Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Δευτέρα 31 Μαΐου 2010

Απαλλάχθηκαν από όλες τις κατηγορίες οι δύο Ιρανές χριστιανές



Σχεδόν πέντε μήνες μετά την απελευθέρωση τους από τη φυλακή, Δικαστήριο στο Ιράν απάλλαξε τις δύο κοπέλες, την Maryam Rostampour και την Marzieh Amirizadeh Esmaeilabad, από όλες τι κατηγορίες σχετικά με την συμμετοχή τους σε χριστιανικές δραστηριότητες.


Οι δύο Ιρανές χριστιανές συνελήφθησαν στις 5 Μαρτίου του 2009 και κρατούντο με την κατηγορία της «δράσης κατά της κρατικής ασφάλειας», της «συμμετοχής σε παράνομες συναθροίσεις» και της «αποστασίας» (απαρνήθηκαν την πίστη στο Ισλάμ) στο πλαίσιο του δικαστικού συστήματος του ‘Επαναστατικού Δικαστηρίου του Ιράν’.


Μετά από σχεδόν οκτώ μήνες, στις 18 Νοεμβρίου του 2009, οι Ιρανικές αρχές τις αποφυλάκισαν υπό όρους.


Οι ανώτεροι Ιρανοί δικαστές και αξιωματούχοι εκφόβιζαν επανειλημμένα τις δύο γυναίκες και τις πίεζαν να απαρνηθούν την χριστιανική τους πίστη, σύμφωνα με ανακοίνωση της χριστιανικής οργάνωσης ‘Elam Ministries’ την περασμένη εβδομάδα.


"Τις προειδοποίησαν ότι οποιαδήποτε μελλοντική χριστιανική δραστηριότητα στο Ιράν, θα εξεταστεί σοβαρά," σύμφωνα με τη ανακοίνωση.


Η ‘Elam Ministries’ ανέφερε ότι οι δύο γυναίκες είχαν εγκαταλείψει το Ιράν το Σάββατο (22 Μαΐου), και βρίσκονταν σε άγνωστη τοποθεσία.


Ένας άλλος Ιρανός που μεταστράφηκε και αυτός στον χριστιανισμό αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τη χώρα του, υπό παρόμοιες συνθήκες πριν από χρόνια είπε στο χριστιανικό δίκτυο ‘Compass’ ότι πίστευε η έντονη προσπάθεια άσκησης πιέσεων για την απελευθέρωση και αθώωση των δύο γυναικών, έφεραν την κυβέρνηση σε μια χωρίς προηγούμενο αντιπαράθεση με χριστιανικές ομάδες για τα ανθρώπινα δικαιώματα του εξωτερικού, η οποία έγινε διεθνώς γνωστή.


"Νομίζω ότι το δικαστήριο πήρε μια ‘πολιτική απόφαση’, «Εμείς θα σας αφήσουμε ελεύθερες, αλλά δεν θα σας επιτρέψουμε να παραμείνετε στη χώρα, "είπε ο Ιρανός χριστιανός, ο οποίος ζήτησε να παραμείνει ανώνυμος. "Αυτή μία αρκετά ‘παλαιομοδίτικη’ διαδικασία - «Εμείς θα σας αφήσουμε, αν κι εσείς φύγετε από τη χώρα. Μπορείτε να έχετε την πίστη σας, αλλά όχι εδώ. "


Σε γενικές γραμμές, όταν οι ιρανικές αρχές συλλαμβάνουν χριστιανούς, τους αφήνουν ελεύθερους αφού δώσουν εγγύηση μέσα σε μερικές εβδομάδες και κρατάνε τον φάκελό τους ανοιχτό, ασκώντας τους έτσι ελαφρά πίεση, ενώ αυτοί συνεχίζουν να ζουν στο Ιράν. Σε περιπτώσεις κατά τις οποίες η κυβέρνηση θέλει να απομακρύνουν χριστιανούς από τη χώρα λόγω των χριστιανικών δραστηριοτήτων τους, οι αρχές κρατάνε τα διαβατήρια και τα έγγραφά τους και τους λένε να φύγουν.


Η κυβέρνηση του Ιράν θεωρεί όλες τις χριστιανικές δραστηριότητες ως ‘ξένη παρέμβαση’ και, συνεπώς, απειλή για την εθνική ασφάλεια. Οι δύο οικογένειες των γυναικών είχαν προσλάβει μυστικό δικηγόρο.


Αφότου ελευθερώθηκαν οι δύο χριστιανές κοπέλες περίμεναν για την ημέρα του δικαστηρίου και την απόφαση που θα έβγαζε το ιρανικό δικαστήριο για τύχη που θα είχαν ως χριστιανές. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, πηγές δήλωσαν ότι οι αρχές τις παρακολουθούσαν στενά και ότι οι δύο γυναίκες βρίσκονταν συνεχώς υπό "πίεση" και λάμβαναν απειλητικά τηλεφωνήματα.


"Η κυβέρνηση δεν θα ήθελε να παραμείνουν στη χώρα σαν ηρωίδες», είπε ο Ιρανός χριστιανός. "Θα ήταν καλύτερα για την κυβέρνηση, αν εγκατέλειπαν το Ιράν και δεν γίνονταν ένα θετικό παράδειγμα για την υπόλοιπη χριστιανική κοινότητα του Ιράν. Στην αντίθετη περίπτωση θα δημιουργούσε ένα προηγούμενο χριστιανών οι οποίοι δεν αρνούνται την πίστη τους, αθωώνονται και εξακολουθούν να ζουν ως χριστιανοί στο εσωτερικό της χώρας. "


Οι δύο κοπέλες ευχαρίστησαν όλους τους Χριστιανούς που προσεύχονταν γι 'αυτές.


"Ελπίζουμε κάποια στιγμή να μοιραστούμε μαζί σας μερικά απ’ όσα ο Κύριος μας επέτρεψε να περάσουμε, και να γίνουν γνωστές οι ανάγκες και οι ευκαιρίες της εκκλησίας στο Ιράν, αλλά τώρα θα χρειαστούμε χρόνο για να προσευχηθούμε και να αναζητήσουμε το θέλημα του Κυρίου», είπε η Rostampour, σύμφωνα με ανακοινωθέν του ‘Elam’.


Το Σύνταγμα του Ιράν δίνει στους χριστιανούς ένα καθεστώς "προστατευόμενης" θρησκευτικής μειονότητας, αλλά στην πράξη οι χριστιανοί αντιμετωπίζουν σημαντικές κοινωνικές διακρίσεις, σύμφωνα με την Έκθεση του Αμερικάνικου Υπουργείο Εξωτερικών για τις Θρησκευτικές Ελευθερίες.


Ενώ υπάρχει η ποινή του θανάτου για τους ‘αποστάτες’, σύμφωνα με το νόμο της ‘σαρία’ (ισλαμικός νόμος), οι εμπειρογνώμονες σχετικά με το Ιράν λένε ότι Το Συμβούλιο των Φρουρών και ο Ανώτατος Άρχων του Ιράν εξακολουθούν να έχουν τον τελευταίο λόγο για το ποιος θα καταδικασθεί με τη θανατική ποινή επειδή εγκατέλειψε το Ισλάμ.


ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή


--Για την αντιμετώπιση των χριστιανών στο Ιράν μπορείτε να διαβάσετε παλαιότερη ανάρτηση στο ΚΟΚΚΙΝΟ ΟΥΡΑΝΟ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια: