Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Τρίτη 13 Ιουλίου 2010

Και ο αθεϊστής θέλει την εκκλησία του!


Πριν από δεκαπέντε χρόνια, τρεις πρώην Καθολικοί και ένας πρώην Μεθοδιστής ίδρυσαν μια ‘εκκλησία για εκείνους που δεν πιστεύουν στο Θεό’!


Είχαν όλοι εγκαταλείψει την θρησκεία αφού είχαν χάσει την πίστη τους, αλλά τους έλειπε η «εμπειρία του Κυριακάτικου πρωινού» όπου θα μπορούσαν να απολαμβάνουν τη συντροφικότητα και την αίσθηση του ανήκειν που είναι στοιχείο του εκκλησιασμού.


Τώρα, η "Εκκλησία της Ελεύθερης Σκέψης του Βόρειου Τέξας" - North Texas Church of Freethought (NTCOF) στο Carrollton, ένα προάστιο του Ντάλας του Τέξας, έχει μια πάνω από 200 μέλη, και πιστεύεται ότι είναι η μεγαλύτερη κοινότητα άθεων στον κόσμο. Αυτοαποκαλούνται «μία εκκλησία για τους μη εκκλησιαζόμενους», όπου οι μη πιστοί μπορούν να συγκεντρώνονται την Κυριακή το πρωί απολαμβάνοντας τα οφέλη της ‘κοινότητας’ που απολαμβάνουν οι εκκλησιαζόμενοι.


Ο Tim Gorski, ένας από τους ιδρυτές της NTCOF, ήταν ένα υπάκουο καθολικό παπαδάκι, μέχρι που άρχισε να εξετάζει και να διερευνά την πίστη του στην ηλικία των 12. Παρά τις ώρες συζήτησης με τους ιερείς, ανακάλυψε ότι ήταν ολοένα και περισσότερο ένα είδος ορθολογιστή που απέκλειε την πίστη στο Θεό, και σύντομα έγινε ένας ονομαστός άπιστος. Ως ενήλικας, παντρεμένος και με μια οικογένεια, ο Gorski παρατήρησε ότι αυτό που έχασε από την εκκλησιαστική ζωή ήταν η αίσθηση της κοινότητας και της εβδομαδιαίας λειτουργίας που πρόσφερε η συμμετοχή στην εκκλησία. Το 1994, αφού συζητούσε την ιδέα για αρκετά χρόνια, ο Γκόρσκι και ένας φίλος του που ονομάζεται Μάικ Σάλιβαν, μαζί με τις συζύγους τους Deborah Βoak και Marilyn Sullivan, αποφάσισαν να ξεκινήσουν μια δική τους εκκλησία. Θα είχε όλη τη δομή της κοινότητας των ‘συμβατικών εκκλησιών’, αλλά θα δεν θα είχαν αυτό που αποκαλούν «υπερφυσικό» ή «δεισιδαιμονικό» περιεχόμενο.


Η "αθεϊστική εκκλησία" μαζεύει ‘ελεύθερα σκεπτόμενους’, που αυτοπροσδιορίζονται ως ‘σκεπτικιστές’, άθεους, αγνωστικιστές ή αμφισβητίες. Αντί της θεολογίας, αυτό το εκκλησίασμα αγαπάνε τον ορθολογισμό, και το σύνθημα της εκκλησίας τους είναι "σκέψου". Η NTCOF ασχολείται με τα θέματα της δικαιοσύνης, της τιμιότητας, και τις αξίες, και διδάσκει σχεδόν τις ίδιες έννοιες του σωστού και του λάθους όπως οι ‘άλλες’ εκκλησίες, αλλά υποστηρίζει ότι το κάνει κάποιος τις σωστές ηθικές επιλογές έχει να κάνει με την ορθολογική σκέψη και όχι με την πίστη σε μια ανώτερη δύναμη.


Οι λειτουργίες της NTCOF εστιάζονται στην ανθρώπινη κατάσταση, στον τρόπο για μια καλύτερη ζωή,

στην αναζήτηση νοημάτων και στην δημιουργία ηθικών επιλογών. Τα πρόσφατα "κηρύγματα" είχαν ως θέματα τις "Αμερικάνικες ελευθερίες μας," την "Ευγνωμοσύνη" και την "Βιοεπιστήμη, Βιοτεχνολογία και Βιοηθική». Μια από τις πιο δημοφιλείς προσφορές στην NTCOF είναι το ‘Κατηχητικό Σχολείο’, το οποίο προσφέρει στα μέλη τη δυνατότητα να προσφέρουν στα παιδιά τους δεξιότητες κριτικής σκέψης και ηθικής καθοδήγησης χωρίς ένα θρησκευτικό πλαίσιο. Η NTCOF λέει ότι μια δημοφιλής παρερμηνεία είναι ότι οι διδασκαλίες της εκκλησίας είναι απαραίτητες για τη διδασκαλία των παιδιών να είναι καλοί άνθρωποι και να κάνουν ηθικές επιλογές.


Ήδη και άλλες τέτοιες ‘εκκλησίες’ έχουν κάνει την εμφάνισή τους.


Έτσι υπάρχει η Πρώτη Εκκλησία του Αθεϊσμού, (First Church of Atheism), όπου έχει λειτουργούς ή κληρικούς που ονομάζει αιδεσιμότατους (έχει και αγγελία μάλιστα προς ενδιαφερόμενους που θέλουν να γίνουν κανονικοί λειτουργοί) που αναλαμβάνουν γάμους κηδείες και άλλες τελετές ενώ στην ιστοσελίδα της παραθέτει το Πιστεύω της (What We Believe)!


Πηγή


Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ ύστερα από τόση 'πίστη' εκ μέρους των ΠΙΣΤΩΝ της αθεϊστικής εκκλησίας, δηλώνει φανατικός ΑΠΙΣΤΟΣ και απολαμβάνει το παρακάτω (χιουμοριστικό) βιντεάκι από λειτουργία αθεϊστών!!!


1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Τι αλλο θα ακουσουμε,βρε αθεοι στην εκλησσια δεν παμε για να μαζευομαστε να τα λεμε και μετα να πινουμε τον καφε και ο Ιερεας να μας τα λεει απλως να ωηκανει την λειτουργια και εμεις απλως να κοιταμε,στην εκλησσια παμε για να δουμε και να μας γιατρεψει ο χριστος,για να γιατρευτει η ψυχη μας,την οποια μπορει μονο ο θεος, εφοσον ειναι αθεοι προς τι η εκλησσια και σε μια γιορτη να μαζευτουν και να πουν το ιδιο ειναι,η εκλησσια ειναι ο οικος του θεου με το συνολο των χριστανων,δεν ειναι οικος ανθρωπων οπως σε εκδηλωσεις γιορτες και πανηγηρια.