Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2011

Το BBC ‘τιμά’ της επέτειο της πιο παλιάς αγγλικής Βίβλου, λέγοντας ότι ο Δαβίδ ήταν ομοφυλόφιλος!


Τ
ο 2011 εορτάζεται στην Μ. Βρετανία η 400η επέτειος από την έκδοση της Αγγλικής Βίβλου του Βασιλέα Ιακώβου, γνωστής ως The King James Bible.

Στο χριστουγεννιάτικο μήνυμά της, η Βασίλισσα της Αγγλίας Ελισάβετ αφιέρωσε τον εορταστικό χαιρετισμό της στην 400η επέτειο. Ο Αρχιεπίσκοπος του Canterbury, Dr Rowan Williams, αφιέρωσε επίσης το μήνυμα του στην ίδια επέτειο, λέγοντας πως «αυτή η έκδοση της Βίβλου για πολλούς λόγους εισήλθε μέσα στη ζωή και τη νοοτροπία των ανθρώπων αυτής της χώρας» (της Αγγλίας), κι επίσης πως «κατά την φετινή επέτειο θα πρέπει να εξυμνήσουμε την καταπληκτική προσφορά που έγινε από αυτό το βιβλίο πριν από 400 χρόνια».. (Σχετικό άρθρο από όπου και η φωτογραφία από το Ημερολόγιο Αποδημίας)

Το BBC Radio 4 όμως, 'σηματοδότησε' την 400η επέτειο από τη δημοσίευση της Βίβλου του Βασιλιά Ιακώβου, με τον ισχυρισμό ότι ο βασιλιάς Δαβίδ, ο βασιλιάς του Ισραήλ στην Παλαιά Διαθήκη, που νίκησε τον Φιλισταίο γίγαντα Γολιάθ, ήταν ο μόνος που είχε στην Βίβλο "ομοφυλοφιλική σχέση."

Σε ένα λογοτεχνικό πρόγραμμα, μέρος μιας σειράς για την ιστορική μετάφραση της Αγίας Γραφής, που μεταδόθηκε την Κυριακή, 9 Ιανουαρίου, ο θεατρικός συγγραφέας Howard Brenton, ισχυρίστηκε ότι ο Δαβίδ ήταν «ερωτευμένος» με τον Ιωνάθαν, το γιο του βασιλιά Σαούλ.

Ο Brenton είπε: «Για ένα κοσμικό αναγνώστη η ιστορία της αγάπης του Δαβίδ και του Ιωνάθαν είναι προφανώς ομοφυλοφιλική, η μοναδικό gay σχέση στην Αγία Γραφή." Ο Brenton αναγνώρισε ότι η ιδέα αυτή είναι "αμφιλεγόμενη".

Η Αγία Γραφή King James Bible, εγκρίθηκε από τον Βασιλιά Ιάκωβο Α΄ της Αγγλίας το 1611, και είναι γνωστή ακόμη και μεταξύ των μη χριστιανών για την ομορφιά της αγγλική μετάφρασης με την γλώσσα του 17ου αιώνα, και ήταν η πρώτη Βίβλος που δημοσιεύθηκε στην αγγλική γλώσσα. Ο Βασιλιάς Ιάκωβος είχε προετοιμαστεί από μια ομάδα από 47 από τους καλύτερους μελετητές της Βίβλου της εποχής και μέχρι σήμερα, παραμένει ένα από τα πιο πολυδιαβασμένα κείμενα στον αγγλόφωνο κόσμο.

(Μάλιστα, το Πρωτοχρονιάτικο φύλλο της εφημερίδας «The Times» του Λονδίνου, είχε ένα ενδιαφέρον άρθρο στη σελ. 71, αφιερωμένο στο ίδιο θέμα, το οποίο τελείωνε με τη φράση του γνωστού άθεου Καθηγητή της Οξφόρδης Richard Dawkins, ο οποίος αναφέρει χαρακτηριστικά για την Βίβλο του Βασιλέα Ιακώβου πως «Το να μην γνωρίζεις την εν λόγω Βίβλο σημαίνει πως είσαι, κατά κάποιο τρόπο, βάρβαρος»).

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που διάφοροι κοσμικοί και ομοφυλόφιλοι ισχυρίζονται ότι μερικοί χαρακτήρες της Βίβλου, συμπεριλαμβανομένου ακόμα και του ίδιου του Χριστού, ήταν «ομοφυλόφιλοι». Η βαθιά φιλία μεταξύ του Δαβίδ και του Ιωνάθαν γίνεται «επιχείρημα» συχνά, από ομοφυλόφιλους ‘βιβλικούς ρεβιζιονιστές, αλλά και άλλες μορφές της Βίβλου τις βλέπουν υπό το ίδιο «πρίσμα», συμπεριλαμβανομένης της αγάπης και της πίστης μεταξύ της Ναομί και της νύφης της Ρουθ (!!!).

Το BBC γίνεται αρκετές φορές αντικείμενο επικρίσεων ότι διακατέχεται από αντιχριστιανική προκατάληψη όσον αφορά την κάλυψη του χριστιανισμού και συναφών θεμάτων. Όταν κάλυπτε την επίσκεψη του Πάπα Βενέδικτου ΙΣΤ στη Βρετανία τον περασμένο Σεπτέμβριο, το BBC έκανε ‘εκστρατεία με αντι-παπικά και αντι-καθολικά προγράμματα, κάτι που οδήγησε τον καρδινάλιο αρχιεπίσκοπο του Εδιμβούργου, Keith O'Brien, να κατηγορήσει το κανάλι ότι έχει μολυνθεί από "μία ριζικά κοσμική και κοινωνικά φιλελεύθερη νοοτροπία."

Νωρίτερα αυτό το μήνα, ο εκδότης της ‘Catholic Herald και αρθρογράφος της ‘Daily Telegraph Damian Thompson επιβεβαίωσε, ότι «Πουθενά στην παραγωγή του BBC δεν υπάρχει περισσότερη αριστερή φιλελεύθερη προκατάληψη από το πρόγραμμα του Radio 4 της Κυριακής."

"Προσπαθήστε να ακούσετε οποιαδήποτε αναφορά που έχει σχέση με ‘συντηρητικούς χριστιανούς’ και θα καταλάβετε", σχολίασε ο Thompson.

Ένα εσωτερικό σημείωμα που διέρρευσε το 2006, παραδέχθηκε ότι το BBC κυριαρχείται από ομοφυλόφιλους και ότι ορισμένα στελέχη του BBC είναι βαθιά απογοητευμένα με τη δέσμευση της εταιρείας για την «πολιτική ορθότητα» και τις φιλελεύθερες κοινωνικές πολιτικές σε βάρος της δημοσιογραφικής ακεραιότητας και αντικειμενικότητας.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

1 σχόλιο:

amethystos είπε...

Ποιός θα το έλεγε αγαπητέ φίλε ότι όλοι αυτή η ταραχή της νέας εποχής θα κατέληγε να ενσαρκωθεί στον ομοφυλόφιλο. Εάν δούμε την ιστορία απο την βίβλο και τη Ρώμη, μέχρι τη Γερμανία του Χίτλερ, η ομοφύλοφιλία υπήρξε πάντοτε αντιχριστιανική.
Θα κάνω τον άντρα γυναίκα και τη γυναίκα άντρα, λέει απειλητικά στον Κύριο απο την αρχή των αιώνων, ο εωσφόρος.