Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2014

ΣΚΩΤΙΑ: Με νόμο κάθε παιδί που γεννιέται θα έχει έναν κηδεμόνα του κράτους!



Μια οργάνωση για τα δικαιώματα των Χριστιανών στο Ηνωμένο Βασίλειο έχει υποσχεθεί να εξαπολύσει επίθεση σε μια «ξεκάθαρη πολιτική Big Brother» - ένα νόμο που έχει υιοθετηθεί στη Σκωτία ο οποίος θα εκχωρεί σε κάθε παιδί έναν νομικό επιστάτη από την στιγμή που γεννιέται.

«Είναι σαφές ότι αυτό το νομοσχέδιο παραβιάζει τους ευρωπαϊκούς κανόνες για την οικογένεια. Οι Σκωτσέζοι θα πρέπει να φοβούνται», είπε ο Colin Hart, διευθυντής του Christian Institute (Χριστιανικό Ινστιτούτο), μετά την έγκριση από το κοινοβούλιο του νόμου με ψήφους 105-0.

«Δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να αμφισβητήσουμε εντελώς αυτόν τον παράνομο νόμο», δήλωσε ο Hart. «Αυτή είναι μια φοβερή επέκταση των πλοκαμιών του κράτους στην οικογενειακή ζωή». 

Ο νόμος απαιτεί η Εθνική Υπηρεσία Υγείας να διορίσει έναν εργαζόμενο στον τομέα της υγείας να είναι ένα «επώνυμο πρόσωπο» με ευθύνες επιστάτη για κάθε παιδί. Στην ηλικία των 5, η ευθύνη του εν λόγω «προσώπου» θα μετατοπιστεί στις Τοπικές Κυβερνήσεις. 

Σύμφωνα με το Ινστιτούτο, «Ο υπάλληλος του κράτους θα είναι σε θέση να ανταλλάσσει πληροφορίες με ένα ευρύ φάσμα δημοσίων αρχών και ίσως να παρεμβαίνει χωρίς γονική συναίνεση».

Η οργάνωση είχε λάβει νωρίτερα μια νομική γνωμοδότηση από τον Aidan O'Neill, ο οποίος διαπίστωσε ότι το πρόγραμμα για το «πρόσωπο» της κυβέρνησης του επιτρέπει να λαμβάνει αποφάσεις παραμερίζοντας τα δικαιώματα των γονέων.

Ο O'Neill ήταν ο νομικός εμπειρογνώμονας, ο οποίος πρότεινε ότι η Ευρωπαϊκή Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, η οποία απαιτεί από τις κυβερνήσεις να σεβαστούν «την ιδιωτικότητα και την οικογενειακή ζωή», δεν θα επιτρέψει το νόμο.

Σύμφωνα με την Telegraph του Λονδίνου, Ο Νόμος για τα Παιδιά και τους Νέους (Children and Young People Bill) είναι αντιμέτωπος με σφοδρή κριτική για υπέρβαση των δικαιωμάτων της κυβέρνησης.

Το άρθρο εξηγεί : «Οι Συντηρητικοί υποστήριξαν ανεπιτυχώς ότι ένας κηδεμόνας θα πρέπει να εμπλακεί μόνο όπου υπήρχαν ανησυχίες σχετικά με θέματα ευημερίας ή ασφάλειας του παιδιού».

Η Liz Smith, η εκπρόσωπος των νέων του Σκωτσέζικου Συντηρητικού Κόμματος, είπε στην εφημερίδα, «Αυτό θα ανατρέψει την ισορροπία της οικογενειακής ευθύνης η οποία από τους γονείς θα πάει στο κράτος - κάτι που οι περισσότεροι γονείς βρίσκουν εντελώς απαράδεκτο».

Η Καθολική Εκκλησία, η Εκκλησία της Σκωτίας και πολλές νομικές οργανώσεις αντιτίθενται στην ιδέα.

Το Ινστιτούτο ανέφερε ότι περίπου 8.000 παιδιά είναι ήδη ξεχωρισμένα για «στοχευμένη παρέμβαση» από την κυβέρνηση.

Ένας κυβερνητικός αξιωματούχος αποκάλυψε ότι σε 7.927 παιδιά έχει ήδη δοθεί το «Σχέδιο του Παιδιού» με κάποιον δάσκαλο ή υπάλληλο του τμήματος υγείας.

Σε μια έκθεση από το Ινστιτούτο, ο Nick Pickles, διευθυντής του Big Brother Watch, δήλωσε ότι τα στοιχεία δείχνουν ότι «σε χιλιάδες οικογένειες η προστασία της ιδιωτικής ζωής δέχεται παρεμβάσεις σε καθημερινή βάση».

Το WND έχει αναφέρει στο παρελθόν ότι ένας λέκτορας κοινωνιολογίας έχει προειδοποιήσει ότι το σχέδιο αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει στη στόχευση πολύ καλών και προσεκτικών γονέων.

Ο λέκτορας Stuart Waiton είπε στο Ινστιτούτο, «Δεν θέλει πολύ για να προκληθεί μια έρευνα για ένα παιδί και από εκεί μπορεί εύκολα να δημιουργηθεί μια ψεύτικη εικόνα».

Αθώα ζητήματα : όπως τι τρώει το παιδί ή οι απόψεις που εκφράζουν θα μπορούσαν να κάνουν «καλούς γονείς» στόχο σε «ζηλωτές της υγείας και της ασφάλειας, που έχουν εμμονές με τη διαχείριση των κινδύνων », είπε.

«Οι προτάσεις θα μπορούσαν να παραβούν το άρθρο 8 της ΕΣΔΑ, το δικαίωμα σεβασμού της ιδιωτικής και οικογενειακής ζωής, καθώς δεν υπάρχει περιθώριο για παρεμβολές μεταξύ του ρόλου του  «προσώπου» και της άσκησης των δικαιωμάτων του γονέα», δήλωσε ο Morag Driscoll της Σκωτσέζικης Νομικής Εταιρίας.

«Η νομοθεσία είναι ανοιχτή σε καταχρήσεις και παρερμηνείες και πολλοί γονείς θα μπορούσαν να τεθούν σε απαγόρευση από τον υπερβάλλοντα ζήλο οργάνων του κράτους», αναφέρει η Schoolhouse Home Education Association.

Επίσης, πολλοί αναφέρουν ότι το σχέδιο θα επιτρέψει σε παιδιά που είναι θυμωμένα με τους γονείς τους να τους εκθέτουν στο «πρόσωπο», με δυνητικά καταστροφικές συνέπειες.

Η κυβέρνηση υπερασπίστηκε την ιδέα, εξηγώντας: «Η προστασία και η προώθηση της ευημερίας των παιδιών της Σκωτίας και ο στόχος μας να κάνουμε το έθνος μας το καλύτερο μέρος για να μεγαλώσουν τα παιδιά είναι στην καρδιά του νέου Νόμου. Η εστίασή μας είναι σχετικά με την ασφάλεια και την προστασία των παιδιών. Το επώνυμο πρόσωπο, το οποίο πιθανό να είναι ένας επισκέπτης υγείας ή ο δάσκαλος που το παιδί συνήθως ήδη γνωρίζει, θα είναι το πρώτο σημείο επαφής, αν χρειαστεί βοήθεια. Είμαστε σίγουροι ότι είναι συμβατό με το ευρωπαϊκό δίκαιο».

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

6 σχόλια:

ΒΕ.Λ. είπε...

Η κυβέρνηση υπερασπίστηκε την ιδέα, εξηγώντας: «Η προστασία και η προώθηση της ευημερίας των παιδιών της Σκωτίας και ο στόχος μας να κάνουμε το έθνος μας το καλύτερο μέρος για να μεγαλώσουν τα παιδιά είναι στην καρδιά του νέου Νόμου. Η εστίασή μας είναι σχετικά με την ασφάλεια και την προστασία των παιδιών. Το επώνυμο πρόσωπο, το οποίο πιθανό να είναι ένας επισκέπτης υγείας ή ο δάσκαλος που το παιδί συνήθως ήδη γνωρίζει, θα είναι το πρώτο σημείο επαφής, αν χρειαστεί βοήθεια. Είμαστε σίγουροι ότι είναι συμβατό με το ευρωπαϊκό δίκαιο».

«προστασία» -> αποθάρρυνση/απαγόρευση χριστιανικών νουθεσιών.

«προώθηση ευημερίας» -> εύνοια/προάσπιση γενετήσιων ανωμαλιών, διαστροφών και σατανολατρείας.

«το καλύτερο μέρος για να μεγαλώσουν τα παιδιά» -> όταν λείπει ο Θεός, όλα επιτρέπονται.

«ασφάλεια και την προστασία των παιδιών» -> προπαγάνδα υπέρ της απόλυτης αλήθειας της εποχής μας: Δεν υπάρχει απόλυτη αλήθεια.
Υπέρ του απόλυτου θεού της εποχής μας:
Δεν υπάρχει θεός.
Υπέρ της ηθικής της εποχής μας: Ο, τι ηδονίζει το μαλακό υπογάστριό μας είναι η ατομική, σχετική ηθική συνιστώσα που ΠΡΕΠΕΙ να συνυπάρξει με τις υπόλοιπες ατομικές ηθικές κάτω απο την σκέπη του συμπαντικού τίποτα.

konion είπε...

Πως το είπαμε το προηγούμενο άρθρο;
Ζώντας με την Στάζι. Αυτό μου ήλθε στο μυαλό διαβάζοντας αυτό το άρθρο.

Ανώνυμος είπε...

Εγώ πάλι θυμήθηκα την ταινία Τruman με τον Jim Carey, όπου ο πρωταγωνιστής, σύμφωνα με το σενάριο, είναι το πρώτο παιδί που υιοθετήθηκε από πολυεθνική!!!
Όσοι δεν την έχετε δει, δείτε την! Είναι καλή!
Ιωάννα

Ανώνυμος είπε...

http://www.protothema.gr/world/article/357119/kanadas-to-proto-moro-ston-kosmo-pou-ehei-treis-goneis/

Ανώνυμος είπε...

«Αυτό θα ανατρέψει την ισορροπία της οικογενειακής ευθύνης η οποία από τους γονείς θα πάει στο κράτος - κάτι που οι περισσότεροι γονείς βρίσκουν εντελώς απαράδεκτο».

.....λέει το άρθρο και θα συμφωνήσω, καθώς ο πολίτης είναι πάνω απ'όλα μέρος του έθνους.

Σε μία κακή οικογένεια που το παιδί ανατρέφεται πλημελώς, κακοποιείται λεκτικά ή και σωματικά, το κράτος πρόνοιας πρέπει να αναλάβει την κηδεμονία του και να το απαλλάξει από τους φυσικούς ασυνεπείς γονείς του.Ένα Ελληνόπουλο που έχει χάσει τους γονείς του θα μπορέσει να μεγαλώσει υπό την προστασία του κράτους καθώς θα ανατραφεί από άλλους γονείς και θα αποτελέσει ενεργό συμμέτοχο στην πρόοδο του έθνος του (την Ελλάδα).Ένα Ελληνόπουλο όμως που ενδεχομένως μεταναστεύσει με τους γονείς του σε μία αλλοδαπή χώρα δηλαδή έχει τους φυσικούς γονείς του αλλά έχει απωλέσει τη φυσική πατρίδα του έχει λιγότερες πιθανότητες να προσφέρει στο έθνος καθώς θα είναι μετανάστης δεύτερης γενιάς με ότι συνεπάγεται αυτό (απώλεια-μείωση εθνικής συνείδησης).Ναι μεν ενδεχομένως να γίνει ένας καλός πολίτης αλλά θα προσφέρει ελάχιστα στη γενέτειρά χώρα του,στην οποία είναι ήδη υπόχρεος, έχοντας γεννηθεί και ζήσει έστω και ελάχιστα σε δομές οργανωμένου και πολιτισμένου κράτους.

Με αυτό το απλουστευμένο συλλογισμό μου, λόγω έλλειψης χώρου, αποδεικνύω,πιστεύω, την αναγακαιότητα όσο και αν ακούγεται ακραίο να αντιληφθούμε ότι πρωτεύει η πατρίδα ακόμα και πάνω από την οικογένεια,χαρακτηριστικό άλλωστε και των αρχαίω ελληνικών κοινωνιών (π.χ. Σπάρτη).Φυσικά και δεν αμφισβητείται η πρωταρχική αξία της οικογένειας αλλά ως ένα σημείο.

Παραδέχομαι τον Νότη που δήλωσε δημόσια ως γνήσιος απόγονος των αρχαίων Ελλήνων τα εξής

"Αγαπώ περισσότερο την πατρίδα μου και από την οικογένεια μου. Έτσι αισθάνομαι και το δείχνω από όταν ήμουν παιδί".
http://www.mtvgreece.gr/news/mtv-specials/item/23873-movies-stars-kalesmenos-o-notis-sfakianakis

Θα ήθελα να ακόυσω και τη γνώμη άλλων αναγνωστών όσο και αν διαφωνεί κάποιος.
Τ & Ζ

ΒΕ.Λ. είπε...

Μπορείς να δημιουργήσεις ένα έθνος αρετής, χωρίς οικογένειες με αρετή;
Και πώς δημιουργείς οικογένειες με αρετή;
Όταν ο πατέρας και η μητέρα έχουν μεγαλώσει με αρετή, ο καθένας ατομικά.
Και πώς δημιουργούμε ανθρώπους αρετής;
Κατά τη γνώμη μου, όταν έχουν αρχηγό της διάνοιας, της καρδιάς και της ψυχής τους τον Χριστό και αποτελούν ενεργά μέλη της Εκκλησίας.