Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Τρίτη 3 Ιουνίου 2008

Ολοταχώς για να γίνεις αριθμός...

Στις 6-4-1997 η εφημερίδα το ΒΗΜΑ (Άρθρο του Π. ΕΥΘΥΜΙΟΥ) έγραφε χαρακτηριστικά: "Λάβατε θέσεις για τον ΕΚΑΜ - Άνοιξε ο δρόμος για τον Ενιαίο Κωδικό Αριθμό Μητρώου για όλους τους Έλληνες".

Παρακάτω: «Επιβάλλεται, επιτέλους,(sic) ο Ενιαίος Κωδικός Αριθμός Μητρώου για κάθε Έλληνα πολίτη, μετά από καθυστέρηση 12 χρόνων στην υλοποίηση της σχετικής νομοθεσίας…»

"Υπολογίζεται, ταυτοχρόνως, ότι με την ολοκλήρωση του διαγωνισμού που έχει «παγώσει» από το 1990, σε δύο ­ το αργότερο ­ έτη θα έχει εγκατασταθεί το μηχανογραφικό σύστημα στο οποίο θα περιληφθούν όλοι οι Έλληνες πολίτες.

Η απόφαση του υπουργού κ. Παπαδόπουλου για ενεργοποίηση του ΕΚΑΜ κατέστη δυνατή μετά την πρόσφατη ψήφιση του νόμου για την «προστασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα». Ο νέος νόμος ήταν η προϋπόθεση εφαρμογής του ΕΚΑΜ, η οποία είχε τεθεί από τον νόμο 1599 του 1986. Από τις 11-6-1986 που δημοσιεύθηκε ο Ν. 1599 στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως χρειάστηκαν ακριβώς 11 χρόνια για να εκπληρωθεί η στοιχειώδης προϋπόθεση εφαρμογής του!"

Στο τέλος το άρθρο κατέληγε: «Αν τα πράγματα αποδειχθούν έτσι, λάβετε θέσεις για τον αριθμό σας. Συμφέρει όσους δεν έχουν τίποτα να χάσουν εξ αυτού..».

Η υπέροχη ιδέα της αριθμοποίησης του κάθε ανθρώπου επάνω στον πλανήτη έχει την δική της ιστορία...

«Η ελευθερία του ατόμου και οι επιλογές του θα ελέγχονται μέσα σε πολύ στενά περιθώρια, εξαιτίας του γεγονότος ότι κάθε άτομο θα είναι αριθμημένο από την γέννησή του και θα παρακολουθείται ως αριθμός, μέσω της εκπαιδευτικής του καριέρας, της υποχρεωτικής στρατιωτικής θητείας του ή άλλης υπηρεσίας, των φορολογικών του εισφορών, των υγειονομικών και ιατρικών του ιστορικών και της τελικής του συνταξιοδότησης και του θανάτου του.»

Τάδε έφη ο κ. Carroll Quigley Καθηγητής του Πανεπιστημίου Georgetown. (Για όσους δεν τους λέει και τίποτα το όνομα αυτό, να σημειώσω ότι ο Carroll Quigley υπήρξε ο μέντορας του Μπιλ Κλίντον (Bil Clinton) στο Πανεπιστήμιο Georgetown και το μόνο πρόσωπο στο οποίο αναφέρθηκε, κατά την ανάληψη των καθηκόντων του, στις 20 Ιανουαρίου 1993.)

Προκειμένου το κάθε άτομο στον πλανήτη να μετατραπεί σε ένα αριθμό ή σε ένα αναλώσιμο είδος, (με την ταμπέλα του), ώστε να μπορεί να ελέγχεται απόλυτα, ανά πάσα στιγμή, απαραίτητη προϋπόθεση είναι να μεταβεί ο κόσμος από την εποχή του χρήματος (συνάλλαγμα, νομίσματα, επιταγές, πιστωτικές κάρτες) στην εποχή της ΑΧΡΗΜΑΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ.

Οι δυνατότητες που παρέχει η τεχνολογία σήμερα, κάνει το σχέδιο για την μετάβασή μας σε μία ΑΧΡΗΜΑΤΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ, απόλυτα εφικτό και για τον λόγο αυτό συστηματικά προωθείται η σταδιακή αποδέσμευση του σύγχρονου ανθρώπου από το χρήμα με την κλασσική του μορφή. Η εφημερίδα «Έθνος», παραδείγματος χάριν, έγραφε ήδη από το 1996, ότι «μέχρι το 2000 θα καταργηθούν τα πεντοχίλιαρα και θα μπει σε εφαρμογή το ηλεκτρονικό πορτοφόλι».

Το 2000 ήρθε αλλά από το χρήμα δεν έχουμε ακόμα απαλλαγεί. Και το σχέδιο του ΕΚΑΜ κάπου το έχουν φυλάξει προσωρινά... Γιατί η ώρα που το χρήμα θα καταργηθεί και μαζί ο παραδοσιακός τρόπος δοσοληψίας σίγουρα είναι πάρα πολύ κοντά.

Δύο επιτεύγματα της σύγχρονης τεχνολογίας δείχνουν τον δρόμο για την πλήρη κατάργηση του παλαιού συστήματος συναλλαγών και την είσοδο στην νέα πραγματικότητα. Στην ΑΧΡΗΜΑΤΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ….

Το ένα είναι το γνωστό, πλέον, σύστημα του γραμμωτού κώδικα (BarCode System) που εφαρμόζεται για πάνω από 20 χρόνια σε όλα τα προϊόντα σε παγκόσμια κλίμακα.

Το άλλο είναι πιο πρόσφατο. Είναι το μικροτσίπ.

Ας δούμε λοιπόν το πρώτο, το Barcode System, το οποίο δημιουργήθηκε αποκλειστικά (;) για τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές και τους δίνει την δυνατότητα να διαβάζουν το κάθε προϊόν από την παραγωγή μέχρι την πώληση και να το αναγνωρίζουν (την χώρα προέλευσής του, την ημερομηνία παραγωγής του, τον συγκεκριμένο τύπο του) με ευκολία και ακρίβεια.

Το Barcode System είναι, νομίζω, γνωστό σε όλους ότι έχει συνδεθεί με τον αριθμό 666, που αναφέρεται ως "ο αριθμός του θηρίου" ή το "χάραγμα" του Αντιχρίστου, στο Βιβλίο της Αποκάλυψης του Ιωάννη.

Τι είναι ο ΓΡΑΜΜΩΤΟΣ ΚΩΔΙΚΑΣ ή το BARCODE SYSTEM

Barcode: H ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΓΡΑΜΜΩΤΟΥ ΚΩΔΙΚΑ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ:

Ο Γραμμωτός Κώδικας αποτελεί μία από τις πολλές εφαρμογές που ανήκουν στην κατηγορία των τεχνολογιών AIDC (Automatic Identification and Data Capture ή επί το ελληνικότερον, Αυτόματη Αναγνώριση Στοιχείων και Κτήση Δεδομένων), που επιτρέπουν τη γρήγορη και εύκολη λήψη και αποθήκευση της πληροφορίας τη στιγμή που αυτή δημιουργείται. Στις τεχνολογίες AIDC εντάσσονται επίσης η Μαγνητική Λωρίδα (Magnetic Stripe), η Αναγνώριση Ασύρματης Συχνότητας (Radio Frequency Identification - RFID), η Αναγνώριση Φωνής και Εικόνας (Voice and Vision Identification), τα βιομετρικά συστήματα αναγνώρισης (Biometrics), οι έξυπνες κάρτες (smart cards) και άλλες, λιγότερο γνωστές στο ευρύ κοινό, εφαρμογές.

ΠΩΣ ΠΡΟΕΚΥΨΕ Η ΑΝΑΓΚΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΟΥ ΓΡΑΜΜΩΤΟΥ ΚΩΔΙΚΑ:

Όλοι γνωρίζουμε την τεράστια εξάπλωση των ηλεκτρονικών υπολογιστών, τα τελευταία χρόνια, σε κάθε τομέα της ζωής. Κάποια στιγμή παρουσιάσθηκε το εξής πρόβλημα που χρειαζόταν λύση. Επειδή όταν δίνουμε πληροφορίες στον υπολογιστή, χρησιμοποιούμε συνήθως το γνωστό πληκτρολόγιο, που είναι πολύ αργό και δεν μπορούμε να αποφύγουμε τα λάθη κατά την πληκτρολόγηση, έπρεπε να βρεθεί κάτι πιο γρήγορο και πιο ασφαλές.

Ειδικά στα Σούπερ Μάρκετ, οι ταμίες ήταν αναγκασμένοι να πληκτρολογούν στην ταμειακή μηχανή την τιμή του κάθε προϊόντος που επρόκειτο να αγοραστεί από τον πελάτη, με αποτέλεσμα τη δημιουργία ουρών, σφαλμάτων την σπατάλη πολύτιμου χρόνου.

Η ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥ BARCODE SYSTEM:

Το 1973, ο Αμερικάνος τεχνικός της εταιρίας IBM, George J. Laurer, (ΦΩΤΟ - γεννημένος το 1925) παρουσίασε για πρώτη φορά, τον γνωστό, πλέον σε εμάς σήμερα, Γραμμωτό Κώδικα, (Barcode System). Μέσα σε λίγα χρόνια η μία χώρα μετά την άλλη, άρχισε να υιοθετεί αυτό το πρωτοποριακό και έξυπνο πρόγραμμα.

Η Ελλάδα εισήλθε στον κόσμο του barcode στα τέλη της δεκαετίας του '80, γεγονός που συνδυάστηκε με τον πολλαπλασιασμό των πολυκαταστημάτων και σούπερ μάρκετ.. Η σχετική τεχνολογία σύντομα αναβαθμίστηκε και ξέφυγε από τα στενά όρια της ταμειακής καταγραφής των εξερχόμενων προϊόντων, καθώς επεκτάθηκε στην καταγραφή και των εισερχόμενων αγαθών, στην απογραφή, στον έλεγχο των αποθεμάτων κ.λπ.

Σήμερα η πλειονότητα των συσκευασμένων προϊόντων, τρόφιμα, ρούχα, βιβλία, περιοδικά, εφημερίδες, κάρτες κ.λπ όλα πρέπει να ντυθούν με τον κωδικό barcode. Στις ΗΠΑ ονομάζεται UPC (Universal Product CodeΔιεθνής Κώδικας Προϊόντων), ενώ στην Ευρώπη Ε.Α.Ν. (EUROPEAN ARTICLE NUMBERING – Ευρωπαϊκή Αρίθμηση Προϊόντων) ή Ε.Α.Ν. 13, λόγω των 13 στοιχείων (γραμμώσεων) που έχει.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΓΡΑΜΜΩΤΟΣ ΚΩΔΙΚΑΣ :

Ο Κώδικας αυτός έχει φτιαχτεί ειδικά για τους υπολογιστές και για αυτό ο άνθρωπος αδυνατεί να καταλάβει αυτές τις περίεργες γραμμώσεις που έχει το κάθε προϊόν στην συσκευασία του. Αυτές όμως είναι μία γλώσσα που καταλαβαίνει μόνο ο υπολογιστής. Το εξάρτημα του υπολογιστή που πρόκειται να διαβάσει αυτές τις γραμμές εκπέμπει μια φωτεινή δέσμη (ορατή ή αόρατη) η οποία περνά πάνω από τις γραμμές αυτές. Οι ανοιχτόχρωμες γραμμές αντανακλούν την φωτεινή δέσμη ενώ οι σκουρόχρωμες δεν την αντανακλούν.

Έτσι τώρα μετρώντας τις αντανακλάσεις και τις παύσεις των αντανακλάσεων καθώς και το πάχος τους, με το κατάλληλο πρόγραμμα το computer κατανοεί τα ψηφία με πάρα πολύ μεγάλη ασφάλεια.

Η πιθανότητα λάθους τώρα είναι περίπου ένα στα τρία εκατομμύρια ψηφία (!!!) ενώ αν πληκτρολογούσαμε, θα ήταν ένα λάθος στις μερικές εκατοντάδες ψηφία! Για να καταλάβετε και την διαφορά ταχύτητας εισαγωγής χαρακτήρων στον υπολογιστή μεταξύ πληκτρολόγησης και διαβάσματος barcode, θυμηθείτε και τα ταμεία των super market. Κάθε προϊόν έχει ένα barcode που τις πιο πολλές φορές αποτελείται από δεκατρία ψηφία. Φανταστείτε λοιπόν, πόσο θα περιμέναμε και πόσο χρόνο θα χάναμε αν ο ταμίας καθόταν να πληκτρολογήσει τα 13 αυτά ψηφία του κάθε προϊόντος που αγοράζαμε. (Κάτι το οποίο γίνεται βέβαια, όταν δεν μπορεί να διαβαστεί ο barcode από τον σαρωτή). Για αυτό πρέπει να σημειώσουμε, ότι τα νούμερα κάτω από τις γραμμές του barcode, δεν είναι για τον computer, αλλά για τον ταμία αν προκύψει κάποιο πρόβλημα ανάγνωσης του barcode …

ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΟΥΝ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΓΡΑΜΜΕΣ:

Με τον γραμμωτό κώδικα Ε.Α.Ν. απεικονίζονται μόνο αριθμοί. Στην κανονική του έκδοση ο κώδικας αυτός απεικονίζει 13 ψηφία. Το κάθε ψηφίο αποτελείται από δύο άσπρες και δύο μαύρες γραμμές. Στο πρώτο ψηφίο δεν αντιστοιχούν γραμμές αλλά το υπολογίζει ο ηλεκτρονικός υπολογιστής βάσει του τελευταίου ψηφίου που λέγεται ψηφίο ελέγχου (Check Digit) και το οποίο έχει βάλει μόνο του το computer κατά την αρχική δημιουργία του δεκατριψήφιου αριθμού. Γι’ αυτό το πρώτο ψηφίο είναι και έξω από τις γραμμές. Τα ψηφία στον κώδικα αυτό χωρίζονται σε δύο μέρη.

Τα αριστερά από το κέντρο και τα δεξιά από το κέντρο. Στην αριστερή ομάδα μερικά από τα ψηφία είναι γραμμένα αρνητικά (οι μαύρες γραμμές είναι άσπρες και οι άσπρες είναι μαύρες) και αντεστραμμένα για να μπορεί ο υπολογιστής να καταλαβαίνει αν το διάβασμα άρχισε από την αρχή προς το τέλος ή από το τέλος προς την αρχή. Η πλευρά στην οποία συναντιούνται τα αρνητικά ψηφία τοποθετείται αυτόματα αριστερά. Αν το διάβασμα έγινε ανάποδα ο αριθμός αντιστρέφεται και εμφανίζεται κανονικά. Οι δύο άσπρες και δύο μαύρες γραμμές του κάθε ψηφίου καταγράφονται σε επτά ίσα διαστήματα. Αν μία μαύρη γραμμή καταλαμβάνει δύο διαστήματα, αυτή είναι πιο χονδρή από μια άλλη που καταλαμβάνει ένα διάστημα η οποία είναι και η πιο λεπτή που μπορεί να γραφεί. Η χονδρότερη γραμμή είναι αυτή που καταλαμβάνει τέσσερα διαστήματα. Χονδρότερη γραμμή στον κώδικα αυτό δεν μπορεί να καταγραφεί επειδή πρέπει να καταγραφούν ακόμη τρεις γραμμές στα απομένοντα μόνο τρία διαστήματα. Η απλούστερη γραφή θετικού ψηφίου είναι αυτή που γράφεται με μία μαύρη λεπτή ενός διαστήματος ακολουθούμενη από μια άσπρη ίσου πάχους η οποία και αυτή ακολουθείται ξανά από μια ακόμη μαύρη λεπτή ενός διαστήματος ακολουθούμενη και αυτή από λευκή. Έτσι γράφεται ο αριθμός έξι (6)!

ΟΙ 3 ΜΠΑΡΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ (GUARD BARS):

Οι χαρακτήρες ή γραμμές που βρίσκονται στην αρχή, στην μέση και στο τέλος κάθε barcode, που είναι δηλαδή τρεις (3) στον αριθμό, διαφέρουν. Οι γραμμές αυτές ονομάζονται χαρακτήρες ή μπάρες Ελέγχου (Guard Bars). Όπως βλέπουμε, είναι δύο λεπτές μαύρες γραμμές που χωρίζονται από μία άσπρη λεπτή. Πρέπει να πούμε ότι ο υπολογιστής συγκρίνει το πάχος των γραμμών που συναντάει και καταλαβαίνει για ποιο ψηφίο πρόκειται. Όμως το προϊόν που έχει πάνω του το barcode, μπορεί τη στιγμή που περνάει μπροστά από την συσκευή διαβάσματος του κώδικα, αυτό να είναι αντεστραμμένο. Έτσι πρέπει το barcode να διαβάζεται και από το τέλος προς την αρχή. Για τον λόγο αυτό υπάρχουν οι γραμμές που αποτελούν την μονάδα πάχους και στο τέλος των κανονικών γραμμών. Φαίνεται επίσης, ξεκάθαρα ότι προεξέχουν προς τα κάτω για να ξεχωρίσουν από τις υπόλοιπες υποδηλώνοντας ότι δεν αποτελούν ένα σύνολο με τις λοιπές που αντιστοιχούν στον αναλογικό δεκατριψήφιο αριθμό. Προσοχή εδώ γιατί με ίδιες γραμμές γράφεται και ο αριθμός 6. Έτσι μπορούμε να πούμε ότι υπάρχουν οι γραμμές ενός 6 στην αρχή ενός 6 στη μέση και ενός 6 στο τέλος του bar code. Με λίγα λόγια 6-6-6

Αυτές οι μπάρες ελέγχου (με το 6), βοηθούν τον υπολογιστή να διαβάσει το πάχος των γραμμών που αντιστοιχούν στα κανονικά ψηφία του barcode. Πρέπει να πούμε ότι οι μπάρες ασφαλείας ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΠΟΤΕ. Δηλαδή ότι αριθμό (δεκατριψήφιο) και να έχει ένα προϊόν, τα 3 ΕΞΑΡΙΑ θα βρίσκονται ΠΑΝΤΑ επάνω του

Τώρα, αυτός ο δεκατριψήφιος αριθμός του barcode, χωρίζεται στα πρώτα πέντε (5) πρώτα ψηφία, που ονομάζονται Manufacturer Code ή Κωδικός του Κατασκευαστή και λένε στον υπολογιστή την χώρα προέλευσης του προϊόντος, την κατασκευάστρια εταιρία κλπ. Τα άλλα 5 ψηφία ονομάζονται Product Code ή Κώδικας του Προϊόντος και δείχνουν τον τύπο του προϊόντος, δηλαδή δίνουν στον υπολογιστή πληροφορίες για το συγκεκριμένο προϊόν π.χ. είναι αναψυκτικό 1 λίτρου ή ½ λίτρου κλπ. Το τελευταίο ψηφίο είναι το ψηφίο ελέγχου (Check Digit) με το οποίο ο υπολογιστής ελέγχει αν διάβασε σωστά τον κώδικα.

Οι μπάρες ασφαλείας βοηθάνε τον υπολογιστή να μην μπερδεύεται, αλλά όταν τις συναντάει καταλαβαίνει πότε αρχίζει και πότε τελειώνει ο Κωδικός του Κατασκευαστή ή Κώδικας του Προϊόντος. Όταν δε συναντάει την μεσαία μπάρα, καταλάβει ότι ακολουθούν και άλλοι αριθμοί.

Τώρα όλα αυτά δεν θα είχανε και πολύ μεγάλη σημασία, εάν ο άγιος Ιωάννης, δεν είχε δει το 95 μ.Χ. στην Πάτμο, αυτόν ακριβώς τον αριθμό.

«…Και έκανε όλους, τους μικρούς και τους μεγάλους, και τους πλουσίους και τους φτωχούς, και τους ελεύθερους και τους δούλους, να πάρουν χάραγμα επάνω στο δεξί τους χέρι ή επάνω στα μέτωπά τους· και να μη μπορεί κανένας να αγοράσει ή να πουλήσει, παρά μονάχα αυτός που έχει το χάραγμα ή το όνομα του θηρίου ή τον αριθμό τού ονόματός του.
Εδώ είναι η σοφία· όποιος έχει τον νου, ας λογαριάσει τον αριθμό του θηρίου· επειδή, είναι αριθμός ανθρώπου, και ο αριθμός του είναι χξς΄(=666)
»
(Αποκάλυψις 13: 16-18).

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ...

5 σχόλια:

Skinious είπε...

Δεν έχω λόγια!! Αναμένω το β' μέρος και την άδειά σου να το αναδημοσιεύσω ολόκληρο

SkyWatcher είπε...

Φυσικά έχεις την άδειά μου. Καλή δύναμη και σε σένα. Σε διαβάζω ανελλιπώς!

Skinious είπε...

Δυστυχώς, δοκίμασα, αλλά με copy - paste παίρνω μόνο κείμενο και όχι τις υπέροχες ΦΩΤΟ. Καμμιά ιδέα?

SkyWatcher είπε...

Επειδή έπεσες σε άσχετο, θα ρωτήσω κανένα φίλο και θα σου πω. Στο μεταξύ αν κάποιος πιο σχετικός έχει καμία γνώμη, είναι ευπρόσδεκτη.

Skinious είπε...

Σιγά μπας και μου γλύτωνε !

http://skinious.blogspot.com/2008/06/barcode-666.html