένα προορίζεται για μία κορδέλα που τοποθετείται στο βραχίονα του παιδιού, το άλλο για τα φιαλίδια με τις εξετάσεις αίματος και το τρίτο και για το βιβλιάριο του παιδιού, που παραλαμβάνουν οι γονείς κατά την έξοδό τους από το μαιευτήριο.
Μάλιστα, σύμφωνα με τον Εθνικό Κέντρο Ασφάλειας Ασθενών της Βρετανίας, το ΕΣΥ αναμένεται να προωθήσει το barcode ως σύστημα ασφαλείας σε όλα τα μαιευτήρια της χώρας.
ΠΡΟΣΟΧΗ! H παρακάτω είδηση είναι, τελικά, πρωταπριλιάτικο ψέμα...(αλλά όχι για πολύ) *
Στις ΗΠΑ ένας συναγερμός ‘Amber Alert’, ακυρώθηκε την τελευταία εβδομάδα, όταν εξαφανιστηκε ένα παιδί και βρέθηκε 'τυχαία' .
Το κογκρέσο κάνει έκκληση όλα τα νεογέννητα μωρά που γεννιούνται στα αμερικανικα νοσοκομεία να ‘τσιπαρονται’, αρχής γενομένης από 1 Ιούλη 2010.
Η απλή διαδικασία μπορεί να γίνεται στα νοσοκομεία από παιδιάτρους, οι οποίοι θα περνάνε όλα τα στοιχεία και τις πληροφορίες σχετικά με το νεογέννητο σε μια εθνική βάση δεδομένων που θα συνδέεται με το FBI, ώστε όλες οι αρχές επιβολής του νόμου να έχουν πρόσβαση σε αυτήν.
Όταν ένας αστυνομικός βρει ένα παιδί, θα είναι σε θέση να χρησιμοποιήσει ένα σαρωτή για να γνωρίσει αμέσως εάν αυτό είναι το παιδί που έχει χαθεί.
Κεφάλαια για την παροχή στα νοσοκομεία του κατάλληλου εξοπλισμού, παρόμοιο με αυτό που χρησιμοποιούνται στις περισσότερες κτηνιατρικές υπηρεσίες, (όπου τσιπάρονται τα ζώα) καθώς και την παροχή σαρωτών στην αστυνομία, θα προέλθουν με το τελευταίο νομοσχέδιο του Προέδρου Obama.
Για τα παιδιά που έχουν γεννηθεί πριν από την ημερομηνία αυτή, οι γονείς θα έχουν τη δυνατότητα να πάνε τα παιδιά τους στα τοπικά νοσοκομεία τους.Το τσιπ εμφυτεύεται ακριβώς κάτω από το δέρμα με μια γρήγορη διαδικασία χωρίς να απαιτείται νοσηλεία. Το τσιπ θα τοποθετηθείται κοντά στον ώμο για να γίνεται εύκολη η πρόσβαση από το σκάνερ, αλλά λόγω του πολύ μικρού μεγέθους του, δεν θα δημιουργείται διαρκής ουλή στο δέρμα του παιδιού.
Εσύ θα το πας το παιδί σου;
* Κάποια στιγμή δεν θα είναι καθόλου 'πρωταπριλιάτικο ψέμα'...
Βλέπε π.χ. εδώ:
Hospitals tagging babies with electronic chips
και την είδηση παρακάτω:
(Α, επίσης δεν γελάσαμε...)
5 σχόλια:
April Fools' Day
σε δημοτικο σχολειο στην νεα σμυρνη ρωτησαν πια παιδια θελουν να βαλουν τσιπακι εξωτερικο πανω τους με σκοπο να παρακολουθουν την διατροφη τους κτλ. απευθηνονταν κυριως στα πιο χοντρα παιδια,και θα το εβγαζαν μονο οταν θα εκαναν μπανιο
Καλησπέρα. Θα ήθελα να παραπέμψω στην πηγή όπου φαίνεται ότι το σενάριο για το "τσιπάρισμα" των νεογέννητων στις ΗΠΑ είναι πρωταπριλιάτικο ψέμα και δεν ισχύει (τουλάχιστον για τώρα). Πηγή:
http://www.babble.com/CS/blogs/strollerderby/archive/2009/04/01/congress-end-amber-alerts-by-2010-microchip-newborns.aspx
Ευχαριστώ για την επισήμανση...
Μόλις ολοκληρωθεί το δημόσιο σύστημα υγείας των ΗΠΑ, τότε θα δούμε πόσο "πρωταπριλιάτικο" θα είναι.
Οι στοές στην Αμερική είναι, κάμποσα χρόνια τώρα, που προμοτάρουν τα τσιπάκια. Αρχικά στα μέλη τους, παρουσιάζοντάς τους το σαν κάποιου είδους "προνόμιο"! Δεν πρόκειται καθόλου για καινούργια ή αμφιλεγόμενη είδηση.
Δημοσίευση σχολίου