Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2017

ΠΟΛΩΝΙΑ: Ο πρώην πρωθυπουργός του Βελγίου Guy Verhofstadt είπε ότι οι 60.000 Πολωνοί που έκαναν πορεία την Ημέρα της Ανεξαρτησίας είναι «ναζί» και «φασίστες» και μηνύθηκε από μαύρο που συμμετείχε στην πορεία!

LifeSiteNews / ΚΟ

Ένας μαύρος Πολωνός πολίτης, ο Bawer Aondo-Akaa, μήνυσε τον Guy Verhofstadt, τον φιλελεύθερο πολιτικό από το Βέλγιο και πρώην πρωθυπουργό, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι «60.000 φασίστες, νεοναζί και οπαδοί της λευκής υπεροχής» συμμετείχαν σε μια πορεία την Ημέρα της Ανεξαρτησίας στη Βαρσοβία στις 11 Νοεμβρίου.

Ο Bawer Aondo-Akaa, Ph.D, ο οποίος συμμετείχε στην πορεία, είναι ένας πολύ γνωστός ακτιβιστής με καταγωγή από τη Νιγηρία, που είναι πάντα έτοιμος να υπερασπιστεί το αγέννητο και να συζητήσει το θέμα αυτό με τους αντιπάλους. Πρόσφατα, η φεμινίστρια και αριστερή πολιτικός Blanka Rudy επιτέθηκε έντονα στην αναπηρία του στο Facebook. Ο Aondo-Akaa, που βρίσκεται σε αναπηρική πολυθρόνα, δεν αποθαρρύνεται εύκολα.

Έτσι όταν ο Verhofstadt, που είναι μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, αναφέρθηκε στην πορεία της Ημέρας της Ανεξαρτησίας, βρήκε τον μπελά του. Η πορεία πραγματοποιήθηκε μόλις λίγες ημέρες πριν και ο Verhofstadt αποφάσισε να την συκοφαντήσει δηλώνοντας "60.000 φασίστες βάδισαν στους δρόμους της Βαρσοβίας, νεοναζί, white supremacists και δεν μιλάω για το Charlottesville, στην Αμερική, μιλώ για τη Βαρσοβία της Πολωνίας, 300 περίπου χιλιόμετρα από το Άουσβιτς".

Προφανώς ο Verhofstadt ξέχασε ότι σε αυτή την διαδήλωση συμμετέχουν βετεράνοι μαχητές που πολέμησαν κατά της Ναζιστικής Γερμανίας κατά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Μίλησε για ένα δημοφιλές γεγονός για πολλούς ανθρώπους των οποίων τα μέλη των οικογενειών τους δολοφονήθηκαν στα γερμανικά στρατόπεδα συγκέντρωσης. Μιλάμε επίσης για μια διαδήλωση γεμάτη από πολωνικές σημαίες και πανό που γράφουν "Armia Krajowa", το όνομα ενός από τα μεγαλύτερα κινήματα αντίστασης στην κατεχόμενη Ευρώπη. Τέλος, ο Verhofstadt σχολίασε μια εκδήλωση που ολόκληρες οικογένειες, νέοι και ηλικιωμένοι συγκεντρώνονται για να τιμήσουν την ιστορία της Πολωνίας.

Ο Aondo-Akaa, ο οποίος συμμετείχε στην πορεία της Ανεξαρτησίας, δεν μπορούσε να πιστέψει τα αυτιά του όταν άκουσε τα σχόλια του Verhofstadt, στην τηλεόραση. Στο Onet.pl είπε ότι δεν είδε παρά μόνο «λίγους νεοναζί με αηδιαστικά μηνύματα».

Η αντίδραση του Verhofstadt, κατά τον Aondo-Akaa, "ήταν μια γενίκευση και όλες οι γενικεύσεις είναι επιβλαβείς". Κατηγόρησε την ελίτ των Βρυξελλών όχι μόνο ότι θέλουν αν καταστρέψουν πολιτιστικά την Πολωνία αλλά και ότι θέλουν να εξαλείψουν τις πολωνικές παραδόσεις και ιδέες. «Η ανεξάρτητη Πολωνία δεν εντάσσεται στην Ευρώπη τους», κατέληξε.

Ο Aondo-Akaa, ο οποίος είναι χριστιανός, γιατρός και πρεσβευτής της Σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρίες, συχνά δηλώνει ανοιχτά ότι είναι Πολωνός και αγαπά την Πολωνία. Αποφάσισε να μηνύσει τον Verhofstadt για δυσφήμιση.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση του οργανισμού Kantar Public, σχεδόν το 70% των Πολωνών δεν πιστεύει ότι στην πορεία συμμετείχαν «60.000 ναζιστές», το 12% δεν είχε γνώμη και μόνο το 11% συμφώνησε.


ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / πηγή 

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Εύγε Aondo-Akaa!!!! Εύγε και πάλι εύγε!!!!! Ανελέητο ξεβράκωμα σε όλον αυτό τον "προοδευτικό" συρφετό!! Εύγε και στους Πολωνούς!!!

Βελισσάριος Λεωνίδου είπε...

Η υπόκλιση του προέδρου της Πολωνίας.
«Ο Πολωνός πρόεδρος έκλεψε τις εντυπώσεις όταν κατά την κατάθεση στεφάνου γονάτισε μπροστά στον Αγνωστο Στρατιώτη θέλοντας έτσι να δείξει τον βαθύ σεβασμό του.»
http://www.dimokratianews.gr/content/80367/i-ypoklisi-toy-proedroy-tis-polonias

Η στενόχωρη σύγκριση μεταξύ Ελλάδας και Πολωνίας.
«Και ο Πολωνός πρόεδρος; Αυτός δεν είπε πολλά. Απλά, επισκέφτηκε το Μνημείο του Αγνωστου Στρατιώτη και γονάτισε ευλαβικά μπροστά του για να τιμήσει τους νεκρούς μας.»
«Από τη μια πλευρά, έχουμε τη νεοραγιάδικη ευρωλαγνεία των κυβερνώντων μας. Ενα πολιτικό σύστημα το οποίο, αφού μας κατάντησε κράτος-ζητιάνο, χωρίς περηφάνια και αξιοπρέπεια, καθηλωμένο σε μια μόνιμη παρακμή...»
«Από την άλλη πλευρά, έχουμε την Πολωνία, όπου η αγάπη για την πατρίδα και ο σεβασμός για όσους θυσιάστηκαν για αυτή εξακολουθούν να μετρούν...»
«Ελλάδα, Πολωνία. Διαφορετικοί κόσμοι, διαφορετικές αξίες. Μαντέψτε σε ποιους ανήκει το μέλλον.»
http://www.dimokratianews.gr/content/80601/diaforetikoi-kosmoi

Ανώνυμος είπε...

Μπραβο του που ειχε τα κοτσια να το κανει αυτο και να μιλησει τοσο ανοιχτα. Οσο για τα σουργελα τι να πω..δεν αξιζουν ειδικο σχολιο οι μαριονεττες. Καλυτερα να μιλας μια κι εξω για τα αφεντικα/χειριστες τους παρα γι'αυτα τα παρασιτικου ειδους ανθρωπακια.

Ahoy είπε...

Η Πολωνια σημερα ειναι σημαιοφορος του κινηματος ΕΠΑΝΑΝΘΡΩΠΙΣΜΟΥ της Ευρωπης.

Ανώνυμος είπε...

https://olympia.gr/2015/07/08/ο-φερχοφστατ-που-των-12-503-e-χωρίς-τα-λομπυ-μ/

Ο Φερχοφστατ που των 12.503 € (χωρίς τα λομπυ) μιλάει για πελατειακο κράτος



Και παρότρυνε τον Τσίπρα να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις.


http://www.periodista.gr/apokalypseis/article/18429

Η σχέση του Φερχόφσταντ με τον Μπόμπολα και τη ντόπια διαπλοκή (ΕΓΓΡΑΦΟ)


«Είστε ο μόνος που μπορεί να θέσει τέλος σε αυτό το διεφθαρμένο σύστημα στην Ελλάδα».

Αυτό ανέφερε μεταξύ άλλων ο επικεφαλής των Φιλελευθέρων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Γκι Φερχόφσταντ, απευθυνόμενος στον Έλληνα πρωθυπουργό κατά την παρουσία του τελευταίου στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Το οικονομικό όμως προφίλ του Γκι Φερχοφστατ, βάζει μια νέα διάσταση στην διασύνδεση του με ντόπια συμφέροντα.

Ο Γκι είναι μέλος του ΔΣ της, με έδρα το Βέλγιο, επενδυτικής εταιρείας SOFINA SA. Σύμφωνα με το οικονομικό προφίλ της Sofina SA στην ιστοσελίδα του Reuters, η εταιρεία έμμεσα και άμεσα ελέγχει διάφορες εταιρείες σε πολλούς κλάδους.

Στον τομέα της ενέργειας και των υπηρεσιών η Sofina SA έχει μεγάλο μερίδιο και στις εταιρείες GDF Suez και την θυγατρική της Suez Environnement.

Η τελευταία είχε αγαστή συνεργασία με την εταιρεία ΑΚΤΩΡ συμφερόντων Μπόμπολα στο πλαίσιο της εξαγοράς της εταιρείας ύδρευσης της Θεσσαλονίκης.

Ίσως για αυτό τον λόγο ο επικεφαλής των Φιλελεύθερων της Ευρώπης να επιμένει στο θέμα των ιδιωτικοποιήσεων στην Ελλάδα, προκειμένου να υπογραφεί μια συμφωνία.

Την πρώτη αναφορά στην εν λόγω διασύνδεση συμφερόντων είχε κάνει και το thepressproject τον Μάϊο του 2014 αλλά τότε δεν είχε ιδρώσει κανενός το αυτί. Ήταν άλλοι καιροί που προφανώς οι ντόπιοι φιλελεύθεροι δεν ενδιαφέρονταν για τέτοιες "ταπεινές" λεπτομέρειες.

Ανώνυμος είπε...

Οι πολώνοι είναι ήρωες, που προστατεύουν την Χριστιανοσύνη στην Ευρώπη. Οι "χριστιανικές" χώρες της Δύσης, το παίζουν ηθικές, αλλά όμως είναι γεμάτες με ομοφυλόφυλους, κτηνοβάτες, παιδόφυλους και διαφυλικούς. Επίσης είναι και άθεοι, παγανιστές, ισλαμιστές κτλ. Η Πολωνοί είναι καλοί, και οι Έλληνες πρέπει να ακουλουθήσουν το παράδειγμά τους. Ντροπή στα μίντια που κοροϊδεύουν τους Πολώνους και τους λένε <>.