Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2009

Έχει διαβάσει κανείς τη συμφωνία της Κοπεγχάγης;


Τα σχέδια των Ηνωμένων Εθνών για μια νέα ‘κυβέρνηση’ είναι τρομακτικά.


"Has Anyone Read the Copenhagen Agreement?" -

- U.N. plans for a new 'government' are scary.


Άρθρο της Ms. Albrechtsen δημοσιογράφου της εφημερίδας «Τhe Australian».


Μπορούμε μόνο να ελπίσουμε ότι οι παγκόσμιοι ηγέτες δεν θα κάνουν τίποτα παραπάνω από το να απολαύσουν μια ευχάριστη βόλτα με τα ποδήλατα στους γοητευτικούς δρόμους της Κοπεγχάγης τον ερχόμενο Δεκέμβριο.

Επειδή εάν κατορθώσουν πραγματικά να καταλήξουν σε μια συμφωνία βασισμένη στο τρέχον σχέδιο κειμένου της Συνθήκης της Κοπεγχάγης για την κλιματική αλλαγή, τότε περιμένουν το κόσμο μερικές δυσάρεστες εκπλήξεις. Τώρα μπορεί να πείτε «ποιο σχέδιο κειμένου»;


Αν δεν έχετε ξανακούσει ποτέ για το αυτό, είναι επειδή κανένας από τους - κατά τα λοιπά λαλίστατους - πολιτικούς ηγέτες μας, δεν ενδιαφέρθηκε να μας πει τι είναι αυτό που οι συντάκτες του έχουν ήδη ετοιμάσει για να το εξετάσουν οι ηγέτες των χωρών. Και ούτε και τα media βέβαια, ενδιαφέρθηκαν να κάνουν κάποια αναφορά.


Ο Λόρδος Christopher Monckton, πρώην σύμβουλος της Margaret Thatcher, εκφώνησε ένα λόγο στο πανεπιστήμιο Bethel University στο St. Paul της Minnesota των ΗΠΑ, στις αρχές αυτού του μήνα που δημιούργησε πολύ θόρυβο. Για πρώτη φορά, το κοινό άκουσε για τις 181 σελίδες, με ημερομηνία 15 Σεπτεμβρίου, οι οποίες αποτελούν το σκελετό του Συνεδρίου των Ηνωμένων Εθνών για την κλιματική αλλαγή - ένα σχέδιο κειμένου που θα μπορούσε να υπογραφεί τον ερχόμενο Δεκέμβριο. (Βλέπε σχετικό άρθρο στον ΚΟΚΚΙΝΟ ΟΥΡΑΝΟ).


Για όσους δεν έχουν δει την ομιλία του λόρδου Monckton δείτε ένα βίντεο - μικρό απόσπασμα από την ομιλία - με ελληνικούς υπότιτλους



Μέχρι τώρα, περισσότερα από ένα εκατομμύριο επισκέψεις έχει δεχτεί το συγκεκριμένο βίντεο στο YouTube. Αξίζει πολλά εκατομμύρια περισσότερες επειδή ο Λόρδος Monckton προειδοποιεί ότι ο στόχος του σχεδίου της Συνθήκης της Κοπεγχάγης είναι η δημιουργία μιας διεθνούς κυβέρνησης σε τόσο μεγάλη κλίμακα, που ο κόσμος δεν έχει ξαναδεί ποτέ πριν.


Το "Σχέδιο για τη νέα θεσμική ρύθμιση κατά τη διάρκεια της διάσκεψης" που αρχίζει στη σελίδα 18 περιέχει τη διάταξη για μια "κυβέρνηση." Ο στόχος είναι να δοθεί σε ένα νέο -και έως τώρα απροσδιόριστο- σώμα των Η.Ε η δύναμη να επεμβαίνει άμεσα στις χρηματοπιστωτικές, οικονομικές, φορολογικές και περιβαλλοντικές υποθέσεις όλων των χωρών που υπογράφουν τη συνθήκη της Κοπεγχάγης.


Ο λόγος για την υφαρπαγή της εξουσίας (από τις εθνικές κυβερνήσεις) είναι αρκετά σαφής: Μέσα από όλες τις πολύπλοκες προτάσεις του σχεδίου της Συνθήκης, απαιτείται από τις αναπτυγμένες χώρες να πληρώσουν ένα "φόρο προσαρμογής" στις αναπτυσσόμενες χώρες για να υποστηριχθεί -υποτίθεται- ο μετριασμός της αλλαγής του κλίματος. Η πρόταση 33 στη σελίδα 39 λέει ότι "μέχρι το 2020 το ύψος των χρηματοροών για την υποστήριξη της προσαρμογής στις αναπτυσσόμενες χώρες πρέπει να είναι "τουλάχιστον 67 δισεκατομμύρια δολάρια" ή μεταξύ 70 και 140 δισεκατομμυρίων δολαρίων το χρόνο".


Και πώς θα αναγκαστούν οι αναπτυγμένες χώρες να χορηγήσουν αυτήν την οικονομική ενίσχυση στον αναπτυσσόμενο κόσμο; Το σχέδιο κειμένου καθορίζει τις διάφορες εναλλακτικές λύσεις, συμπεριλαμβανομένης της «επιλογής επτά» στη σελίδα 135, η οποία προβλέπει την [παγκόσμια] επιβολή φόρου 2 τοις εκατό στις διεθνείς νομισματικές συναλλαγές των χρηματοοικονομικών αγορών του προσαρτήματος Ι. Οι χώρες του προσαρτήματος Ι είναι βιομηχανικές χώρες, στις οποίες περιλαμβάνονται μεταξύ των άλλων οι ΗΠΑ, η Αυστραλία, η Μεγάλη Βρετανία και ο Καναδάς.


Για να είναι εξασφαλισμένες, οι χώρες που υπογράφουν τις διάφορες διεθνείς συνθήκες, πάντα εκχωρούν τις εξουσίες σε ένα σώμα των Η.Ε. αρμόδιο για την εφαρμογή των υποχρεώσεων των συνθηκών.

Η διαφορά όμως είναι ότι αυτή η συνθήκη εμφανίζεται σαν να έχει υπάρξει αντικείμενο ασυνήθιστων προσπαθειών να συγκαλυφθεί το μπερδεμένο περιεχόμενό της.


Και εκτός από τη δυσκολία να αποκρυπτογραφήσει κανείς την πολυλογία των Η.Ε, υπάρχει αφθονία "σχεδίων προτάσεων" που περιγράφονται ως "εναλλακτικές", γεγονός που θα έπρεπε να ξεσηκώσει την οργή των ελεύθερων και δημοκρατικών κρατών που ενδιαφέρονται για τη διατήρηση της κυριαρχίας τους.


Ο ίδιος Λόρδος Monckton ενημερώθηκε για τις ασυνήθιστες εξουσίες που περιβάλλουν αυτήν την νέα παγκόσμια κυβέρνηση όταν βρήκε ένας φίλος του έναν αθέατο ιστοχώρο των Η.Ε και αφού έψαξε εν μέσω διάφορων επιπέδων πληροφορίας στα hyperlinks, ανακάλυψε ένα έγγραφο που ούτε καν αναφέρεται ως "σχέδιο συμφωνίας". Αντί αυτού, ονομάζεται "Σημείωση από τη Γραμματεία" ("Note by the Secretariat").


Σε συνέντευξή του στον Alan Jones στο ραδιόφωνο του Σίδνεϊ, ο Λόρδος Monckton είπε "αυτή είναι η πρώτη φορά που βλέπω μια διεθνή συνθήκη που αναφέρεται σε ένα νέο σώμα, η οποία καταρτίζεται στο πλαίσιο αυτής της συνθήκης, ως 'κυβέρνηση'.


Αλλά αυτό που είναι ιδιαίτερα τρομακτικό είναι οι εξουσίες που πρόκειται να δοθούν σε αυτήν την μη-εκλεγμένη κυβέρνηση. Πρόσθεσε: "Η απόλυτη φιλοδοξία αυτής της νέας παγκόσμιας κυβέρνησης είναι ξεκάθαρη εξ αρχής - ακόμη και προτού να αρχίσει να προσαυξάνει τις εξουσίες της με τον τρόπο που αυτές οι οντότητες αναπόφευκτα κάνουν πάντα."


Οι σχολιαστές έχουν προειδοποιήσει το Λόρδο Monckton για τη γλαφυρή γλώσσα του. Είναι σίγουρα δριμύς. Στην αποκάλυψή του για το σχέδιο της συνθήκης της Κοπεγχάγης στο St. Paul, προειδοποίησε τους Αμερικανούς ότι, "στις επόμενες εβδομάδες, εκτός αν εσείς το σταματήσετε, ο Πρόεδρός σας θα υπογράψει το τέλος της ελευθερίας σας, της δημοκρατίας σας και της ευημερίας σας για πάντα." Εντούτοις, όσοι στέφονται κριτικά απέναντί του, αποτυγχάνουν να εξετάσουν την ουσία των λεγομένων του.


Αναρωτηθείτε το εξής: Δεδομένου ότι οι πολιτικοί ηγέτες μας περνούν εκατοντάδες ώρες μιλώντας για την κλιματικής αλλαγή και την ανάγκη για μια παγκόσμια συναίνεση στην Κοπεγχάγη, γιατί κανείς από αυτούς δεν έχει μιλήσει ανοιχτά για τις λεπτομέρειες αυτού του σχεδίου της συνθήκης για την κλιματική αλλαγή;

Σε τελευταία ανάλυση, η τελική Συνθήκη θα δεσμεύσει τους υπογράφοντες για τα επόμενα χρόνια. Τι ακριβώς κρύβουν; Χάρη στο Λόρδο Monckton ξέρουμε τώρα κάτι από τα σχέδιά τους.


Ο Janos Pasztor, (φωτο) συντονιστής της ομάδας υποστήριξης του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για την κλιματική αλλαγή, είπε τη Δευτέρα στους δημοσιογράφους της Νέας Υόρκης ότι, μη έχοντας το Αμερικανικό Κογκρέσο ψηφίσει ακόμα ένα νομοσχέδιο για την κλιματική αλλαγή, μια παγκόσμια συμφωνία για την κλιματική αλλαγή είναι μάλλον μια απίθανη έκβαση στην Κοπεγχάγη. Ας ελπίσουμε ότι έχει δίκιο. Και, σε ευχαριστούμε Αμερική.


Πηγή: http://online.wsj.com/

.

8 σχόλια:

Unknown είπε...

Το άρθρο σου το πήρα από άλλο site δίχως αναφορά στο δικό σου blog παρά μόνο στο ξένο πρακτορείο ειδήσεων.
Ευχαριστώ για την ενημέρωση ,σε έχω πρόσθεση ήδη στην πηγή.

George είπε...

Φίλε μου,το συγκεκριμένο άρθρο το πήρα απο ένα blog που είχε σαν πηγή αυτό του Ανώνυμου Ερευνητή.Όπως φυσικά γνωρίζεις και παρατηρείς,πολλές φορές αναδημοσιεύω τις πολύ ενδιαφέρουσες αναρτήσεις σου,παραθέτοντας πάντα την πηγή που οδηγεί σε αυτό το blog.Να ξέρεις,έγινε χωρίς να γνωρίζω ότι ήταν δική σου ανάρτηση.Εννοείται θα βάλω τη δική σου πηγή.Ααα,και συνέχισε την καλή δουλειά που κάνεις.Καταπληκτική θα έλεγα!

Unknown είπε...

George Ποιο blog έκανε αναφορά σε μένα;
Εγώ το πρωτοείδα το άρθρο στο cristian-orthodox και το πέρασα στο blog μου, η σελίδα δε , δεν είχε την αρχική πηγή που είναι αυτή εδώ.

George είπε...

Λοιπόν,το είδα στο σοβαρότατο blog,kostasxan.blogspot.com!Εκεί,είχε σαν πηγή το δικό σου blog.

George είπε...

Είναι φυσικό να έγινε κάποιο μπέρδεμα,γιατί το cristian-orthodox πήρε απο εδώ προφανώς το άρθρο αυτό,εσύ το πήρες απο το cristian-orthodox μη γνωρίζοντας φυσικά ότι ήταν του Κόκκινου Ουρανού,το kostasxan το πήρε απο σένα,και εγώ το πήρα απο το kostasxan.Ένα μεγάαλο μπέρδεμα,ε;Αλλά καλό είναι αυτό,γιατί διαδίδονται έτσι τόσο σημαντικές ειδήσεις.Αλλά καλό θα ήταν να αναγράφονται και οι πηγές βέβαια.Όλα,όμως,έγιναν μη γνωρίζοντας ότι είναι άρθρο του Κόκκινου Ουρανού.Αλλά εντάξει,το θέμα τελείωσε.

Unknown είπε...

Κατάλαβα, έχω στείλει mail στο φίλο και έφτιαξα την δημοσίευση και την σωστή πηγή.
Καλό σας βραδύ.

SkyWatcher είπε...

Παιδιά κι εγώ σας ευχαριστώ - διότι ενώ "τα έβαλα μαζί σας" ενώ εσείς ΔΕΝ φταίγατε, δείξατε χαρακτήρα. Σας ευχαριστώ για την άμεση απάντηση και για την επίσκεψή σας στον ΚΟΚΚΙΝΟ ΟΥΡΑΝΟ. Είδατε; Γνωριστήκαμε κιόλας!
Εύχομαι μέσα από την καρδιά μου καλή συνέχεια και στα δικά σας πολύ ενδιαφέροντα ιστολόγια!

Γαούτση Μαριάννα είπε...

Πολύ τρανταχτό άρθρο και τα βίντεο είναι πράγματι πολύ αφυπνιστικά!
Μπράβο, πολλή καλή ενημέρωση όπως πάντα!