Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011

Χριστιανή που δουλεύει στο Αεροδρόμιο Heathrow του Λονδίνου γίνεται στόχος φανατικών μουσουλμάνων και χάνει την δουλειά της


Μία χριστιανή εργαζόμενη στο αεροδρόμιο Heathrow του Λονδίνου απολύθηκε επειδή υπερασπίσθηκε έναν συνάδελφό της ο οποίος παρενοχλήθηκε από ισλαμιστές φονταμενταλιστές στο αεροδρόμιο της βρετανικής πρωτεύουσας.

Παρά το γεγονός ότι εργάζεται στο Terminal 3 για 13 χρόνια - έχοντας φίλους από όλες τις θρησκείες μέσα στο προσωπικό – η Nohad Halawi απολύθηκε όταν κάποιοι μουσουλμάνοι κατέθεσαν εναντίον της αβάσιμους ισχυρισμούς σχετικά με τη συμπεριφορά της.

Η Halawi είχε κάνει επίμονα παράπονα στη διαχείριση για τις παρενοχλήσεις και επιθέσεις που δεχόταν για την προσωπική της θρησκευτική πίστη και από το μουσουλμανικό προσωπικό, που την χλεύαζαν για τον "[βλαστήμια] Ιησού" της.

Ενώ δούλευε ως μερικής απασχόλησης, στο Duty Free του Χίθροου τώρα πλέον δεν μπορεί, καθώς της είπαν ότι δεν έχει εργασιακά δικαιώματα με τις εταιρίες που συνεργάζονται με το αεροδρόμιο. Επιπλέον, έχει δεχθεί απειλές για πρόστιμα, εφόσον προσπαθήσει να πάει στα δικαστήρια.

Μία ανοιχτή έκκληση που υπέγραψαν 22 μέλη του προσωπικού του Heathrow, συμπεριλαμβανομένων και Μουσουλμάνων, αναφέρει: «Είμαστε συγκλονισμένοι και λυπημένοι από την πρόσφατη απόλυση της συναδέλφου και φίλης μας, Nohad, ως αποτέλεσμα κακόβουλων και αβάσιμων ισχυρισμών εναντίον της ... Θεωρούμε αυτό το περιστατικό ιδιαίτερα ανησυχητικό δεδομένου ότι φαίνεται ότι επιτρέπεται σε άτομα να παίζουν με ολέθρια αποτελέσματα το χαρτί της «φυλής και της θρησκείας» για να στιγματίζουν άλλους συναδέλφους, με την πρόθεση να εξασφαλίσουν την απόλυσή τους από την θέση εργασίας. "

Εάν οι ισχυρισμοί της Halawi σχετικά με την επιρροή του ισλαμικού φονταμενταλισμού στο Heathrow είναι αληθινοί, η υπόθεση αυτή εγείρει τεράστια θέματα εθνικής ασφάλειας, θρησκευτικών διακρίσεων και δικαιωμάτων για χιλιάδες εργαζομένους σε όλη τη χώρα που βρίσκονται τεχνικά έξω από το εργατικό δίκαιο, αλλά χρησιμοποιούνται από πολλούς φορείς ως εργαζόμενοι.

Το Χριστιανικό Νομικό Κέντρο Paul Diamond εκπροσωπεί την Halawi, η οποία ήρθε στην Βρετανία το 1977, από το Λίβανο. Ένας από τους συναδέλφους της Halawi είπε ότι οι κατήγοροί της είναι εξτρεμιστές που δουλεύουν μαζί με τον εργοδότη.

«Προσπαθούν να μας προσηλυτίσουν στο Ισλάμ και δεν θέλουμε καθόλου να συζητάμε τέτοια θρησκευτικά θέματα μέσα στο κατάστημα, αλλά διαστρεβλώνουν τα πράγματα για να ρίξουν το φταίξιμο στην αγαπητή συνάδελφό μας», γράφει ένας συνάδελφος. "Το μόνο έγκλημά της ήταν ότι υπερασπίστηκε έναν συνάδελφο ο οποίος έχει δεχθεί απειλές και παρενόχληση από αυτά τα άτομα. Όλοι φοβόμαστε πολύ να αναφέρουμε αυτά τα άτομα, καθώς όλοι γνωρίζουμε, ότι δεν θα μας πάρουν σοβαρά υπόψη. "

Η Andrea Minichiello Williams, (φώτο) διευθύνων σύμβουλος του χριστιανικού Νομικού Κέντρου, δήλωσε ότι η περίπτωση της Halawi είναι ένα από τα πιο σοβαρά θέματα με τα οποία έχει ασχοληθεί το Κέντρο, λόγω των τεράστιων θεμάτων που εγείρει.

"Η Nohad αντιπροσωπεύει δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους σε όλη τη Βρετανία που εργάζονται, ως «εργαζόμενοι» σε επιχειρήσεις και ακόμη, δεν έχουν κανένα απολύτως δικαίωμα απασχόλησης," λέει η Williams. "Αυτή είναι μια υπόθεση η οποία, αν μείνει εκτός εργατικού δικαστηρίου ως μια 'τεχνική λεπτομέρεια', θα καταδείξει πόσο θλιβερά ανεπαρκής είναι η νομοθεσία για την απασχόληση στο Ηνωμένο Βασίλειο και θα διασφαλίσει ότι τα θεμελιώδη θέματα σχετικά με την ασφάλεια και την θρησκεία αυτής της υπόθεσης δεν ερευνώνται αποτελεσματικά. "

Μητέρα δύο παιδιών η Halawi, λέει ότι είχε πάντα καλές σχέσεις με τους μουσουλμάνους συναδέλφους της και υπαλλήλους διαφορετικών θρησκειών, αλλά η ατμόσφαιρα γινόταν όλο και περισσότερο άβολη με τον αυξανόμενο αριθμό των εργαζομένων που ενστερνίζονται το «φονταμενταλιστικό Ισλάμ» .

Τα άτομα αυτά παρενοχλούν τους Χριστιανούς στην εργασία με το να κοροϊδεύουν αυτούς που φοράνε σταυρούς, να γελοιοποιούν τον Χριστό και λέγοντάς τους ότι θα πάνε στην Κόλαση αν δεν ασπαστούν το Ισλάμ.

"Ένας άνθρωπος έφερε το Κοράνι στην εργασία και επέμεινε να το διαβάσω και ένας άλλος έφερε ισλαμικά φυλλάδια και τα έδιναν σε άλλους εργαζόμενους», είπε.

"Έλεγαν ότι μισούσαν τη Δύση, αλλά ότι έχουν έρθει εδώ επειδή θέλουν να οδηγήσουν ανθρώπους στο Ισλάμ.

"Έλεγαν ότι ο Ιησούς είναι s ***** και εκφόβιζαν μία χριστιανή φίλη μου τόσο πολύ επειδή φορούσε σταυρό, που ήρθε σε μένα κλαίγοντας."

"Υποτίθεται ότι εδώ είναι μια χριστιανική χώρα, αλλά ο νόμος φαίνεται να είναι υπέρ των μουσουλμάνων" λέει η Halawi.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγές : ΕΔΩ και ΕΔΩ

3 σχόλια:

ΚΗΡΟΠΟΙΟΣ είπε...

Στη Μ.Βρεττανία έχουν χάσει το παιχνίδι.
Αν είσαι Χριστιανός και έχεις άποψη για άλλα θρησκεύματα είσαι ένοχος προσβολής της θρησκευτικής ελευθερίας των νόμιμων και μη, συμπολιτών σου.
Αν οι μη Χριστιανοί με λόγους και πράξεις προσβάλλουν τη Χριστιανική σου πίστη και ηθική τότε πάλι είσαι ένοχος γιατί με τη στάση σου δημιουργείς αισθήματα μίσους στους άλλους.

Ανώνυμος είπε...

Μακάριοι οι δεδιωγμένοι ένεκεν δικαιοσύνης ότι αυτών εστίν η Βασιλεία των Ουρανών.΄

Ανώνυμος είπε...

Όπως αναφέρθηκε στο κείμενο, η διωκόμενη είναι από το Λίβανο, δηλ. Χριστιανή προερχόμενη από Αραβική χώρα. Δεν ανέχονται μία "δική τους" να πιστεύει στο Χριστιανισμό. Πιστεύω οτι δεν θα έκαναν το ίδιο σε μία Βρετανίδα ή γενικότερα σε μία Χριστιανή Ευρωπαία!