Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Κυριακή 3 Μαΐου 2009

Νέο κύμα επιθέσεων κατά των Ιρακινών χριστιανών


Οι Ιρακινοί Χριστιανοί αντιμετωπίζουν νέο κύμα επιθέσεων


Πηγή: http://www.charismamag.com/


Καθώς ο Αμερικάνος πρόεδρος Barack Obama έκανε μια αιφνιδιαστική επίσκεψη στο Ιράκ για να συναντηθεί με στρατιωτικούς και κυβερνητικούς ηγέτες, οι Χριστιανοί στη χώρα αντιμετώπισαν αυτό που πολλοί φοβούνται ότι μπορεί να είναι ένα νέο κύμα αντιχριστιανικής βίας.

Τέσσερις ιρακινοί Χριστιανοί δολοφονήθηκαν μέσα δύο ημέρες την προηγούμενη εβδομάδα. Σύμφωνα με πληροφορίες, την Τετάρτη σκοτώθηκε ο Shabah Aziz Suliman στη βόρεια Ιρακινή πόλη Kirkuk και την επόμενη ημέρα, ο Nimrud Khuder Moshi και δύο γυναίκες, η Gilawez Nissan Musa και η Hanaa Ishaq Poulis, δολοφονήθηκαν στη Dora, μια ιστορικά Χριστιανική γειτονιά στη Βαγδάτη, σύμφωνα με την εφημερίδα «The Middle East Times».

Οι Musa και Poulis, που θάφτηκαν το περασμένο Σαββατοκύριακο, δέχτηκαν περισσότερες από 50 μαχαιριές στο σπίτι τους και ανακαλύφθηκαν από την 9-χρονη εγγονή τους, όπως αναφέρουν οι Los Angeles Times. Σε ένα μαύρο νεκρικό πανό, που κρέμεται κοντά στην Ιερή Αποστολική Καθολική Ασσυριακή Εκκλησία (Holy Apostolic Catholic Assyrian Church) στην Dora, οι θάνατοι των γυναικών αποδόθηκαν σε "μια δειλή τρομοκρατική επίθεση," όπως έγραψε η εφημερίδα.

"Η δολοφονία τεσσάρων αθώων ανθρώπων μέσα στις τελευταίες δύο ημέρες έχει ξαναφέρει τον φόβο στις καρδιές μας," είπε ο Julian Taimoorazy, Πρόεδρος του Συμβουλίου Περίθαλψης Ιρακινών Χριστιανών σε συνέντευξή του την προηγούμενη εβδομάδα για την χριστιανική οργάνωση «International Christian Concern (ICC)». "Αυτό που είναι σημαντικό, είναι να προβάλλονται αυτές οι συνεχείς αγριότητες στα ΜΜΕ και στην αντίληψη των ιθυνόντων της πολιτικής. Αυτό που χρειαζόμαστε είναι ένα ασφαλές Ιράκ για τους όλους Ιρακινούς, ειδικά για τους Χριστιανούς που έχουν αντιμετωπίσει εθνο-θρησκευτική κάθαρση."

Οι δράστες των επιθέσεων παραμένουν άγνωστοι, αλλά το ICC είπε ότι στο παρελθόν φανατικοί Ισλαμιστές, συμμορίες και άλλες ένοπλες ομάδες ήταν πίσω από εκδηλώσεις αντιχριστιανικής βίας στο Ιράκ.

Από το 2003, περίπου 750 Χριστιανοί έχουν δολοφονηθεί, είπε ο Χαλδαιοκαθολικός Αρχιεπίσκοπος Louis Sako Kirkuk του Κιρκούκ. Μεταξύ τους ήταν και ο Αρχιεπίσκοπος της Μοσούλης, Paulos Faraj Rahho, (φωτο), που απήχθη και δολοφονήθηκε το Μάρτιο του 2008 έξω από τη Μοσούλη, στο βόρειο Ιράκ. Άλλοι 13 Χριστιανοί σκοτώθηκαν στη Μοσούλη μέσα σε τέσσερις εβδομάδες το περασμένο φθινόπωρο, αναγκάζοντας τουλάχιστον 13.000 Ιρακινούς πιστούς να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

Ένας Ασσύριος Χριστιανός εκπρόσωπος που ζήτησε να μην δοθούν τα στοιχεία του, από φόβο για αντίποινα, είπε ότι το Ιράν και άλλες μουσουλμανικές χώρες πλημμυρίζουν το Ιράκ με χρήματα για να κατευθύνουν την κυβέρνηση, η οποία αφήνει τις μειονοτικές ομάδες χωρίς τους απαραίτητους πόρους ή την επαρκή ασφάλεια. Ο εκπρόσωπος είπε ότι οι δυτικοί αξιωματούχοι είναι απρόθυμοι να παρέμβουν, αφήνοντας τους Ιρακινούς πιστούς στο έλεος των φανατικών Ισλαμιστών."

«Οι ριζοσπαστικοί Ισλαμιστές αναλαμβάνουν το έλεγχο της χώρας ενάντια στη θέληση των Ιρακινών, και φαίνεται ότι φοβόμαστε τόσο πολύ να ‘πάρουμε θέση’ που στεκόμαστε απλά στο πλάι και παρακολουθούμε, μη θέλοντας να θεωρηθούμε ‘σχισματικοί’», είπε.

Είπε ακόμη ότι διάφοροι οργανισμοί έχουν υποβάλει επανειλημμένα προτάσεις στους Αμερικανικούς αξιωματούχους, ζητώντας βοήθεια για τους Ιρακινούς Χριστιανούς για να αρχίσουν επιχειρήσεις και να λάβουν υψηλότερη ασφάλεια στις γειτονιές τους. Αλλά είπε ότι οι πόροι που διατίθενται για να βοηθήσουν τις Ιρακινές μειονότητες έχουν βοηθήσει πρακτικά τις γεωγραφικές περιοχές και όχι συγκεκριμένες εθνικές ομάδες.

"Δεν κάνει κανείς τίποτα για αυτούς τους ανθρώπους," ανέφερε η πηγή.

"Είναι σαν να σκέφτονται ότι [οι Χριστιανοί] πρέπει να φύγουν," πρόσθεσε.

Τα τελευταία χρόνια, χιλιάδες Ιρακινοί Χριστιανοί –η παλαιότερη κοινότητα Χριστιανών στον κόσμο– έχουν εγκαταλείψει τη χώρα λόγω της αντιχριστιανικής βίας που εκδηλώνεται ,εν μέρει, από Ισλαμιστές εξτρεμιστές που συχνά θεωρούν ότι οι Χριστιανοί υποστηρίζουν τις Συμμαχικές Δυνάμεις, επειδή μοιράζονται την ίδια πίστη με τη Δύση.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Ιρακινής Κυβέρνησης, περίπου 2.5 εκατομμύρια Χριστιανοί ζούσαν στο Ιράκ το 2002, αποτελώντας κατά προσέγγιση το 10 τοις εκατό του πληθυσμού. Μόνο 1.2 εκατομμύρια παραμένουν σήμερα, ενώ η δίωξη που υφίστανται αναγκάζει σχεδόν τους μισούς από αυτούς να βρουν καταφύγιο στη Συρία, την Ιορδανία και το Λίβανο.

Ο William Warda, πρόεδρος της οργάνωσης των ανθρώπινων δικαιωμάτων Hammurabi (Hammurabi Human Rights Organization), ανησυχεί ότι οι πρόσφατες δολοφονίες στις –κατά κύριο λόγο- Χριστιανικές περιοχές θα αποτρέψουν τους πρόσφυγες από το να επιστρέψουν."

Ανησυχούμε πολύ για αυτήν την δραματική αύξηση της βίας αμέσως μετά από τις πρόσφατες εκλογές," είπε ο Warda στους Middle East Times." Αυτό θα επηρεάσει πολύ εκείνους που έχουν φύγει σε άλλες χώρες και που υπολογίζουμε να επιστρέψουν, ενώ θα αναγκαστούν και πολλοί περισσότεροι να εγκαταλείψουν τη χώρα, πάνω που τα πράγματα είχαν αρχίσει να ησυχάζουν."

Αν και δεν το απέδωσε στις δολοφονίες, ο Warda σημείωσε ότι το νέο Σύνταγμα του Ιράκ αναφέρει το Ισλάμ ως την επίσημη θρησκεία του Έθνους, το οποίο, όπως είπε, παρεμποδίζει τη θρησκευτική ελευθερία. "Οι περισσότεροι άνθρωποι έξω από το Ιράκ δεν γνωρίζουν ότι η πιο βασική ανθρώπινη ελευθερία – η ελευθερία να αλλάξει κάποιος τη θρησκεία του, θεωρείται πράξη παράνομη και η τιμωρία μπορεί να είναι ακόμη και θάνατος" είπε.

Ο Jonathan Racho, περιφερειακός διευθυντής του ICC για την Αφρική και τη Μέση Ανατολή, κάλεσε τους Χριστιανούς για να προσευχηθούν για την εκκλησία στο Ιράκ. Είπε ότι ο βασανισμός τους είναι "πέραν πάσης περιγραφής και ακόμα δεν τελείωσε."

"Το πιο πρόσφατο μαρτύριο των αδελφών μας πρέπει να χρησιμεύσει για να αφυπνίσει τις χριστιανικές εκκλησίες στις Δυτικές χώρες για να έρθουν να ενισχύσουν τους Ιρακινούς αδελφούς και αδελφές τους," είπε. "Καλούμε τους Ιρακινούς Αξιωματούχους και τις Συμμαχικές Δυνάμεις στο Ιράκ να αποτρέψουν νέες επιθέσεις ενάντια στους Ιρακινούς Χριστιανούς. Είναι απλά απαράδεκτο να βλέπεις την εξάλειψη της Χριστιανικής κοινότητας από το Ιράκ."


--Πριν την εισβολή του "χριστιανού" Μπους στο Ιράκ οι χριστιανοί στο Ιράκ αριθμούσαν περί τα 10 εκατομμύρια (10% του πληθυσμού) και δεν υπήρχαν αναφορές για τέτοιου μεγέθους σφαγές. Μετά την εισβολή των αμερικανών η οποία υποστηρίχθηκε - ως "δίκαιη" - και από ορισμένους εκκλησιαστικούς ηγέτες των ΗΠΑ!) οι χριστιανοί ξεκληρίζονται ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑΣ ΝΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΕΤΑΙ. Αν ήταν τίποτα αδέσποτα σκυλάκια που τους ρίχνουν φόλες ή τίποτα φώκιες που τις κυνηγάνε, θα ξεσήκωναν "ευαισθητοποιημένους πολίτες" (χριστιανούς ή μη) και θα μάζευαν κάμποσες υπογραφές. Ή εάν εκτελούσαν κάποιον ομοφυλόφιλο, εννοείται ότι θα βούιζαν οι εφημερίδες, θα είχαμε σκληρές δηλώσεις διασημοτήτων και το Χόλυγουντ θα ανέβαζε καμιά ταινία.

Αλλά εδώ, βλέπετε, είναι απλώς χριστιανοί. Έτσι είναι. 2.000 χρόνια τώρα και η οδός του αίματος συνεχίζεται...

Μία προσευχή είναι το ελάχιστο για αυτούς τους ανθρώπους. Τους αδελφούς μας.


---Παρακάτω ένα βίντεο για του διωγμούς των χριστιανών στο Ιράκ και τις απίστευτες φρικαλεότητες των φανατικών μουσουλμάνων εναντίον τους.


1 σχόλιο:

Theoprovlitos είπε...

Φταει και η Ελλαδα παντως η οποια αν εχει αναγκη από μεταναστες αντι να δεχθει τους χριστιανους ως προσφυγες δεχεται τους διωκτες των