Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Τετάρτη 21 Μαρτίου 2018

Γιατί οι Λευκοί Αμερικάνοι δεν παίζουν μπάσκετ;



Του Adam Grey (Faith and Heritage) / ΚΟ  

Είναι Μάρτιος και αυτό σημαίνει ότι ήρθε η ώρα για το ετήσιο τελετουργικό του τουρνουά καλαθοσφαίρισης ανδρών NCAA (13/3/2018 – 2/4/2018), γνωστό και ως March Madness. Οι λευκοί έχουν απομακρυνθεί σταθερά από το μπάσκετ από τις δεκαετίες '70 - '80, όταν το κίνημα του ‘Black Power’ εισήγαγε την κουλτούρα του στην ABA (American Basketball Association / Αμερικανική Ένωση Καλαθοσφαίρισης) και οι ‘slam dunkers "Dr. J." Julius Erving, Ralph Sampson και Michael Jordan ανέλαβαν το NBA. Από τότε ο αριθμός των λευκών Αμερικανών ανδρών που συμμετέχουν στο άθλημα έχει μειωθεί σταθερά, μέχρι που ο μαύρος σχολιαστής του ESPN Michael Wilbon ρώτησε γιατί δεν υπήρχαν λευκοί Αμερικανοί στο 2006 All-Star Game NBA.


Η αθλητική ιστοσελίδα “The Undefeated” που υποστηρίζεται από την ESPN και  ανήκει σε μαύρους Αμερικάνους, παρουσίασε ένα άρθρο το 2016 σχετικά με το θέμα του εξαφανισμένου λευκού παίκτη μπάσκετ της Αμερικής. Οι πέντε λευκοί άνδρες που συμφώνησαν να μιλήσουν για το θέμα υποστήριζαν με μία φωνή τις διαμαρτυρίες των μαύρων παικτών ενάντια στον εθνικό ύμνο των ΗΠΑ και αγαπούσαν τη μουσική hip-hop. Ένας από αυτούς, ο Chandler Parsons, σκέφτηκε ότι ο λόγος για τον οποίο δεν υπάρχουν περισσότεροι λευκοί Αμερικανοί στο πρωτάθλημα είναι λόγω της γενετικής κατωτερότητας των λευκών.

«Το NBA είναι μια συλλογή από μερικούς από τους πιο αθλητικούς τύπους στον κόσμο. Και οι λευκοί τύποι δεν είναι τόσο αθλητικοί», είπε.

Ίσως ο συνδυασμός του αυτο-μίσους που έχει ο σύγχρονος λευκός και της απωθητικής κουλτούρας του hip-hop είναι η εξήγηση γιατί τόσοι λευκοί γονείς δεν ενθαρρύνουν τα αγόρια τους να ασχοληθούν σοβαρά με το μπάσκετ. Ο πρώην παίκτης της NBA και αναλυτής του ESPN Tim Legler, λέει:

«Ένας λευκός παίκτης που θέλει να πετύχει στο μπάσκετ, πρέπει να έχει κότσια. Πρέπει να έχει αυτή την ανταγωνιστική νοοτροπία και να παίζει με ένα τσιπ στον ώμο του».

Αυτό συμβαίνει όταν είστε μια περιφρονημένη μειοψηφία.

Ο Wilbon έκανε λάθος να απορρίπτει τον παράγοντα της αντι-λευκής φυλετικής διάκρισης ως μέρος του λόγου για τον οποίο τα λευκά αμερικανάκια αποφεύγουν το μπάσκετ. Για να παίξει μπάσκετ σε υψηλό επίπεδο σήμερα σημαίνει να βυθιστείς σε μια κυρίως μη λευκή κουλτούρα, στην οποία οι λευκοί μπασκετμπολίστες είναι μειοψηφία και οι λευκοί μπασκετμπολίστες αναμένεται να υιοθετήσουν την μαύρη κουλτούρα της πλειοψηφίας σε ντύσιμο, ομιλία και στάση. Το να είναι κανείς αυθεντικός, παραδοσιακός λευκός χριστιανός στο μπάσκετ είναι σαν να είναι ένα πορτοκαλί ελάφι την πρώτη ημέρα της κυνηγετικής περιόδου.
 
 Ωστόσο, όσο οι λευκοί μπασκετμπολίστες και οπαδοί έχουν αγκαλιάσει την black thug κουλτούρα, δεν μπορούν να ξεφύγουν από τη ασυγχώρητη αμαρτία της λευκότητάς τους. Το σκάνδαλο του 2014 σχετικά με τον πρώην ιδιοκτήτη των Clippers του Λος Άντζελες Ντόναλντ Στέρλινγκ ήταν ένα παράδειγμα του πόσο αντι-λευκό έχει γίνει το άθλημα του μπάσκετ τα τελευταία πενήντα χρόνια. Παρά το γεγονός ότι ο Στέρλινγκ είναι εβραϊκής καταγωγής και ότι έκανε τις παρατηρήσεις του “no-blacks-please” στην ερωμένη του, (διάβασε εδώ) κάπως το περιστατικό έγινε ένας «μώμος» για την ψυχή της λευκής χριστιανικής Αμερικής. Πω, πω

Η παραίτηση των λευκών από το μπάσκετ είναι κατανοητή δεδομένης της σημερινής εχθρότητας του αθλήματος προς τους λευκούς, αλλά είναι ντροπή επειδή οι λευκοί Χριστιανοί Αμερικανοί κυριολεκτικά εφεύραν το μπάσκετ. Ο James Naismith ήταν ένας λευκός Καναδο-Αμερικανός γιατρός που φοιτούσε στη Διεθνή Σχολή Κατάρτισης της YMCA στο Springfield της Μασαχουσέτης το 1891 όταν ο επιθεωρητής Δρ. Luther Gulick του ζήτησε να βρει ένα παιχνίδι που θα ήταν ενδιαφέρον, εύκολο να το μάθει κανείς και θα μπορούσε να παιχτεί σε εσωτερικούς χώρους κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Από το 1844, η YMCA, δηλαδή η "Young Mens Christian Associations" υπήρχε για να προσελκύσει νέους ανθρώπους στον Χριστό και να παρέχει υγιεινούς τρόπους ψυχαγωγίας ως μέρος της ιεραποστολικής προσέγγισης της YMCA στους νέους (Η YMCA που τα αρχικά της σημαίνουν "Χριστιανικοί Σύλλογοι Νεαρών Αντρών", ιδρύθηκε το 1844 από τον Άγγλο χριστιανό George Williams, ο οποίος ήθελε να συνδυάσει την αθλητική ζωή του νέου με τις χριστιανικές αρχές).
Ο Naismith πήρε ένα τελάρο που είχε μέσα ροδάκινα, το κάρφωσε στο τοίχο του γυμναστηρίου και έριξε μια στρογγυλή μπάλα μέσα από αυτό. Το μπάσκετ γεννήθηκε. Από τα παραρτήματα της YMCA εξαπλώθηκε σε όλο τον κόσμο και έγινε ολυμπιακό άθλημα στους θερινούς ολυμπιακούς αγώνες του Βερολίνου του 1936.

Η λευκή χριστιανική Αμερική που δημιούργησε το μπάσκετ εκπροσωπήθηκε στην εξαιρετική ταινία του 1986 Hoosiers. Εκεί ο Gene Hackman απεικόνιζε έναν σκληρό προπονητή μπάσκετ που ξεπέρασε τους δικούς του δαίμονες ανυψώνοντας μια μικρή ομάδα μπάσκετ από την Ιντιάνα στο να κατακτήσει τον πολιτειακό τίτλο. Μάλιστα, η λευκή ομάδα της μικρής πόλης νίκησε μια “integrated(ανάμικτη/πολυφυλετική) ομάδα από τη μεγάλη πόλη. Αυτού του είδους οι integrated ομάδες που χρησιμοποιούνται ως απόδειξη των «πολιτικών δικαιωμάτων» όπως απεικονίζονται στο Glory Road και στην ταινία αμερικάνικου ποδοσφαίρου Remember the Titans δεν είναι το αληθινό τέλος-καλό-όλα-καλά της αθλητικής ιστορίας. Οι ρίζες του μπάσκετ είναι ξεχασμένες στην ιστορία των λευκών της Αμερικής.
 
Είναι πραγματικά δύσκολο να πιστέψουμε ότι ο λευκός θρύλος του NBA Jerry West κοσμεί ακόμα κάθε προϊόν του NBA, ως το λογότυπο του πρωταθλήματος. Αλλά πριν υπάρξει ο LeBron James, ο Michael Jordan και ο Dr. J,  υπήρχε ο John Havlicek, ο Jerry West, ο Pete Maravich, ο Bob Cousy και πολλοί άλλοι. Ακόμη και μετά τον «ένδοξο ερχομό» του ΝΒΑ στα τέλη της δεκαετίας του 1980 -90, οι λευκοί παίκτες όπως ο John Stockton και ο Chris Mullin συνέχισαν να υπερέχουν. Παρά την πλημμύρα των έγχρωμων και τις εισαγωγές από το εξωτερικό, εξακολουθεί να υπάρχει μια χούφτα λευκών Αμερικανών που παίζουν πολύ καλά στο NBA σήμερα. Η φυλετική ανισότητα δεν είναι πολύ διαφορετική στο NCAA.

Δυστυχώς, κατά τη διάρκεια του φετινού March Madness λίγες ομάδες θα έχουν ένα πλειοψηφικό λευκό ρόστερ. Οι περισσότερες από τις μεγάλες ομάδες θα έχουν λίγους ή και καθόλου λευκούς παίκτες. Ακριβώς όπως με τη μετατροπή της Αμερικής από ένα κράτος λευκών χριστιανών σε ένα μη λευκό κοσμικό κράτος, οι αναλυτές, οι οπαδοί, οι προπονητές και οι παίκτες που συμμετέχουν στο μπάσκετ γνωρίζουν ακριβώς τι συμβαίνει, αλλά είτε χαίρονται για αυτό είτε φοβούνται να μιλήσουν εναντίον του. Σε αντίθεση με τον μύθο του Χόλυγουντ, οι λευκοί άνδρες «μπορούν να πηδήσουν» και είναι συχνά τόσο καλοί ή καλύτεροι στο μπάσκετ από τους μαύρους. Εάν οι λευκοί άνθρωποι έχουν την επιθυμία να ξαναγίνουν δύναμη στο άθλημα, είναι δυνατόν με βάση την επίδοση.


ΚΟ: Προφανώς η φρενήρης ατεντοκουμπομανία στην χώρα μας (που έχει παράδοση στο μπάσκετ) δεν έχει διαφορετικό υπόβαθρο και σκοπό. Μέσω ενός ικανού αθλητή (που στο κάτω – κάτω, δεν δοξάζει την Ελλάδα περισσότερο από τον Πετρούνια και την Στεφανίδη ή την Εθνική Ποδοσφαίρου του 2004), υπόγεια δουλεύει στις συνειδήσεις των νέο-Ελλήνων ώστε να αποδεχθούν την μετάλλαξή τους σε μια “integrated” πολυφυλετική πληθυσμιακή ομάδα που όλοι είναι «Έλληνες» και ίσως ακόμα πιο βαθιά, την εξύψωση της μαύρης “power” φυλής και την ενοχοποίηση της λευκής.

ΚΟ / πηγή

23 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Larry Bird,Stocton,Mullin,Jerry West,Maravich.Και στα του οίκου μας:Drazen Petrovic,Νίκος Γκάλης,Dejan Bodiroga,Sabonis μέχρι και τους πολύ πρόσφατους δικούς μας(Διαμαντίδη,Παπαλουκά,Σπανούλη),αλλά και τους υπόλοιπους Ευρωπαίους όπως π.χ:Navarro,Garbajosa,Γιασικεβίτσιους,έως και το πιτσιρίκι υπερταλέντο της Ρεάλ,τον Ντόσιντς.Και υπάρχει πλήθος άλλων,παλαιών και νέων λευκών παικτών του μπάσκετ,που δεν αναφέρω για λόγους οικονομίας.Χάρισμα τους το σημερινό NBA,που οι μαυροι μπασκετμπολίστες έχουν γίνει σαν υπερτροφικοί ροφοί από τα βάρη και τις κρεατίνες.Ο Πέτροβιτς και ο Γκάλης δεν είχαν "μπράτσα",αλλά μια χαρά χόρευαν στο παρκέ και στον αέρα!

ΗΛΙΑΚΟΣ είπε...

Τον ίδιο φυλετικό κατήφορο τείνει να πάρει και η Ευρωλίγκα, πολλές ομάδες της οποίας έχουν 7-8 μαύρους Αμερικανούς. Ανάμεσα σε αυτές και ο Παναθηναϊκός του κατά τ'άλλα "υπερπατριώτη" Γιαννακόπουλου που μας φόρτωσε και 2 νεόκοπους "ελληναράδες" (Θ.Αντετοκούμπο και Όγκαστ).
Παρόμοια εικόνα παρουσιάζουν και πολλές ομάδες της Α1 απ΄την στιγμή που επετράπη η συμμετοχή 6 Αμερικανών σε κάθε ομάδα.

soulis είπε...

Κι εμεις με την σειρα μας θα μπορουσαμε να πουμε γιατι οι μαυροι δεν κολυμπανε.
Πραγματικα ειναι αποριας αξιο οτι ενω εχουν οι μαυροι της Δ.αφρικης και οι αφροαμερικανοι που προερχονται φυλετικα απο αυτους κυριωε θεωρητικα τον τελειο σωματοτυπο για κολυμπι δεν τα καταφερνουν πολυ καλα στην κολυμβηση αντιθετα με τον στιβο.
Επισης θα μπορουσαμε να πουμε γιατι δεν πετανε.
Γιατι παρα την πλυση εγκεφαλου του εβραικου Χολυγουντ με τους Tuskagee Airmen τους φοβερους και τρομερους μαυρους πιλοτους του Β'Παγκοσμιου που κατερριπταν δηθεν και Me 262 (κανενας απο αυτους δεν ειχε πανω απο δυο καταρριψεις οταν ο κορυφαιος ασσος ολων των εποχων ο γερμανος Ερικ Χαρτμαν ειχε 352 σε ηλικια 22 χρονων και δεκαδες αλλοι γερμανοι και των συμμαχων αλλα και ιαπωνες πανω απο 50) ακομη και σημερα μολις το 3% των πιλοτων πολεμικων αεροσκαφων των ΗΠΑ ειναι μαυροι.
Για καποιο λογο εχουν θεμα και με τον αερα εκτος απο το νερο.Να πω κι εγω οτι και οι δυο αυτες αδυναμιες τους ειναι θεμα γενετικο ;

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ μαζί σου, να θυμηθούμε τη νίκη της Εθνικής μας επί των ΗΠΑ.Να αναφέρω ότι ο Larry Bird είχε απίστευτη εκτίμηση από τους μαύρους συμπαίκτες του.Πραγματικά αλύγιστος.Για τους υπόλοιπους τι να πεις.Να θυμίσω ότι στο ΝΒΑ υπάρχουν πολλοί μιγάδες, και δε τους χρεώνουμε οπωσδήποτε στους μαύρους, βλέπε Griffith.

Ανώνυμος είπε...

Επειδη παρακολουθω συστηματικα NBA θα διαφωνησω σε αρκετα σημεια του αρθρου. Καταρχας το οτι δεν υπαρχουν πολλοι λευκοι στο NBA δεν συμβαινει λογω διακρισεων και της κουλτουρας που επικρατει αλλα λογω των απαιτησεων του ιδιου του αθληματος. Το NBA ειναι μια επιχειρηση και οπως καθε επιχειρηση για να αντεξει στο χρονο πρεπει να εξελισσεται. Και οντως ετσι εγινε. Δειτε και συγκρινετε τις τρομακτικες διαφορες στον τροπο παιχνιδιου ενος ματς του σημερα με ενα της δεκαετιαε του 80. Ακομα και τα ματς του Τζορνταν ειχαν διαφορα στον τροπο παιχνιδιου με αυτα του σημερα. Για να μην μπαινω σε λεπτομερειες αναφερω οτι η κυριοτερη μεταβαση στη νεα εποχη του NBA εγινε με τη χαλαρωση των αμυνων και την εξασφαλιση καποιων πλεονετκηματων για την επιθεση. Και οπως καθε επιχειρηση ετσι και το NBA επρεπε να επενδυσει σε νεο υλικο. Αυτο ηταν οι μαυροι,διοτι ειτε θελουμε να το παραδεχτουμε ειτε οχι οι μαυροι ειναι πιο γενετικα προικισμενοι και χωρανε τελεια στο προτυπο αυτο του μπασκετ που παιζεται σημερα (που παρεμπιπτοντως ειναι αισχος, που ειναι οι εποχες του τζορνταν και του Κομπι ρε παιδια;;)
Αν εναζες τον Jerry West ή το Γκάλη, παικτες φαινομενα να παιξουν σημερα εναντιον του Kyrie Irving ή του John Wall αμφιβαλλω αν θα μπορουσαν να ανταπεξελθουν οχι στο μαρκαρισμα-ουτε λογος για αυτο-αλλα στο σκοραρισμα ακομα.. διοτι ακριβως ηταν διαφορετικές οι απαιτησεις των χρονων τοτε...

Ασπροι αμερικανοι ΝΒΑερς υπαρχουν πολλοι αν ψαξετε, απλα δεν παιρνουν πρωταγωνιστικο ρολο για αυτον ακριβως το λογο, δεν εχουν τα προσοντα να παιξουν το μπασκετ που απαιτει σημερα το κοινο. Ο Παρσονς που αναφερει το κειμενο ειχε σπουδαιο ρολο στις ομαδες του παλιοτερα ακριβως διοτι εκτος της εφεσης του στο σκοραρισμα ηταν και αθλητικός. Ενας αλλος παικτης ασπρος Αμερικανός που διαπρεπει ειναι ο Gordon Hayward, ακριβως για τους παραπανω λογους... Ασπροι παίκτες υπαρχουν πολλοι και στις ομαδες του NCAA,απλα μετα χανονται στα ντραφτ του ΝΒΑ αρα δεν συμφωνω με το οτι οι ασπροι φοβουνται τους μαυρους οπως λεει το αρθρο (!!)...

Θα συμφωνησω παντως με την υποκουλτουρα του ΝΒΑ την οποια παρεμπιπτοντως εισηγαγε ο Allen Iverson στο ΝΒΑ τη δεκαετια του 2000 αν δεν απατωμαι (μεχρι τοτε κανενας παικτης,ουτε μαυρος ειχε κανει τατουαζ ποτε). Δεν υπαρχει κατι το συνομωσιολογικο πανω σε αυτο, απλα το ΝΒΑ ηθελε να επενδυσει στη μαυρη κουλτουρα για τους προαναφερθεντες λόγους και το εκανε εγκρινοντας τον Αλεν και το γκανγκστερ υφος του. Αυτα τα ολιγα συγγνωμη για την έκταση του κειμενου

Ανώνυμος είπε...

Και μια ακομα (μικροτερη) προσθεση στο τριτο σχολιο απο τον ιδιο χρηστη:

Στο παιχνιδι της επιχειρησης ΝΒΑ α.ε. μπαινουν και οι αθλητικες εταιριες φυσικα. Εσεις τι πιστευετε, ο εφηβος θα προτιμησει να παρει την φανελα, τα παπουτσια, θα δωσει λεφτα (ο γονιος του δηλαδη) να παει στο γηπεδο για να δει ασπρους αμερικανους πολυ καλου παικτη τυπου Klay Thompson ή ενα μαυρο γενετικα προικισμενο που μπορει να κανει πεντε σβουρες στον αερα και να την καρφωσει; ε, τον δευτερο λοιπον στηριζει και το ΝΒΑ και οι Nike,Adidas κλπ...

Τα λεφτα τα παιρνουν απο τον μεσο αμερικανο πολιτη ητοι και πολλους λευκους αμερικανους. Δε βλεπω πουθενα καποιον να υποστηριζει οτι οι μπασκετικες υποδομες στις ΗΠΑ ειναι τοσο εχθρικες με τους λευκους που οι γονεις αποτρεπουν τα παιδια τους να πανε να παιξουν σε ομαδες. Μα ετσι θα αποδομουνταν ολοκληρο το οικονομικο οικοδομημα τους... Καντε ενα γρηγορο search nba junior camps στο youtube, θα δειτε πολλα λευκα παιδια να παιζουν μπασκετ.

ΗΛΙΑΚΟΣ είπε...

Προς ανώνυμο 22/03 4:58

Μα το ΝΒΑ γνώριζε πάρα πολύ καλά ότι τροποποιώντας τους κανονισμούς προς όφελος των επιθέσεων, αυτομάτως θα ευνοούνταν οι παίκτες με την μεγαλύτερη εκρηκτικότητα που κατα κανόνα είναι μαύροι.
Άρα δεν άλλαξε τους κανονισμούς απλά και μόνο για να"εξελιχτεί" γενικώς, τους άλλαξε εν γνώσει του πως αυτή η κίνηση θα οδηγούσε σε περαιτέρω εξάπλωση των μαύρων στο άθλημα.
Αυτό φυσικά καταδεικνύει πολιτική σκοπιμότητα και βρίσκεται σε απόλυτη αρμονία τόσο με την προώθηση της νέγρικης κουλτούρας απ΄το ΝΒΑ που σωστά επισημαίνεις, όσο κυρίως και με την κυρίαρχη λίμπεραλ ιδεολογία των ΗΠΑ.

Κάποιος μπορεί να πει ότι:
"το ΝΒΑ το έκανε αυτό προκειμένου να ευνοήσει το επιθετικό παιχνίδι, να υπάρχουν μεγαλύτερα σκορ, περισσότερο θέαμα και να έτσι να γίνει το άθλημα περισσότερο εμπορικό".

Αυτό όμως είναι μέγιστη ανακρίβεια.
Το ΝΒΑ έκανε την έκρηξη του τις δεκαετίες του '80 και του '90, που τα μεγάλα σκορ και το ραν-εν-γκαν παιχνίδι δεν ήταν ο κανόνας. Όσες ομάδες έπαιζαν έτσι ήταν κάτω του μετρίου.
Αν εξαιρέσουμε τους Λέικερς του Ματζικ των 80ς με το σόου τάιμ, ο κανόνας εκείνης της χρυσης εικοσαετίας του ΝΒΑ ήταν το πιο συντηρητικό οργανωμένο μπάσκετ με έμφαση στην άμυνα, ακόμα και στο ξύλο. Βλ. Σέλτικς των 80'ς, Πίστονς, Νικς ακόμα και οι Μπουλς του Τζόρνταν.

Ακόμα και οι μεταγενέστεροι Σαν Αντόνιο Σπερς στο ίδιο μοτίβο κινούνταν.

Είναι περιττό φυσικά να τονίσουμε ότι από άποψη τεχνικής κατάρτισης το τότε μπάσκετ ήταν έτη φωτός μπροστά. Καμμία σχέση οι παίκτες του τότε με τα άμπαλα κατσίκια του σήμερα.
Επίσης, θα είχε πολύ ενδιαφέρον να βλέπαμε τι ΔΕΝ θα έκαναν οι σταρ του σήμερα (που παίζουν όλο ένας-εναντίον-ενός λες και παίζουμε μονάκια, και στο πρώτο άγγιγμα τους δίνουν φάουλ) απέναντι στις "σιδερόφραχτες" άμυνες του τότε που για να σκοράρεις έφτυνες αίμα..

polycmike είπε...

Προς Anonymus 4:58,

"οι μαύροι είναι πιο γενετικά προικισμένοι" ... αρά έχουμε "θέμα" φυλετικής ανωτερότητας κι όχι απλά διαφορετικότητας!!!

Εδώ δεν τίθεται ένα απλό παράπονο για τους λίγους λευκούς που παίζουν στο ΝΒΑ ... το θέμα είναι πολύ πιο βαθύ!!

SkyWatcher είπε...

Σκέψου εάν μπορεί δημόσια (όχι μεταξύ μας) κάποιος να πει ότι οι λευκοί είναι "πιο γενετικά προικισμένοι" στο τάδε άθλημα και μετά εδώ είμαστε να κάνουμε όποιες φιλολογικές συζητήσεις θέλουμε, να διαφωνήσουμε ή να συμφωνήσουμε. Μάλλον κάποιοι αδυνατούν να αντιληφθούν το παιχνίδι που παίζεται.

Ανώνυμος είπε...

Προς Polyc Mike: ναι αποψη μου ειναι οτι οσο και να ποναει, η αληθεια ειναι οτι οι μαυροι ειναι πιο γενετικα προικισμενοι και ανωτεροι σε αυτον τον τομεα απο τους λευκους. Οπως δεν θέλουμε να ισοπεδωνουμε τους παντες και τα παντα επειδη ολοι είναι ισοι αλλα οχι ισοτιμοι (βλ αντρας διαφορετικος απο γυναικα, δεν υφιστανται οι βλακειες που λεγονται οτι δεν υπάρχουν φυλα κλπ), ετσι δεν γινεται να ειμαστε ισοπεδωτικοι και σε αυτο το κομματι!

Προς ΚΩΣΤΑΣ ΗΛΙΑΚΟΣ: γιατι να συμπερανω οτι το ΝΒΑ με το να ευνοει τους εκρηκτικους παικτες και την επιθεση ευνοει τους μαυρους και οχι τα λεφτα του; η πολιτικη του ΝΒΑ αν αναμοχλευσεις την ιστορια του ακολουθουσε σταθερα μια τετοια πορεια, το να δημιουργει συνθηκες για ολοενα και γρηγοροτερο παιχνιδι. Αποκορυφωμα ηταν ενα παιχνιδι στις απαρχες του ΝΒΑ με τους τοτε Lakers να αντιμετωπιζουν μια απο τις πιο αχρηστες ομαδες της τοτε λιγκας. Δεν υπηρχε ρολοι των 24 για την επιθεση τοτε και η αχρηστη ομαδα νικησε επειδη κρατουσε την μπαλα οσο περισσοτερο χρονο μπορουσε με τις ομαδες να κανουν συνολικα ελαχιστες επιθέσεις. Το ΝΒΑ μετα απαυτο το ματς ηταν στα προθυρα διαλυσης και ετσι προσαρμοσε τη φιλοσοφια που εξηγησα παραπανω.
Παντως αποψη μου ειναι οτι οι σημερινοι παικτες δεν ειναι αμπαλοι,εχουν εξαιρετικη τεχνικη καταρτιση αλλα δεν θα επιαναν μια μπροστα στις σφιχτες αμυνες της δεκαετιας του 90 οπως λες..

Προς Skywatcher: κι ομως ειναι πιο προικισμενοι... σε αλλα αθληματα που διαπρεπουν λευκοι αθλητες οπως τενις ή ιππασια ξιφασκια κλπ,δεν μπορουμε να πουμε οτι οι λευκοι ειναι πιο γενετικα προικισμενοι αλλα πιο καταρτισμενοι-εξαλλου η ιδια η φυση των αθληματων αυτων απαιτουν οχι τοσο τη φυσικη ικανοτητα οσο την τεχνικη!!
Οσον αφορα το ΝΒΑ, το ιδιο εχει μια πολιτικη ατζεντα (βλ την αρνηση των warriors να επισκεφτουν το λευκο οικο λογω τραμπ) αλλα δεν μπορεις να πεις οτι οι λευκοι παραγκωνιζονται λογω του χρωματος τους...

Ανώνυμος είπε...

Να συμπληρωσω δυο κουβεντες που πιθανως οι ανωτερω σχολιαστες δεν ανεφεραν ειτε απο αγνοια, ειτε απο παραληψη.

Δεκτον οτι οι ομαδες μπασκετ στις ΗΠΑ ειναι επιχειρησεις.
Αυτο ομως που ειναι λιγοτερο γνωστο ειναι οτι οι περισσοτεροι ιδιοκτητες των "επιχειρησεων" αυτων ειναι εβραιοι. Το ιδιο και οι "σπορτκαστερς" αναμεταδοσης των παιγχνιδιων οι οποιοι γκαριζοντας εκθιαζαν μια μαυρικη ντριμπλα ή ενα μαυρικο καλαθι περισσοτερο σε σχεση με μια αντιστοιχη λευκη ντριμπλα, ας πουμε του Λαρυ Μπερντ. (ιδε τον "δαγκωσε με Marv"-Marvin Albert).
Επισης να υπενθυμισω στον παραπανω φιλο οτι την υποκουλτουρα στον αμερικανικο μπασκετ δεν την εφερε ο Allen Iverson αλλα ο Dennis Rodman των Detroit Pistons με τα τατουαζ του, τo αλλοκοτο βαψιμο μαλλιων, χωρια που μεσα στο γηπεδο κινητικα ηταν σαν διαολος. Ενας απ' τους καλυτερους αμυντικους του παιγχνιδιου κατα την γνωμη μου. Οταν τον εβλεπα να παιζει, αυτοματως σκεπτομουν οτι του λειπαν τα δυο κερατα πανω στο πλακουτσωτο του κεφαλι.

Αλλα γιατι να αναλωμεθα με τους απανταχου αθλητες του μπασκετ που στο κατω-κατω της γραφης αυτοι δεν ζητησαν κανενος την ψηφο για να μας κυβερνησουν.
Υπεπεσε προσφατα στην αντιληψη μου οτι η Χιλλαρι Κλιντον, ναι το ιδιο ατομο που διεκδικησε την Προεδρεια των ΗΠΑ, κατηγγειλε δημοσιως στην Ινδια, οτι ο λογος που εχασε τις εκλογες δεν ηταν ουτε οι Ρωσσοι, ουτε το "Φεϊσμπουκ" αλλα οι λευκοι αντρες, οι λευκες γυναικες, ιδιως οι λευκες παντρεμενες γυναικες που εξετελεσαν τις εντολες των συζυγων, υϊων και εργοδοτων τους να ....ψηφισουν Τραμπ.
Αν κερδιζε τις εκλογες καταλαβαινουμε ολοι μας που θα βρισκετω η μεσαια ταξη ολων των κοινωνιων, η οποια βεβαια αποτελειται απ τον λευκο εργαζομενο οικογενειαρχη. Ετσι εξηγειται, που ολα αυτα τα υπερβαρα θηλυκα και αρσενικα αποβρασματα της κοινωνιας με τα ροζ η μπλε μαλλια που επιτιθενται καθημερινα και παντου στους .....white supremacists, στους ναζι, στους φασιστες και δεν συμμαζευεται.

https://www.youtube.com/watch?v=rwTIu7yIqrg




Διατελω παντα φιλικα με τους φιλους του ΚΟ

Πατρικιος Στετσωνης
Σαρωνιδα Αττικης

Ανώνυμος είπε...

Προς SkyWatcher
Αντιστοιχως, (για τους μαυρους) το ειχε πει παλια (1988) στις ΗΠΑ ο Ελλην αθλητικογραφος Jimmy (the Greek) Snyder, και αμεσως τον απελυσαν απ' το αμερικανικο καναλι CBS οπου εργαζοταν.

https://en.wikipedia.org/wiki/Jimmy_Snyder_(sports_commentator)



Νενα Μακρη






Ανώνυμος είπε...

Αγαπητε

Θα σχολιασω μονο το πρωτο μισο του σχολιου σου μιας και αυτο ειναι πιο πολυ επι του θεματος μας.

Ισχυει οτι ο κομμισαριος του ΝΒΑ Άνταμ Σίλβερ ειναι εβραιος, αλλα για τους ιδιοκτητες των υπολοιπων εβραιων δεν το ξερω οτι ειναι εβραιοι. Εχεις πηγες να το διασταυρωσουμε;
Οσον αφορα τους σχολιαστες, φυσικα και θα γκαριζουν στα καρφωματα, πιθανοτατα παιρνουν γραμμη απο την επιχειρηση ΝΒΑ για να προωθουν εμμεσως τους πολυδιαφημισμενους παικτες τους αλλα οχιοχι να καταληγουμε στο συμπερασμα οτι αυτο το κανουν για να χαντακωσουν και υποτιμησουν τους λευκους. Υπαρχουν απειρα βιντεο στο γιουτουμπ με φασεις λευκων ΝΒΑers, μπορεις να ακουσεις και να κρινεις.
Τελος, θα διαφωνησω οτι ο Ροντμαν εφερε τη γκανγκστερ θολοκουλουτρα στο ΝΒΑ. Οντως πριν τον Iverson, ο Rodman ειχε βαμμενο μαλλι, τατουαζ κλπ και ηταν οντως αποκρουστικος... κατι που εκανε το στυλ του ανεκτο (λογω της εξαιρςτικης αμυνας του) αλλα οχι παραδεκτο στις συνειδησεις των αθλητων και θεατων. Αυτος που εκανε μοδα, μαγκια, κουλτουρα και mainstream τις αλυσιδες τη ραπ τα σκουλαρηκια τα καπελα και οτι αλλες βλακειες φορανε, το εκανε ο Allen Iverson.

Ahoy είπε...

Οι λευκοι δεν κανουν αιτηση συμμετοχης στο ΝΒΑ διοτι γνωριζουν εκ των προτερων θ* απορριφθει.

https://pbs.twimg.com/media/DTMvys2X0AE49nE.jpg

ΗΛΙΑΚΟΣ είπε...

"γιατι να συμπερανω οτι το ΝΒΑ με το να ευνοει τους εκρηκτικους παικτες και την επιθεση ευνοει τους μαυρους και οχι τα λεφτα του;"

Αν και επαναλαμβάνομαι, αλλά θα σου απαντήσω συνοψίζοντας:

α) Διότι η προώθηση των μαύρων συμπεριλαμβάνεται στην πολιτική του ΝΒΑ, όπως φαίνεται και απ΄την προώθηση της μαύρης κουλτούρας που και εσύ σωστά ανέφερες.
β) Διότι η προώθηση των μαύρων απ΄το ΝΒΑ ταιριάζει με την κυρίαρχη λίμπεραλ ιδεολογία των ΗΠΑ
γ) Διότι το ΝΒΑ γιγαντώθηκε και έβγαλε πολλά λεφτά τις περασμένες δεκαετίες του 80 και του 90 όταν και εφάρμοζε αλλιώτικους κανονισμούς που δεν ευνοούσαν τόσο το άναρχο επιθετικό παιχνίδι στο οποίο διακρίνονται οι μαύροι. Οι μεγάλες προσωπικότητες και παικταράδες που εκτίναξαν τότε το ΝΒΑ ήταν προϊόντα του οργανωμένου μπάσκετ (στο οποίο και οι λευκοί είχαν σημαντική παρουσία) και όχι του ραν-εν-γκαν και του 1-ον-1 που παίζεται κατα κόρον σήμερα.

Γενικώς δεν είναι ντροπή να πούμε ότι στο συγκεκριμένο άθλημα οι νέγροι υπερτερούν, κυρίως λόγω μεγαλων χεριών, εκρηκτικότητας και αλτικότητας. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι θα έπρεπε οι κανονισμοί του παιχνιδιού να τροποποιούνται διαρκώς προς όφελός τους και εις βάρος του ίδιου του παιχνιδιού. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να θεωρούνται σήμερα μπασκετμολίστες κάτι μαυράκια που μπορεί να είναι πολύ καλοί από αθλητικής άποψης αλλά από μπάσκετ είναι επιεικώς άσχετοι.

Αν θέλουμε να είμαστε απόλυτα ακριβείς θα πρέπει να πούμε βέβαια ότι οι νέγροι των ΗΠΑ που φημίζονται για τις μπασκετικές τους επιδόσεις, από φυλετικής άποψης είναι περισσότερο μιγάδες παρα καθαρόαιμοι νέγροι.

Ανώνυμος είπε...

Δεν θα διαφωνησω μαζι σου για Rodman ή Iverson,αλλα αν θες κανε (ακομα και τωρα) google "ιδιοκτησια ομαδων" στις ΗΠΑ και οχι μονο στο "μπασκετ" αλλα σχεδον σε ολα τα μεγαλα αθληματα. Μπειζ-μπωλ, χακευ, φουτμπωλ, κλπ κλπ. και κρινε μονος σου.
Τελη 10ετιας '80 ζουσα στο
Αν-Αρμπορ και γνωριζω μερικα πραγματα εκ του συνεγγυς.
Ο δισεκατομυριουχος εβραιος Βill Davinson ηταν τοτε ιδιοκτητης των Πιστονς καθως και της ομαδας χακευ στην Ταμπα της Φλοριδας.
Ειναι δε αξιοσημειωτον οτι οταν πουλανε τις ομαδες σε αλλους ιδιοκτητες κοιτανε να τις πουλήσουν στην ιδια υφη ανθρωπων που παρεπιπτοντως ειναι και...."φιλανθρωποι".
Για παραδειγμα οι Πιστονς πουληθηκαν σε καποιον Tom Gores του οποιου το πραγματικο ονομα ειναι Tewfiq Georgious γεννημενου στο ισραηλ ενω τα "αστροπελεκια" της Ταμπα πουληθηκαν σε καποιον αλλο φιλανθρωπο ονοματι Jeff Vinik.
Ειναι αλυσιδα η δουλεια σου λεω.
Κι αυτο γιατι ο αθλητισμος εχει τεραστια και πολυπλευρη επιρροη στις μαζες.
Ψαξε μονος σου και θα βρεις.


Φιλικα
Πατρικιος Στετσωνης
Σαρωνιδα-Αττικης

Ανώνυμος είπε...

Σωραίος!!!!!!!!!


Νένα Μακρή

Ανώνυμος είπε...

Ενδιαφέρουσα παρατήρηση από τον soulis, 21 Μαρτίου 2018. Κανονικά σε μια μη ρατσιστική κοινωνία τα θέματα αυτά θα έπρεπε να απασχολούν μόνον τους βιολόγους. Δηλαδή, γιατί η Χ φυλή είναι φτιαγμένη έτσι ενώ η Ψ αλλιώς.
Δυστυχώς όμως σήμερα προβάλλεται μία μόνον φυλή ενώ οι άλλες είτε δεν ακούγονται καθόλου είτε θεωρούνται υποδεέστερες. Οι δε βιολόγοι απαγορεύεται αυστηρά να διατυπώνουν θεωρίες που αναδεικνύουν τις φυλετικές διαφορές.
Μπορούμε όμως να παρατηρήσουμε ότι οι αθλητές της κίτρινης φυλής είναι πάρα πολύ καλοί στο πινγκ-πονγκ. Αλλά δεν βλέπουμε μαύρους π.χ. στο κολύμπι όπως λέει και ο soulis ανωτέρω, ή ως οδηγούς αυτοκινήτων στη φόρμουλα 1 που είναι στην πλειοψηφία τους λευκοί. Το ίδιο και στις επιδόσεις π.χ. των μαθητών λυκείου των ΗΠΑ στα μαθηματικά και τις επιστήμες, όπου οι κίτρινη φυλή έχει τα πρωτεία στους μαθητές λυκείου. Στα επαγγέλματα του ιδιωτικού τομέα βλέπουμε ότι οι λευκοί κυριαρχούν στις διοικητικές θέσεις και η κίτρινη φυλή σε οτιδήποτε τεχνικό όπως ηλεκτρονικοί υπολογιστές. Αυτά είναι λοιπόν στοιχεία που, όπως είπα, δεν θα έπρεπε να μας απασχολούν, αλλά δυστυχώς αναγκαζόμαστε να τα συζητάμε για να αμυνθούμε εναντίον αυτών που προσπαθούν να αφανίσουν τη λευκή φυλή και τα Έθνη της από προσώπου γης.

Ahoy είπε...

Ολιγα περι Jewish culture απο καποιον που γνωριζει.

https://www.youtube.com/watch?v=ZgDY9yDi90o

Ανώνυμος είπε...

Για να κλεισω δινοντας ενα επιστημονικο υποβαθρο στην επιχειρηματολογια μου, παραθετω και αυτο το αρθρο για οποιον εχει ορεξη


https://notpoliticallycorrect.me/2017/03/17/racial-differences-in-muscle-fiber-typing-cause-differences-in-elite-sporting-competition/

Unknown είπε...

Όπως είπεκ και κάποιος φίλος πιο πάνω, αν έλεγε κάποιος δημόσια ότι οι λευκοί υπερέχουν γεννετικά στο "Χ" άθλημα όλα τα παπαγαλάκια - δημοσιογραφίσκοι των οπισθίων θα έπεφταν να τον φάνε. Και αν κάτσει κάποιος και το ψάξει λιγάκι, θα δει αθλήμάτα που υπάρχουν αποκλειστικά λευκοί και μάλιστα δύναμης-έκρηξης όπως η άρση βαρών. Στις δοκιμασίες World Strongest Man, η συντριπτική πλειοψηφία είναι λευκοί. Ποιος είπε ότι ο Λευκός Κακαυκάσιος πρεσβεύει αδύναμο αρχέτυπο; Θα γελάνε και οι ρέγγες..

Ανώνυμος είπε...

Αν κάποιοι εδώ μέσα αμφιβάλλετε ότι προωθείται η μαύρη φυλή σε σχέση με τις άλλες φυλές, μπορείτε να πληκτρολογήσετε στη Γκουγκλ τις λέξεις "American mathematician".
Θα βγει ο Benjamin Banneker, ένας Αφροαμερικανός.
Ομοίως αν πληκτρολογήσετε "American inventors". Πάντως, το ποσοστό των Αφροαμερικανών στις ΗΠΑ είναι 13%.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

ΔΟΞΑ ΤΗ ΜΑΚΡΟΘΥΜΙΑ ΣΟΥ ΚΥΡΙΕ είπε...

Θυμάμαι μια τάπα - γείωμα του Στόγιαν Βράνκοβιτς στον Ολάζουον σε ραβέρσα (όσοι γνωρίζουν καταλαβαίνουν τη δυσκολία) που βέβαια ο διαιτητής nba το σφούριξε φάουλ συνοπτικώς (κι όχι μόνον αυτό, όλο το πατς πήγε με τέτοια ...προστασία απέναντι στον λευκό Στόγιαν και υπέρ του Χακίμ που είναι 1 από τους 2-3 καλύτερους σέντερ όλων των εποχών και σίγουρα ο καλύτερος στις κινήσεις. Η Αμερική έχει επενδύσει πλέον στη μαύρη κουλτούρα κι αυτό δεν αλλάζει από τη μια στιγμή στην άλλη, διότι ...θα χαθούν κάποια τρις και δεν είναι τρελλοί να υποστηρίξουν τον ...άσπρο από αγάπη για το χρώμα του.
Σχόλιο δεύτερο οι άσπροι όλου του κόσμου σώνει και καλά σπρώχνουν το βλάστάρι τους να γίνει ένας πολύ ωραιος καρεκλοκένταυρος σε θεσούλα, και το στέλνουν σε φροντιστήρια, πιάνο, αγγλικά, γαλλικά, (άκου να πληρώνεις να μάθεις ...γαλλικά, τόση μαλακία πια) οπότε το παιδί μετατρέπεται πράγματι σε΄μια πολύ ωραια κουραδομηχανή λαπαδιασμένη, χωρίς να φταίει το καημένο, ενώ οι μαύροι που μεγαλώνουν στο δρόμο γίνονται μια χαρά κορμάρες και δυνατά παιδιά, οπότε προτείνω να ...μορφώσουμε τους μαύρους και μετά να τους παίξουμε μπάσκετ