Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Τρίτη 4 Ιανουαρίου 2011

Η ζωή χωρίς το Ισλάμ οδηγεί στην κόλαση;


Από: Pravda.ru.

Γερμανός ισλαμιστής πρόβλεψε βασανιστήρια στην κόλαση για την Γερμανίδα Καγκελάριο, εάν δεν δεχτεί το Ισλάμ. Άραγε η Άνγκελα Μέρκελ απειλείται μόνο από την μουσουλμανική κόλαση ή είναι επίσης υποψηφία για την κόλαση από χριστιανική σκοπιά; Και τι είναι η κόλαση; Ο Ιερομόναχος Nikanor (Lepeshev), ένας δάσκαλος του Θεολογικού Σεμιναρίου Khabarovsk, μίλησε για αυτό στην Pravda.ru.

Αν πεθάνεις χωρίς να αποδεχτείς το Ισλάμ, τότε θα πας στην κόλαση για πάντα και θα υποφέρεις βάσανα χειρότερα από ό, τι μπορείς να φανταστείς, λέει ένα βίντεο ενός συλλόγου ριζοσπαστικών μουσουλμάνων, με την επωνυμία «Πρόσκληση για τον Παράδεισο», για την Άνγκελα Μέρκελ.

Τα μέλη αυτής της ισλαμικής ομάδας πιστεύουν ότι το Ισλάμ δεν είναι μόνο ο μόνος τρόπος για να εξασφαλιστεί ότι η ψυχή έχει μια ευημερούσα μοίρα μετά το θάνατο, αλλά και η μόνη κατάλληλη μορφή διακυβέρνησης.

Όπως γνωρίζουμε, η Άνγκελα Μέρκελ είναι μια Λουθηρανή. Ο πατέρας της ήταν Λουθηρανός θεολόγος με μεγάλη επιρροή, ο οποίος πρώτος υπηρέτησε ως πάστορας σε εκκλησία, στη συνέχεια, ήταν διευθυντής σε κολέγιο για πάστορες. Τι είδους μετά θάνατον ζωής περιμένει την Άνγκελα Μέρκελ και άλλους Λουθηρανούς από τη σκοπιά των ορθόδοξων θεολόγων;

"Η αληθινή ένωση με τον Χριστό είναι δυνατή μόνο μέσα στην αληθινή Εκκλησία Του, που είναι η Ορθόδοξη Εκκλησία. Ιδρύθηκε από τον Σωτήρα μέσω των αποστόλων Του δύο χιλιάδες χρόνια πριν. Μόνο μέσα σε αυτήν την Εκκλησία μπορούμε να κερδίσουμε την απελευθέρωση από την αμαρτία, το Σατανά και την κόλαση. Το να είσαι έξω από την Ορθόδοξη Εκκλησία - σε άλλες πίστεις, άλλες θρησκείες, σε μια κατάσταση θρησκευτικής αδιαφορίας ή αθεΐας - δεν έχεις σωτηρία, και είναι καταστροφικό για την ψυχή σου», λέει στο Pravda.ru.ο Ιερομόναχος Nikanor (Lepeshev).

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με τον καθηγητή του Σεμιναρίου, «ο Θεός είναι αγάπη, και είναι αδύνατον να φανταστεί κανείς ότι έχει φτιάξει ένα μεγάλο μέρος της ανθρωπότητας για να είναι απλά ως καυσόξυλα για τη φωτιά της κόλασης. Αυτό μας δίνει ελπίδα ότι θα βρει έναν τρόπο να σώσει αυτούς που, για βάσιμους λόγους, λόγω αντικειμενικών περιστάσεων, δεν θα μπορούσαν να γίνουν παιδιά της Ορθοδόξου Εκκλησίας, αλλά ψάχνουν για το Θεό και προσπαθούν να είναι πιστοί".

«Αυτό αποδεικνύεται, για παράδειγμα, από τα λόγια του Αγίου Νεκταρίου της Όπτινα. Θυμάστε το περιστατικό της ζωής του αγίου Γρηγορίου Ρώμης, (προφανώς αναφέρεται στον Άγιο Γρηγόριο τον Διάλογο, επίσκοπο Ρώμης, τον λεγόμενο και ‘Μέγα’ που έζησε μεταξύ 540-604 μ.Χ και θεωρείται ο πρώτος πάπας του Μεσαίωνα) ο οποίος παρακάλεσε για την ψυχή του ειδωλολάτρη αυτοκράτορα Τραϊανού, του διώκτη των Χριστιανών, από την κόλαση. Ένα πολύ σημαντικό σημείο είναι αυτό: αν η σωτηρία των ανθρώπων αυτών συμβαίνει, δεν συμβαίνει με κανένα άλλο τρόπο έξω από την Ορθόδοξη Εκκλησία, αλλά μόνο μέσω των προσευχών της. Αυτό γίνεται εξ ολοκλήρου χάρη σε αυτήν, όχι σαν κάτι να το παρακάμψεις. Έτσι, τα λόγια του μάρτυρος Κυπριανού της Καρχηδόνας "χωρίς την Εκκλησία δεν υπάρχει σωτηρία» διατηρούν πλήρως την ισχύ τους. " είπε ο Πατέρας Nikanor.

Τι είναι η Κόλαση και ποια είναι τα βασανιστήρια για τους αμετανόητους αμαρτωλούς; Σύμφωνα με τον ιερομόναχο, "η κόλαση είναι μια κατάσταση χωρισμού της ψυχής από το Θεό. Πραγματικά, αν, για οποιονδήποτε λόγο, είσαι αποξενωμένος από τον Κύριο, τότε η κόλαση στο μυαλό σου ξεκινά εδώ και τώρα, στη Γη. Και μετά τον θάνατο ακολουθεί η φυσική συνέχεια".

"Τι μας χωρίζει από το Θεό; Η αμαρτία. Και αυτή η αμαρτία είναι προσωπική – η μία ή η άλλη παραβίαση των ευαγγελικών επιταγών, οι οποίες είναι να αγαπάς τον Θεό και τους ανθρώπους. Και το προπατορικό αμάρτημα είναι η κληρονομική πνευματική ασθένεια, η ζημία στη κοινή μας ανθρώπινη φύση, που πέρασε από γενιά σε γενιά, ξεκινώντας από τον Αδάμ και την Εύα, αφού απομακρύνθηκαν από το Θεό ", τόνισε ο Πατέρας Nikanor.

Σύμφωνα με τον ίδιο, "η λύτρωση και από το προπατορικό αμάρτημα και από την προσωπική αμαρτία βρίσκεται στο Χριστό. Με την ενσάρκωσή Του, την επίγεια ζωή Του, τον εξιλαστήριο θάνατο Του στο σταυρό και την ανάστασή Του από τους νεκρούς, ο Υιός του Θεού νίκησε την αμαρτία, το Σατανά, την κόλαση και το θάνατο. Μας ελευθέρωσε από την εξουσία τους και εμείς μετέχουμε στη νίκη Του στα μυστήρια της Εκκλησίας:.. στο Βάπτισμα, το Χρίσμα, την Θεία Κοινωνία, την εξομολόγηση ... Αλλά η σύνδεση με το Θεό και η σωτηρία από την κόλαση δεν είναι αυτόματη, δεν είναι ‘μαγική’. Απαιτεί την προσωπική μας συμμετοχή, τις συνεχείς προσπάθειές μας. Δηλαδή, πράξεις συνειδητής χριστιανικής ζωής. Οι μηχανική συμμετοχή στα μυστήρια χωρίς εσωτερική αναγέννηση δεν μας σώζει από την κόλαση. "

Διδάσκει η Ορθόδοξη Εκκλησία ότι τους αμαρτωλούς στην κόλαση τους περιμένουν κατσαρόλες που βράζουν, τηγάνια και άλλα αρκετά τέτοια όργανα βασανιστηρίων; «Σύμφωνα με τον Ven. Ισαάκ, οι αμετανόητοι αμαρτωλοί τιμωρούνται στην κόλαση από ένα «μαστίγιο αγάπης». «Αυτό είναι, οι βασανισμοί της συνείδησης, οι τύψεις ότι αμάρτησαν ενάντια στην αγάπη του Θεού, την οποία απέρριψαν και έκλεισαν τις καρδιές τους σε αυτήν», δήλωσε ο ιερέας.

"Οι άγιοι Πατέρες εξέφρασαν επίσης την ιδέα ότι η πηγή των δεινών της κόλασης είναι τα αμαρτωλά πάθη και οι επιθυμίες μας. Αν η ψυχή του ανθρώπου κατά τη διάρκεια που ζει ο άνθρωπος πάνω στη γη δεν έχει καθαρισθεί από αυτά, μετά το θάνατό του θα τον καίνε εσωτερικά και θα τον κάνουν να κλαίει εσωτερικά. Περιγράφοντας ορισμένα οράματα, καθώς, για παράδειγμα, τις εικόνες της Κρίσης, μπορούμε να δούμε αστραφτερές εικόνες με τηγάνια, αγγεία με βραστό νερό, σχίσιμο του σώματος με άγκιστρα, κλπ. Αλλά αυτά είναι μόνο τα σύμβολα της αβάσταχτης αγωνίας της συνείδησης και εκείνων των παρατεταμένων αμαρτωλών παθών που θα καίνε τις ψυχές των αμετανόητων αμαρτωλών και θα τις κάνουν να κλαίνε», κατέληξε.


ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή


Για την κόλαση σύμφωνα με την ορθόδοξη θεολογία βλέπε εδώ

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Σωπατε ρε παιδια.Ποια καζανια και μαστιγια;
Φαντασου να επικρατησει αθανασια.
Και η ζωη να συνεχισει για τους αμαρτωλους ως εχει.
Δηλαδη να εχεις κυβερνητη τον ΓΑΠ και τα λοιπα φυντανια της βουλης με επιβλεποντα το γιατρο Στρος Καν.
Να θες να ξεσκιζεσαι στη δουλεια κι αυτοι να σου μιλανε για ευελικτες εργασιακες σχεσεις,να σου κανουν συνεχως μειωσεις μισθου,να ακριβαινουν τα παντα,να εισαι καταχρεωμενος,να σε δελεαζουν με μια ζωη που δεν μπορεις να κανεις,ειτε μεσα απο διαφημισεις,ειτε μεσα απο ταινιες.
Αιωνια καταδικασμενος να δουλευεις δουλος αυτου του συστηματος και συνταξη ποτε.
Να σε λενε διεφθαρμενο και οτι στα κανουν αυτα για το καλο σου.
Κι οτι και να κανεις να μην πεθαινεις.
Γιατι οξειδωση,που λεει κι ο Λιακο "παπαλα".