Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2015

Ο «Μεσσιανικός ραβίνος» που έχει γοητεύσει τους Αμερικάνους με τον "προφητικό" του λόγο

O Jonathan Cahn είναι ένας Μεσσιανικός Ιουδαίος Ραβίνος, «βιβλικός δάσκαλος» και πάστορας που τα τελευταία χρόνια απέκτησε μεγάλη δημοσιότητα στις ΗΠΑ, κλήθηκε στο Καπιτώλιο στην Ουάσινγκτον, προβάλλεται από τα τηλεοπτικά κανάλια, θαυμάζεται από τους ευαγγελικούς/πεντηκοστιανούς χριστιανούς και παρουσιάζεται κάτι ως «προφήτης» των τελευταίων ημερών.

Ο ραβίνος Cahn, που έλαβε μέρος σε μια εκδήλωση kosher συντηρητικών με την ονομασία «Ουάσιγκτον: Ένας άνθρωπος της προσευχής, 2014» που παρουσίασαν ο Mike Huckabee και η Michelle Bachmann, δήλωσε ότι η Αμερική έχει χάσει το «χαμόγελο του ουρανού», καθώς δεν λαμβάνει υπόψη τα πρότυπα του Θεού για την ηθική.

Καταγγέλλοντας την ηθική κατάπτωση της Αμερικής και μιλώντας εναντίον των αμβλώσεων, της αφαίρεσης της προσευχής από τα σχολεία και της νομιμοποίησης του «γάμου» των ομοφυλόφιλων, ο Cahn έχει καταφέρει να γίνει «είδωλο» στους κύκλους των συντηρητικών χριστιανών.

Ο Cahn, ο οποίος ισχυρίζεται ότι προέρχεται από την φυλή του Λευί (την φυλή των ιερέων), απέκτησε τεράστια φήμη αρχικά με το best seller βιβλίο τουThe Harbinger(«Ο Προάγγελος»), το οποίο έκανε τρελές πωλήσεις κι έγινε νο 1 χριστιανικό βιβλίο της χρονιάς το 2012 και στο οποίο ανακατεύει τις Ηνωμένες Πολιτείες και τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου, με τον αρχαίο Ισραήλ και την καταστροφή του βασιλείου του Ισραήλ. Ειδικότερα βλέπει το χωρίο Ησαΐας 9:10 ως «προφητική προειδοποίηση» προς τις Ηνωμένες Πολιτείες. Το 201 κυκλοφόρησε το βιβλίο του The Mystery of the Shemitah(Το Μυστήριο της Shemitah).

Το χωρίο Ησαΐας 9:10 που επικαλείται ο Cahn λέει: «οι πλίνθοι έπεσον, πλην ημείς θέλομεν κτίσει με πελεκητάς πέτρας· αι συκομορέαι εκόπησαν, πλην ημείς θέλομεν αλλάξει αυτάς εις κέδρους». Τα λόγια αυτά θεωρούνται «παρηγορητικά» και «προφητικά» μετά την καταστροφή της 11η Σεπτεμβρίου, καθώς «ο αμερικάνικος λαός θα ανακάμψει και θα σταθεί ισχυρός», όπως είπε ο ηγέτης της πλειοψηφίας στη γερουσία Τοm Daschle. Το ζήτημα είναι ότι τα λόγια αυτά, όπως αναφέρει στο προηγούμενο χωρίο ο Ησαΐας, ειπώθηκαν από τον ιουδαϊκό λαό (Εφραΐμ και Σαμάρεια) «υπερηφάνως και με έπαρσιν καρδίας»!! 
Ο Cahn συνδέει το παραπάνω χωρίο με μία συκομορέα που υπήρχε μπροστά από το επισκοπικό παρεκκλήσι του Αγίου Παύλου στο Ground Zero στη Νέα Υόρκη και καταστράφηκε και δύο χρόνια μετά τα γεγονότα της 11ης Σεπτεμβρίου, στις 29 Νοεμβρίου του 2003, ένα πραγματικό δέντρο φυτεύτηκε στη θέση του. Αυτό το δέντρο ήταν ένα έλατο ύψους 21 ποδιών και ονομάστηκε «το δέντρο της ελπίδας». Αυτό το δέντρο δεν υφίσταται πλέον, καθώς πέθανε, το ξερίζωσαν και δεν αντικαταστάθηκε.

Ο Cahn είναι ο επικεφαλής της μεσσιανικής συνάθροισης με το όνομα Beth Israel στο Νιού Τζέρσεϊ. Οι Μεσσιανικοί Ιουδαίοι δεν δέχονται την ονομασία «χριστιανοί», καθώς υποστηρίζουν ότι αποτελούν τμήμα του Ιουδαϊσμού, με την διαφορά ότι πιστεύουν στον «Μεσσία Γιεσούα».Το θρησκευτικό αυτό κίνημα ξεκίνησε την δεκαετία του 1960 στις ΗΠΑ και άρχισε να εξαπλώνεται μεταξύ των εκεί Εβραίων. Σήμερα υπολογίζεται ότι υπάρχουν πάνω από 500.000 Μεσσιανικοί Ιουδαίοι, εκ των οποίων 15.000 με 20.000 ζουν στο Ισραήλ. Οι υπόλοιποι Ιουδαίοι τους αντιμετωπίζουν με μεγάλη καχυποψία, αλλά και αποστροφή θεωρώντας ότι είναι συγκαλυμμένοι χριστιανοί που προσπαθούν να προσηλυτίσουν Ιουδαίους στην χριστιανική πίστη (βλ. περισσότερα εδώ). 
Η σύναξη είχε πρώτα έδρα το Garfield του New Jersey και από το 2008 μεταφέρθηκε στο Wayne του New Jersey. Η άφιξή της σύναξης των Μεσσιανικών του Cahn στο Wayne αντιμετωπίστηκε με καχυποψία από τους τοπικούς Ιουδαίους θρησκευτικούς ηγέτες καθώς ο «μεσσιανισμός έχει καταδικαστεί από τον ιουδαϊκά κλήρο ως μανδύας για τους μισσιονάριους του χριστιανισμού». Ο Cahn πάντως έσπευσε να καθησυχάσει τους συμπατριώτες του Ιουδαίους, δηλώνοντας στους δημοσιογράφους ότι «το εκκλησίασμα δεν έχει καμία πρόθεση να “στοχεύσει” στην εβραϊκή κοινότητα. Ωστόσο, όλοι είναι ευπρόσδεκτοι». Με λίγα λόγια οι Εβραίοι για τον Cahn δεν χρειάζεται να «ευαγγελιστούν», να ακούσουν για τον Κύριο Ιησού Χριστό και να πιστέψουν σε Αυτόν. Μια «πολιτική» που ακολουθούν αρκετοί θιασώτες του λεγόμενου χριστιανικού Σιωνισμού (όπως ο Τεξανός mega- πάστορας Hagee - δες εδώεδώ κι εδώ).

Ο Cahn στις ομιλίες του, στις οποίες συχνά εμφανίζεται με την χαρακτηριστική  φορεσιά του Ιουδαίου ραβίνου, προσδίδοντας ένα μυστήριο, δεν διστάζει να επικαλείται την Καμπάλα (ιουδαϊκός μυστικισμός) και τα βιβλία της για να στηρίξει τις θεωρίες του! Στο παρακάτω βίντεο μιλάει για το Zohar, ένα ιουδαϊκό καβαλιστικό βιβλίο που αποδίδεται στον ραβίνο Simon ben Yochi που έζησε κοντά στο τέλος του 1ου αιώνα, αν και σύγχρονοι κριτικοί θεωρούν ότι είναι μια συλλογή του 13ου αιώνα. 

Η Καμπάλα είναι ένα είδος απόκρυφης Θεοσοφίας ή παραδοσιακής ερμηνείας των Γραφών μεταξύ των Ιουδαίων λογίων και ορισμένων Γνωστικών.... Υποθέτει ότι κάθε μικρή λέξη, αριθμός και προφορά των Γραφών περιέχει ένα κρυμμένο νόημα. και διδάσκει τις μεθόδους «ερμηνείας» για την εξακρίβωση αυτών των απόκρυφων νοημάτων. Οι αποκρυφιστές Καββαλιστές λένε ότι προλέγουν γεγονότα.


Ο Cahn δίνει δικές του ερμηνείες σε χωρία της Βίβλου, εγκρίνοντας τον μυστικιστικό συμβολισμό και επαινώντας τις μυστικιστικές παραδόσεις της Καμπάλα.

Ένα βίντεο στο οποίο αντικρούει τον ραβίνο Cahn ο μαχητικός αντισιωνιστής πάστορας Steven Anderson (Ένα από τα επιχειρήματά του: Ο Χριστός είπε στους μαθητές "υμείς δε μη κληθήτε ραββί" Ματθ. 23:8):


Ας δούμε πως τον παρουσιάζει γνωστή αμερικάνικη χριστιανική σιωνιστική ιστοσελίδα:

Έδωσε την εναρκτήρια ομιλία στο Προεδρικό Εναρκτήριο Πρωινό Προσευχής το 2013. Πρόσφατα προσκλήθηκε να μιλήσει στα Ηνωμένα Έθνη, εξ ονόματος των διωκόμενων χριστιανών. Τώρα, περισσότεροι από 7 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν δει την τελευταία ομιλία του στο Καπιτώλιο.

Γεννημένος στη φυλή του Λευί, την γραμμή του Ααρών, των ιερέων της Βίβλου, ο ραβίνος Jonathan Cahn, βγήκε από την σχετική αφάνεια τα τελευταία χρόνια, καθώς τα βιβλία του “The Harbinger” και “The Mystery of the Shemitah” έγινε best-seller των New York Times με περισσότερα από 2 εκατομμύρια αντίτυπα. Και τα δύο αποκαλύπτουν μια αρχαία μορφή Κρίσης που τώρα εκτυλίσσεται γρήγορα στην Αμερική και τον κόσμο.

«Πιστεύω ότι έχω κληθεί να σημάνω συναγερμό, για να φέρω στο προσκήνιο ένα μήνυμα προειδοποίησης», λέει ο Cahn, που είναι ανώτερος ραβίνος στο Beth Israel Jerusalem Center στο Wayne του Νιου Τζέρσεϋ. «Αυτό έχω κληθεί να κάνω για αυτόν τον καιρό. Από εκεί και πέρα, έχω κληθεί να καλέσω τον αρχαίο μου λαό να επιστρέψει στο Μεσσία και την εκκλησία να επιστρέψει στις βιβλικές της ρίζες και στο πεπρωμένο της».

Ο Hubie Synn, ένας λογιστής New Jersey γνωστός για το προφητικό του χάρισμα, ο οποίος βρέθηκε με τον Cahn σε ένα αεροδρόμιο και έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην έκδοση του “The Harbinger”, λέει, «Είναι πραγματικά εκπληκτική, η πλατφόρμα που του έδωσε ο Θεός με ένα τόσο γρήγορο τρόπο».

«Όταν ο Θεός έχει ένα λόγο για κάποιον ή για έναν λαό, πάντα βρίσκει έναν τρόπο να το προβάλλει και μπορεί να μην το κάνει με τους παραδοσιακούς τρόπους», λέει ο Synn. «Στο The Harbinger, (ο Θεός) είχε ένα μήνυμα για την Αμερική. Διαδόθηκε πολύ γρήγορα σε μεγάλη κλίμακα, που δεν νομίζω ότι κανείς το περίμενε ποτέ. Μπορείτε να δείτε το χέρι του Θεού να εργάζεται μέσω του The Harbinger. Ακόμη και πολλοί κυβερνητικοί αξιωματούχοι έχουν διαβάσει το βιβλίο».

Γεννημένος σε μια μεταρρυθμισμένη ιουδαϊκή οικογένεια, οι γονείς της μητέρας του Cahn διέφυγαν τις διώξεις στην Ρωσία και του πατέρα τις διώξεις στην χιτλερική Γερμανία. Συναντήθηκαν στην Αμερική και ενώ παράλληλα συνέχιζαν το διδακτορικό τους στη χημεία, παντρεύτηκαν και έκαναν  τρία παιδιά. 
Μεγαλωμένος σε συναγωγή, ο Cahn άκουγε τις θεωρίες για το μεγάλο λαό της Βίβλου (Ισραήλ) – και αναρωτήθηκε γιατί ο Θεός είχε μιλήσει με τόση σαφήνεια στον εβραϊκό λαό στην αρχαιότητα, "αλλά έμενε σιωπηλός για 2000 χρόνια". Στην έβδομη τάξη, έγινε φίλος με ένα αγόρι το οποίο του μίλησε για τον Ιησού, αλλά διαφώνησε μαζί του και έγινε «άθεος». Μετά από μια έρευνα που τον οδήγησε στον αποκρυφισμό, τα ΟΥΦΟ και τον Νοστράδαμο, ο Cahn ανακάλυψε το βιβλίο του Hal Lindsey The Late Great Planet Earth”, που έγινε best-seller την δεκαετία του ‘70 για το προφητείες σχετικά με τις Έσχατες Ημέρες (βλ. εδώ).

Ενώ ο ίδιος εξακολουθούσε να ζει όπως και πριν, παίζοντας σε ένα ροκ συγκρότημα, άρχισε να λέει σε όλους για τις προφητείες. Τελικά, έκανε μια συμφωνία με το Θεό ότι εάν θα του χορηγήσου μακροζωία θα δεχόταν τον Κύριο πριν πεθάνει. Όχι μετά από πολύ καιρό, παραλίγο να πεθάνει δύο φορές, συμπεριλαμβανομένου ενός περιστατικού στο οποίο ένα τρένο διέλυσε το αυτοκίνητό του, αλλά με κάποιο τρόπο επιβίωσε χωρίς ούτε μια γρατσουνιά.

Σε ηλικία 20 ετών, πήγε σε ένα βουνό, γονάτισε σε μια πέτρινη πλάκα και αφιέρωσε τη ζωή του στο να ακολουθήσει τον Θεό παρακάτω. Αργότερα, έμαθε ότι η πέτρινη πλάκα ήταν ένας βωμός στο διάβολο, μια ανακάλυψη που «εμφανίστηκε προφητικά, καθώς αργότερα (ο Cahn) θα καλείτο να πάει στα έθνη, και πολλές φορές να ανέβει βουνά αφιερωμένα στον εχθρό (διάβολο) για να βοηθήσει να έρθει η πνευματική επανάσταση»."

Μετά από αρκετές προφητικές συναντήσεις, ο Cahn οδηγήθηκε να συνεργαστεί με αυτούς που έχουν ανάγκη, να πλησιάσει τους άστεγους, και να απασχοληθεί με παιδιά με ειδικές ανάγκες. Ίδρυσε επίσης την Beth Israel. Σύντομα, το εκκλησίασμα διπλασιάστηκε και τριπλασιάστηκε σε μέγεθος και είναι σήμερα το μεγαλύτερο Μεσσιανικό εκκλησίασμα στην Αμερική.

Σήμερα, τα βιβλία του έχουν διαβαστεί από μέλη του Κογκρέσου, ηγέτες στη Wall Street, έχουν παραδοθεί στο Καπιτώλιο και έχουν αναφερθεί και εγκριθεί από  προεδρικούς υποψηφίους. 
Εδώ βίντεο με ομιλία του. Κάπου προς το τέλος, δοξάζει το κράτος του Ισραήλ, μέσα σε αποθέωση από το κοινό... Όσο για την προσευχή, αυτή επικεντρώνεται γύρω από τον Θεό (Πατέρα).


Ο Cahn στο δεύτερο βιβλίο του, λέει ότι επίκειται η λήξη του έτους Shemitah (Σεμιτάχ) στις 13 Σεπτεμβρίου 2015, όπου θα έρθει «κρίση» επάνω στις ΗΠΑ μέσα από την οικονομική κατάρρευση και για αυτό καλεί τους Αμερικάνους να εισέλθουν «σε μια περίοδο εθνικής προσευχής και μετάνοιας».

Υποτίθεται ότι σε κάθε Σεμιτάχ (σαββατικό έτος = έτος αγρανάπαυσης, σύμφωνα με τον Μωσαϊκό νόμο) λαμβάνουν χώρα «κρίσεις» επάνω στην Αμερική (εδώ την συνδέει με το Ιρσαήλ). Το προηγούμενο Σεμιτάχ το 2008 κατέρρευσε το χρηματιστήριο της Αμερικής. Το 2001 στο Σεμιτάχ έπεσαν οι Δίδυμοι Πύργοι.

Ιδού σχετικό βίντεο:


Ο Cahn «προειδοποίησε» επίσης ότι συχνά πριν από την κρίση προηγείται η «βεβήλωση» που είναι ήδη παρούσα στην αμερικανική κοινωνία. Καλεί τους Χριστιανούς να προετοιμαστούν για τις διώξεις που θα έρθουν και να ετοιμαστούν να μείνουν πιστοί στον Θεό στην περίοδο της διαμάχης στην οποία δεν θα υπάρχουν «γκρίζες ζώνες» ή μέση λύση.

Στο “The Harbinger”, ο Cahn έγραψε για το «δέντρο της ελπίδας», ένα έλατο ή κέδρος που στη Βίβλο συμβολίζει τη δύναμη ενός έθνους, το οποίο φυτεύτηκε στο Ground Zero στη Νέα Υόρκη μετά από την 11η Σεπτεμβρίου, αλλά μαράθηκε και πέθανε. Τελικά ξεριζώθηκε το Πάσχα του 2014. Αυτό για τον Cahn είναι ένας «προάγγελος», ένα θεϊκό σημείο ότι έρχεται κρίση.

Αλλά ένας ακόμα πιο κρίσιμος «προάγγελος» για την Αμερική είναι η σχέση της με το Ισραήλ, λέει ο Cahn.

«Οι σχέσεις μεταξύ της Αμερικής και του Ισραήλ βρίσκονται στο χειρότερο σημείο τους. Αυτό είναι ένα επικίνδυνο σημάδι για την Αμερική. Η Αμερική πιέζει τώρα για μια συμφωνία (για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης), που το Ισραήλ λέει ότι θα θέσει σε κίνδυνο το Ισραήλ. Αυτό είναι επίσης δυσοίωνο», δήλωσε ο Cahn.

Η αμερικάνικη Γερουσία έχει προθεσμία να εγκρίνει την πυρηνική συμφωνία με το Ιράν μέχρι το τέλος του Σεπτεμβρίου. Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου χαρακτήρισε τη συμφωνία «ιστορικό λάθος για τον κόσμο».

ΚΟ: Το θέμα έχει ενδιαφέρον. We will keep an eye on this guy…. 

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγές: εδώ, εδώ, εδώ, εδώ, εδώ κι εδώ

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αχταρμάς ! Γλυκά, ξινά, καυτερά, αλμυρά...όλα μέσα στην σούπα !

Τάσος

Ανώνυμος είπε...

Σωστός λύκος. Μονο που τον βλέπεις σου σηκώνεται η τρίχα.

Ανώνυμος είπε...

Ξέραμε ότι τη φυλή του Λευί την είχε εξαφανίσει ο αυτοκράτορας Τίτος. Δεν έμεινε ούτε ένα Λευίτης τότε που τα Ρωμαικά στρατεύματα ισοπέδωσαν την Ιερουσαλήμ. Τους πέρασε όλους από μαχαίρι. Πώς ξαφνικά παρουσιάζεται αυτός ο τύπος και λέει ότι κατάγεται από την ιερατικη φυλή του Λευί; Ξαναφτιάξαν Λευίτες με κλωνοποίηση, άραγε; Και εννοείται ότι αν υπάρχουν σήμερα Λευίτες, τότε η επαναλειτουργία του Ναού του Σολομώντα, είναι πάρα πολύ κοντά μας.Μέχρι σήμερα οι Εβραίοι δεν είχαν Λευίτες, επομένως δεν είχαν ιερατείο. Είχαν μόνο νομοδιδασκάλους, (ραββίνους), και αίθουσες για θρησκευτικές συνάξεις (συναγωγές)αλλά δεν διαθέτουν Ναό. Όταν θα ξανακτιστεί ο Τρίτος Ναός στα Ιεροσόλυμα, τότε το Βδέλυγμα της Ερημώσεως θα είναι εδώ...

mnk είπε...

Ώστε αυτός διέσπειρε όλη αυτή την παραφιλολογία για Σεμιτάχ, κόκκινα φεγγάρια και τον ουρανό που θα πέσει στο κεφάλι των Ουσα κι έχει βάλει τα αμερικανά να τρέχουν... Πρακτοράτζα με πέταλα.

Αν τα αποτελέσματα της ψυχασθένειάς τους δεν ήταν τόσο τραγικά, θα ήσαν απλώς γελοίοι.

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΣΕΜΙΤΑΧ!!!!!!!! ΠΟΛΥ ΜΥΣΤΗΡΙΟ.
ΟΤΑΝ ΕΛΕΓΧΕΙΣ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙΣ ΜΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ (2008) ΟΠΟΤΕ ΘΕΛΕΙΣ ΕΣΥ. ΤΟ ΙΔΙΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΙΔΥΜΟΥΣ ΠΥΡΓΟΥΣ (2001) ΟΛΟΙ ΑΚΟΥΣΑΜΕ ΤΙΣ ΠΕΡΙΕΡΓΕΣ ΘΕΩΡΙΕΣ-ΠΟΥ ΟΜΩΣ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΠΟΙΟ ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΙΟΣ ΤΟΥΣ ΓΚΡΕΜΙΣΕ ,ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΕΡΓΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΠΟΥ ΧΟΡΟΠΗΔΑΓΑΝ ΑΠΟ ΧΑΡΑ ΟΤΑΝ ΕΠΕΦΤΑΝ ΟΙ ΠΥΡΓΟΙ.
ΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΙ ΡΑΒΙΝΟΙ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑΖΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΟΥΝ ΛΙΓΗ «ΘΕΟΠΝΕΥΣΤΙΑ» ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ…..

Ανώνυμος είπε...

χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα ρε που ξεπεσε η σημερινη ανθρωποτητα...αν υπαρχουν βεβαια και κανονικοι ανθρωποι...

φτου σκουπιδοπλανητης η γη,μακαρι να γινη πυρνικο ολοκαυτωμα να εξαφανιστουμε ολοι απο τον πλανητη αυτο να ξεβρωμιση η πλαση απο τους τρελους της...

psiloritis είπε...

και αλλη αναφορα για τη Shemitah απο εναν οικονομικο αναλυτη που τον εχουν σε εκτιμηση οι Βορειοαταλαντικοι... ριξε μια ματια κοκκινε ουρανε... https://www.youtube.com/watch?t=602&v=blW7kswgViY