Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2012

Οι πιο αυστηροί νόμοι για τα όπλα σε Βρετανία και Αυστραλία δεν απέτρεψαν τις μαζικές δολοφονίες, ούτε έκαναν τους ανθρώπους να αισθάνονται πιο ασφαλείς


Ακούσατε ποτέ για την σφαγή σε σχολείο στο Pearl του Mississippi των ΗΠΑ (το 1997); Όχι. Ποιος σταμάτησε τον 16χρονο πριν σκορπίσει περισσότερο όλεθρο; Οι ελεύθερες από όπλα ζώνες; Όχι. Τον έσωσε ένας πολίτης που οπλοφορούσε; Ναι. Το ακούσατε ποτέ από τα media; Όχι

Μετά από μια σφαγή σε σχολείο, η Μ. Βρετανία απαγόρευσε τα περίστροφα το 1998. Μια δεκαετία αργότερα, τα εγκλήματα με πιστόλι είχαν διπλασιαστεί.

Οι Αμερικανοί είναι αποφασισμένοι τέτοιες σφαγές, όπως αυτή που συνέβη στο Newtown του Κονέκτικατ, ποτέ να μην ξανασυμβούν. Αλλά πώς; Πολλοί συνηγορούν υπέρ μιας πιο αποτελεσματικής αντιμετώπισης των ψυχικά άρρωστων ανθρώπων - ή μιας ένοπλης προστασίας στις λεγόμενες ελεύθερες από όπλα ζώνες. Πολλοί άλλοι απαιτούν αυστηρότερο έλεγχο των πυροβόλων όπλων.

Δεν είναι οι Αμερικάνοι οι μόνοι που αντιμετωπίζουν αυτό το πρόβλημα. Η Μεγάλη Βρετανία και η Αυστραλία, για παράδειγμα, που αντιμετώπισαν μαζικές εκτελέσεις στη δεκαετία του 1980 και του 1990. Και οι δύο χώρες είχαν πολύ αυστηρότερους νόμους για τα όπλα όταν αυτά τα περιστατικά συνέβησαν. Παρ’ όλα αυτά, και οι δύο αποφάσισαν ότι η απάντηση ήταν ακόμη αυστηρότεροι έλεγχοι των όπλων. Οι εμπειρίες τους μπορεί να είναι διδακτικές.

Ο Thomas Hamilton και ο Michael Ryan
Το 1987, ο Michael Ryan ήταν ο υπαίτιος της σφαγής στην μικρή πόλη του Hungerford της Αγγλίας, όπου σκότωσε 16 άτομα (συμπεριλαμβανομένης της μητέρας του) και τραυμάτισε 14, πριν αυτοκτονήσει. Δεδομένου ότι όλοι οι άνθρωποι ήταν άοπλοι – συμπεριλαμβανομένων και των αστυνομικών – ο Ryan περιπλανήθηκε στους δρόμους για οκτώ ώρες με δύο ημι-αυτόματα όπλα και ένα πιστόλι πριν κάποιος με ένα πυροβόλο όπλο ήταν σε θέση να του απαντήσει.

Εννέα χρόνια αργότερα, τον Μάρτιο του 1996, ο Thomas Hamilton, ένας άνθρωπος που ήταν γνωστό ότι είναι διανοητικά ασταθής, μπήκε σε ένα δημοτικό σχολείο στην πόλη Dunblane της Σκωτίας και σκότωσε 16 μικρά παιδιά και το δάσκαλό τους. Τραυμάτισε άλλα 10 παιδιά και τρεις άλλους καθηγητές πριν αυτοκτονήσει.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

6 σχόλια:

konion είπε...

Ἔτσι γίνεται γόνιμη κριτικὴ γιὰ τὰ ὅπλα. Ὄχι πλύσι ἐγκεφάλου.

Τὰ ὅπλα ἔχουν μία ὁμοιότητα μὲ τὰ ναρκωικά, ἀπαγορεύονται καὶ ὅμως βρίσκονται παντοῦ.

Δὲν ὑπάρχει ἐλευθερία, ἄλλὰ ἐλευθερία καὶ ἀσφάλεια.

Εύρυτος είπε...

Ήδη τα ελεγχόμενα ελλαδικά ΜΜΕ και μπλογκς, εντόπισαν το "πρόβλημα": "Τα θύματα τέτοιων επιθέσεων θυσιάζονται για τα κέρδη της βιομηχανίας όπλων"!!!
Παπαγάλοι που απευθύνονται σε πρόβατα...

Ανώνυμος είπε...

false flag είναι, δες τον ηθοποιό εδώ:
http://www.youtube.com/watch?v=cKWgCRBR5qE

κι εδώ άλλοι ηθοποιοί "γονείς", δες όλο το βίντεο:
http://www.youtube.com/watch?v=X1jg0H-MfVY

άκου το ηχητικό στο 20:00

Ανώνυμος είπε...

Καλώς ήλθες, Κόκκινε Ουρανέ. Καλή Πρωτοχρονιά και ευτυχισμένος ο καινούριος χρόνος.
Confederate soldier.

Ανώνυμος είπε...

Οποτε ακουω ειδηση "ενοπλος εισεβαλε σε σχολειο/πανεπιστημιο.νοσοκομειο/εμπορικο κεντρο" κλπ,μαντευω οτι θα εγινε στις ΗΠΑ κ 9 στα 10 πεφτω μεσα.Τυχαιο?Δεν νομιζω.Οι εξαιρεσεις επιβεβαιωνουν τον κανονα..

Ανώνυμος είπε...

Στην Ελλάδα η οπλοκατοχή έχει δαιμονοποιηθεί από το ανθελληνικό παρακράτος εδώ και 40 χρόνια ακριβώς γιατί η τιμή των όπλων και η ιστορική συνέχεια του λαού μας έπρεπε να εκλείψουν. Συγχαρητήρια στον ΚΟ για την αρθογραφία του επί του θέματος
Πανελλήνια Ένωση Φίλων των Όπλων
www.pefop.org