O Nigel Farage λέει ότι το ακυβέρνητο Βέλγιο που ανέλαβε την προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, είναι ότι πιο ταιριαστό για την ψευτο-δημοκρατία της Ε.Ε..
Το δυτικοευρωπαϊκό έθνος δεν διαθέτει αρχηγό κράτους, αλλά εξακολουθεί να επιτρέπεται να ασκεί την εκ περιτροπής προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο εκτελών χρέη πρωθυπουργού στο Βέλγιο, Yves Laterme διηύθυνε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο Στρασβούργο την Τρίτη.
Μετά την ομιλία του, ο πρώην ηγέτης του UKIP – και νυν ευρωβουλευτής, δήλωσε: «Το Βέλγιο είναι μια τεχνητή κατασκευή, ως έθνος, και ένα πρωτότυπο για το εξίσου τεχνητό έθνος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Φυσικά, στο φρενοκομείο των Βρυξελλών, η αστοχία του πρωτοτύπου δεν είναι λόγος για να μην βιαστούμε στην μαζική παραγωγή της «όλο και στενότερης ένωσης».
"Τώρα έχουμε έναν Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης που δεν έχει εκλογική εντολή, και, ακόμη χειρότερα, καμία μη χώρα να οδηγήσει, καθώς το Βέλγιο, έχει μπει σε διαδικασία διάλυσης. Ο Πρόεδρος ο οποίος υποτίθεται ότι θα συνεχίσει την καθοδήγηση της Ευρώπης στην πορεία που οδηγεί στην «όλο και στενότερη ένωση» αποδείχτηκε ανίκανος να κρατήσει ενωμένο ένα έθνος 11 εκατομμυρίων ανθρώπων.
«Αυτό που βρίσκω ιδιαίτερα λυπηρό είναι ότι, μεταξύ των ευρωβουλευτών, μόνο το UKIP και οι συνοδοιπόροι μας, που αντιτίθενται στην ΕΕ, μπορούν να δουν αυτήν την ειρωνεία."
Δείτε το βίντεο:
ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή
Περί ΒΕΛΓΙΟΥ:
Το Βέλγιο θα πάψει να υπάρχει. Ήρθε ο καιρός του χωρισμού. Η πλούσια ολλανδόφωνη Φλάνδρα δεν θέλει να ενισχύει την φτωχή γαλλόφωνη Βαλλονία. Βαρέθηκαν πια την συγκατοίκηση. Εννέα χρόνια μετά το 1821, ιδρύθηκε το κράτος του Βελγίου, ένα κράτος φτιαχτό για να κρατήσει τις ισορροπίες ανάμεσα στους δύο γίγαντες την Γερμανία και την Γαλλία.
Σήμερα όμως…
Στο Λίνκεμπεεκ (που ανήκει στη Φλάνδρα αλλά ο πληθυσμός του είναι σχεδόν αποκλειστικά γαλλόφωνος) το προεκλογικό υλικό ήταν στα ολλανδικά. Στο γειτονικό Γουέζενμπεκ-Οπεμ (που επίσης ανήκει στη Φλάνδρα αλλά το 80% του πληθυσμού του είναι γαλλόφωνο) ο ιδιοκτήτης μιας κρεπερί σκέφτεται να μετακομίσει, εξαιτίας των υβριστικών συνθημάτων που βρίσκει στη βιτρίνα του γιατί η ταμπέλα του έχει τη γαλλική λέξη «κρεπερί»...
Το ομοσπονδιακό σύστημα του Βελγίου βασίζεται σε μιαν «ισορροπία τρόμου», εξαιρετικής δημοκρατικότητας και τεράστιας πολυπλοκότητας – η πολιτική εξουσία κατανέμεται ανάμεσα στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση, τις τρείς περιφέρειες (Φλάνδρα, Βαλλωνία και την ευρύτερη περιοχή των Βρυξελλών) και τις τρείς γλωσσικές κοινότητες (ολλανδόφωνη, γαλλόφωνη και γερμανόφωνη). Η ισορροπία όμως παραπαίει, γιατί αρκετά από τα δεδομένα της χώρας έχουν αλλάξει και άρα απαιτείται μια νέα θεσμική αναδιάταξη. Από το καλοκαίρι του 2007, αλλεπάλληλες κυβερνήσεις προσπάθησαν να προωθήσουν τις αναγκαίες θεσμικές μεταρρυθμίσεις – και κατέρρευσαν... Η μία παρέδιδε την σκυτάλη στην επόμενη εντός μηνών και τα αποσχιστικά συνθήματα των Φλαμανδών απλώνονταν, αποκτούσαν ερείσματα, ριζοσπαστικοποιούσαν την αστική τάξη της Φλάνδρας και (σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις) εκτοξεύουν το αποσχιστικό κόμμα Νέα Φλαμανδική Συμμαχία στην πρωτιά.
Το Βέλγιο μπαίνει σε μιαν αργόσυρτη διαδικασία διάλυσης, για την ακρίβεια τριχοτόμησης.
Βλέπε και ΕΔΩ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου