Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?

kolokotronis

kolokotronis

Τετάρτη, 11 Απριλίου 2012

ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Εκστρατεία Σαλαφιστών (εν μέσω Πάσχα…). Το Κοράνι σε κάθε σπίτι


Οι Σαλφιστές στη Γερμανία ξεκίνησαν μια εκστρατεία με στόχο τη δωρεάν διανομή 25 εκατομμυρίων Κορανίων.

Η Επιχείρηση «Ψέματα!" (Διάβασε!) ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2011 από τον Ibrahim Abou Nagie, ο οποίος λέει ότι θέλει ένα Κοράνι σε κάθε γερμανικό νοικοκυριό. Άλλες ομάδες σαλαφιστών όπως η DawaFFM από την Φρανκφούρτη και το κίνημα Ibrahim Millatu από το Solingen συμμετέχουν επίσης. Μέχρι στιγμής οι Σαλαφιστές έχουν δημιουργήσει περισσότερα από 100 περίπτερα σε πόλεις σε όλη τη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία, την Κάτω Σαξονία, την Έσση και το Αμβούργο.

Σύμφωνα με τον Abou Nagie έχουν διανείμει ήδη 300.000 αντίτυπα του Κορανίου στη γερμανική γλώσσα. Είχε ήδη παραγγείλει δεκάδες χιλιάδες επιπλέον αντίτυπα. Το Πάσχα η επιχείρηση Κοράνι μπήκε σε μια νέα φάση. Το Σάββατο οι Σαλαφιστές έστησαν περίπτερα διανομής σε 35 πόλεις, μεταξύ των οποίων το Αμβούργο, η Κολωνία, η Κωστάντζα, η Φρανκφούρτη, η Δρέσδη, το Osnabrück, το Ανόβερο και το Βερολίνο.

Το έργο χρηματοδοτείται από δωρεές. Ο Abou Nagie λέει ότι οι περισσότερες δωρεές προέρχονται από μουσουλμάνες γυναίκες και Τούρκους Μουσουλμάνους. Οι Γερμανοί μουσουλμάνοι ενθαρρύνονται να αγοράσουν ένα αντίγραφο του Κορανίου (με κόκκινο-κάλυμμα), προκειμένου να χρηματοδοτήσουν τα δωρεάν Κοράνια με μπλε κάλυμμα.

Οι γερμανικές υπηρεσίες ασφαλείας ανησυχούν μήπως ο στόχος δεν είναι μόνο να προσηλυτίσουν τον κόσμο στο Ισλάμ, αλλά και στα ριζοσπαστικά κηρύγματα του Σαλαφισμού. Πέρυσι, οι διωκτικές αρχές άρχισαν να ερευνούν τον Abou Nagie για υποκίνηση βίας στο Διαδίκτυο κατά ανθρώπων άλλων θρησκειών.

Σχ. ΚΟ: Ο Σαλαφισμός ή Ουαχαμπισμός, είναι ένα φονταμενταλιστικό σουνιτικό κίνημα ευαγγελιζόμενο την επιστροφή στο «αυθεντικό Ισλάμ», θεμελιωμένο στο Κοράνι και τη Σούνα. Οι Σαλαφιστές ξεχωρίζουν από τις χαρακτηριστικές λευκές ρόμπες τους, τις γενειάδες, και τα τουρμπάνια. Κοινωνικά, θεωρούνται άκρως συντηρητικοί.

Αν και πιστεύουν σε μια ενοποιημένη αραβική πολιτεία, και στο νόμο της Σαρία, δεν είναι πάντα πολιτικά ριζοσπαστικοί, επειδή θεωρούν την εμπλοκή στη πολιτική ως αντίθετη στις βασικές αρχές του Ισλάμ.

Στην Αίγυπτο, έκαψαν κάποια τζαμιά των Σούφι, δολοφόνησαν έναν Χριστιανό πωλητή οινοπνευματωδών, και έκοψαν το αυτί ενός Κόπτη Χριστιανού, ενώ στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου είχαν καλύψει το άγαλμα της γοργόνας.

Διάβασε επίσης:

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

1 σχόλιο:

Ali al Yunani είπε...

Ο μύθος του «Ουαχχαμπισμού» και μια ματιά στο «Σαλαφιστικό» Ισλάμ

http://alialyunani.wordpress.com/2013/06/29/%CE%BF-%CE%BC%CF%8D%CE%B8%CE%BF%CF%82-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%BF%CF%85%CE%B1%CF%87%CF%87%CE%B1%CE%BC%CF%80%CE%B9%CF%83%CE%BC%CE%BF%CF%8D-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%BC%CE%B9%CE%B1-%CE%BC%CE%B1/