Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2010

Μ. Βρετανία: Η ‘πολιτική ορθότητα’ απαγορεύει τους αστυνομικούς να περιγράφουν με εθνοτικούς ή θρησκευτικούς όρους τους παραβάτες!



Έξαλλοι οι αστυνομικοί, λένε ότι η απαγόρευση της χρησιμοποίησης εθνοτικών ή θρησκευτικών λέξεων για την περιγραφή των παραβατών αποτελεί παρεμπόδιση των αστυνομικών ερευνών.


Η διαταγή που έδωσε ο Αστυνομικός Επίτροπος Karl O'Callaghan, στους αστυνομικούς να σταματήσουν να χρησιμοποιούν εθνικές περιγραφές για τους παραβάτες, θεωρήθηκε η πλήρης τρέλα της «πολιτικής ορθότητας».


Σύμφωνα με τη νέα διαταγή, οι αστυνομικοί δεν μπορούν πλέον να χρησιμοποιούν στοιχεία, όπως η εθνικότητα, η φυλή ή η θρησκεία ενός υπόπτου, όταν ζητούν δημόσια βοήθεια.


Αντ 'αυτού, τους έχουν πει να λένε αν το άτομο είναι ‘ανοιχτού ή σκούρου δέρματος’.


Ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών, Russell Armstrong, ζητεί η διαταγή να ανατραπεί.

Η ‘Επιτροπή Ίσων Ευκαιριών’ λέει ότι η απαγόρευση συντάχθηκε πριν από έξι μήνες, μετά από καταγγελίες ότι η χρήση εθνοτικών περιγραφών ήταν ‘ρατσιστική’.


Η Επιτροπή δήλωσε ότι μάρτυρες, οι οποίοι έκαναν αναφορές στην αστυνομία, συχνά περιέγραφαν την εθνικότητα του υπόπτου, λάθος.


Ο κ. Armstrong είπε ότι η χρησιμοποίηση "αδύνατων περιγραφών" θα κάνει δυσκολότερη την σύλληψη των εγκληματιών.


«Αν απλά γυρίσεις και πεις ότι ψάχνουμε για ‘έναν 20χρονο άντρα, ύψους 1,80cm, με μαύρα μαλλιά’, πόσοι άνθρωποι στην κοινότητα ταιριάζουν σε αυτή την περιγραφή;" είπε.


"Αν κάποιος είναι Αυστραλός ή αν κάποιος είναι Άγγλος ή αν κάποιος Νιγηριανός, όποιος κι αν είναι, αυτό πρέπει να επιτρέπεται να το αναφέρει η αστυνομία κατά την περιγραφή των παραβατών.


Μία πληροφορία από εμπιστευτική πηγή μέσα από την αστυνομία, ανέφερε ότι αυτή η πολιτική εμπόδισε την σύλληψη υπόπτων.


"Οι κανόνες αυτοί δεν δίνουν την πραγματική ένδειξη για τον ποιον αναζητά η αστυνομία," είπε η πηγή.


«Υπάρχει μεγάλη διαφορά ανάμεσα σε ένα άτομο σκούρου δέρματος που είναι Αβοριγίνας ή Αφρικάνος. Και αν ψάχνουμε κάποιον Ασιάτη, είναι λίγο δύσκολο να τον περιγράψεις ως ‘κάποιον που έχει απλά, ανοιχτόχρωμο δέρμα και σκούρα μαλλιά’».


Αλλά η υπεύθυνη της Επιτροπής Ίσων Ευκαιριών, Yvonne Henderson είπε ότι η χρησιμοποίηση εθνοτικών περιγραφών ενισχύει τα ‘αρνητικά στερεότυπα’.


"Μπορεί να τροφοδοτήσει ‘ενοχλητικές ιδέες’ στην κοινότητα σχετικά με το ποιες εθνικότητες είναι κυρίως υπεύθυνες για την εγκληματική συμπεριφορά», είπε.


Η κ. Χέντερσον είπε επίσης ότι η χρήση εθνοτικών περιγραφών από την αστυνομία ήταν συχνά παραπλανητική. «Συχνά η περιγραφή ήταν ανακριβής διότι βασίζονταν στην υπόθεση ενός ατόμου για το φυλετικό υπόβαθρο ενός ατόμου, η οποία θα μπορούσε να είναι λάθος", είπε.


Η Επιτροπή θα διερευνήσει τυχόν περιστατικά όπου η αστυνομία έχει χρησιμοποιήσει εθνοτικές περιγραφές.


Η πρόεδρος του Συμβουλίου Εθνικών Κοινοτήτων, Maria Saraceni, δήλωσε ότι η απαγόρευση σταμάτησε τους αστυνομικούς να καταδικάζουν τον καθένα που ανήκει σε μια συγκεκριμένη φυλή σε μια περιοχή που ερευνούσαν.


"Εάν η αστυνομία λένε ότι ψάχνουν για έναν Ινδό, πώς το κοινό θα ξέρει να διακρίνει μεταξύ ενός Ινδού και ενός Πακιστανού;", είπε η κα Saraceni.


"Είναι πολύ πιο ακριβές να χρησιμοποιούνται στοιχεία όπως το ύψος, το βάρος ή το χρώμα των μαλλιών."


Ο εκπρόσωπος τύπου της Αστυνομίας, επιθερωρ. Bill Munnee υπερασπίστηκε την διαταγή.


«Η συνέχιση της χρήσης εθνοτικών περιγραφών επιβάλλει στερεότυπα, δεν προάγει την κατανόηση μεταξύ των πολιτισμών, ζημιώνει τις σχέσεις αστυνομίας – και της εκάστοτε κοινότητας και δεν θεωρείται καλή πρακτική έρευνας," είπε ο Munnee.


ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ποιός ιος των χοίρων;Ο ιος της βλακείας σαρώνει την Αγγλία και προκαλεί εγκεφαλικές βλάβες.

Η φωτογραφία με την μπατσίνα δίπλα στο πλακάτ Police go to hell ειναι αληθινή;Δεν στοιχειοθετείται εξύβριση;

Φαντάζομαι κάτι τέτοιο στη χώρα μας.Θα ήταν πολύ ενδιαφέρον.